| Scotianca a întrebat:

Ati citit toata Biblia? Vi se pare ca Dumnezeu este intr-adevar asa bun cum ni sa predicat avand in vedere tot ce se intampla in lume? Va rog sa va folositi si mintea si nu-mi raspundeti doar cu citate Biblice deoarece oricine ne-a creat, ne-a creat sa putem face diferenta dintre bine si rau.

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Exact. Trebuie sa mai gândim si logic, rațional, nu sa credem pur și simplu tot ce ni se spune din moși strămoși doar pentru ca "asa trebuie". Până la urma Biblia este doar o carte, de atatea mii de ani, care a fost tradusă, si reinterpretată de atâtea ori, cine stie cine a scris-o cu adevărat, câta informație s-a pierdut pe drum in atâția ani, daca a fost modificată sau nu pentru a ne manipula? Te convingi de utilitatea acestor religii numai când vezi haosul din lume, cele mai mari războaie, bombardamente au fost si sunt din cauza religiei. Creștinismul mai e cum mai e, e cat de cat o religie liberă, dar cei din țările arabe, imi e mila de ei, mai ales de femeile lor, religia lor e efectiv o inchisoare crying.
Biserica intr-adevar a cam devenit o afacere, cunosc caz cand un preot din localitate nu a vrut sa facă slujba de înmormântare unui om al strazii pâna nu i s-a oferit o anumită suma de bani.

216 răspunsuri:
| Madaxo97 a răspuns (pentru CIVIC1):

E o întrebare care nu are niciun sens sau logică. Cum îți fac eu rău ție de exemplu sau omenirii dacă cred sau nu în Dumnezeu? dacă sunt sau nu de altă orientare sexuală să presupunem? De ce trebuie sa facem ceva anume doar de frică pentru ca scrie într-o carte anume scrisă de cine stie cine cu adevărat?
"de unde stie, de unde are convingerea corecta o persoana, cum spui tu, ca facand ceea ce vrea, nu face rau la nimeni?" - ai lipsit de la orele de logică la școală probabil, cum adică de unde stie? Pai simte, când faci ceva bun sau rău simți, e logic, la mintea cocoșului, orice adult știe si simte sa facă diferența între bine si rău. Poftim exemplu : dacă o persoană ucide sau violează un copil e logic ca este catalogata ca faptă rea si cruzime, lucru care deranjează și societatea, nu doar victima, iar o persoana care face un act de caritate sa zicem donează bani unui spital sau plătește o operație unui copil bolnav, este catalogata ca faptă bună.
Ce reper moral ai nevoie sau îți trebuie sa îți dai seama ca un lucru/faptă este bună sau rea? Ai nevoie sa scrie într-o carte chestiile astea ca să le crezi orbește? Sau mai bine gândim si noi puțin cu propriul creier, rațional și logic?
Când ne-am născut pe această planetă ne-am născut puri, nu ne-am născut cu religia băgată pe gât, oamenii au făcut asta.
Eu consider ca sunt o persoană bună, nu fac rău la absolut nimeni, si nici nu deranjez pe nimeni, încerc sa fac numai bine, chiar dacă nu sunt religioasă, spre deosebire de un criminal violator care merge la biserică si se roagă să îi ierte Dumnezeu păcatele.
Fiecare crede în ce vrea, sunt atâtea religii, dar principiul după care ar trebui sa ne ghidam cu toții e simplu, sa facem bine, sa nu facem rău, viața e simpla, noi o complicăm cu anumite concepții religioase.

| CIVIC1 a răspuns (pentru Seba2013):

Scrieti:,,Fiara de Egipt l-a trimit pe Moise in desert nu Dumnezeu."
De unde stiti dvs. acest lucru, nescris in nici o carte valoroasa, fara cercetari, fara studii valide? Va dati doar cu parerea rau intentionata a unui necunoscator? Dovediti aceasta afirmatie a dvs. indicand dovezi valide, unanim recunoscute sau macar de foarte multi oameni imputerniciti sa va sustina acaesta afirmatie,, irationala", intrucat in Biblie scrie ca Dumnezeu e cel care i-a scos pe israeliti din Egipt si i-a condus prin desert catre Tara promisa.
Scrieti:,, Mie spaniolii mi-au pus vreo 3, 4 firme secrete. Ma urmaresc astia la tot pasul. "
Intrebare: sunteti o persoana foarte importanta de va urmaresc spaniolii,, la tot pasul", dupa ce...v-au spus multe secrete, de care? Secrete de stat?
Sunteti sigur ca asta e realitatea, adevarul si ca ati ajuns asa cum spuneti inamicul nr. 1 al Spaniei ori ca nu sunt probleme la mansarda dvs. gen schizofrenie?
Scrieti:,, De aceea aici romanii sufera de boli, pentru ca cei care stau in umbra au firme secrete care se ocupa sa puna nod in papura. Nu ca nu ar exista un ADN bun, sau asa cum spune psihologii ca stresul. Efectul are cauze care medicina o ascunde pentru ca sunt mana in mana cu securitatea."
Intrebare retorica: ce mai este de comentat rational la un asa raspuns si convingere a dvs?

| CIVIC1 a răspuns (pentru Scotianca):

Scrieti:,,Pai prefer pacatul pentru ca asa ma creat sa prefer, asa sunt setata. Nu este alegerea mea sa fac pacate sau sa merg in iad."
Raspuns: chiar credeti cu adevarat ca ati fost setata mintal in alegerea pacatului si ca nu ati fost inzestrata cu constiinta binelui si a raului?
Cine va opreste fortat sa nu aveti ganduri bune, frumoase, sa iubiti adevarul si sa urati ipocrizia, sa-i respectati pe ceilalti si sa-i ajuatati, sprijiniti cu vorbe incurajatoare in bine ci din contra sa va placa fiti perversa, rea, ipocrita, mincinoasa, autoamagitaore, manipulatoare, violenta verbal, etc?
Scrieti:,, Ce rau as putea sa fac eu ca stau mai mult in casa abia ies afara, nu am prieteni prea multi, nu ies sa omor oameni nu ies sa violez cu toate astea sunt sceptica ca Dumnezeul din Biblie este bun, de ce sa merit sa fiu aruncata intr-un lac de foc si sa sufar o eternitate si sa fiu distrusa la final, cum poti sa zici ca Dumnezeu este iubire?!"
Analizand acest raspuns reiese ca dvs,. sustineti ca sunteti o persoana buna.
Conform Bibliei numeni de pe pamant nu este bun.
Sa va cred pe dvs? Ma indoiesc ca va pot crede.
Scrieti:,, Deci pana la urma Dumnezeu deja a setat un viitor si rugaciunile mele nu-l pot influienta sa schimbe acel viitor."
De fapt spuneti, ca Dumnezeu a incalcat libertatea de alegere a omului, ca nicidecum oamenii nu sunt vinovati da raul din lume, ci Dumnezeu.
Aleg sa nu va cred cand folositi aceasta,, motivatie" irationala din frazele dvs. de mai sus.

Scrieti: Eu cred ca raul din lune este creat de Dumnezeu sa ne faca sa ne uram unii cu altii..."
Raspunsul meu: a face rau altora, a alege un mod de gandire rau, a da curs unei convingeri ori comportament de a face rau altora e strict, alegerea dvs. A arunca efectul negativ al proastei dvs. alegeri, acea de a va face rau dvs. sau altora doar pentru ca nu ati beneficiat de o educatie potrivita din partea familiei, din partea scolii ori din partea bisericii e ipocrizie din partea dvs.
Daca acum sunteti matura si mintea dvs. mai este inca sanatoasa cautati Adevarul, ce va poate face libera pe dvs. si pe copii dvs. despre care spuneti ca ii iubiti. Cautati sa respectati legea Creatorului in detrimentul traditiilor, ideologiilor si a docrinelor umane.
Cititi Biblia cu inima deschisa, cautati sa o intelegeti cu inima curata si apoi faceti cunoscut acest adevar si celor despre care spuneti ca ii iubiti.

Scrieti:,,Problema e ca eu nu urasc pe nimeni."
Oare asta e adevarul? Va sunt simpatici toti cunoscutii dvs. din copilarie si pana acum?
Eu nu va cred.
Si de ce considerati ca e o problema daca afirmati:,, eu nu urasc pe nimeni..." Spuneti preotului dvs. sa va inscrie pentru Canonizare.
Scrieti:,, Ti se pare ok ca copii sa fie inecati la potop? Ca cu siguranta existau si femei cu bebelusi pe acea vreme. Dar lu Dumnezeul asta al tau nu i-a pasat"
Intrebare: porunca a II-a o cunoasteti, sunteti convinsa de adevarul ei? Dar porunca a V-a, dar porunca a X-a din legea Creatorului?
Deci daca oamenii nu isi cinstesc parintii, subliniez cuvantul cinstesc, Creatorul spune ca problemele lor se vor inmulti.
Dar daca oamenii nu isi retin gandurile si faptele si poftesc (sunt invidiosi pe) bunurile aproapelui, poftesc nevata sau sotul aproapelui, etc. se vor inmulti necazurile lor.
Dar daca oamenii, parinti fiind, nu respecta legile Creatorului, consecintele vor fi suportate de catre copii pana la a III_a si a IV-a generatie ori daca respecta Cuvantul sunt binecuvantate pana la 1000 de generatii.
Nu fiti ipocrita. Cautati sa intelegeti cu inima curata Cuvantul Creatorului si consecintele nerespectarii acestui Cuvant si vi se vor deschide ochii dvs. si a copiilor dvs.
Dar alegerea de afi sau nu ignorant, ipocrit sau din contra iubitor de Adevar va apartine in totatlitate.

Scrieti:,,Deci il consider malefic ca creaza fiinte doar ca sa fie aruncate intr-un lac de foc si sa fie separate pe vecie de lumina sa."
Raspunsul dvs. reflecta frustrari nerezolvate in timp. Foarte posibil nu ati primit iubire si intelegere din partea parintilor, a apropiatilor, a anturajului, etc.
Foarte posibil sunteti o victima, cel puti a bunicilor si a parintilor, care desi v-au declarat,, iubirea,, nu au respecta legile Creatorului si v-au condamnat prin fatarnicia, ignoranta si ipocrizia lor la suferinta si descurajare.
Creatorul va da sanse cand spune,, nu voi tine cont de vremurile de nestiinta"', altfel spus daca ati facu raul din nestiinta veti fi iertata. Dar si nsetiinta poate fi invocata in copilarie. Pentru un adult sanatos psihic nestiinta e echivalenta cu ignoranta, aroganta, ipocrizia, iubiirea de rau si ura adevarului.
Analizati-va pe dvs. punandu-va sincer, cu inima curata, in fata Cuvantului Creatorului. Dar analiza, repet sa fie sincera si nu ipocrita, aroganta, psihopata, partinitoare, etc.

Scrieti:,,Dumnezeu este sadic ori nu exista atunci totul ar avea logica pentru care exista atata rautate in lume."
Raspuns: raul exista in lume pentru ca a fost ales ca modalitate de gandire, convingere, comportament de catre antemergatorii nostri si s-a foarte important alegerea a fost definitiva prin impunerea fizica a raului in ADN-ul uman.
Insa gandurile rele ale fiecarui om, convingerile rele ale fiecaruia, tendintele fiecaruia de a produce raul celorlalti constient sau inconstient prin mijloace precum minciuna, manipularea, razbunarea, ipocrizia, poftele grele, adictiile dominatoare, ura fata de adevar in favoarea libertinajului, etc. sunt alegeri ale fiecaruia. Repet sunt ALEGERI, adica fiecare alege sa iubeasca RAUL sau sa iubeasca ADEVARUL si este RESPONSABIL de aceste alegeri. Ca unii nu cred in responsabiliatea facerii RAULUI pentru ca nu iubesc ADEVARUL aceasta convingere o simtim noi si in jurul nostru.
Mai mult, cei ce doresc sa faca raul nu vor fi impiedicati de catre Creator dar pot fi impiedicati, opriti, dezvaluiti de catre cei carora le place ADEVARUL.
Dvs. va place sincer ADEVARUL? Pe cati dintre indiviziidin jurul dvs. care au ales sa faca RAUL in multiplele sale forme si sa sustina NEADEVARUL prin faptele lor i-ati corectat dvs?
Neimplicarea in a contracara RAUL, atunci cand putem sa o facem, e echivalenta cu lasitatea si cardasia.
La cati din jurul dvs. care au ales sa fie ipocriti, ignoranti, mincinosi, pfticiosi fata de bunurile si sotii altora le-ati atras

Scrieti:,,Iiisus a zis si chestii care nu sa indeplinit stiai asta? Si daca nu sa indeplinit inseamna ca el nu era Dumnezeu."
La prima vedere asa este. Dar intrebarea este importanta in ADEVAR si ea ramane si astazi valabila:
- oare Jeshua Hamaschia(numele in ebraica) a spus intr-adevar aceste lucruri trecute in Biblie?
- oare Biblia reflecta 100% in ADEVAR Cuvantul Creatorului, dupa ce sute de ani manuscrisele au fost copiate si rascopiate? E imposibil sa nu se fi strecurat erori de logica, de nume, e imposibil ca ADEVARUL a ceea ce a spus Jeshua sa nu fi fost denaturat in parte.

Scrii :,, Stii de ce is urati crestinii? pentru ca le place sa inrobeasca oameni si sa le ia libertatea, pentru ca judeca pe altii, seamana panica si groaza printre populatie, dar nu doar crestinii sunt urati, si ateii si agnosticii. Cunosc atei care au primit mesaje gen ''du-te si omoarate, eu am primit amenintari cu moartea si desi nu-s crestina is agnostica deci asa chestie nu e valida."
Raspuns: Jeshua a spus: Veti fi urati si prigoniti pentru Numele Meu"
Deci cei ce iubesc Adevarul vor fi prigoniti si urati.
Asta e justificarea dvs. pentru a lovi in Creator? Cardasia cu ignorantii, mincinosii, hotii, escrocii, manipulatorii va face asemenea lor. Si va mai plangeti ca odata ce adorati aceste comportamente rele in detrimentul Adevarului, Creatorul e vinovat ca a creiat locul denumit Iad pentru aceste gunoaie ireversibile?
Spui ca crestinii urasc si iau libertatea oamenilor?
Recomandare: separa graul de neghina in analiza ta. Acei oameni sunt nebunii psihologice care se cred drepti in inima lor. Sunt lupi in blana de oaie.
Adevaratii crestini, au respect fata de ceilati, au empatie, iubesc Adevarul, ajuta cat pot, indruma in adevar, invata adevarul, urasc ipocrizia, etc.
Intrebare: agnosticii nu inrobesc oameni si nu le iau libertatea? Iti pui la bataie sanatatea ta, ochii, tai si picioarele tale, sa te lipsesti de ele, cand pariezi aici pe site scriind si inducand ideea ca ceilalti precum agnosticii si ateii nu urasc Adevarul si nu iubesc minciuna?

| CIVIC1 a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Persoana ce a pus intrebarea poate fi in regula. Multi di cei ce raspund sunt victime ale educatiei precare din familie, cauzata de necunoastere, ignoranta si ipocrizia memnbrilor, victime ale violentei scolii si ale manipularii din unele religii.
Pot fi de acord cu ceea ce dvs. ati scris in mesajul anterior.

Scrii:,,Daca Dumnezeul tau era bun nu ar fi existat rau pentru ca binele ar fi biruit."
Intrebare: tu si toata familia ta sunteti buni, fara gresela, nu ati facut niciodata rau nimanui?
Inainte de a raspunde iti aduc in fata un citat intelept din Biblie: nebunul se crede intelept si drept in ochii si inima lui"

E ceva,, eroic,,, in afirmatia dvs., nu ma las manipulata de restul lumii,,
Dar oare a adevarat 100% ceea ce afirmati ca nu va lasati manipulata de restul lumii?
V-ati ridicat macar glasul impotriva minciunii, coruptiei manipularii, ipocriziei din lumea aceasta pentru a arata ca nu sunteti de acord cu traditiile, ideologiile, doctrinele acestei lumi?

| CIVIC1 a răspuns (pentru Madaxo97):

Scrieti ca intrbarea mea nu are sens intrucat sunteti convinsa ca fiecare om stie in constiinta lui ceea ce e bine si ceea ce e rau.
Constiinta este modul prin care Creatorul ne poate vorbi, e un senzor ce ne atentioneaza ca urmeaza sa facem rau s-au deja am facut.
Poate ar trebui sa cunoasteti si sa fiti convinsa ca aceasta constiinta umana trebuie intretinuta ca sa functioneze corespunzator, ori sunt extrem de multe persoand care nu dau deloc valoare acestor sentimente ale constiintei.
Acestia vor actiona foarte si frecvent animalic. Cand constiinta umana nu este lasata intentionat sa functioneze nu se poate afirma ca individul va mai avea orientarea si reperil pe care dvs. il mentionati ca inlocuitor al Cuvantului Creatorului.
Omul sre libertate de a-si distruge constiinta pe care dvs. o folositi ca justificare a faptului ca omul stie si respecta bknele si uraste raul.
Lucrurile nu stau deloc asa, cand indivizii din jurul nostru zu fost victime ale ignorantei si opocriziei familiei victime ale violentei si anturajului scolii, victime ale ideologiei si traditiilor religioase.
Fenomenu are amploare cu atat na mult cu cat asa zisii falsi atei si falsi gnostici indeamna oamenii sa se baxeze doar pe simturile lor ridicand aceste simturi frecvent deturnate la gradul de vori individuale.
O sa placa mesajul acesta celor ce le este placut Adevarul.

Am spus ca mesajul dvs. nu are niciun sens pentru ca nu prea am înțeles ce anume vreți sa spuneți, unde vreți sa ajungeți si ce anume nu v-a convenit la mesajul meu până la urmă.
Este adevărat, unii isi ascultă conștiința, alții nu, unii fac bine sau rău in mod conștient sau nu, este o diferență si aici între răul facut intenționat si cel făcut neintenționat, există si liber arbitru, există si accidente, și coincidențe pe această lume.
Dacă unii oameni aleg să nu își asculte conștiința, este problema lor, nu avem noi nicio putere să îi schimbăm nici cu religia, nici cu nimic, nici prin conștiința colectivă. Victimele anturajului si familiei, iarăși, au avut niste alegeri de făcut, ei au ales, nu toată lumea se lasă influențată de anturaj, dacă și-ar fi ascultat simțurile si conștiința în acele momente ar fi știut ce au de făcut dar au ales sa se lase influențați. Sunt si oameni care indiferent cât de bine crescuți sunt tot aleg sa facă rău, și vice-versa.
Ateii si agnosticii nu îndeamnă oamenii sa se bazeze doar pe conștiința, dar nici pe frica nu e în regulă sa ne bazăm, pe frica de Dumnezeu mai exact, oamenii trebuie să fie buni din proprie inițiativa, nu din frica de Dumnezeu, un om cu adevărat bun așa este, nu e bun doar că este amenințat cu iadul, ci pentru că așa alege sa fie, necondiționat.

Răul există și te-a lovit ca un tanc? Vorbim aici de un accident, accidentul nu este rău sau bun în sine, este pur si simplu un accident, ceva ce tu ca idivid/victimă nu ai cum sa controlezi, este o consecință a faptelor altcuiva. Ce treaba are ipocrizia cu asta?

| Robert2526 a răspuns (pentru CIVIC1):

Ai raspuns dupa 2 luni, am crezut ca ma ameninti?
Pui problema atat de gresit incat nici nu are sens sa ma chinui sa iti raspund

Scrieti :,,Auzi cică ne aruncă in iad pentru ca preferam păcatul laughing pai daca este asa de bun acest Dumnezeu din biblie ar trebui sa nu fie răzbunător, sa nu pedepsească, ci sa ierte, pentru ca asta face el, nu? Iarta"
In ceea ce scrieti dvs. reiese ca nu intelegeti scopul Iadului.
Pe de alta parte probabil nu accepatati nici existenta sufletului omului.
Atata timp cat un om alege constient, subliniez constienrt sa faca raul celor din jur, rau care are diferite nivele, isi ataca propriul suflet si isi face,, pres,, propria constiinta.
Sufletul omului care face rau in mod repetat se degradeaza, fiind imbacsit cu convingeri gresite, ipocrizie, lipsa afectivitatii, ura fata de Adevar si Bine.
Acest suflet,, murdar" plin de,, cancer" se intoarce la Creator, fiind al Lui.
Ce poate face Creatorul Drept, cu acest suflet murdar si cancerigen ajuns in aceasta stare prin hotararea omului care l-a purtat pe pamant si caruia Creatorul i-a respectat libertatea de alegere?
Intrebare retorica: daca dumneta imprumuti unei cunostinte o masina iar dupa un timp afli ca, cunostinta respectiva a facut accident mortal si apoi iti pui mainile in cap cand constati ca nu mai ai ce face cu acea masina oare nu renunti la gunoi si o dai la Remat sau in alta parte la,, gunoi"?
Il acuzi pe Creator ca nu iarta sufletul transformat in gunoi?
Ce sa mai faca Creatorul cu sufletul compromis?
Locul gunoiului e la gunoi.

Scrieti:,,Dacă unii oameni aleg să nu își asculte conștiința, este problema lor, nu avem noi nicio putere să îi schimbăm nici cu religia, nici cu nimic..."
Ma indoiesc categoric de spusele dvs.
Omul care nu este intelet este... nebun psihologic(nu psihiatric).
Totusi si nebunul psihologic se va crede intelept in ochii lui.
Biblia ne invata ca:,, inceputul intelepciuni e reprezentat de respectul fata de Cuvantul Creatorului".
A citi Cuvantul Creatorului din Biblie e un mod cinstit de a face educatie cu propria persoana, cu propriul suflet.
A fi ignorant fata de Cuvantul Creatorului cum indemnati dvs. intr-un mod descurajator, scriind ca nu are efect, este extrem de pagubos pentru convingeri precum educatia morala, demnitatea omului si respectul ce trebuie acordat si primit de catre fiecare om.
A fi ignorant fata de Cuvantul Creatorului care educa sufletul inseamna a da la o parte si o ultima sansa a omului de a fi convins de valoarea lui extraordinar de mare ca Fiinta Umana.
Tipul de comportament ignorant, ipocrit, pagubos la adresa educatiei morale, a demnitatii umane a intrat puternic in cei 3 factori raspunzatori de educatia copilului, viitor adult.
1. Familia a devenit ignoranta fata de Cuvantul Creatorului si fata de educatia morala ce trebuie acordata copiilor, viitori adulti.
2. Scaoala(romaneasca) este foarte violenta cand,, face" asa ziasa educatie, calcand pe demnitatea umana, obligand copii inca de la mici varste sa aiba un comportament de,, invatare" robotic tip memorare-reproducere, tinand,, sub picior" dexvooltarea creativitatii si scotand indivizi individualisti.
3. Religiile - impun idei proprii specifice traditiilor umane ce frecvent incalca Cuvantul Creatorului, adunate in doctrine ce creiaza repulsie si respingere in randul copiilor si a tinerilor.
Ex. de asemenea idei ce nu au de- a face cu, Cuvantul Creatorului, nefiind regasite in Biblie, dar impuse ca ideologii si doctrine religioase: pupatul moastelor, inchinarea la morti asa zisi "sfinti", inchinarea la picturi facute de mana omului, asa ziselo icoane, impunerea inchinarii la mijlocitori intre oameni si Creator, impunerea traditiilor disgratioase, neeficiente, paguboase in relatia omului cu Creatorul, etc.

Scrii:,,Dacă unii oameni aleg să nu își asculte conștiința, este problema lor..."
Raspuns: Este problema lor partial si doar daca nu constientizeaza raul facut, atunci e problema specialistilor in tulburari mintale, daca individul e indrumat, condus, catre acestia.
Daca cel ce face raul nu e adult responsabil ci e copil, oare nu e problema celor 3 factori de mai sus sa actioneze pentru crearea convingerilor corecte, morale, empatice, de respect ce vor fi manifestate in relatiile interumane, intercopii, interadulti?
Si daca cei 3 factori(mai sunt si alti factori implicati in educatia copilului) nu isi fac datoria oare copilul nu va ajunge un nadult dezorientat, las, ipocrit ce il veti avea langa dvs. ca si sot/sotie, coleg, etc.
Idemnul la ignoranta, la neimplicare fata de educatia copiilor si comportamentul gresit al viitorilor adulti e de natura sa slabeasca vigilenta.
Sa nu va mai,, plangeti" cand sotul/sotia va inseala, cand copii nu va mai respecta si va jignesc sau va scot peri albi de suferinta, cand violatorii va ataca pe dvs. sau membrii familiei, cand homosexualii se pupa si se mangaie in fata copiilor dvs., cand casa dvs. va este pradata, cand seful dvs. se comporta ipocrit cu dvs. la serviciu, cand politicienii va mint pe dvs. si un intreg popor, cand nu va respecta si va expulzeaza din propria tara, tocmai din cauza lipsei educatie a lor si neimplicarii celor 3 factori de mai sus in istoricul lor, cand justitia nu o sa va faca dreptate cad stati cu ea in mana.
Deci pastrati pentru dvs. indemnul la ignorantqa, suferiti si consumati-va in tacere cand vi se face nedreptatea si sunteti nerespectat/a dar sa nu va autoamagiti ca intentiile bune fara neimplicare concreta vor aduce roade bune in societate.
"Iadul e pavat cu intentii bune"

Scrieti:,Victimele anturajului si familiei, iarăși, au avut niste alegeri de făcut, ei au ales...,,
Alegerile facute in viata au intr-adevar consecinte.
Alegerile bune, au consecinte bune, cele rele, consecinte rele.
Acum pun intrebarea: ce il determina pe un copil, pe un adult sa faca alegeri rele?
Daca pentru dvs. intrebarea e vretorica intrucat sunteti cimvins/a ca doar copilul/adultul e responsabil de alegerea facuta atunci intre noi oamenii avem mari probleme cu ipocrizia, cu maipularea si placerea de aface Raul in detrimentul iubirii Adevarului.
Orice individ e rodul,, educatie" pe care a primit-o sau nu a primit-o, e rodul comportamentului si convingerilor primite de la familie, scoala, religie. Ori tocmai acesti 3 factori au ajuns intr-o stare de denaturare avansata si ce sa vezi, noi, suntem indemnati sa ne bazam doar pe lipsa de educatie, ca,,, oricum nu se poate face nimic"
Oare nu si din acest motiv romanii sunt vazuti ca si popor de sclavi, populatie coloniala, asemenea negrilor ce in fata,, societatilor civilizate,, nu merita respect, pentru ca sunt lasi, fricosi, fara coloana vertebrala, mincinosi, hoti, ignoranti, ipocriti, fara respect fata de Adevar, etc?

Scrieti:,,Ateii si agnosticii nu îndeamnă oamenii sa se bazeze doar pe conștiința...,"
Sunteti sigura, convins/a ca la general cum lasati sa se inteleaga din fraza de mai sus, toti ateii si agnosticii indeamna oamenii sa se bazeze doar pe constiinta?
Va puneti la bataie, la pariu sanatatea dvs, vederea dvs, picioarele dvs. cand afirmati,, responsabil/a" cele de mai sus?

Scrieti:,,nu e în regulă sa ne bazăm, pe frica de Dumnezeu mai exact, oamenii trebuie să fie buni din proprie inițiativa, nu din frica de Dumnezeu...,,

Scrieti:,,nu e în regulă sa ne bazăm, pe frica de Dumnezeu mai exact, oamenii trebuie să fie buni din proprie inițiativa, nu din frica de Dumnezeu,,
Rapuns: ca si crestin cred In Creator si Jeshua Hamaschia(numele in ebraica original).
Legile Creatorului trebuie respectate pentru ca sunt de ajutor oamenilor, fiecaruia dintre noi.
Intrebare retorica: dumneata nu esti criminal/a, violator, talhar, escroc/escroaca, pedofil, etc pentru ca statul ti-a impus frica de lege, frica de condamnare? ori aceste comportamente ti-au fost insuflate prin educatie ca fiind rele, periculoase, urate, dizgratioase, perverse?
Altfel spus, nu faceti toate orgiile posibile, unele enumerate mai sus doar si numai pentru ca v-a fost impusa prin educatie frica fata de condamnarea judecatorului de la insatanta(judecatorie, tribunal, ICJ)?

Scrieti:,,un om cu adevărat bun așa este, nu e bun doar că este amenințat cu iadul, ci pentru că așa alege sa fie, necondiționat."
Probabil nu va dati seama ce scrieti, cand afirmati cele de mai sus.
Niciun om nu se naste bun din cauza faptului ca ADN-ul uman, (genele) a fost pervertit, ceea ce a dus la corpul decazut pe care il purtam fiecare.
Acest corp se naste cu instincte(unele animalice), cu pofte(pofteste corpul altuia/alteia, pofteste din invidie bunurile altuia, etc) si uneori cu handicapuri fizice si predispozitii catre anumite boli genetice.
Toate aceste probleme cu care ne nastem trebuie gestionate eficient si corect intrucat reprezinta piedici in dezvoltarea individului. Fara o educatie corecta, prin care sa invatam sa gestionam corect toate aspectele negative, slabiciunile, unele enumerate mai sus, acestea vor distruge incetul cu incetul psihic si spiritual individul uman.

Scrieti:,,...un om cu adevărat bun așa este, nu e bun doar că este amenințat cu iadul...,,
Raspuns: Creatorul nu ameninta sufletul imprumutat Omului cu trimiterea in Iad. Aceasta,, intelegere" a gestionarii sufletului dupa moarte e gresita.
Exemplu: sufletul e ca un costum alb, pe care Creatorul, de la care provine sufletul, il imprumuta Omului cat traieste pe pamant.
La final, cand omul moare, sufletul se intoarce la Creator, intrucat este proprietatea sa.
Daca in timpul vietii omul face mult Rau, ajunge in cardasie cu Raul, rezultatul este afectarea sufletului, pana la nivelul cand costumul alb este murdarit, ajunge jegos, rupt, flendurit, carpit iremediabil, adica nu mai poate fi adus la starea initiala.
Intrebare retorica: daca dvs. mi-ati imprumuta mie un asemenea costum, nou, de un alb impecabil iar cand o sa vina vreamea o sa va returnez acelasi costum dar mizerabil, jegos, urat mirositor, rupt, flendurit, carpit... dvs. proprietarul/a costumului imprumutat o sa-l mai pastrati in continuare, ori o sa-l aruncati la gunoi?

Incredibil ce aberații puteți sa debitați. Cum puteți crede ca nu fac acele lucruri de frica legii sau a vreunui zeu?
Nu am frică de absolut nimic pe acest Pământ!
Ceea ce fac și nu fac este pentru ca așa îmi spune sufletul în primul rând, logic ca cred in existența sufletului si spiritului, el este cel care ne ghidează. Educația are rolul ei, bineînțeles, dar sunt oameni care indiferent cât de bine si religios îi educa părinții, ei tot ajung sa facă rău, asta nu înțelegi dumneata.
Eu nu încerc sa promovez ignoranță, doar pentru ca sunt contra Bibliei, eu promovez bunatatea, în toate formele ei, unde am zis eu ca pomovez ignoranța.
Ați scris mult și fara rost, m-ați pierdut in comentariile de mai sus, care de asemenea nu au niciun sens, pui problema total greșit, daca se întâmplă rele in lume, daca voi fi mâine violată, ucisa, se ling homosexuali in fața copilului meu, nu înseamnă ca e din cauză ca lumea nu citește biblia, oricum nimeni nu o citește, si cei care o citesc oricum nu o înțeleg, EDUCAȚIA, FAMILIA, BUNATATEA, astea sunt valorile care contează, religia, biblia nu au niciun rol în formarea unei societății, e aproape inutilă, e mai mult pentru a educa masele de oameni, precum turmele de oi, care au nevoie să se bazeze pe o Divinitate pentru a fi fericiți, ca viața lor să aibă un sens, un scop.
Ai scris "toti ateii si agnosticii indeamna oamenii sa se bazeze doar pe constiinta?" - nu am zis că doar pe conștiința, ateii adevărați, nu îndeamnă pe nimeni la nimic, își văd de treaba lor și de pătrățica lor, sunt pașnici, nu fac propagandă si nu obliga pe nimeni cu nimic. Ce aveți impotriva ateilor? Au o gândire sănătoasă, părerea mea.
Apropo, eu nu am zis niciodată ca sunt atee, ca nu cred în Dumnezeu, cred, in sufletul meu, nu sunt practicanta, nu merg la biserică, dar cred în D-zeu în felul meu, am zis ca nu cred în biblie doar.
Cărțile "Conversații cu Dumnezeu volumele 1, 2 si 3", de Neale Donald Walsch" Secretele întregii vieți" volumele 1 si 2 de Elena Iuliana Neagu, eu rezonez foarte mult cu ce scrie în aceste cărți, puteți spune că acestea sunt "biblia" mea. Puteți sa le citiți(dacă nu ati facut-o deja) să va faceți o parere si va aștept cu opinie.

| CIVIC1 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Scrieti:,,nici nu inteleg daca esti protestanta sau atee pentru ca scoti versete din Biblie ca pocaitii, dar te plangi de Crestinism ca ateii..."
Intrebare: dumneta daca esti crestin/a pe a cui si pe ce fel de educatie,, crestina te bazezi?
Constientizeaza odata ca la baza crestinismului stau sScrierile Biblice. Categoric Biblia este manualul Crestinului.
Dumneata induci o alta ideea periculoasa, probabil din inconstienta si anume ca cei ce se folosesc de manualul crestinulul sunt sectanti.
Renuntati la ipocrizie si manifestati respect fata de oameni.
Eu am fost ortodox 24 de ani, apoi romano-catolic inca pe atat timp. In prezent am constientizat ca cele doua religii pe care le-am urmat ster uneori pe jos cu Cuvantul Bibliei in favoarea traditiei oamenilor, ideilor subiective ale unor,, indivizi"etc. ceea ce e de natuira a crea dizgratie si repulsie.
Am fost atras de,, crestinismul" din aceste religii, inasa acum mi se par pline de ipocrizie, dupa ce am citit si analizat Cuvantul din manualul crestinului Biblia.
Nu mai vreau sa fiu ipocrit si nu mai merg pe acelasi drum cu ipocritii chiar daca isi spun,, crestini".
Nu sunt sectant. Imi place Adevarul si il fac cunoscut si celorlati, convins fiind ca se intampla asa cum este scris in manual,, Veti cunoaste Adevarul si acesta va va face liberi"
Findca respect oamenii si vreau sa devina liberi vreau sa le fac cunoscut Adevarul din Manualul Crestinului.
Nu vreau sa ii,, leg" prin ideologii, dogme, traditii umane, pentru ca, cred ca, asa cum spune Jeshua Hamaschia:
,, celui ce devine motiv de poticnire pentru aproapele, mai de fos ii este sa-si lege o piatra de gat si sa se arunce in lac, intrucat la judecta o sa fie mai usor pentru Sodoma si Gomora decat pentru el..."
In concuzie: renuntati la ipocrizie, la ignoranta, la aroganta, laudarosenie etc. si incepeti sa iubiti si sa respectati Adevarul.

Ați scris cuvântul "educatie" de foarte multe ori in ultimele mesaje, ei bine, EDUCAȚIA, este singurul lucru care contează. Ce treabă are educația cu religia? Au ceva valori comune dar nu sunt la fel, eu sunt pro educație, religiei nu prea îi văd rostul.
Nu înțeleg de ce băgați copiii în ecuație, când un copil face rău, el nu face conștient, este crud, nu stie, nu are încă educație, pentru un copil binele si răul este relativ, el nu stie ce înseamnă, trebuie educat, nu cu religie, ci cu bune maniere, valori familiale, părinții il învață ce e bine si ce e rău, fără sa fie nevoie să bage povești religioase la mijloc, nu sunt necesare.
Ziceați în alt mesaj ca am înțeles greșit iadul, că acolo se duc rebuturile, păi în primul rând nu tot D-zeu a creat si aceste rebuturi? happy exemplul cu mașina stricată si șoferul este prost. Masina este corpul fizic, iar sufletul este omul, când se strica "mașina"(corpul), "șoferul"(sufletul), merge și alege altă mașină(corp fizic), aici are loc reîncărcarea, sunt atâtea cazuri, corpul se duce în pământ, sufletul merge în univers într-o zonă neutra, nici rai nici iad, si reflectă la viața trăită pe pământ, apoi își alege următorul corp si următoarea experiență pe pământ.
Să zicem ca ar exista si iadul, să presupunem, (eu cred ca noi ne facem singuri propriul rai si iad, aici pe pământ, in functie de algerile noastre) dacă ar exista iadul, as fi de acord ca "rebuturile" sa meargă acolo, vorbim de cei care comit păcate cu adevărat grave, crimă, viol, tâlhărie, etc dar nu daca am spălat rufe duminica gata merg in iad, sau nu merg la biserică, oamenii gay, chiar si cei care fac accident și crimă fără voia lor, cei care mai scăpa o înjurătură, chestii de genul, minore, în comparație cu păcatele cu adevărat grave, să ii băgăm in aceeași oală pe toți oare?

Scrieti:,,Mi se pare bizar ca creatorul universului sa aiba nevoie de validare de la noi sau venerare cu sacrificii sau varsare de sange cand el este perfect si nu are nevoie de nimic de la noi. "

Raspuns: ceva esential nu ati inteles, daca ati citit Biblia? sau ati primit informatia gresita de la rau intentionati, ori dvs. manifestati ignoranta si rea intentie aici pe acest site.

Scrie cu subiect si predicat in Biblie ce asteapta Creatorul de la noi oamenii:
Matei 9:13 VDC
Duceți-vă de învățați ce înseamnă: ‘Milă voiesc, iar nu jertfă!’ Căci n-am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși."
Revizuiti-va comportamentul de a arunca pe site vorbe scrise neverificate. Cititi, informati-va, verificati, ca daca nu faceti asa, o sa manipulati oamenii prin nestiinta si rea intentie.
Daca va place sa manipulati in continuare intrati in digratia si respingerea celor ce inteleg cu adevarat fenomenul manipularii si relei credinte.
Cu stima.

Scrieti :,, Nu am frică de absolut nimic pe acest Pământ!"
Daca ar fi asa, desi nu este, putem sa va dam la TV Mapamond ca am descoperit OMUL RARITATE care nu are frica de nimic? Viteaza, vitejilor, curajosul/joasa curajoaselor se fal in Romania.

Mai ceva decat Jeshua Hamaschia(isus Cristos) caruia i-a fost frica inainte de crucificare. >ai ceva decat Fiul lui Dumnezeu, fricos, existati dvs. ce afirmati ca nu aveti frica de nimic.

Dar eu sunt convins ca raspunsul dvs. e cel putin ipocrit(asta daca nu sunt probleme de educatie, frustrari nerezolvate etc.) si ascunde adevaratele slabiciuni umane prezente in fiecare dintre noi.
In concluzie v-ati ridicat mai presus de orice om. mai presus de Isus Hristos, caruia i s-a facut frica.
Biblia spune adevarat,, nebunul se crede intelept(drept) in ochii lui". Nu ma refer la dvs. ci aduc acest bun citat, folositor in descifrarea ipocriziei umane.
Dac dvs. nu inteleget ce scriu pe acest site cu virgula, subiect si predicat e responsabilitatea dvs. nu aruncati vina nestiintei in carca mea sau cum frecvent faceti in carca Creatorului. Cititi, informati-va, comunicati cu oameni sinceri, carora le place Adevarul si abtineti-va de la ava considera atootstiutoare doar ca nu intelegeti mesaje simple.
Cu stima.