| Scotianca a întrebat:

Ati citit toata Biblia? Vi se pare ca Dumnezeu este intr-adevar asa bun cum ni sa predicat avand in vedere tot ce se intampla in lume? Va rog sa va folositi si mintea si nu-mi raspundeti doar cu citate Biblice deoarece oricine ne-a creat, ne-a creat sa putem face diferenta dintre bine si rau.

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Exact. Trebuie sa mai gândim si logic, rațional, nu sa credem pur și simplu tot ce ni se spune din moși strămoși doar pentru ca "asa trebuie". Până la urma Biblia este doar o carte, de atatea mii de ani, care a fost tradusă, si reinterpretată de atâtea ori, cine stie cine a scris-o cu adevărat, câta informație s-a pierdut pe drum in atâția ani, daca a fost modificată sau nu pentru a ne manipula? Te convingi de utilitatea acestor religii numai când vezi haosul din lume, cele mai mari războaie, bombardamente au fost si sunt din cauza religiei. Creștinismul mai e cum mai e, e cat de cat o religie liberă, dar cei din țările arabe, imi e mila de ei, mai ales de femeile lor, religia lor e efectiv o inchisoare crying.
Biserica intr-adevar a cam devenit o afacere, cunosc caz cand un preot din localitate nu a vrut sa facă slujba de înmormântare unui om al strazii pâna nu i s-a oferit o anumită suma de bani.

216 răspunsuri:
| Pocait01 a răspuns (pentru CIVIC1):

Da, am uitat. N-ai spus lucruri greșite, doar că nu știu la ce problemă ridicată de mine răspunzi. Ce am zis de potop?

| CIVIC1 a răspuns (pentru Pocait01):

,, ti se pare Ok ca Dumnezeu sa-si verse furia si sa scufunde intreaga umanitate...,?

| Pocait01 a răspuns (pentru CIVIC1):

Nu eu am întrebat asta, dar ai dat un răspuns bun.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

99% din credinciosi n-au deschis in viata lor Biblia

| No1sinner a răspuns (pentru Madaxo97):

Dacă recunoști că există rău în lume, asta înseamnă că recunoști și faptul că există bine. Întrebarea este următoarea : dacă nu există o Ființă care a creat și stabilit ce este bine și ce este rău înseamnă că răul și binele sunt absolut relative și rămâne la latitudinea fiecăruia să decidem ce este bine și ce este rău. În plus, dacă nu există niciun Dumnezeu, atunci Hitler și toți cei care fac/au făcut rele și au murit, au rămas nepedepsiți.

| Madaxo97 a răspuns (pentru No1sinner):

Păi da, eu cam asta cred, că binele și răul sunt relative. Eu nu am zis că nu există niciun Dumnezeu, am zis doar că nu este un moș bătrân in ceruri care dă ordine, este mai mult o entitate, ceva prezent peste tot, o energie. Dacă ar fi existat Dumnezeul din Biblie, de ce nu pedepsește aici pe pământ toți oamenii care fac "rău"? Dacă răul chiar există? De ce există acești criminali, violatori pedofili mai ales pe care eu i-aș rade de pe fața pământului, de ce le permite Dumnezeu să respire aerul degeaba? Eu la întrebările astea nu găsesc răspuns de ani buni, știai că există un documentar despre pedofilie în America, în care un polițist de la FBI este întrebat care e vârsta minimă la care a fost un copil violat în cazurile din arhivele lor, iar răspunsul lui a fost "bebeluși", exact cum auzi, bebeluși de 1 zi, cu cordonul ombilical încă atașat, violat de un monstru, mii și mii de bebeluși, știai că există așa ceva pe planetă? Pe mine acel documentar m-a făcut să îmi pierd credința în Dumnezeul din Biblie, pentru că dacă ar fi existat, nu ar fi permis în vecii vecilor să se întâmple așa ceva pe pământ, si mai ales să lase faptașii în viață.
A, și nu imi veni cu chestia că sunt pedepsiți pe lumea cealaltă, că nu înghit așa ceva, aici, pe Pământ, aici ar trebui să fie pedepsiți, pe lumea cealaltă nu știe nimeni ce se întâmplă cu adevărat, ar putea să se spovedească și să scape nepedepsiți conform Bibliei, corect?
Când imi va da cineva un răspuns relevant la întrebările de mai sus, atunci voi crede din nou în Dumnezeu și în biblie, momentan, am vazut și auzit prea multe la viața mea ca să mai cred.