Aici nu e vorba de credinta, ci de neseriozitate si lipsa de bun simt.
Atat timp cat oamenii sunt seriosi si au bun simt, pot sa raspunda. Pe mine ma deranjeaza intrebarile puse aiurea ("Isus isi va alege o sotie de pe pamant?", "Yhwh dadea comanda de mancare la restaurant?") sau raspunsurile puse aiurea (majoritatea raspunsurilor de la dany1988 si cateva de la alti useri).
Despre cat bun simt putem vorbi cand punem un raspuns sau o intrebare doar ca sa ne batem joc de o comunitate? Lipsa bunului simt si a educatiei se observa prin aceste raspunsuri si intrebari.
Satan incearca prin orice si oricine sa distruga lucrarea lui Dumnezeu. Poate si noi ne-am lasat ispititi la un moment dat.
"Din ce am observat pe site crestinii pun intrebari ca sa faca propaganda nu fiindca ar avea vreo nelamurire sau fiindca ar dori sa auda si alte pareri diferite fata de ale lor."
Vorbesti de barna din ochii altora dar chiar ateii fac cel mai des lucrul acesta, pun intrebari nu pentru ca nu ar avea un raspuns propriu ci pentru a semana indoiala in randul crestinilor.
Tu ar trebui sa stii despre ce vorbesc, iti dau copy-paste din propriile raspunsuri in care recunosti asta daca vrei.
Religiile sunt un set de principii care ii invata pe oameni sa fie mai buni, nu vad de ce ar trebui sa fie atacate.
Ateismul in schimb nu are niciun principiu, e convigerea ca omul e 100% stapan pe viata lui si ca el decide ce e bine si ce e rau, si asta doar daca hotaraste el daca sa ii pese sau nu de moralitate.
Orice parere as avea e una subiectiva, vezi si tu cum se exprima cele mai active persoane religioase si cum se exprima ateii cei mai activi de pe acest site.
în 7 Iunie | LoZio explică (pentru danut):
Eu deja stiu cum sta treaba. Voiam sa vad cat va duce mintea.
Nu cred in zei, dar cred in basme precum Big-Bang, evolutia din primate, ei practic sunt dependenti de orice le vinde stiinta in momentul actual. Daca stiinta le zice ca nu te poti vindeca de cancer decat prin tratamente de zeci de mii de euro, ei asa sunt programati sa creada si o sa nege orice alta metoda de vindecare a cancerului care au fost demonstrate in istorie dar ei sunt prea ignoranti sa cerceteze. Si mai sunt multe alte lucruri gresite si false pe care stiinta condusa astazi de jîdani le imprastie prin mintea ateilor, cum ar fi realitatea despre piramide sau despre existenta spiritualitatii.
Pai daca credinta voastra e bazata pe lucruri slabe e normal ca poate fi semanata indoiala. Multi atei au fost crestini pana la un moment dat. Rugati-va la Dumnezeu pentru putere nu va plangeti pe un amarat de site.
Sunt cam discutabile definitiile acestea. Exista o categorie de persoane care se declara spirituali dar nereligiosi si ei cred in Dumnezeu.
Nu am de ce sa fiu echidistant, in viata trebuie sa facem niste alegeri clare si sa ni le asumam, a fi ``politically correct`` nu e printre principiile crestinismului
Dar care sunt principiile ateismului?
M-am documentat si nu prea am intalnit nicio opinie clara, doar utilitarianismul incearca sa formuleze niste principii dar nu sunt prea consistente si usor atacabile.
Mda. Si unii mai folosesc si cuvinte urate.
Frate, daca esti asa impotriva crestinismului, macar ai respect pentru persoana care crede. Suntem oameni, pana la urma. Ar trebui sa ne respectam.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Bossa100000 întreabă: