| TpUsername a întrebat:

Ati putea sa-mi spuneti ce religie este aceasta? Nu merg la biserica, nu ma inchin preotului, icoanelor(deoarece una dintre cele 10 porunci spune ca"nu trebuie sa-ti faci chip cioplit...si sa nu te inchini lor") si crucilor( se spune ca Iisus a fost rastignit pe o cruce si de aici a ramas semnul"crucii" .....asta ar insemna ca daca Iisus ar fi murit innecat ar trebui sa-mi iau un vas cu apa si sa ma inchin lui). Ma supun lui Dumnezeu..ma rog lui(de acasa sau din orice alt loc, singur)

P.S: Nu vreau sa aud comentarii precum satanistule sau luciferianule....pentru ca o sa va demonstrati singuri prostia...

Răspuns Câştigător
| Musique a răspuns:

Ce religie să fie?
Ți se bagă în cap toate tâmpeniile!
Am întrebat și eu poful de religie de ce să ne închinăm la icoane dacă în cele 10 porunci scrie clar că nu trebuie să ne facem chip cioplit ca să ne închinăm lui.Mi-a răspuns sec că noi de fapt ne închinăm la imaginea din icoană, nu acelei bucăți de lemn. Că ne închipuim că-i cel de sus nu icoana.

E doar religie... plină de prostii. Ajunge să crezi în Dumnezeu ȘI ATÂT.Cel puțin eu așa fac.Cred în el, dar nu mă închin lui de nu știu câte ori pe zi, nu mă rog (deși poate e un păcat... ) și nici nu merg la biserică, că nu-mi place (alt păcat).
Chestia cu faptele bune, ar trebui să fie în noi, în conștiința noastră indiferent de religie, indiferent că suntem atei sau că suntem preoți.

O zi frumoasă!

42 răspunsuri:
| AnicaiAlin a răspuns:

Este religia ta.
In schimb vreau doar sa te contrazic cu inchinatul la icoane.
Oamenii fac o mare confuzie: nu te inchini icoanei(adica nu vei spune "rama icoanei ajuta-ma sa ma insanatosesc") ci te rogi celui de pe icoana(sfant, apostol, jucator de fotbal, becali, profesori...)

| sticla09 a răspuns (pentru AnicaiAlin):

Pai si daca conteaza doar semnificatia icoanei si nu icoana propriuzisa, de ce nu ma pot ruga la cer sau la un copac, asta daca tot tin sa ma rog? la ce ne mai trebuie icoanele daca conteaza doar semnificatia?

| Kalla a răspuns:

Ai religia crestinilor care nu au chef sa mearga la biserica duminica dimineata si cautati scuze ca neadevarate ca sa nu mergeti. Felicitari! happy

| contαbαndonαt a răspuns:

Nu mergi la biserica, nu te inchini cand se `cere` dar crezi intr-un D-zeu.S-ar putea sa fi deist.

| Zenithf a răspuns:

Eu nu am nevoie de icoane, sfinti si altare, pentru ca stiu ca Dumnezeu este pretutindeni si ma aude oriunde as fi.
Altii Il vad ca pe un batran bland, cu toiag si barba alba, si cu o suita de apostoli si sfinti dupa El, fiecare spunandu-i de X si de Y, ca ce au m-ai facut, ca se roaga, ca fac milostenii. Treaba fiecaruia ce crede, daca are nevoie sau nu de intermediari, daca trebuie sa se spele sau sa se afume (cu tamaie bre, nu cu bautura), fiecare sa faca dupa credinta lui.

| ang31989 a răspuns:

E alegerea fiecaruia cum crede si in ce crede, nu cred ca iti trebuie icoane sau mai stiu eu ce ca sa fi un bun credincios, pana la urma Dumnezeu e in noi si il putem simti oricand, oriunde. Nu esti mai credincios daca faci parada modei la biserica sau in drumul de la biserica spre casa barfesti cu x-uleasca pe mai stiu eu cine, sau in timp ce popa canta tu stai la taclale dar ai fost prezent la biserica duminica de duminica!

| ang31989 a răspuns:

A si am mai uitat sa zic ceva, oricum biserica e o mare afacere de cand lumea si pamantul... sa nu uitam astawinking

| dracu14 a răspuns:

E o religie ''hibrid'', practic una formata pe baza ideilor tale personale, stii, toti pretind ca sunt crestini insa fiecare are alt mod de a-si interpreta propria religie
daca te mai documentezi ai putea deveni deist http://ro.wikipedia.org/wiki/Deism

| Inferno a răspuns:

Slava Domnului ca omul nu este atat de nechibzuit incat sa clasifice toate maruntisurile.

| doctorandus a răspuns:

Protestant (nepracticant), neo-protestant (nepracticant), daca nu credeai in Isus puteai fi evreu sau musulman, eventual avand religii orientale. De altfel nici ortodocsii si nici catolicii nu se inchina preotului.

| Biggiesan a răspuns:

Mergi la bibliotecă, citește literatură și revino la biblie mai târziu!

| Cojocea_Andrei_Gabriel_1990 a răspuns:

Sall.
1. faza ca nu te inchini la icoane( de ce ca tu esti doar crestin-ortodox, iar cel ce a scris cele 10 porunci era iudeu adica moise).
2. nu este adevarata faza cu inecarea.
3. este adevarat ca poti sa te inchini de oriune esti(aproape)dar nu ar stica sa mergi si la biserica din cand in cand.

| milan9 a răspuns:

- Porunca a II –a a avut rol propriu-zis doar în CONTEXTUL EVREILOR DE ACUM 4000 DE ANI! Ea a dorit doar ELIMINAREA CONCURENŢEI, a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau SUTE de obiecte de cult…

Chiar şi la evrei, deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI se aflau STATUILE HERUVIMILOR ("ICOANE" ale heruvimilor), şi asta char la porunca lui Dumnezeu!

Asta ce mai înseamnă? Că Dumnezeu S-a contrazis pe Sine? Nu, nicidecum! Asta înseamnă că porunca a II-a a fost dată doar într-un anumit CONTEXT ISTORIC, acela al evreilor de acum 4000 de ani! Nicidecum în contextul creştinilor DE AZI! Acel context a fost legat doar de o ANUMITĂ religie (poruncă dată DOAR evreilor!).

| milan9 a răspuns:

Cea mai potrivită comparaţie pentru icoană este aceea de "FEREASTRĂ" spre lumea spirituală, spre persoanele reprezentate în ea, persoane care au existenţă reală.

Cinstirea icoanelor nu prezintă nici o problemă atât timp cât lemnului icoanei nu-i dai "personalitate", în afara legăturii de a-L "reprezenta" simbolic pe Hristos, de a "aminti" doar Persoana Sa!

Cei care cinstesc icoanele au în minte PERSOANA cu existenţă reală reprezentată acolo, ŞI ÎN NICI UN CAZ materialul icoanei. Persoana Mântuitoului NU SE CONFUNDĂ cu icoana! Ea este doar o "FEREASTRĂ" spre lumea spirituală.

| milan9 a răspuns:

Avem nevoie de Biserică pentru că Fiul lui Dumnezeu a încredinţat Bisericii lucrarea Sa de sfinţire, de lucrare a harului în vederea mântuirii. Mântuitorul se identifică cu acea Biserică (Una Singură):
- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." Coloseni 1, 18
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin." - Matei 28, 20

iar puterea Jertfei Sale o încredinţează Bisericii:
"…ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| MihaelaMariaPopa a răspuns (pentru sticla09):

Tu doar roaga-te sau fii recunoscator, eu de obicei nu ma rog, o faceam in fiecare zi de 3 ori pe zi inainte dar nu imi place ce fac. nu are nimeni de ce sa te judece pentru ca eu ma simt mai bine asa cum esti si tu acum. fara atata tam tam la biserica ca sa plec cu ultimul gand de acolo cine a facut cele mai mari ``sponsorizari pentru biserica... uite iti dau un documentar care te va ajuta enorm, si stiu sigur ca o sa-ti placa, nu are nimic de-a face cu secte, icoane, biserici, religii. doar de legea care guverneaza intrg universul si pe care o folosim toti.
http://www.youtube.com/watch?v=XMdAn5ZIFGY

uita-te la el pana il intelegi
vizionare placuta!

| RuxandraBianca a răspuns (pentru AnicaiAlin):

"...si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamna cu omul muritor..." (romani 1:23)

| Hombre a răspuns:

Bine faci, credinta nu presupune inchinaciuni aiurea peste tot, e suficient sa o ai in tine.

| Hombre a răspuns (pentru milan9):

Erai perfect pentru Fane Patriotu', faceai cariera de politruc la comunisti.

| milan9 a răspuns (pentru RuxandraBianca):

Manipulare sectantă, Ruxandro! happy
În Romani 1, 23-24, Apostolul Pavel se referă acolo la poporul păgân al grecilor, cei care se închinau STATUILOR, ZEITĂŢILOR PANTEONULUI GECESC, nicidecum lui Dumnezeu, indiferent de formă. Aceştia nu-L cunoşteau sub nici o formă pe Dumnezeul creştin!

Romani 1, 23 "Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor."
Romani 1, 24 "De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei" (clar e vorba de greci şi de tendinţele lor pederaste ale unora din ei).

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Citatul nu are în vedere cinstirea lui Dumnezeu sau cultul folosirii icoanelor de către primele comunităţi creştine, ci se referea strict la GRECI- UN POPOR care CREDEA ÎN ZEI cu chip de animale sau oameni, dar zei pâgâni în acelaşi timp:

- cu chip de animale fantastice, cu aripi de pasăre (sfinxul era imaginat de greci ca având chip de femeie, aripi de pasăre, trup de câine, coadă de şarpe şi gheare de leu);
- sau chiar cu chip de şarpe: Amphisbaena (în mitologia greacă, un șarpe monstruos cu două capete) precum şi Glykon (zeitate cu înfățișare de șarpe al cărei cult a fost fondat de grecul Alexandru din Abonutichus) –"cu asemănarea chipului… târâtoarelor" Romani 1, 23);

Romani 1, 24 - "ca să-şi pângărească trupurile lor între ei" face referire tot la VECHII greci, cei care ATUNCI erau păgâni şi care aveau păcatul greu al pederastismului sau al homosexualităţii!

| milan9 a răspuns (pentru Hombre):

Să înţeleg că tu ai spune "mulţumesc şi bogdaproste" dacă cineva te înjură de mamă? Nu cred... happy

| RaduRadu01 a răspuns (pentru milan9):

Folosirea icoanelor în închinare nu are nicio legătură cu creştinismul iniţial, nici nu exista în sec I d.Ch.
Acest obicei apropie creştinătatea apostată de azi enorm de mult de religiile păgâne. Creştinii din secolul I nu erau de acord cu folosirea icoanelor în închinare. Aceştia au moştenit de la iudaism o repulsie faţă de idolatrie şi nu priveau cu ochi buni nici un act de venerare a imaginilor unor sfinţi. Începând cu secolul al V-lea, icoanele şi imaginile. . . au ajuns foarte răspândite în închinarea adusă atât în locurile publice, cât şi în locuinţele particulare.
Folosirea imaginilor în închinare a apărut în secolele care au urmat morţii apostolilor. Îndeosebi în Egipt, convingerile creştinilor s-au lovit de un «amalgam păgân» — credinţe şi practici de origine egipteană, greacă, iudaică, orientală şi romană care erau urmate în paralel cu religia creştină.

Ziceai că interdicţia biblică referitoare la idoli din Exodul 20 se aplica doar pentru evrei. Însă şi Noul Testament abundă în versete care exprimă clar poziţia apostolilor referitoare la această practică păgână. Vezi Ioan 4:23, 24; Fapte 17:29; 2 Corinteni 5:7; 1 Ioan 5:21;

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

PRIMELE COMUNITĂŢI CREŞTINE au avut icoane (începând cu cele care se ascundeau în CATACOMBELE DIN ROMA), vechimea folosirii icoanelor este exact aceeaşi cu vechimea creştinismului! Cine se îndoieşte de acest lucru, poate vizita catacombele din Roma pentru a vedea icoanele cu vechime de 2000 de ani:

http://saraca.orthodoxphotos.com/photogallery/catacombe.htm

Avem nevoie de icoane aşa cum avem nevoie de "fotografii" ale celor dragi pentru a păstra vie în memorie amintirea lor. Pentru a ne servi la "aducerea aminte" mai ales pentru a conştientiza realitatea concretă a persoanelor sfinte, a datoriilor noastre spirituale.
Biserica le-a folosit încă de la începutul ei!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

"Creştinătatea apostată de azi" se referă cu siguranţă la cele 40000 de secte care s-au rupt de Biserica Noului Testament (una singură).

Nu imaginea este venerată! Nu a fost niciodată "imaginea" venerată, ci persoana cu EXISTENŢĂ REALĂ. Icoana nu a fost niciodată mai mult decât o "fereastră" spre lumea spirituală, o "invitaţie", un "pretext" pentru meditaţie, un "context" care să direcţioneze gândul şi rugăciiunea…

Obiectele de cult au fost folosite în toată istoria biblică, cu cel puţin 4000 de ani vechime. Primii creştiniştiau că obiectele de cult sunt utile şi necesare. Cine i-ar fi împiedicat să-şi facă astfel de obiecte de cult?

Noul Testament exprimă poziţia apostolilor împotriva păgânismului – "concurenţa" la adresa lui Dumnezeu, nicidecum împotriva obiectelor de cult!

| ColoredLove a răspuns:

Nu mergi la biserica pentru ca nu ti-ai gasit locul acolo? E de apreciat atitudinea si gandirea ta, dar trebuie sa faci un pas inainte.Sunt sigura ca Dumnezeu vede straduinta ta si faptul ca Il cauti din inima si la momentul randuit de El o sa apara in calea ta si iti va conduce pasii pe drumul bun si adevarat!

| milan9 a răspuns (pentru ColoredLove):

De ce ar putea spune cineva că nu-şi găseşte locul în Biserică? Mândria poate să-l facă pe om să-şi renege semenii de lângă el (printre care mai sunt într-adevăr şi bătrâni)? intoleranţa faţă de semeni şi faţă de slăbiciunile lor îi poate face pe cei lângă noi să ni se pară a fi "antipatici"?

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Mântuitorul răstignit pe Cruce nu doreşte intoleranţă între oameni... sad

| milan9 a răspuns (pentru Musique):

Dacă soţia sărută şi strange în braţe (simbolic) o fotografie cu un bărbat simpatizat, altul decât soţul(!), atunci soţul intră la idei şi are toate motivele să fie "deranjat", şi i-ar da şi el atunci "a doua poruncă"!

Dar dacă fotografia "strânsă în braţe" este a soţului (în lipsa lui, desigur), nu ar fi soţul ridicol şi exagerat, să înceapă în casă un scandal din cauza aceasta? happy

La fel este şi cu motivul pentru care Dumnezeu a lăsat porunca a II-a! Pentru eliminarea concurenţei zeilor falşi prin care evreii (doar acum 4000 de ani) chiar îl PĂRĂSEAU CU TOTUL PE DUMNEZEU! (în Noul Testament porunca nu mai este reluată!)

Dar obiectele de cult (şi icoanele) dimpotrivă, ele nu îndepărtează de Dumnezeu, ci au ca singur scop APROPIEREA DE EL. Ele chiar TRIMIT GÂNDUL mai aproape de Dumnezeu happy
(Ce zici de faptul că 100% dintre culte exploatează intensiv imaginea?)

| ColoredLove a răspuns (pentru milan9):

M-ai inteles gresit...un om s-ar putea sa nu isi gaseasca locul intr-o anumita grupare de oameni, intr-o adunare mai bine zis. Uite, spre exemplu in Faptele Apostolilor 4:32 spune ca cei care credeau erau o inima si un suflet, adica aveau aceleasi conceptii, aceleasi idei.Mandria te poate face sa nu iti gasesti locul in Biserica doar daca tu iti iei haina de judecator si ii judeci pe ceilalti.Nu e vorba de dispret sau alte lucruri de acest gen.Este vorba de faptul ca tu trebuie sa fii una cu cei din adunare ca sa te simti FIU si nu un strain.In toate adunarile sunt saraci, bolnavi, batrani, totul tine te gandire.