Dumnezeu ma invata sa fiu bun si sa iert asa cum si Hristos m-a iertat pe mine. Dar eu nu impiedic organele legale sa isi faca datoria.
Cum sa fie un pericol la adresa umanitatii cind si religia si legile au fost impuse de umanitate?
"Cum sa fie un pericol la adresa umanitatii cind (...) au fost impuse de umanitate?" doar pentru ca umanitatea a impus acel lucru asta nu inseamna ca este si folositor. De exemplu : Bobmba atomica. Umanitatea a conceput-o su cu toate acestea reprezinta un pericol la adresa umanitatii. Religia poate sa fie un pas in plus spre autodistrugere cu toate ca a fost creata chiar de noi.
Bre inferno noi ne pierdem timpul vb cu copii de 14, 15 ani care habar nu au si pers ca ema obsedate de dumnezeu, esti ateu am observat ca nu?
Ai observat bine, nu sunt ateu.
Esti crestin, atunci de ce tot pui intrebarii despre dumnezeu?
Nu am spus ca sunt crestin am spus doar ca nu sunt ateu.
Crezi ca exista o divinitate?
Nu ma pronunt asupra subiectului pentru ca este unul complicat. Poate exista nu sunt convins ca nu exista. Dar poate sa nu existe si nu sunt convins ca exista. Poti sa spui ca sunt agnostic daca vrei. Eu incerc pe cat posibil sa combin nonreligiile cu religiile si sa formez ceva, dar pana acum nu am reusit.
Dar acum observ ca intrebarea era daca : Ce cred eu.
Eu nu cred, eu adun dovezi si trag concluzii precise, atat.
Si eu la fel observ o teorie apoi caut sa vad ce dovezi aduce apoi vad cine o contrazice si ce aduce acea pers apoi trag o concluzie nu definitiva inferno nu sunt inchis la minte, dar cand am privit dovezile crestiinilor am devenit ateu am observat teoria evolutieii, big bang natura nu are nevoie de un creator mi-am pus problema asa daca poate sa ninga fara vreo interventie divina de ce nu s-ar putea ca totul sa fie fara interventie divina, vezi tu crestinii nu aduc dovezi doar contrazic stiinta si aduc argumente de genul complexitatea lumii am mers mai departe am studiat miitologiile lumii am studiat istoria am studiat shiphologia omului de ce crede in dumnezeu toate astea m-au facut ateu
Stiu teoriile alea. Omul avea nevoie de cineva nemuritor, puternic, atotstiutor care sa il ajute sa il motiveze si sa il razbune asa ca s-a zis: Ce ar fi daca ar exista o entitate capabila de asa ceva, daca exista. Si asa au aparut zeii, apoi de la zei s-a ajuns la Dumnezeu din prezent.
Cu toate acestea nu imi permit sa fac afirmatii atat de importante. Ma multumesc sa raman in faza de analizare a dovezilor. Nu vreau sa trag o concluzie pripita si sa ruinez 3 ani de cercetare.
Chiar te rog nu te opri din cercetare niciodata cand te opresti din cercetare incetezi sa cunosti ceva nou ai auzit de ateismul slab?
Nu cunosc toate nuantele de ateism. Nu am auzit de ateismul slab.
Exista 2 tipuri de ateism unu pozitiv ala afirma clar si convins 100 la suta ca nu exista dumnezeu, exista ateismul negativ nu afirma 100 la suta ca nu exista dumnezeu i contesta existenta, un ateu negativ in procent de 90 la suta respinge idea unui dumnezeu, ateismul negativ e un fel de agnostism mereu in cautarea adevarului mai sunt alte forme agnostic ateu ala nu neaga posibilitatea sa existe dumnezeu da nici nu o afirma dupa cum observi doar ateismul pozitiv e puternic restul sunt inclinati spre el mai slabe http://zergu-si-credinta.blogspot.com/......gativ.html http://www.youtube.com/watch?v=-WgOSx-mWQc http://dli.ro/ateismul.html http://forum.atei.ro/index.php?topic=507.0
Ateu pozitiv (tare): "Consider ca nu exista zei." (afirma ca nu exista)Ateu negativ (slab): "Nu consider ca exista zei." (undeva intre "nu cred ca", "probabil nu exista" si "nu exista"; e o negare a zeilor, dar nu 100% sigura)Agnostic: "Nu stiu daca exista sau nu zei." (impartial) UNII agnostici sustin ca nu se poate sti (ceea ce e cam fals). Agnostici atei: "Nu consider ca exista vreo divinitate, dar nu neg posibilitatea."Agnostici teisti: "Consider ca exista o divinitate/zeu, dar nu stiu asta sigur."Teist: "Consider ca exista zeu/zei." (credinciosii)
Sa pacatuiesti sau nu pacatui sau pacatul vine din biblie si este zis de Dumnezeu. Daca crezi an sfinta scriptura si ai la andemana una deschide la matei 27:4, geneza 20:9 si mai gasesti cu siguranta anca vreo mie de versete cu cuvantul pacat.
Dumnezeu nu te aresteaza pentru fapta comisa, daca ai ceri iertare ti se iarta fapta iar daca nu ai ceri iertare ti se pune la dosar iar in ziua judecati vei da socoteala pentru toate faptele chiar si pentru orice cuvant nefolositor scos din gura. Matei 12:36