| Advvrt a întrebat:

Atunci cand un om moare, ce se intampla cu acesta? Ajunge in inparatia cerurilor Domnului? Sau este adormit pana la judecata de apoi, cea care va veni la intoarcerea lui Isus pe pamant?
Dar daca e asa, Isus a spus "Eu vin curand". Asta inseamna ca nu mai este foarte mult?

Sau a treia si cea mai trista: dupa ce murim intram intr-o stare de inconstienta vesnica iar Domnul ne-a creat doar pentru a trai si a murii si nimic mai mult.
Biblia ce spune? Nu am apucat sa o citesc toata.

Răspuns Câştigător
| David050707 a răspuns:

O sa ajungem pe una dintre insulele vulcanilor cu bere.

| perversu95 a răspuns (pentru David050707):

Tu o sa imi ajungi sclavul fraiere soyey

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Biblia spune ca cei morti numai stiu de ei,vechiul testament nu pune accent pe viata viitoare,supranatural si pe viata asta, asta conteaza, in vt nu exista rai, iad, exista un fel de locuinta a mortilor unde toti dorm pe vechie, crestini au inventat tot felul de povesti care apar si in filme desigur fara nici o legatura cu biblia lor

| RAY a răspuns:

| Mircea08 cum interpretezi tu biblia sectanctule
8 Oricine* crede în El nu este judecat, dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
* Ioan 5:24; Ioan 6:40; Ioan 6:47; Ioan 20:31;
19 Şi judecata aceasta stă în faptul că*, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.
* Ioan 1:4; Ioan 1:9-11; Ioan 8:12;
20 Căci oricine* face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
* Iov 24:13; Iov 24:17; Efes 5:13;
21 Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu."

ai inteles ceva din asta? prin fapte demonstrezi ca ai ales lumina si prin credinta intri in imparatie,dar, tu fiind un blasfamator de biblie blasfemezi biblia cum ai chef, cica nu vor fi judecati, ba da vor fi judecati cei care prin fapte nu vin la lumina, biblia nu sta intr-un verset, o citesti toata sectanctule asa afli ce si cum

Isus şi Nicodim
1 Între farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntaş al iudeilor.
2 Acesta* a venit la Isus noaptea şi I-a zis: „Învăţătorule, ştim că eşti un Învăţător venit de la Dumnezeu, căci nimeni** nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este† Dumnezeu cu el."
* Ioan 7:50; Ioan 19:39; ** Ioan 9:16; Ioan 9:33; Fapte 2:22; † Fapte 10:38;
3 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă* un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu."
* Ioan 1:13; Gal 6:15; Tit 3:5; Iac 1:18; 1 Pet 1:23; 1 Ioan 3:9;
4 Nicodim I-a zis: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?"
5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă* nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
* Marc 16:16; Fapte 2:38;
6 Ce este născut din carne este carne şi ce este născut din Duh este duh.
7 Nu te mira că ţi-am zis: ‘Trebuie să vă naşteţi din nou.’
8 Vântul* suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul."
* Ecl 11:5; 1 Cor 2:11;
9 Nicodim I-a zis: „Cum* se poate face aşa ceva?"
* Ioan 6:52; Ioan 6:60;
10 Isus i-a răspuns: „Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu pricepi aceste lucruri?
11 Adevărat*, adevărat îţi spun că noi vorbim ce ştim şi mărturisim ce am văzut; şi voi** nu primiţi mărturia noastră.
* Mat 11:27; Ioan 1:18; Ioan 7:16; Ioan 8:28; Ioan 12:49; Ioan 14:24; ** Ioan 3:32;
12 Dacă v-am vorbit despre lucruri pământeşti şi nu credeţi, cum veţi crede când vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?
13 Nimeni* nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului, care este în cer.

| T0T a răspuns:

Nu se întâmplă nimic cu el. Imaginează-ți ce era înaintea nașterii. Imaginează-ți un somn profund unde ți se pare că te trezești aproape instant din momentul în care te-ai culcat. Poți să îți imaginezi nimicul? Totuși toți, vii sau morți l-am experimentat. Însă nu e rău să îți impui că ar putea să existe acea împărăție, atâta timp cât nu devii intolerant cu ceea ce cred ceilalți. Biblia e o carte interpretabilă ca multe opere literare. În sensul ăsta îți voi da niște versete.

Luca 17:20, 21
„20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru."

Psalmul 146
„3 Nu vă încredeţi în cei mari,
în fiii oamenilor, în care nu este ajutor.
4 Suflarea lor trece, se întorc în pământ
şi în aceeaşi zi le pier şi planurile lor."

Desigur, am luat din context ceea ce am considerat că se potrivește cu ceea ce am spus înainte. Nu cred că există susținători ai Bibliei care să nu creadă în viața după moarte. Însă Biblia e o carte, destul de bine concepută, dar care, ca orice carte, are plusuri și minusuri, o carte făcută de oameni.

| milan9 a răspuns:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare nicidecum.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

| SG1995 a răspuns:

Păi când mori creierul rămâne fără oxigen și, end of story.

| Steregoi a răspuns:

Citeste toata Biblia si mai vorbim.

| Panamax a răspuns:

Crestinii au inventat tot felul de scenarii bazate pe anumite fraze din Biblie scoase din context.
Cand vom muri vom afla.
Atunci as vrea sa vad fetele crestinilor cand vor realiza cat au fost de penibili incat sa creada niste povesti evreiesti furate de la alte popoare mai evoluate spiritual.

| Octavian199 a răspuns (pentru Panamax):

Crestinii au facut multe crime, au omorat multi ganditori.

| Octavian199 a răspuns:

Sigur, ajunge in imparatia putrezirii

| Mircea08 a răspuns:

Biblia spune asa :
Daca crezi in Dumezeu SI IN IISUS, inseamna ca ai ales sa fii crestin. Invatatura crestinilor este Evanghelia lui Iisus (Noul Testament). Acolo spune ca dupa moarte CRESTINII ADEVARATI nu vor mai fi judecati si vor merge DIRECT IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU :
"Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 3/16-18)
"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă"
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 5/24)
Ceilalti vor fi cu totii adormiti pana la judecata de apoi
(Citatele sunt date din Biblia Ortodoxa)

| Irinel15123532 a răspuns:

Biblia spune ca Domnul are un plan mult mai maret pentru noi, El ne-a creat nu pentru a fi oaspeti in imparatia Lui, ci pentru a ne da noua imparatia Lui, biblia spune ''Caci acum nu mai esti rob, ci fiu, si daca esti fiu, esti mostenitor.'' Din momentul in care noi am crezut in Domnul Isus Hristos si am accepat moartea Lui pe cruce ca plata pentru pacatele noastre, si pe Domnul ca mantuitor personal, pe tot ce este proprietatea Lui Hristos, scrie si numele tau, si numele meu. Dumnezeu a spus ''Nu doresc moartea pacatosului'' si ''te iubesc cu o iubire vesnica'' Domnul nu a creat iadul pentru oameni, ci pentru satan si ingerii cazuti, noi nu avem ce cauta in iad, nu este si nu a fost creat pentru noi. Pentru noi a fost creat raiul, pentru a ajunge in iad este nevoie de o alegere, alegerea sa respingi pe Hristos, alegerea de a trece dincolo de dragostea Lui Dumnezeu si de indurarea Lui, de a respinge tot ce inseamna Hristos, de a refuza sa mai auzi de Domnul, de respinge cu hotarare tot ce spune Domnul. Dar daca mai ai o cat de slaba dorinta, nu ai ajuns in punctul acela, si poti fi mantuit, chiar acum, daca vii la El, te asteapta cu bratele deschise, poate vei spune ''ce trebuie sa fac?'' pur si simplu sa spui o rugaciune ca cea care urmeaza.
''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
iti recomand cateva videoclipuri
https://www.youtube.com/watch?v=nI29x5dKYOM&t=3s
https://www.youtube.com/watch?v=BZmMWTEPa5g&t=683s
https://www.youtube.com/watch?v=KZ-mNgECBZs&t=708s
https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY&t=543s

| danut a răspuns (pentru Irinel15123532):

" pur si simplu sa spui o rugaciune ca cea care urmeaza.
''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Vai cat de simplu poti ajunge in CER, odata si..gata esti SFANT. Dupa aia poti face ORICE, sigur esti in CER. Ce faceti cu LEGILE lui Dumnezeu, mai sunt bune sau Dumnezeu le-a abandonat?
Deci spun DOAR O RUGACIUNE si dupa aia ma pot duce dupa femei, la betii si din cand in cand cate un viol, a si sodomii fara numar. NU?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru danut):

Daca ai fi citit biblia ai sti ca nu este vorba despre asa ceva. Biblia spune ca prin credinta suntem mantuiti, apoi, dupa mantuire, Duhul Sfant lucreaza in noi, pana la mantuire noi nu aveam puterea de la Duhul Sfant, odata mantuit noi trebuie sa traim asa cum vrea Dumnezeu, adica dupa principile scripturii, asa cum spunea un om odata.
''Nu faci fapte bune ca sa devii un fiu, ci faci fapte bune pentru ca esti fiu''

| danut a răspuns (pentru Irinel15123532):

Sa spunem ca ai fost mantuit si apoi faci un fapt RAU, iti pierzi mantuirera sau ramai mantuit? Si cand mai esti JUDECDAT? Si de ce mai esti Judecat daca esti deja mantuit?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru danut):

Salut Daniel. Noi traim in aceste trupuri de carne, si vom mai pacatui, nu pentru ca ne-am planui asa ceva, dar ne cunoastem indeajuns de bine incat sa stim ca nu putem trai atat de sfinti pe cat ne-am dori. Dar vezi tu, este o diferenta intra a pacatui si a trai in pacat, pentru fiecare pacat vom suporta consecintele, si consecinta principala pe langa celelalte, este frangerea partasiei cu Domnul. Biblia spune ''cel credincios nu continua pacatuind'' adica este o diferenta, sa presupunem ca o persoana se imbata intr-o seara, a doua zi a vazut ca acel lucru este rau si nu il mai vrea, ii cere Domnului sa il ierte si merge mai departe, si cu totul altceva este sa continue in betii si sa aiba satisfactie de pe urma aceasta, atunci intervine Domnul pentru disciplinare ca sa il opreasca din autodistrugere. Doar Domnul stie cand si cum si daca pedepseste, dar o disciplina exista, spre binele nostru, din dragoste pentru noi, nu pentru a ne face rau, ci pentru a ne indrepta, Domnul are o indelunga rabdare si intelepciune si ne iubeste neconditionat. Cel credincios este pedepsit aici, cel necredincios este pedepsit in iad, pentru ca a ales sa IL alunge pe Domnul din viata lui, si iadul asta este, despartirea vesnica de Dumnezeu. Fiecare dintre noi avem 2 bilete, unul pentru rai si unul pentru iad, il folosim pe care dorim, nimeni nu ne obliga la nimic. Lumea aceasca si poftele ei, betiile, curviile, uciderile, violurile, furturile, inselaciunile, alungarea Lui Dumnezeu, ne ofera biletul pentru iad, Hristos ne-a oferit biletul pentru rai, fara plata, prin harul Lui. Odata mantuit, toate pacatele iti sunt sterse, ai numele scris in cartea vietii mielului, un om mantuit cu adevarat care a inteles cine este Dumnezeu si caracterul Lui, Nu mai vrea sa se intoarca la vechiul mod de viata, cel in lucrurile rele, ci va alege intelepciunea, dragostea, mila, indurarea, bucuria, darnicia si nu va mai cauta raul, chiar daca va mai cadea, Domnul il ridica pentru ca este scris '' Daca un om va cadea si crede ca nu va mai putea sa se ridice, nu va cadea niciodata atat de rau incat sa nu se mai poata ridica, pentru ca Domnul il va prinde de mana'' Dumnezeu iti ofera o a doua sansa, chiar daca pentru unele pacate consecintele sunt grave (mers la prostituate si contactat sida, alcoolul a distrus ficatul, fumatul a facut praf plamanii, stc. ) Domnul ne ridica si din cea mai mare groapa. Si da, cel ce este in Hristos nu mai este judecat, biblia spune ''Acum nu mai este nici o condamnare pentru cel ce este in Hristos Isus'' Nu inseamna ca nu vor fi consecinte ale pacatului, dar Hristos a sters pacatul, si te-a facut curat, acum esti un fiu al Lui Dumnezeu, un copil iertat, si Dumnezeu ti-a promis imparatia, nu ca oaspete, ci ca mostenitor. Gandul acesta, ca Hristos a sters pacatul si am siguranta vesnica in El, ca am un mare pret in ochii Lui, ca am imparatia promisa, ca sunt un sfant al Lui, nu ar trebui sa ne motiveze sa pacatuim, ci sa umblam drept in ascultare de El, din dragoste pentru tatal care m-a acceptat si mi-a sters vinovatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au fost enspe mii de oameni ca Iisus sacrificati, biblia a fost luatã, modificata plus oricum "Dumnezeu" era descris dupã vremurile de atunci si contine multe fraze care au putut fi intelese de oamenii de atunci care nici macar nu stiau sa scrie si sa citeasca prea bine.

Da ca ai avea minim de dezvoltare spirituala, ai sti ca noi nu suntem doar corpuri fizice ci avem si un suflet,, Doar dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea lui, asta ce inseamna? Ca noi de fapt suntem dumnezei.

Stare de inconstienta vesnicã? De fapt am putea intra intr-o state de constienta vesnica cu tot ce existã, dupã povesti de la oameni care au avut experiente in stadiul Mortii asta au experimentat, sau prin alte metode chiar si substante cum ar fi DMT, substanta care existã in tot ce este viu si este secretata de creier cel mai mult, când te Nasti si mori, dar si in timpul viselor.

Cum ca lucrurile au un inceput si sfarsit e o mare iluzie, nu existã moartea cum nu existã nici nasterea, Dumnezeu e acel ceva care elimina dualitatea.
Nu suntem corpuri separate, suntem un intreg conectat deci când ne separam de corpul fizic devenim constienti de tot ceea ce a existat, exista si a putut existã vreodata. Devenim Dumnezeu mai bine zis.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru anonim_4396):

''Ca noi de fapt suntem dumnezei.''
'' Devenim Dumnezeu mai bine zis.''

Asa gandea mai demult si Lucifer, asa ca ai grija pentru ca madria merge inaintea caderii.

Pune Doamne straja gurii mele...sa zici.

| anonim_4396 a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Luciferian nu inseamna satanist.
Desi nu am doctrinã.

Depinde cum vezi in dualitate rau-bine.
Sau dumnezeul ca fiind in interiorul tau.

| Advvrt explică:

Gheena era locul in care era distrus pentru vesnicie?