| mODIN a întrebat:

Au existat o multime de religii dea lungul timpului.Dar de ce hindu, crestinismul si islamul ar prins asa bine la "public"?

Răspuns Câştigător
| godge a răspuns:

N-au prins bine la public ci la niste conducatori care au persecutat pe oricine era de alta religie si asa au religii cu multi adepti.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru godge):

Nu e vorba de conducatori, budistii sunt pasnici prin definitie, ca religie. ce, te-ai trezit vreodata cu mao zedong peste tine in casa? nici nu aveai cum ca e mort dar zic asa ca exemplu. ce, au invadat vreodata chinezii pe cineva din motive religioase? nu

10 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Pentru ca sunt printre cele mai vechi religii si care sunt cele mai raspandite.

| mODIN explică (pentru danay72):

Nu sunt nici pe departe cele mai vechi.

| Lămâie00 a răspuns (pentru danay72):

Nu sunt cele mai vechi, sunt mai degraba "moderne"

| Inferno a răspuns (pentru danay72):

Si de ce vechimea lor ar fi o consecinta a faptului ca sunt indragite de publicul larg? Crezi ca lumea este in cautare de lucruri vechi, concepte antice?
Eu as spune ca mentalitatea colectiva este exact la polul opus si chiar acesta este motivul pentru care aceste religii, ce sustineau un adevar modern, au fost acceptate.

| danay72 a răspuns (pentru Inferno):

Oamenior le place sa respecte ce e vechi, de exemplu in Romania respecta traditii, obiceiuri, chiar daca le spui ca nu au legatura cu Biblia, si aceasta pentru ca sunt vechi si cred ca asa e bine pentru ca si parinti lor au procedat la fel.Eu nu sunt de acord cu acest lucru.Crestinatatea de exemplu, este veche, Constantin cel Mare fiind chiar considerat de unii, întemeietorul ei, dar respecta mai mult traditia, decat Biblia.

| milan9 a răspuns:

Referitor la "dumele" scapate mai sus, Constantin cel mare nu e decat un imparat roman care a ajutat crestinismul. Nu a intemeiat el nimic.
Iar referitor la obiceiuri, chiar si Scriptura spune ca sunt traditii si obiceiuri bune, dar, mai exista si traditii si obiceiuri ce nu au legatura cu Biserica. Credinciosul din Biserica va putea face usor deosebirea intre supersitie si adevar, dar asta numai daca se informeaza asupra lor din invatatura Bisericii Mântuitorului si nu din alta parte...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Reclama e sufletul comertului. Pe citi au trebuit crestinii si musulmanii sa casapeasca sa e intre in cap ca dumnezeu si allah ii iubeste de nu se poate? Au fost nevoie de mai mult de o mie de ani de abuzuri pina omenirea a inteles ca ori crede ori o ia dracu. (de evrei nu zic nimic, si nici ei, ca nu e nevoie: le face reclama crestinii ca sefu lor e baiatu sefului evreiilor si musulmanii care ii injura toata ziua deci ii mentioneaza...si reclama, chiar si aia rea, tot reclama e. Nu te pricepi la afaceri deloc.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Eh, asta e si din cauza ca suntem multi. adica nu compari populatia greciei antice sau a egiptului antic cu 1.3 miliarde indieni, 1.5 chinezi sau cati dracu or mai fi acum. asadar mai multa populatie, raspandire mai rapida

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Adica e vorba de numarul susinatorilor religiei respective. ca asa poate era un trib de 1000 insi care credeau in zeul coropisnitelor si au venit altii care credeau in zeul molustelor, mai numerosi, de i-au casapit.
deci nu cred ca cele trei enumerate de tine au prins mai bine, nici nu au cum sa prinda mai mult sau mai putin, credinta e aceeasi...nu exista "ba eu super cred in dumnezeu tu doar crezi mult", in fond sunt niste copii ale altor religii, doar au avut sustinatori si au trecut testul timpului
baaang, ce bun sunt!