Nu, a fost o dovada de iubire cand a omorat 99, 99% din populatia Pamantului.
Ce sentinte divine ma?
Corect trebuia sa zici : A fost D-zeu crud sau mai este?
D-zeu este si crud cand pedepseste! Dar in acelasi timp EL ne si iubeste, ne pedepseste ca sa fim mai buni si daca nu ne-ar pedepsi nu ar sti nimeni frica de EL! De aceea EL face ce face dar totul e spre binele nostru, ca sa fim mantuiti si sa nu ajungem in iad!
*** bh cap. 1 pag. 10 par. 7 Care este adevărul despre Dumnezeu? ***
şi mai grav este că unii învăţători religioşi îi fac pe oameni să creadă că Dumnezeu este insensibil. De ce? Deoarece când au loc tragedii, ei zic că aşa vrea Dumnezeu. De fapt, aceşti învăţători dau vina pe Dumnezeu pentru toate lucrurile rele care se întâmplă. Acesta să fie însă adevărul despre Dumnezeu? Ce ne învaţă în realitate Biblia? În Iacov 1:13 găsim răspunsul: „Nimeni, când este în încercare, să nu zică: «Sunt încercat de Dumnezeu». Căci Dumnezeu nu poate fi încercat cu lucruri rele şi el însuşi nu încearcă pe nimeni în felul acesta". Aşadar, Dumnezeu nu este niciodată cauza răutăţii din lume (Iov 34:10–12). E adevărat, el permite unele lucruri rele. Însă există o mare diferenţă între a permite un lucru şi a-l cauza.
*** w10 1/3 pag. 5 Biblia este într-adevăr Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu ***
Analizaţi dovezile
Aşadar, puteţi avea încredere în Biblie? Este important să ajungeţi la concluzia corectă. De ce? Deoarece, dacă Biblia conţine într-adevăr mesajul lui Dumnezeu, ar fi o nesăbuinţă, ba chiar o greşeală fatală, să o ignoraţi. Dacă o consideraţi doar o carte a oamenilor, nu Cuvântul lui Dumnezeu, ea vă va influenţa prea puţin acţiunile şi convingerile (1 Tesaloniceni 2:13).
Dar cum puteţi afla dacă Biblia este demnă de încredere? Gândiţi-vă, de pildă, cum vă daţi seama dacă cineva este de încredere. Cu siguranţă, nu puteţi avea încredere într-o persoană despre care nu ştiţi aproape nimic. Doar în timp, după ce ajungeţi să o cunoaşteţi mai bine, vă daţi seama dacă este sinceră şi cinstită. La fel stau lucrurile şi în cazul Bibliei. Nu vă grăbiţi să acceptaţi teoriile speculative sau ideile preconcepute care subminează încrederea în Biblie. Faceţi-vă timp să analizaţi dovezile care susţin că această carte este „inspirată de Dumnezeu".
Copy-paste.
Folosesc surse credibile
Da, foarte credibile, pentru tine, pentru mine nu. Daca vrei sa zici ceva adu argumente pe care le-ai inteles, crezi cat de cat ca sunt adevarate, deci le ai in minte.
Http://www.jw.org/ro/
verifică, te rog
Oooooooo, pai martorii lui Iehova sunt pocaiti si pocaitii inseamna fanatici religiosi, deci 0 credibilitate din partea mea.
Te inteleg, așa spun mulți, dar dacă nu ești o persoană ușor influențabilă verifica faptele... dacă vrei.
Dumnezeu este omniscient, creeaza omul, apoi dezamagit de creatia Sa decide sa o distruga mai putin o familie. -Tare asta.
Exemplul tau, potopul, este o poveste inventata de Moise si inspirata din legendele egiptene si babiloniene. De ce ar inventa Moise o asemenea poveste spunand ca e direct de la D-zeu? Simplu! Impunerea unor legi scrise de Moise s-ar fi facut mult mai usor daca ar fi spus prostimii ca insusi D-zeu i le-a dat- cele 10 porunci. Desigur, avea nevoie de o "mica introducere" pentru a vedea tot poporul ce poate sa faca divinitatea daca nu este respectata.
*** w02 1/3 pag. 4-5 O întreagă lume distrusă! ***
A fost într-adevăr distrusă o lume antică?
Dacă o asemenea catastrofă a avut loc cu adevărat, atunci ea nu putea fi uitată complet. De aceea, în cultura mai multor naţiuni se găsesc mărturii ale acestei distrugeri. De pildă, să ne gândim la data exactă consemnată în Scripturi. Luna a doua din calendarul antic corespunde în prezent cu perioada cuprinsă între jumătatea lui octombrie şi jumătatea lui noiembrie. Astfel, a şaptesprezecea zi corespunde aproximativ cu întâi noiembrie. Probabil că nu întâmplător sărbătorile pentru morţi se ţin în multe ţări în această perioadă a anului.
O altă dovadă în sprijinul potopului o constituie tradiţiile. Practic toate civilizaţiile vechi au câte o legendă care spune că strămoşii lor au supravieţuit unui potop mondial. Pigmeii din Africa, incaşii din America de Sud, celţii din Europa au cu toţii legende asemănătoare, la fel cum au şi unele popoare din Alaska, America de Nord, Australia, China, India, Lituania, Mexic, Micronezia şi Noua Zeelandă, pentru a menţiona doar câteva.
Bineînţeles, odată cu trecerea timpului, legendele au fost înflorite, însă toate conţin anumite elemente care atestă că provin din aceeaşi sursă narativă. Printre acestea am putea aminti: Dumnezeu a fost indignat din cauza răutăţii oamenilor; el a adus un mare potop; omenirea ca întreg a fost distrusă; doar câţiva oameni drepţi au supravieţuit; aceştia au construit o ambarcaţiune în care au fost salvaţi oameni şi animale; după câtva timp, supravieţuitorii au trimis păsări pentru a căuta uscat; în cele din urmă, ambarcaţiunea s-a oprit pe un munte; când au coborât pe uscat, supravieţuitorii au adus o jertfă.
Ce dovedeşte acest lucru? Toate aceste asemănări nu pot fi pure coincidenţe. Luate la un loc, dovezile oferite de legende confirmă mărturia antică a Bibliei că toţi oamenii descind din supravieţuitorii unui potop care a distrus o întreagă societate umană. Aşadar, nu este necesar să apelăm la legende sau mituri pentru a afla ce s-a întâmplat. Avem la dispoziţie relatarea păstrată cu grijă în Scripturile ebraice. — Geneza, capitolele 6–8.
Biblia conţine o consemnare istorică scrisă sub inspiraţie divină ce ne poartă în timp până la începuturile vieţii. Dovezile arată însă că ea este mai mult decât simplă istorie. Profeţiile ei infailibile şi profunda înţelepciune oglindită de ea demonstrează că este ceea ce se pretinde a fi — mesajul lui Dumnezeu adresat omenirii. Spre deosebire de mituri, relatările istorice din Biblie oferă nume şi date exacte, precum şi detalii referitoare la genealogii şi la locul de desfăşurare a evenimentelor. Biblia zugrăveşte un tablou al vieţii de dinainte de potop şi arată de ce a dispărut brusc o lume întreagă.
anonim_4396 întreabă: