Asa stii din totdeauna? Asa educatie spirituala ai primit de la parintii tai/? De ce intri pe situl asta, demnitatea tine de caracter.
Nu-mi vorbiti mie despre demnitate! Demnitatea inseamna si sa nu faci prozelitism pentru Martorii lui Iehova.
Nu face tu nimic, de ce ai si intrat pe siteul acesta? La religie nu putem cere relatii pentru cresterea si educarea magarilor care ajunsi la maturitate isi recunosc stapanul si sunt foarte eficienti si in activitati de povara si-n alimentatie. Stii cum se pun la ingrasat? Exemplul lor este folosit de cateva ori in Biblie.
Si tu care indraznesti sa folosesti masina de spalat, frigiderul, electrocasnice si toate alea, asta desi stii foarte bine ca Mantuitorul nu avea asa ceva! De unde indrazneala aceasta? Mi se pare chiar obraznicie si fariseism de-acum...
Stiu ca ai dori sa le reprosezi pana si apostolilor ca foloseau braul, sau ca se imbracau in fel si chip, asta desi Adam doar nu folosea haine sau ceva de jenul acesta la inceput. Doar scrie in Biblie ca nu folosea, nu?
Pai, unde ajungem astazi,... cu atatea haine pe noi...
Din nou, ce zic eu si ce zsi ici tu_? Ce legatura este intre lucrurile necesare de azi si modul de practicare a inchinareii adevarate? Astazi ati ajuns in,, zale lucii ", Si nu stiti de ce!
Daca Dumnezeu a cerut aurul in practica obiectelor de cult ale evreilor, ei bine, Biserica nu foloseste aurul brut ci foita in aur pentru imagini, eventual fir aurit pentru broderii. Acestea nu sugereaza vreo slava pe care o are sau o merita omul ci Dumnezeu in cinstea caruia este destinat ovbiectul respectiv.
Milan! Ce am intrebat eu, pretinde un raspuns, Nu ce-mi spui tu. Noi nu avem nevoie de obiecte de cult. Odata cu terminarea serviciilor la templu a levitilor, sau terminat si aducerea jertfelor pe altar. Jertfa lui Isus a luat definitiv locul acelor acte ce prefigurau jertfa lui Isus. Jertfele pe care le aducem azi sunt,, rodul buzelor care marturisesc adevar "
In contextul in care au fost spuse, cuvintele "sa faceti aceasta intru pomnirea Mea..." se refera la actele vizibile care insotesc lucrarea principala a episcopilor si preotilor: transmiterea concreta a harului...
Pai au avut brevetul religiei crestine...
Nu e religia crestina brand-ul lui Isus?
Daca cineva face multe clase, precum Pavel facea la timpul lui, este de apreciat, nu? Macar asa pot face sens intre diferite perspective.
Chiar si Isus care vad ca il iei ca model, era in partea educata a societatii din care facea parte, in primii 10%: el citea fluent Vechiul Testament, stia sa discute fata in fata cu referinte fata de farisei si saduchei!
Nu ti se pare ca educatia e un lucru bun? Daca vine un ateu ca mine si zice: vezi ca ultimele versete din Marcu 16 au fost adaugate, sa fii educat(a) suficient sa zici ca e chiar asa, si sa nu ma ataci ca "fac un atac fara nici o baza"?
Http://www.princeton.edu/mudd/news/faq/topics/founders.shtml
Sunt 100% de acord!
A spune: "credeti ca au luat exemplul lui Isus si al apostolilor" e gresit la multe nivele, dar macar daca ar fi avut o baza istorica ar fi fost ceva!
La final, ar fi in cel mai rau caz un "non sequitur" deoarece cel putin pana in secolul XIX, bisericile erau centre ce ofereau educatia maselor, acceptam sau nu, intre altele. A zice ca faceau rau deoarece preotii de azi (cu studii sau nu) fac ceva rau, nu este o critica fondata!
Daca erai ateu, deist, agnostic nu te primeau la Princeton pentru ca pe vremea aceea era seminar teologic.
Isus nu avea nicio nevoie de vreo diploma. Fiind Dumnezeu, era omniscient.
Dintre apostoli, stim ca 7 erau pescari. In vremea aceea, pescarii nu aveau diplôme. Dintre ceilalti 5, avem cel putin doi care ar corespunde azi unor profesii intelectuale: Luca (medic) si Matei (perceptor de impozite). Un caz deosebit a fost cel adaugat Colegiului Apostolic dupa invierea lui Isus, dar care a facut opera mai mare decat toti: Sf Pavel, apostol al neamurilor. El era un intelectual de cea mai inalta factura, facand studii una dintre scolile cele mai de seama ale timpului (scoala lui Gamaliel).
Chemarea apostolica "fiti noua urmatori, cum am fost noi lui Cristos" nu inseamna "fiti ignoranti precum (7 dintre) apostoli. Dupa cum nici chemarea lui Cristos de a fi asemenea copiilor daca vrem sa ne mantuim nu inseamna sa fim ignoranti precum copiii. Ci inseamna sa avem zel si credinta precum apostolii. Inseamna sa avem puritatea si starea de permanenta curiozitate si mirare pe care copiii o au.
Doar parerea mea.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: