Isus le-a dat de mancare oamenilor, i-a vindecat si i-a inviat dar nu a cerut nimic de la ei.De fapt pentru cei care zic ca si pictorii trebuie sa traiasca le amintesc ca Isus i-a alungat afara pe cei din templu care faceau afaceri.Ei nu trebuiau sa traiasca? Ba da, dar sa nu amestece profitul cu un loc sfant.
Cei care van icoane, pe langa faptul ca isi bat joc de oameni deoarece le vand o minciuna((Isaia 44:9–20) Cei ce fac un chip cioplit sunt cu toţii o deşertăciune şi lucrurile la care ţin nu vor fi de niciun folos. Ca martori ai lor, nu văd nimic şi nu ştiu nimic, ca să fie făcuţi de ruşine. 10 Cine a întocmit un dumnezeu sau a făcut un chip turnat? Acesta n-a fost de niciun folos. 11 Iată! Toţi tovarăşii lui vor fi făcuţi de ruşine şi meşterii sunt oameni pământeni. Se vor aduna cu toţii. Vor sta nemişcaţi. Le va fi frică. Cu toţii vor fi făcuţi de ruşine. 12 Fierarul care lucrează cu unealta de tăiat îşi face lucrarea pe cărbuni, îi dă formă cu ciocanele şi munceşte la ea neîncetat cu braţul lui puternic. I s-a făcut foame şi nu mai are putere. N-a băut apă, aşa că oboseşte. 13 Cioplitorul în lemn întinde sfoara de măsurat, îl trasează cu creta roşie, îl lucrează cu dalta, îl trasează cu compasul şi, în cele din urmă, face din el ceva asemănător înfăţişării omului, asemănător frumuseţii umane, ca să-l aşeze în casă. 14 Un om taie cedri. El alege o anumită specie de copac, un copac gros, şi îl lasă să ajungă viguros printre copacii din pădure. El a sădit laurul, iar ploaia bogată îl face mare. 15 Acesta îi va folosi omului pentru ars. El ia deci o parte din el ca să se încălzească. Aprinde un foc şi coace pâine. Tot din el face şi un dumnezeu în faţa căruia să se plece. Îşi face din el un chip cioplit şi se prosternează înaintea lui. 16 Jumătate din el o arde în foc. Pe cealaltă jumătate frige carnea pe care o mănâncă şi se satură. De asemenea, se încălzeşte şi spune: „Ha! Ha!, m-am încălzit! Am văzut lumina focului". 17 Din ce rămâne îşi face un dumnezeu, un chip cioplit. Se prosternează înaintea lui, se pleacă şi se roagă la el, spunând: „Scapă-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!" 18 Ei nu ştiu şi nu înţeleg, pentru că le sunt mânjiţi ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu aibă perspicacitate. 19 Niciunul nu-şi aduce aminte în inima lui şi n-are cunoştinţă sau pricepere ca să spună: „Jumătate din el am ars-o în foc, iar pe cărbunii lui am copt pâine. Am fript carne şi am mâncat. Şi din ce rămâne să fac un lucru dezgustător? Să mă prosternez înaintea lemnului uscat al unui copac?" 20 El se hrăneşte cu cenuşă. Inima lui amăgită l-a dus în rătăcire. El nu-şi scapă sufletul, nici nu spune: „Oare n-am o minciună în mâna mea dreaptă?"
) dar isi bat joc si de Dumnezeu deoarece considera aceste obiecte de baliga
(Deuteronomul 29:17) aţi văzut lucrurile lor dezgustătoare şi idolii de baligă pe care-i aveau ei — lemn şi piatră, argint şi aur),
Ezechiel 14:6) De aceea, spune casei lui Israel: «Iată ce a zis Domnul Suveran Iehova: „Veniţi înapoi, întoarceţi-vă de la idolii voştri de baligă, întoarceţi-vă faţa de la toate lucrurile voastre dezgustătoare!
Nu stiti ce faceti, il inlocuiti per Dumnezeu cu material mort.
Iar Dumnezeu dorste sa ne inchinam prin spirit deci nu prin intermediul vreunui obiect
ioan4:24 Dumnezeu este Spirit şi cei care i se închină trebuie să i se închine cu spirit şi cu adevăr".
Problema nu este a pretului ci faptul ca PORUNCA a doua interzice inchinarea la ceva facut de om. Pretul poate include materialele si un USOR profit pentru rasplata lucratorului, in rest e specula.
Religia poate fi si este o afacere profitabila. Arunca termenul sfintit pe un obiect religios, pune un pret si apoi asteapta.
Gandeste putin.Tu daca ai face un bloc ai vrea sa fii platit ca sa ai ce sa aduci acasa pe masa la copii.
Cine face icoanele sunt pictori care au si ei o familie.Muncesc pe icoanele si platesc pentru a cumpara lucruri pentru a le face.Au si ei copii.
"Fara plata ati primit, fara plata sa dati.". Citatul asta nu are treaba cu ce ai scris tu. Iisus spunea asta apostolilor Sai care se duceau sa faca miracole si sa alunge demonii si le spunea sa faca totul pe gratis fara recompensa.
Cand exorcizau nu le trebuia nimic, doar credinta deci nimic ar trebui sa priemeasca.Doar binecuvantarea Domnului.In schimb ca sa faci o icoana pictorul cheltuieste ceva bani si daca vrei sa cumperi o icoana dai o anumita suma, asa e corect.
Daca esti marlan si nu vrei sa platesti pentru ceva pentru care cineva a muncit asta e treaba ta.
Nici decum, nu sunt in aprobarea lui Dumnezeu, Cei ce le fac, este evident ca trag foloase din ele, si de fapt este modalitatea lui Satan de+a induce omul in eroare, si al departa de adevaratul Dumnezeu.Ei asta e, doar adevarul schimba vieti.
Iisus s-a referit la darul(harul) dat apostolilor, care urma sa se transmita prin hirotonii care si astazi au loc.(Doar ca nu toate(hirotoniile) se dau in dar altele se dau prin simonie sau nepotism) ambele metode fiind pacate.NU mai interpretati fiecare dupa capul vostru, si nu mai scoateti pasaje din Biblie incercand sa faceti zarva contra icoanelor, sfintilor si eu mai stiu ce.
anonim_4396 întreabă: