Avand in vedere ca inexistenta lui Zeus nu poate fi dovedita, matematic exista o probabilitate de 50% ca El sa existe. Destul de mare, nu credeti?
Stai putin ca nu e asa. Care Dumnezeu? Spiridusul crestin?!? Pai asta are o poveste in spate care e dovedit ca fiind falsa, asa ca in cazul astuia e 100% clar ca nu exista. Despre ce vorbim?!?
Chiar asta mă întrebam eu...despre ce vorbești?
Las-o asa, nu te stresa. Mai sunt si altii care, la fel ca tine, nu inteleg lucruri simple.
Lucrurile simple...mă tem că le înțeleg mai bine ca tine
"...mă tem că le înțeleg mai bine ca tine"
Te temi degeaba.
Asta înseamnă că eu chiar le înțeleg!
Știința îl descoperă pe Dumnezeu. Mulți oameni de știință (atei fiind) au ajuns să-L cunoască pe Dumnezeu prin lucrarea pe care o desfășurau.
Corect, lucrurile care deja s-au intamplat nu mai au "probabilitate".
Cum adica s-au intamplat?
Adica faptul ca Dumnezeu exista sau nu exista este deja intamplat, nu se mai poate schimba. Atat ca noi nu putem sti daca exista Dumnezeu.
Eu desi sunt teist din punct de vedere stiintific accept o teza agnostica, totusi intrebarea se pune:
Daca nu poti dovedi inexistenta Divinitati, cum poti de exemplu sa dovedesti ca orice personaj literar nu exista? Aparent din interanctiunea mea cu ateii, asta a fost reactia cand am zis chestiunea nu poate fi infirmata. La acest nivel ce contra-argument ai aduce in favoarea agnosticismului stiintific?
Pai eu cred in Dumnezeu, dar nu stiu daca Dumnezeu exista. D-aia se numeste credinta si nu stiinta.
kaynmaincallme întreabă: