| Mclaren12 a întrebat:

Avand in vedere ca Noe a luat cu el in arca o pereche din fiecare specie de animal, am niste intrebari.

1. Cum se face ca speciile nu s-au atacat intre ele? Cum de tigrul n-a atacat caprioara sau antilopa? Cum de elefantul nu a strivit animale mult mai mici?
2. Cat de mare era arca aia de au incaput acolo si elefanti si alte animale imense?
3. Cum se face ca Noe n-a fost atacat de lei sau crocodili cand i-a bagat in arca?
4. Ce au mancat Noe si animalele in timpul potopului?
5. Avand in vedere ca apele au urcat pana la ceruri, temperatura nu era prea scazuta pentru a putea fi suportata de vietuitoarele din arca?

Crestinii sa zica mersi ca animalele marine nu aveau nevoie sa fie salvate ca altfel m-as fi intrebat cum ar fi incaput 2 balene in arca.

39 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns (pentru Mclaren12):

Eu ti-am aratat cat se poate de clar ca animalele pot convietui fara sa se manance intre ele, nu stiu ce vrei mai mult de atat, inseamna ca negi un adevar confirmat.

``Lanturile muntoase s-au format cu zeci de milioane de ani in urma. ``
Asta zic manualele de indoctrinare ``stiintifica`` pentru mase, ca ele sa creada in evolutionism.
Eu cred ca lanturile muntoase s-au inaltat pana aproximativ la inaltimile actuale imediat dupa potop, dupa cum am zis, datorita presiunii apei exercitate asupra scoartei, iar in prezent scoarta terestra e intr-o permanenta miscare de rearanjare si consolidare, ceea ce face ca unele zone sa se inalte.
Dar sa stii ca unele zone pe Glob coboara si au fenomete de tasare.

Daca lanturile muntoase s-au format in milioane de ani, cum de au rezistat eroziunii produse de ploi, vanturi, cicluri inghet-desghet, alunecari de teren, etc.
Efectul de inaltare de 1cm /an ar fi anulat permanent de catre eroziune, plus faptul ca crestele montane ar trebui sa arate mai netede, nu asa de ascutite si abrupte cum le vedem.

Si cum mai explici si faptul ca in zonele montane se gasesc aproape la suprafata fosile marine?
Uite un link de pe un site credibil de stiri, nu de pe un blog religios:
https://www.agerpres.ro/......i-17-14-29

Daca intr-adevar in zona aceea era un fund de ocean, iar muntii z-au inaltat in milione, de ani, ploile si eroziune ar fi spalat demult suprafata, iar fosilele ar fi trebuit sa fie gasite in amonte si in zonele de campie, nu in mijlocul muntilor.

Teoriile astea asa-zis stiintifice sunt facute ca sa ii faca pe oameni atei, sa nu mai creada in Dumnezeu si in potop, ci sa fie preocupati mai mult sa isi traiasca viata si sa consume cat mai mult din ce produc marile corporatii care conduc lumea.

Daca tu crezi ce zic ei, nu ai facut altceva decat sa inlocuiesti o credinta cu alta, eu mi-am facut datoria si ti-am aratat politicos si un alt punct de vedere, de cand sunt pe site m-am convins ca e greu sa schimbi cuiva o parere, nici macar sa zica ``ok, poate ai dreptate in privinta asta``.
Asa ca nu o sa mai lungesc discutia, numai bine!

| Mclaren12 explică (pentru Nilsson):

"Eu cred ca lanturile muntoase s-au inaltat pana aproximativ la inaltimile actuale imediat dupa potop,"
Dar tu la ce data estimezi potopul?

"Daca tu crezi ce zic ei, nu ai facut altceva decat sa inlocuiesti o credinta cu alta"
N-am nevoie sa ma convingi tu ca a existat vreun fenomen similar potopului. Avand in vedere ca mitul apare in mai toate marile civilizatii pagane, ceva s-a intamplat cu adevarat si am vazut o teorie pe care nu o pot dovezi ca doar de aia mass-media e condusa de evrei. Eu nu cred balivernele bibliei pentru ca evreii s-au priceput a naibii de bine sa fure si sa asimileze mituri de la pagani. Potopul este doar unul dintre multe altele. De altfel nu prea am incredere in ce zic evreii in general ca dupa ce ca au furat au mai si mintit la greu.

"ok, poate ai dreptate in privinta asta"
Am zis asta mai sus in caz ca n-ai vazut.

"sa consume cat mai mult din ce produc marile corporatii care conduc lumea."
Ma bucur ca mai sunt oameni constienti de asta. Trist este ca nu stii ca ele sunt conduse de evrei. "Stiinta" de care zici tu ca e buna la transformat de oameni in atei e infliltrata de evrei din plin. Si ghici ce? Tot evreii au creat doctrina ateista. Merge mana in mana cu cea comunista. Si ghici ce? Si cea crestina merge bine cu amandoua. Majoritatea oamenilor care realizeaza ca programul iudeo-crestin e bun doar la indoctrinat mase de oameni devin atei. Ba chiar as spune ca religia crestina e un cvasi-ateism pentru ca promoveaza un materialism pur si spiritualitate 0. Dar asa se intampla cand un om ajunge constient de faptul ca evreii conduc lumea prin corporatiile lor dar din cauza ca are subconstientul programat, nu poate realiza ca programul iudeo-crestin este o elucubratie mai catastrofala decat potopul insusi.

| Elide a răspuns:

Nu.ti mai bate capul, ca de altfel orice ateu își bate capul încercând din răsputeri să caute motive pentru a se contrazice cu alți oameni, cum se face ca toți sfinții care au fost L.au înțeles pe Dumnezeu și tu nu.l înțelegi, nu Îl cunosti și prin luptă ta prin "întuneric" nu vei cunoaște niciodată lumina!

| Mclaren12 explică (pentru Elide):

"cum se face ca toți sfinții care au fost L.au înțeles pe Dumnezeu"
laughing
Unde l-au înțeles? În biblie? Și ce credibilitate are asta în raport cu lumea reală? Jîdanii pot să-și țină credințele pentru ei, nu să le bage oamenilor pe gât. Eu am credințele mele și n-am nevoie să pun în continuare botu la vrăjelile evreilor mai ales când văd modul grotesc în care au putut dezvolta acest program. Dacă nu ești evreică, ar trebui să știi că strămoșii tăi au fost păgâni și au fost măcelăriți de o rasă de barbari numiți în biblie "israeliți" ca să le înghită credințele fanteziste. Și în ziua de azi unde am ajuns? Rasele de oameni care odinioară erau păgâne și venerau Zei păgâni venerează acum personaje fictive evreiești.

"nu Îl cunosti și prin luptă ta prin "întuneric" nu vei cunoaște niciodată lumina!"
Ce luptă mă? Crezi că am pus întrebarea asta ca să-mi explic potopul? Sunt conștient de ce înseamnă "potopul" în biblie și am pus întrebările astea ca să văd ce punct de vedere au creștinii și au confirmat ceea ce credeam dinainte. N-am nevoie să înțeleg zeul evreiesc din biblie și n-am nevoie de el. Lumea asta nu ți-o explici prin credință oarbă că așa ajungi ușor de manipulat. De fapt, sunt creștini grămadă care duc astfel de "lupte" și încearcă să-și explice rațional credințele și nu reușesc pentru că nu găsesc niciun fel de explicație rațională ci doar sunt îndemnați să aibă credință oarbă până ajunge yehova la ei și le salvează sufletele. Tu de ce crezi că majoritatea ateilor din lume au fost creștini înainte?

| Elide a răspuns (pentru Mclaren12):

Pai și tu de ce crezi că mulți atei s.au convertit la creștinism? Atei din familii cu aceasta religie, au fost "antrenați" de mici sa nu creadă în nimic!

| Mclaren12 explică (pentru Elide):

"Arata-mi tu un numar semnificativ de atei care au devenit crestini in ultima vreme. Dar pe mine nu ma intereseaza ce fac ateii. Ideea este ca in Europa si cele 3 Americi, care sunt predominant crestine, probabil zeci de oameni zilnic devin orice numai crestini nu. Ori ca devin atei, pagani, deisti, panteisti etc, ei reusesc sa depaseasca acest prag psihologic al credintei oarbe si incep sa-si puna intrebari la care religia crestina si credinta oarba nu le pot raspunde pentru ca practic religia crestina nu are nimic de zis sau de dovedit cand vine vorba de spiritualitate sau viata de apoi. Si cand realizezi cate basme a putut nascoci biblia si cate contradictii are in ea, iti vine sa iei viata de la capat fara farsa asta pe care voi o numiti religie.

| anonimg a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu spune ca au fost salvate si insectele.
Si fiindca pe vremea aceea oamenii erau mai solizi, mai inalti, cotul poate sa fi fost mai mare de 50 cm. Nu stim; banuim.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat