Ma fata din cauza unora ca tine ateii au impresia ca toti credinciosii sunt agramati.
Salut
Din perspectiva biblică aceasta este: un mesaj inspirat, o revelaţie a voinţei şi a scopului divin. Profeţia poate fi o prezicere a unor lucruri viitoare, o învăţătură morală inspirată, o poruncă sau o judecată divină.
Cele bune!
O profetie e o prezicere a viitorului. O profetie biblica e de obicei cineva scriind dupa in numele cuiva ce era inainte de un eveniment ca si cum l-ar "prezice". Alte cazuri de profetii, sunt cazuri de ineintelegere a Vechiului Testament si potrivirea unor evenimente atribuite lui Isus ca si cum ar insemna ca indeplinesc evenimentele din Vechiul Testament.
Cateodata e doar ceva vag, ce oricum se va potrivi.
Traducere: "Va veni o vreme de razboaie, o vreme de cutremure si o vreme in care regii vremurilor vor zice ca e pace, dar in fapt un mare razboi va veni fi dupa - atunci va fi un mare eveniment!"
Sa-ti reamintesc faptul ca un profet al lui Dumnezeu NICIODATA NU AR ATRAGE MULTIME DE OAMENI CATRE El, ci catre Insusi Dumnezeu?
Raspunzi la adresa mea? Nu am zis nimic de profeti, ci de profetii!
Daca de exemplu Daniel a existat si a atras oameni dupa Dumnezeu, ma bucura! Totusi cartea lui Daniel este considerata de o mare majoritate ca nu e scrisa de Daniel, ci desi este scrisa in numele lui Daniel ce ar fi trait in jurul anilor 600 i.e.n. are un context al autorului (anonim) de ce e in jurul a 150 i.e.n.
http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Daniel#Authorship
Daca Daniel, Isaia sau Isus din Apocalipsa ar fi profetit anumite lucruri, cei ce studiaza cartile par sa nu dea dreptate ca cei ce scriu acestea (sau spun) ar fi chiar Daniel, Isaia sau Isus.
Dar oricum te rog sa clarifici rapsunsul, ca eu unul nu ma prind la ce "reamintire" ai venit in discutie.
Ti-am dat reply ca o aducere-aminte
Proorociile sunt* viziunile oamenilor din trecut asupra viitorului, adica momentului in care Fiul Omului s-a nascut ca sa mantuiasca lumea de pacat.
Conform dictionarului explicativ al limbii romane, cuvantul prorocie inseamna prezicere.
Annd întreabă: