Poti sa îți imaginezi un om de stiinta din ziua de azi, dar nu si primul care a avut nevoie de instrumentele necesare pentru a aprecia greutatea unui mar.Pana la aceste instrumente s-au apreciat multe unitati de masurare a marului. Asa ca nu o mai lungi atat ca sa pari destept, fiindca nu esti.
Nu, naiv e ala care crede ca dupa moarte nu mai exista nimic.
Vezi? Si tu crezi într-un Dumnezeu, MOARTEA!
Acum s-au inversat rolurile, eu sunt ateu, si tu credincios.
Tu o lungesti si te faci ca nu intelegi pentru ca iti este greu sa recunosti ca nu ai logica, esti naiv si nestiutor. Moartea nu este Dz. Moartea e un adevar, o realitate, iar Dz e o minciuna. Tu nu esti ateu, esti un credincios naiv care crede in minciuna si considera minciuna drept adevar. Eu sunt ateu pentru ca nu cred in povesti mincinoase cu spiridusi.
Pai da, si moartea spermatozoidului e un adevar, pana la un punct. EMBRION
Pai da, si moartea omidei e un adevar, pana la un punct. FLUTURE
Pai da, si moartea apei lichide e un adevar, pana la un punct. APA GAZOASA.
Pai da, si moartea omului e un adevar, pana la un punct. Zi tu mincinosule?
Confunzi lucrurile si faci analogii fara valoare. Nu stii nici ce inseamna viata si nici ce inseamna moartea. Compari o transformare cu moartea. Acelea de care zici tu sunt transformari vizibile, dar om viu dupa moarte nu ai vazut asa ca nu iti ramane decat sa crezi in povestile fanteziste ale mincinosilor si vei crede ca esti in posesia adevarului si a cunoasterii, Te vei mandri cu nestiinta si povestile primitive si vei crede ca vei mai trai si dupa moarte asa cum ai citit in cartile fanteziste, primitive si mincinoase. La stiinta reala nu vei avea acces, pentru ca aceea se dobandeste prin munca si inteligenta. Vei ramane cu povestile fanteziste si e suficient. Daca te simti bine asa, de ce sa te chinui cu stiinta si cu munca, ca e greu. E mai usor asa cu 2-3 povesti si esti fericit.
Nici gandurile nu le vezi, desi ele se misca si sunt reale. Nu vezi oamenii transformandu-se dupa moarte fiindca sunt curent electric de 10 Wati.
Cat de naiv sa fii sa vezi curentul la 10 Wati evaporandu-se langa tine?
El trece în lumea energetica pe care nu o vezi cu ochiul necredincios, si cand trece, trece la un nivel mult mai mic de 10 Wati probabil.
Sateliții au confirmat deja că spațiul nu este un vid, ci conține plasmă(curent electric).
Ei, acolo ne evaporam noi probabil, apoi se face trecere în alta stare, pe un alt un univers paralel cu al nostru, dar, atentie! Luminos.
Asa cum zice biblia, asa cum zice stiinta!
De ce luminos? Pai fiindca curentul e luminos, si trebuie sa se evapore în ceva luminos, logic nu?
Uite aici ce spun oamenii despre suflet. http://www.youtube.com/watch?v=FYDu_ix00qM
ca daca ar fi energie s-ar disipa spontan conform principiului al 2-lea al termodinamicii si s-a terminat cu sufletul.
Deci daca iti plac povestile esti nemuritor si trebuie sa fii multumit ca esti nemuritor si ca vei obtine nemurirea citind niste carti primitive.
In clipul acela spune ca "sufletul" se identifica cu creierul, deci distrugerea creierului in cazul mortii echivaleaza cu distrugerea sufletului. Orice ai in memorie e dependent de creier si nu stocat in alta parte si atunci cand ai murit, nu mai exista nici o amintire din viata pe care ai avut-o, deci nu mai existi ca individ si s-a terminat tot.
Nu si daca crezi într-o gaura alba energetica
atunci disiparea energiei tale acolo ajunge.
Nu ajunge în legea principiului al 2-lea al termodinamicii, dar ajunge în gaura mea daca exista precum gaura neagra.
E pe fantezie. Din moment ce se pierde tot ce ai in memorie inseamna ca nu mai existi.
Zbarci. Creierul nu are legatura cu sufletul.Cine te-a mintit?
Creierul e o masinarie creata de un Dumnezeu existent, la fel cum e telefonul tau creat de un Dumnezeu la fel de existent (omul)
Daca eu acum îți disip energia electrica (viata) a telefonului tau, nu mai comunici cu mine. Sa fie clar!
Si îți mai ofer un cadou, desi nu îl meriti.
Energia este informatia duhului! NU memoria, informatia!
Creierul stocheaza totul in el si in alta parte nu mai e stocat nimic. Un om caruia ii lipseste o parte din creier, ii lipseste o parte din memorie. Cu cat lipseste mai mult creier, cu atat lipsa de memorie e mai accentuata. Exemplu de experiment: Un om cu creierul impartit in 2 stanga si dreapta in urma unui accident, cand e intrebata o parte a creierului ce femei ii plac spune ca blondele, cand e intrebata cealalta parte a creierului zice ca brunetele. Daca o parte e intrebata daca crede in Dz spune ca nu, daca cealalta parte e intrebata acelasi lucru zice ca da, deci daca omul are un suflet care nu depinde de corpul fizic, atunci nu se explica divergenta raspunsurilor decat prin inexistenta unui suflet in afara creierului.
Constiinta si sufletul sunt rezultatul proceselor fizico-chimice ce au loc intre cei 100 miliarde de neuroni, nu sunt rezultatul unor spiridusi si campuri exterioare.
Ok.E ultima data cand îti mai raspund, fiindca nu am mai întâlnit un ateu asa de încăpățânat si obraznic ca tine.
Creierul tau este asta:https://www.google.com/......ps?/search
Creierul smartphone-ului tau este asta:https://www.google.com/......ps?/search
Duhul tau este energia electrica din creierul tau.
Memoria ta este stocata pe acest duh electric.
Deci nu are legatura memoria ta cu duhul tau (copilul se naste fara memorie)
Duhul telefonului tau este energia electrica din creierul lui (placa de baza)
Memoria lui(card sd) este stocata pe acest duh electric.
Deci nu are legatura memoria lui cu curentul lui (telefonul functioneaza si fara memorie SD).
Ca la clasa I îți explic.
Curentul electric fara un suport fizic nu are nici o informatie. Daca ai niste poze in smartphone si spargi smartphone-ul s-a zis cu pozele si ramai cu curentul care nu mai inseamna nimic. Asa e si cu energia electrica din creierul tau. Daca ai murit, rezulta ca nu mai esti nimic din ce ai fost. Esti zero.
Pai da, si copilul e zero barat dupa mintea ta, fiindca el nu are nici un strop de memorie la început.
Apoi nici Iisus nu a venit din ceruri cu memorie deja gata, El a venit cu Duhul Lui proaspat pentru a încarca iar memorie pe El. Doamne ce încăpățânat esti!
Noapte buna.Sa te trezesti mai lucid maine dimineata.
Memorie are copilul, dar e goala si trebuie umpluta prin invatare de lucruri reale, adevarate si folositoare. Copilul nu trebuie mintit si prostit cu lucruri false care nu sunt adevarate, ca nu-i ajuta la nimic si va fi victima mincinosilor care profita de el.
Copilul nu are memorie! Are informatia duhului.
Noapte buna papagalule!
Somn usor si vise placute! Mi-a facut placere sa discutam. Eu nu ma supar oricate epitete ai folosi Pari a fi un om OK.
Mă amuză teribil și mi vine greu să cred că asta e părerea ta în mod neironic. Nu înțeleg de unde asocierea telefon-creier în contextul ăsta. Sunt foarte curios unde ai citit tu despre toate lucrurile astea. În toată pseudo-dezbaterea asta am observat că tinzi să ataci la persoană, tipic oricărui credincios. Dumnezeu ar trebui să însemne bunătate și iubire, iar tot ce ai făcut tu până acum a fost să te crezi superior și să aduci injurii penibile. Data viitoare încearcă să respecți oamenii pe care încerci cu ardoare să i convingi de ideile tale stupide.
Chiar vreau să aflu de unde ai scos toate lucrurile astea "elixirul vietii', "duh electric" etc.
Nu o sa afli ma de elixir, fiindca vei muri înainte sa îl afli daca ai peste 30 ani.Voi mai sta putin sa treaca un ateu granita mortii.
Si nu, nu eu sunt cel care atac la persoana, ci ateii ca tine, cu vorbe de genul: "Dumnezeu inventat pentru a prosti oamenii naivi", "niste povesti false pentru prostit naivii." "si control asupra naivilor si nestiutorilor".
Asa ca, nu eu am început cu injuriile, baiețaș. Stai cuminte.
"Data viitoare încearcă să respecți oamenii pe care încerci cu ardoare să i convingi de ideile tale stupide."
Nu vezi ca te dai de gol singur?
Ideile mele stupide, acestea sunt dispretul meu si lipsa mea de respect față de tine si restul.
Nu mai avem voie sa filosofam ca vine unul ca tine si zice ca e lipsa de respect asta.Desi, filosofiile mele sunt logice, altfel m-ai fi contrazis cu una.
Nu-i nimic, aceeasi soarta o am si eu, ca a lui Socrate, om dispretuit pentru filosofii ieftine.
Parca tu nu credeai în duhuri?
Ma rog, tot prin curentul tau electric a iesit si acel spermatozoid, deci o alta informatie inutila(copil) în plus pentru un ateu ca tine.
Aa..stai, curentul de 10 Wati nu se se multiplica de legea principiului al 2-lea al termodinamicii.
Înteleg...Deci miscarea unui spermatozoid nu este curent electric, este doar o materie miscatoare si cam atat, deci materia nu are energie dupa mintea ta.E=mc²
Prin curentul nostru de 10 Wati, prin portalul acesta ne trimite Dumnezeu îngerasi noi proaspeti pentru memorie.
Pacat ca unii încarca pe memoria lor gunoaiele tale: Nu exista Dumnezeu, nu exista Duh, dar exista Algo098, desi nu îl vad, vad doar memoria lui pe TPU, prin informatia curentului electric, desigur.
Deci, memoria ta încarcata pe curentul meu pe care îl platesc.
Asa ca, pleaca cu memoria ta din el, ori îmi scot curentul (duhul) din casa!
"Papagalule", "mincinosule", până și primele 2 propoziții din răspunsul tau dau dovadă de lipsa de respect la care mă refeream.
Ador dezbaterile, nu m aș ofensa vreodată dacă cineva mi ar aduce un argument bine pus la punct fără adaugiri irelevante precum ale tale și lipsite de aere de superiortate nefondate. Interesant că te compari cu Socrate, chiar amuzant )). În legătură cu vorbele pe care le ai enumerat și pe care le consideri tipice unor atei, departe de mine gândul să le folosesc, eu am alte teorii. Nu mi plac oamenii care trag concluzii pripite.
Cât despre elixir, norocul meu că am cu mult sub 30 ani, poate am o șansă să l găsesc.
Povestile primitive amestecate cu franturi de stiinta nu sunt conforme cu realitatea. Sunt niste aberatii care nu folosesc la nimic. Credinta nu echivaleaza nici cu stiinta, nici cu adevarul. De aceea i se spune credinta si nu stiinta sau adevar. Cand credinta mai e si generata de niste scrieri primitive si viclene, avem tabloul complet al nestiintei, ignorantei, naivitatii si mandriei de a fi credul.
Daca adori dezbaterile, combate una, nu o comenta. Apoi apelativul de "papagal" i se potriveste la minune unui om care repeta cuvintele mele.Si da, ma compar cu Socrate, fiindca si el a filosofat pe partea asta de duh si nimeni nu l-a crezut, si nu stiu daca s-ar gasi cineva sa îl creada si in ziua de azi, în niciun caz persoana ta.
Stai calm, daca esti tot asa de încrezut si crezi ca scot aberatii pe gura cand spun ca am descoperit "elixirul", vei ramane fara el.
Da, îți fac legatura cu Socrate, om mare stiintific si filosof. El a combinat stiinta cu credinta.
A trebuit ca în introducerea mea să îmi dau cu părerea față de ce s-a vorbit până acum, să nu apar așa din neant. Sunt pregătit oricând să port o discuție despre religie, provoacă mă doar și încearcă să fii rațional. Asta sau continuă să bați câmpii cu elixirul tău complet irelevant, micule Socrate.
Imi pare rau, eu nu provoc pe un om daca nu ma provoaca el mai întâi. Apoi rationamentul nu exista pentru cei care nu stiu ce înseamna a filosofa.Deci un profesor universitar nu poate da lectii unui elev în primii ani de scoala.
Filosofia nu este pentru oricine, stiinta da.
Poti sa îmi zici si ucenic al lui Socrate, nu ma supar, chiar daca am mirosit pe sinus ca este doar o ironie la adresa mea.
Deci, cine nu are respectul de acasa?
Cine vine cu dispretul de a ma acuza ca nu ofer respect?
Nu cred că se compară ironiile cu replicile tale lipsite de diplomație. Știu foarte bine ce înseamnă a filosofa dar nu știu cine te crezi tu. Doar ce am menționat de aerele de superioritate nefondate. Tot ce ai făcut a fost să spui nimic în multe cuvinte. Nu orice idee care ți trece prin cap este demnă de a fi numită concept filosofic. Tu care adineaori ai spus că greutatea unui măr ține de mărimea omului și percepția lui față de el, îți permiți să te numești ucenicul lui Socrate. Dacă tot am menționat de problema mărului, greutatea acestuia poate fi aproximată de om atâta timp cât îl poate examina. Nu este nevoie de un cântar să spun că marul pe care îl simt în palmă nu are 3kg.
Spun asta doar așa, căci am senzația că încă nu ai înțeles cum stă treaba cu anumite lucruri elementare din logică și chiar fizică.
Ti-a luat mult sa îmi gasesti vina?
Cand am zis ca nu stii ce înseamna a filosofa, nu am avut eu dreptate?
Iata de ce:
Problema marului pe care am lamurit-o cu Algo098:
"Greutatea unui măr ține de mărimea omului și percepția lui față de el"
Filosofia e grea, stiinta e mai usoara.
Deci, cand Adam si Eva, doi oameni diferiti (unul înalt, unul scund), s-au întâlnit pe drum, si unul dintre ei a zis ca marul lui cantareste 1, 5kg (Adam înaltul) si altul 3kg (Eva pitica), asta cand nu exista nici cantar, nici stiinta, adevarul lor a ramas mereu la mijloc pana la adevarul absolut prezentat de stiinta si cantar.
Algo098 nu a zis nimic de stiinta acolo cu ex. marului, desi putea foarte bine sa puna în ecuatie si asta, nu a facut-o, am facut-o eu în schimb, printr-o "filosofie ieftina" cum o numesti tu, desigur, pentru unul ca tine care nu stie nici ce înseamna asta.
Elevul meu stiintific, te contrazic aici:
"Greutatea acestuia poate fi aproximată de om atâta timp cât îl poate examina"
Plumbului îi poti determina masa pe baza unei examinari cu lupa? Nu ai nevoie de instrumente înainte de a formula ecuatii?
Nu poti determina masa unui obiect doar prin ecuatii, trebuie sa existe si probe verficate în acest sens, si probele au fost verificate cu ecuatii.
anonim_4396 întreabă: