Nu ştiu dacă se poate vorbi de studiu. Nu e un material precum fizica, chimia şcl. Ce să studiezi, de exemplu, când citeşti despre războiaiele evreilor cu moabiţii, edomiţii, amaleciţii etc. O lectură da, se poate numi; o informare. Să-mi spui dacă greşesc, dacă nu pun bine problema. Ref. la întrebare, am avut nişte colegi în liceu, care erau foarte insistenţi, parcă vroiau să-ţi bage pe gât, să te silească să accepţi nişte reviste (Turn de veghe). Ei pretindeau că au studiat (sau studiază) Biblia. Nu părea să fi avut o influenţă în bine studiul de care ziceau, din moment ce erau aşa de sâcâitori şi enervanţi.
Cunosc oameni care au studia biblia si a ajuns intr-un stadiu anormal de habotnic. Cunosc o persoana care a studiat biblia si l a apucat rasul fiind si mai convinsa cq sunt numai basme
Vecine, cunosc indeaproape un mare numar de oameni, care dupa ce au citit Biblia si au interpretat-o in sensul doctrinei penticostale sau carismatice, au devenit mincinosi, spun tot felul de lucruri din partea lui Dumnezeu care niciodata nu se implinesc, si sunt numai lucruri meschine, care arata un duh marunt, oricum nu le poti atribui lui Dumnezeu. Deasemeni acesti oameni mint foarte mult; cum cred ca ar putea convinge pe cineva sa adere la interpretarea lor, cum mint. Iarasi, cunosc oameni care au citit si ei Biblia, dar au preferat interpretarea baptista sau cea a crestinilor dupa evanghelie; acestia au marea calitate ca nu proorocesc minciuni, dar in rest mint si ei de sting, cand spera sa convinga pe cineva. Citirea Bibliei si intelegerea ei cu ajutorul doctrinelor pocaitilor conduce, vad, la relativism moral; persoana nu mai face ce considera corect, ci face orice ca sa aduca oameni la conceptia lor, caci ei considera ca asta vrea Dumnezeu.
Biblia nu îți afectează modul în care acționezi, când o citești fie ajungi să o crezi și-ți întărești concepțiile deja existente, fie ajungi sceptic și o critici.
O persoană care nu crede în Biblie, nu îi este afectată personalitatea de aceea carte, decât l-ar putea influența vreo carte de genu Harry Potter. Cam așa și cum Biblia, dacâ o crezi în schimb îți afectează acțiuniile doar în funcție de cât de mult îți fundamentezi viața pe aceea carte și cum o interpretezi.
"Ea va naşte* un Fiu şi-I vei pune numele Isus, pentru că El** va mântui pe poporul Lui de păcatele sale." Cum a mantuit Isus pe poporul sau Israel de pacate din moment ce evreii nici macar nu cred in el?
Scuze. Asta era o intrebare pe care voiam sa o pun. Nu stiu cum a ajuns raspuns la intrebarea ta.
Da, cunosc destule persoane a caror viata s-a schimbat in mod pozitiv in urma studierii Bibliei.