Ați auzit că s-a spus: Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Dar eu vă spun: Nu vă împotriviți celor ce vă fac rău; ci oricui te va lovi peste obrazul tău drept, întoarce-i și pe celălalt. Și dacă vreunul voiește să meargă la judecată cu tine și să îți ia cămașa, lasă-i și haina. Și cu cel ce te va constrânge să mergi o milă, mergi cu el două. Celui ce îți cere, dă-i; și celui ce voiește să se împrumute de la tine, nu îi întoarce spatele. Ați auzit că s-a spus: Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe dușmanul tău. Dar eu vă spun: Iubiți pe dușmanii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă folosesc cu dispreț și vă persecută; Ca să fiți copiii Tatălui vostru care este în cer, pentru că el face să răsară soarele său peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Fiindcă, dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată aveți? Nu fac și vameșii la fel? Și dacă salutați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult decât alții? Nu fac și vameșii astfel? De aceea fiți desăvârșiți, chiar așa cum Tatăl vostru din cer este desăvârșit.
Mie imi place foarte foarte mult Psalmul 91 dar si 119. Citeste i, sa vezi cat de minunati sunt. Si Psalmul 23 imi place
Imi plac psalmii mesianici care profetesc patimile lui Iisus si dumnezeirea Sa: 21, 44.