| PringAloe a întrebat:

Azi e sarbatoare? Ieri a fost sf Dumitru, ne putem spala azi?

16 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Numai cu apa minerala Dorna si numai dupa sapte zile.

| RAY a răspuns:

Azi nu e sarbatoare din ce stiu eu, ieri a fost

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

Tu tii sarbatori crestine?

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

Craciunul =o sarbatoare pagana, il tinea si stramosi mei, deci, pastele =o sarbatoare pagana, ostern
https://www.theguardian.com/......-symbolism
desi da, nu isi imagina ca cred in povesti de astea

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

Da bre, probabil si paganii credeau in YHVH si se duceau la biserica de Craciun laughing
Craciunul a fost la origine o sarbatoare pagana. Evreii au furat-o si au corupt-o intr-o sarbatoare crestina. "Christmas" vine de la "Christ" (Cristos). Un nume al Craciunui la pagani era Yule iar ei de fapt sarbatoreau echinoctiul de iarna, nicidecum vreun evreu biblic. Sarbatoarea asta avea mai mult motive astrologice decat religioase. De fapt, cam asta aveau mai toate sarbatorile pagane. In crestinism si-au pierdut complet semnificatia originara. Crestinii doar sarbatoresc caractere evreiesti fictive pentru ca asta le-a fost bagat in cap sa faca, nu este nimic pagan in asta.

| RAY a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu credeau in iahve https://ro.wikipedia.org/wiki/Mitologia_nordic%C4%83
si azi in norvergia mai sunt culte, crestinismul sa impus prin sabie nu prin asa zisa iubire

| xerxes1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Se spune ca o personalitate puternica influenteaza una mai slaba.
Ray a invatat cate ceva despre crestinism in astia 7 ani de cand se da mare ateu iar acum incepe sa gandeasca ca unul dintre ei.
Dar sa scrie corect romaneste mai are nevoie de inca 7.
rolling on the floor

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu boss, cum sa te speli, trebui sa stai macar 4-5 zile nespalat, doar nu vrei sa superi biserica si sa fii curat nu?

| xerxes1 a răspuns:

Trebuie sa mai astepti 7 zile.

| Octavian199 a răspuns:

Man, sa zicem ca e pastele. Daca se darama acoperisul pe tine, nu il repari in ziua aceea?

| Mclaren12 a răspuns:

Tu nu te speli pentru ca este sarbatoare in calendarul crestin? Suna atat de stupid ca nici nu stiu ce sa mai zic. Tu ai drept de vot?

| Mircea08 a răspuns:

De unde stii ca Dumitru e sfant? Oare cei pe care sfantul sinod i-a declarat sfinti mai are Dumnezeu voie sa-i judeca la judecata de apoi, sau trebuie sa ceara aprobare de la sfantul sinod? UNDE SCRIE IN EVANGHELIE CA DUMITRU ESTE SFANT? Noi nu avem de unde sa stim mai multe decat Dumnezeu ne-a lasat sa stim, iar TOT CEEA CE DUMNEZEU NE-A LASAT SA STIM ESTE SCRIS IN BIBLIE, restul sunt povesti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat de rau ati ajuns crestinilor?

| 6684464 a răspuns:

Nu trebuie sa stai nespalat pentru ca popa inventeaza o sarbatoare. Te speli cand trebuie, asa invata Biblia...

| Uvox a răspuns:

Păcat este daca te speli!
Dar ai voie sa-ti dai cu putina apa sfințită după urechi. Doar puțină ca iar e păcat sa faci risipa.
Dne ajuta!

| Jay1 a răspuns:

Da obligatoriu azi spălarea. dacă ieri a fost sărbătoarea.

Întrebări similare