| PorumbRodica1965 a întrebat:

Azi o sa pun o intrebare mai usoara, pentru ca sa primim un raspuns castigator. -,, De ce trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu? Ce trebuie sa facem pentru ca Dumnezeu sa ne asculte rugaciunile?(Pentru cine doreste sa comunice serios )

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

Rugăciunea este foarte importantă în viaţa unui creştin. Fără rugăciune nu faci nimic. Avem nevoie zilnic de rugăciune pentru a nu cădea în ispită,pentru a fi umpluţi cu putere,pentru a avea înţelepciune!
Rugăciunea este modul nostru de a comunica cu Dumnezeu,este felul prin care putem avea o relaţie personală cu El!
Unii oameni se roagă doar atunci când au câte un necaz mare şi de multe ori Dumnezeu nu îi ajută în acele situaţii, pentru că Dumnezeu nu vrea să fie o resursă de rezervă, la care să apelezi doar atunci când vezi că oamenii nu te mai pot ajuta cu nimic, El vrea tot timpul să apelem la EL şi când suntem bine, dar şi când avem câte o problemă!
Pentru ca relaţia dintre noi şi Dumnezeu să nu se răcească, este nevoie de rugăciune şi citire a Sfintei Scripturi!
"Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită..." (Mat.26:41);

- "Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă..." ( Luca 22:46 );

- "Rugaţi-vă ca să aveţi putere..." ( Luca 21:36 );

- "Isus le-a spus o pildă ca să le arate că trebuie să se roage necurmat, şi să nu se lase." ( Luca 18:1 );

37 răspunsuri:
| casian_6565 a răspuns:

Pai tu de ce te rogi, ca sa ii aduci slava lui Dumnezeu, sa ii multumesti pentru toate cate ti a dat si sa ii ceri ceva daca ai nevoie.Ca sa ti asculte rugaciunile trebuie sa fii credincios sa faci fapte de milostenie post sa ti iubesti aproapele sa ai frica de Dumnzeu si cel mai important sa crezi cu ADEVARAT IN EL.

| M25M a răspuns:

Am si eu o "intrebare" la fel de usoara:
Din moment ce Dumnezeu stie tot (trecut, prezent, viitor) de ce va mai rugati? Sufera de nebagare in seama?
In plus din moment (aici a punctat bine G. Carlin deci ii apartin lui drepturile de autor) din moment ce Dumnezeu are un plan, de ce va rugati? Daca v-ar asculta rugaciunile ar insemna sa isi modifice planul iar daca nu raspunde inseamna ca respecta planul deci, din nou de ce va rugati in acest caz?

| Ben00 a răspuns:

Sfintii parinti spun ca Dumnezeu iubeste simplitatea si smerenia.

| Mămăligă59 a răspuns:

Atunci cand ne rugam suntem cel mai aproape de Dumnezeu. Vorbim cu El.
Eu Ii multumesc Lui Dumnezeu in rugaciunile mele pentru ca... m-a binecuvantat cu atat de multe lucruri, pe care daca stai sa te gandesti nu le meritam. Pentru ca Si-a dat fiul sa moara pentru greselile mele.Cata dragoste! Cine ar fi facut asta pentru mine? Ii multumesc pentru ca sunt sanatoasa.
Intr-o zi in tren, s-a asezat langa mine un orb, ma uitam la el si ma gandeam prin cata suferinta trece omul acela.
Ar trebui sa-I multumim Lui Dumnezeu pentru toate lucrurile pe care le avem, in loc sa ii tot cerem: „Cautati mai intai Imparatia Lui Dumnezeu si toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra."
De cele mai multe ori suntem atat de concentrati asupra lucrurilor pe care nu le avem, incat incetam sa ne mai bucuram de lucrurile pe care le avem, iar asta e foarte gresit.

| Mădă0611 a răspuns:

Eu nu inteleg de ce trebuie sa va rugati, nu e sfidare? Adica dumnezeu stie ce e bine pentru voi, stie si ce vreti, dar din iubire va da doar ce aveti nevoie cu adevarat, deci, de ce va rugati?

| Mădă0611 a răspuns (pentru M25M):

Nu ti-am vazut raspunsul, gand la gand, ateii tot atei. laughing

| chazz a răspuns:

Suna a " concurs" asta... vrei sa faci cunostinta cu doamna mihaita boss?

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

"De ce trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu?" - Scoate-l pe "trebuie" din context. Rugaciunea-i optionalahee hee
Asa cum dumneavoastra ati trecut la Martorii lui Iehova, nu a trebuit, nu v-a fortat nimeni, ci a fost libera alegere.
La fel e si cu rugaciunea, tine de fiecare in parte cum se roaga, de ce se roaga, cui se roaga si mai ales daca se roaga!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti citi la ortodox.ro,despre rugaciune si toate treptele ei, si vei primi toooaaate informatiile care le doresti.ori poti da un clik pe goagal.scrii despre rugaciune.si primesti totul dea gata.

| OnuOnulică a răspuns:

Dar nu trebuie neapărat să ne rugăm.
Adică eu sunt un Creștin-Ortodox și cred cu tărie în Dumnezeu.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Dumnezeu nu vrea de la noi decat jertfa de lauda, psalmistul zice de 7 ori in zi Te-am laudat Doamne; la ortodocsi exista cele 7 laude

| danut a răspuns:

Lui Dumnezeu ne rugam DOAR daca vrem, nu sutem obligati sa facem asta, DAR daca vrem sa-I comunicam lui Dumnezeu ceva TREBUIE sa ne rugam Acestuia. Cineva spunea ca Dumnezeu stie tot, asa este, DAR Dumnezeu asteapta sa vada daca si NOI DORIM ca Acesta sa se IMPLICE in legatura cu persoana noastra, poate vrem, poate nu vrem, asa ca EL asteapa sa vada ce opinie avem. Deci in esenta rugaciunea ESTE NECESARA, ea se mai numeste si RESPIRATIA SUFLETULUI. Fara rugaciune nu putem avea legatura cu Dumnezeu.

| celmaibun1 a răspuns:

Pai sunt 2 intrebari sau e doar una? HotaRASTE te ca sa stiu careia sa ii raspund. Tu pui doua intrebari si nu poti da decat o funda. Nu ti se pare incorect?

| M25M a răspuns (pentru Mădă0611):

happy

| iurii75 a răspuns (pentru M25M):

Aş spune mai degrabă un scop nu un plan în care este deja totul ficsat.

| M25M a răspuns (pentru iurii75):

Scop in care este deja totul fixat sau plan, este acelasi lucru. Intrebarile raman happy.

| iurii75 a răspuns (pentru M25M):

Nu este totul fixat, orice pas sau ceva de genul.
Dacă scopul meu este să ajung la Chişinău şi Gicu nu-i disponibil apelez la Pechea, sau iau o maşină de ocazie, şi dacă str. armenească e închisă merg pe altă str., dar ajung unde am nevoie, îmi îndeplinesc scopul.

| dragos38 a răspuns:

De ce trebuie, pai biblia ne spune clar, pentru ca femeia este roaba lui d-zeu happy iar barbatul este robul lui d-zeu/alt motiv nu prea mai stiu.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Esperança):

Bla - bla-uri, vrei sa castigi?

| Esperança a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Să câştig ce? O fundă? laughing Ţi-o las ţie, eu am destule, nu-mi trebuie că oricum n-am ce face cu ele!

| PorumbRodica1965 explică (pentru iurii75):

Te rog sa-mi dai raspuns pe intelesul tuturor, ca sa fie o marturie temeinica.pa.

| PorumbRodica1965 explică (pentru anonim_4396):

Da, desigur, acolo merge treaba ca pe roate, se vede rezultatul, in masa.

| PorumbRodica1965 explică (pentru Ben00):

Cine sunt acesti sfinti parintii?

| Ben00 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Sfintii Parinti sunt oameni care, prin lupta lor impotriva patimilor, prin marturisirea credintei, au fost mai aproape de Dumnezeu decat oamenii obisnuiti.
Cei mai cunoscuti sunt sfintii trei ierarhi Vasile, Grigore si Ioan, insa sintagma se refera pana la parintii din perioada iconoclasta, pana aproape de anul 800.
Scrierile si spiritualitatea ortodoxa sunt studiate si recunoscute de catolici, de protestanti si chiar de unele culte neoprotestante, insa in vest, acolo unde aceasta spiritualitate lipseste.

| PorumbRodica1965 explică (pentru Ben00):

Te rog sa fii sincer si spune tu daca in BISERICA ORTODOXA pe care o sustii, se practica inchinarea adevarata? Daca se practica un mod de viata dupa exemplul lui ISUS MARELE PREOT SI INVATATOR? Daca iubirea pe care a aratat-o El este promovata in bor / Daca cineva ti-a spus ca este scris sau ai vazut tu in BIBLIE undeva ca trebuie sa-l omagiezi pe VASILE, GRIGORE SI IOAN; Pe langa ei biserica ortodoxa mai are o multime de sfinti de sarbatorit, cu ytoate ca ISUS a dat porunca apostolilor si urmasilor lor sa tina doar o singura sarbatoare. Ce crezi este bine,?

| PorumbRodica1965 explică (pentru OnuOnulică):

Prin ce crezi ca se exprima credinta in Dumnezeu, si cum poti sti daca esti pe calea cea buna?

| milan9 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

"Laudati pe Dumnezeu prin sfintii Sai" spune Sfanta Scriptura, deci cinstindu-i pe ei Il cinstim de fapt pe Cel pe care ei L-au urmat: Mantuitorul Hrisos.

| milan9 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Biserica promoveaza bineinteles iubirea...

| PorumbRodica1965 explică (pentru milan9):

ISUS este intermediar intre noi si Dumnezeu, deci prin el ii aducem multumire si cerere. ISUS nu s-a rugat la nici un sfant decat lui Dumnezeu. Ca a vorbit de bine despre AVRAM, ISAC, IACOV, DAVID, da, dar nu ne-a indemnat sa le stabilim o zi in care sa le aducem, onoare, celor care au fost si ei oameni, cu simturi ca ale noastre, au trait in imperfectiune, dar au facut vointa lui IEHOVA si tocmai de aceea sunt amintiti in istoria biblica ca exemple pentru noi, daca au facut fapte rele au fost amintite, si s-a vazut dispozitia lor ferma de-a se cai, si de-a dori sa stea mereu cu Dumnezeu. Dar tu citind BIBLIA ai vazut scris undeva ca, oarecare s-a inchinat, la un altul, in afara de Dumnezeu? Isus sau apostolii s-au inchinat la un antedecesor, sau l-au folosit de intermediar, catre Dumnezeu. Dar este greu de acceptat adevarul. Azi BANUL VORBESTE, sarbatorile aduc banisorii, nu de Dumnezeu este nevoie acolo, el nu are loc. Este important teatru si mojiciile. inca pentru putin timp.

Întrebări similare