Uite aici un site(daca stii ceva engleza)care are raspunsuri la toate intrebarile legate de dumnezeu, iad/rai, isus etc...
Raspunsuri care pot distruge orice argument adus de orice crestin(crede-ma)!
http://www.christianitydisproved.com/
Pai poate pentru ca NU EXISTA termenii astia in religie. Religia nu are treaba cu chestiile astea. Vezi tu in biblie cum scrie : "Si dumnezeu a creat fosforul, Legile lui Kirchhoff si supernovele ".
Religia este ceva medieval...si usor de inteles. Poveste pentru copii, si toti oamenii slabi cred in ea..Cum crede un copil in mos craciun si baba cloanta...asa cred si adultii in dumnezeu si satana (fiara ).
Eu vad ca toate o contrazic. Fizica cuantica spune ca totul a aparut din nimic, fara nevoia existentei unui creator. Chimia si fizica spun ca materia s-a format singura. Astronomia spune ca Pamantul e o planeta care se roteste in jurul axei sale si in jurul stelei sale, ca exista miliarde de stele si planete, ca stele, planete si galaxii inca se formeaza, desi "traim zilele din urma" si nu ne-ar fi de folos, oricum, foarte de folos ne sunt. Ale tale ce spun?
Sfatul meu daca chiar crezi ca cineva a creat lumea da posibilitatea la toti zeii sa existe, argumentele pentru dumnezeu pot fi folosite pentru orice zeu
chiar daca teistilor nu le convine asta
devino politeist sau deist crezi ca un creator a creat big bang apoi sa pensionat
nu exista nici o singura dovada ca exista dumnezeu nici macar una singura exista doar argumente de genu x e complex dumnezeu exista
nu stim ceva dumnezeu e raspunsul
daca isi folosesti mintea vei vedea ca zeii au fost creati toti de mintea umana
hai sal cunoasteam pe iahve
A fost Isus Cristos un individ moral?
http://www.atei.ro/Text/aficimprn.html
Crime-in-Biblie
http://www.scribd.com/doc/99860629/Crime-in-Biblie
https://sites.google.com/......-in-biblie
http://istoria-lumii.ucoz.com/publ/cum_a_devenit_iisus_un_christos/9
http://istoria-lumii.ucoz.com/publ/o_istorie_a_lui_dumnezeu/3
iahve e produsul minti umane vt e demn de oscar de groaza, isus este horus din egipt, maria isis povestea continua
Pai sincer, cred intr-o zeitate, totusi s-a creat totul singur, tu asta crezi? Din nimic a bubuit...tu ce crezi?
Desigur ca nu cred ca din nimic a rezultat universul, stiinta nu spune asa ceva, totul a evoluat de la simplu spre complex
Eu nu te pot obliga sa crezi in cea ce nu vrei,daca tu doresti sa crezi in zeii crede in toti,sincer mi se pare ipocrit modul sa spui ca x e real iar restul nu de parca x ar avea dovezi mai multe, poti crede in zeus, in toti zeii e bine sai cunosti pe toti
vezi mitologia greaca, egipteana, sunt povsesti intereante
Si eu m-am intrebat la fel ca tine daca dumnezeu o aparut din nimic de ce nu o aparut si alti din nimic?
politeismul e o forma buna daca simnti nevoia de a crede in zeii
Poi mitologia greaca si egipteana e magica, sa zic asa, povestea e foarte interesanta, pot spune ca prezenta unei divinitati mai mult negative raul asta care e in lume...As spune ca "Satana" domina sa zicem nu stiu ce sa mai cred.
Omul are vointa libera sa faca binele sau raul, cel mai usor e sa faci raul sau sa nu faci nimic.
Poate ca Satana nici nu exista. El (sentimente urate,ura,rautate,mandrie, putere, neindurare etc) e constituit de tot ce avem mai rau in noi, in fiinta noastra.
E o metafora si asa bine poate fi si d-zeu tot o metafora, te-ai gandit?
"Cred in prezenta unei divinitati,dar de ce fix Dumnezeu si nu Horus Anubis,Zeus,Atena"
-- Pentru ca te-ai nascut in Romania,o tara crestina,iar crestinii cred in zeul lor suprem --> Dumnezeu.
--Te nasteai in India,o tara cu religie hindusa,predominanta,oamenii cred in zeul lor suprem Brahman : "Hinduism-ul este reprezentat de credința în Brahman, ființă absolută, impersonală, creatoare a Universului. Brahmanul este Sinele suprem. Brahman este mai bine descris ca realitate infinită, omniprezentă, omnipotentă, incorporală, transcedentă, conștiință infinită și fericire infinită. Conform Veda, Brahman există dintotdeauna și va exista în veci. El este în toate lucrurile dar transcende toate lucrurile, el este sursa divină a întregii Vieți. Este absolutul divin: toți zeii religiei hinduse nu sunt decât fațete și încarnări ale lui Brahman."
---Te nasteai tot in India,Tibet,China, Sri Lanka, unde oamenii mai cred si in budism, credeai negresit in Buddha, invatatorul suprem.
--Care-i faza?
Fiecare interpreteaza diferit, in functie de locul in care a aterizat pe Pamant si in functie de influentele locurilor.
Daca exista ceva, o inteligenta superioara atunci ea nu e nici pe departe asa cum fiecare din acesti oameni o percep. Sunt sigura de asta.
Poti sa crezi in ce vrei tu in lumea asta. Nimeni nu-ti ia capul. Esti liber sa analizezi diferitele religii si sa crezi in ceva daca chiar asta simti sa faci.
Atunci cand nu vei mai simti, nu o vei mai face si gata. Nu e o tragedie.
Este ''urata si rea'' din pricina pacatului adamic. Dar, evident ca El Il poate distruge pe satana si toate faradelegile acestei lumi cu suflarea buzelor sale, dar atunci cum ne-am mai mantui noi oamenii?
Dumnezeu este indelung rabdator, de-aceea El ingaduie Satanei sa fim ispititi, dar NU PESTE PUTERILE NOASTRE.
De ce cred in existenta lui Dumnezeu, si nu a lui Anubis sau Zeus? Simplu. Cand fiecare dintre noi cand plangea, s-au am plans sau vom plange, nici Anubis, nici Zeus nu este langa noi ca sa ne aline suferinta, in schimb exista Dumnezeu. Un Mangaietor. El ne sterge lacrimile si ne ''imbarbateaza''.
Nimeni nu L-a vazut vreodata pe Dumnezeu. NIMENI nu I_A VAZUT INTREAGA FIINTA DUMNEZEIASCA. El este infinit.
Anubis si Zeus nu sunt decat niste idoli ( nu se stie daca au existat sau nu, dar in niciun caz sa fie niste zei). Sunt lemn si piatra, facute de mana omului.
Totusi,mor milioane de copii de foame, ucisi si sunt pur si simplu nevinovati, si cei rai ce fac? Stau frate la caldura...In alte exemple oameni buni in mare parte sunt saraci nu e un exemplu concret dar...
Problema draga prietene este ca Dumnezeu nu exista ci el e dorinta omului de-a se face ce omul nu e capabil sa faca,e speranta omului ca el va continua sa existe. Dumnezeu crestin,este o provenieta de legende multa mai vechii evreiilor,acestia fiind conteporanii cu sumerienii au preluat credinta lor un Dumnezeu a creat omul din tarana. Acum cred ca cauza e privita gresit deoarece triburile evreiesti erau politeisti la origini Dumnezeu biblic (YHAWE =zeul razboiului la evreii antici) a fost inlocuit cu mai multi zei. Cat despre Satana acest demiurg al raului din mitologia crestina isi are originea tot in credinta sumeriana. In Sumerul anti oamenii erau politeisti,ei credeau ca zeul care a creat viata era Enki zeul superior tuturor,iar Enil nu voia ca omul sa aiba cunostiinta si a dorit sa ucida poporul.
Acum care e faza cu zeul Enil fratele lui Enki: sa-ti explic, Enil a fost cunoscut ca Ball in Babylon, iar Enki ca Ea, mai tarziu evreii au fost captivi in Babylon, iar ei cand au scapat din robie zeul Ball a fost Bellzebull (Domn al Demoniilor) acest fiind un alias al Satanei.
Vezi Mt 12.24:
"24. Fariseii insa, auzind, ziceau: Acesta nu scoate pe demoni decat cu Beelzebul, capetenia demonilor."
Cat despre dotrina iadului acesta nu are legatura cu credinta iudaica. Iudei (aici si Isus se numara) credeau in Seol si Invierea Mortiilor, faza e ca Saul din Tars(Pavel) a preluat acest crez din Grecia.
Praise the Lord for all the diseases, right?
Cica nu se intampla asa pentru ca ar actiona impotriva liberului arbitru... Adica in unele cazuri liberul arbitru pentru a fi la voia sortii DEJA STIUTA de el.
Zeii despre care vorbeşti au căzut rând pe rând când au intrat în contact cu creştinismul.
Crezi că dacă adevărul era la ei, s-ar mai fi topit zeităţile lor?
În mod sigur adevărul este unul singur.
Diavolul pentru a induce lumea în eroare creează clone şi închinări false pentru ca oamenii să se închine lui şi nu lui Dumnezeu.
Există o carte
Dionysos Farasiotis Marii iniţiaţi ai Indiei şi Părintele Paisie.
E vorba despre un tânăr plecat în India să vadă dacă adevărul e la hinduşi, el a comparat guruşii indieni pe care i-a întâlnit, cu un călugăr de pe Muntele Athos, părintele Paisie care era înainte-văzător şi avea multe daruri ale Duhului Sfânt.
"Iisus i-a zis: Pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!" (Ioan 20, 29)
Toate problemele vi le rezolva Paraschiva (sau ce-a mai ramas din ea)http://www.youtube.com/watch?v=CCR_gmrWop4
Liza1 întreabă: