Credeam ca imi dai mai greu. Chestii d'astea am rezolvat în clasa a-2a. Păi dacă tu ai o încăpere în care e beznă, nu vezi nimic. Si deschizi o ușă de la altă încăpere, luminată. Si astfel pătrunde lumina în încăperea întunecată, însemna că atunci ai inventat becul?
Mare minciună ce-ai descoperit în Biblie. Ce sa zic.
Când au fost create soarele, luna și stelele?
Soarele, luna și stelele existau deja, fiind create odată cu „cerurile" la început. (Geneza 1:1) Totuși, lumina lor nu a ajuns pe suprafața pământului din cauza atmosferei dense care îl înconjura. (Geneza 1:2) Deși lumina difuză a devenit vizibilă în prima zi, sursa ei nu se putea observa. În a patra zi, se pare că atmosfera s-a limpezit. De aceea se spune în Biblie că soarele, luna și stelele au început „să lumineze pământul", evident din perspectiva unui observator de pe pământ. (Geneza 1:17)
Asa spune in Biblie, nu am spus-o eu. Daca era dupa mine, eu ma foloseam de astronomie, ca nu degeaba ma pricep la ea.
Doar prin simplul tau comentariu, imi dau seama ca nu se poate discuta ceva despre astronomie cu tine pentru ca e clar ca habar nu ai. Ce ai spus sunt doar aberatii, chiar daca le-ai luat din Biblie.
Sunt aberații pentru că nu-ți convin tie. Ca în rest sunt logice pentru cineva care nu are ochelari de cal. Cineva care nu "descoperă minciuni în Biblie, si nu se dă de ceasul morții că nu mai poate". Mai mult, nici eu nu am ce discuta cu tine despre contabilitate si gestiune, pentru că e clar ca habar nu ai.
"Soarele, luna și stelele existau deja, fiind create odată cu „cerurile" la început."
Ce parte din asta ti se pare tie logic?
Luna nici nu era prezenta cand a aparut planeta noastra. Luna s-a format mult mai tarziu dupa ce Pamantul "tanar" s-a ciocnit cu o alta planeta numita Theia. Dupa coliziune cele doua planete s-au "contopit" iar resturile care au ramas in spatiu in jurul pamantului s-au transformat in luna pe care o vedem pe cer cu ajutorul gravitatiei pamantului.
Ha, ha, ha, sa citeasca si el Cartea Razboaielor Domnului, carte care nu mai exista, ha, ha, ha!
Mi-e și frică să continui că poate iar primesc un eseu de vreo 100 de pagini în care explică de ce cartea nu mai există.
Dar nu mai există așa cum nu mai există dinozauri sau nu mai există cum nu există Geneza scrisă de Moise?
Mda, m-am mai documentat puțin.
Când e vorba de cărți(și teme în general), diferit de ce este în Biblie, primesc o schiță și o iau ca atare de cele mai multe ori pentru că cel de la care primesc e copil de Dumnezeu și evreu. Pe altele le primesc mult mai greu, dar pe asta am primit-o repede și am crezut că e ceva banal să ai scrierea menționată în Numeri, ca cea după Enoh. Se pare că nu-i chiar așa.
Îmi pare rău, am dat un răspuns eronat, l-am șters. Dar restul, în afară de fraza cu trimiterea în Numeri, e ok.