Nanana~ Bibleman~ Ce soundtrack fain ar iesi.
Asta explica fobia mea pentru banane z.z
Nu-s egoist, vreau sa impart ce e bun si la altii!
Nu ai somn! Mergi la culcare, asa se poarta copii cuminti ai lui Dumnezeu. Trebuie sa iti pastrezi fortele sa te hranesti maine la biserica! Nu stau pe forumuri la discutii cu ateii ce te pot duce pe "calea cea larga"!
Imi place sa vestesc vestea buna! Nu vrei sa mi te alaturi?
= )) Aoleu! Parcă şi aşa Biblia nu era destul de sf-comedie... Acum avem şi BibleMan-i, pene de "îngeri" şi banane - dovezi incontestabile că zeul creştin există. : ))
Mai întâi o observaţie pentru o exprimare de mai sus. Numele (sau mai bine zis pronunţia) "Iehova" nu este unul academic, ci dimpotrivă, este un compromis grosolan ce nu apare în originalele latine sau greceşti. Nu este o pronunţie scripturistică, evreii nu au pronunţat niciodată "Iehova".
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdută şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata...
Milan, te rog sa pui intrebarea legata de Iehova daca asta ti se pare ca e marea greseala. Ar fi ciudat daca nu ar fi de inteles.
Iehova e numele importat in limba romana. Cineva insista ca Isus se scrie explicit cu doi de I in limba romana. Crezi ca este important? Vrei sa scriu YHWH de fiecare data? Sau sa zic Yahveh (probabil pronuntarea cea mai apropiata evreeasca)?
Vrei sa scriu G-d cum scriu evreii in engleza? Ai fi mai fericit sa fi scris: D-mine-z--!?
Desi ramane tot un compromis, varianta "Yahve" sau "Yahveh" este forma intalnita in literatura de specialitate pentru peste 99% din ce inseamna crestinism. *(era doar o chestiune adiacenta )
Referitor la clip, mi se pare a fi sub demnitatea ta sau a celorlalţi să începeţi a face astfel de glume...
Cred ca decat sa discutam ca daca e Yahveh, El, Elohim, Adonai ar fi mai important sa ne gandim la esenta mesajului meu, ce nu continea nici o gluma, ci o critica a pozitiei (unor) crestinilor ce cauta modele de super-eroi folosind o "baza biblica".
Mesajul cu duminica trebuia scris, si motivul e ca au fost crestini ce au insistat cat de impliniti suntem ca avem duminica.
Totusi, sa ne aliniem cu realitatea, si mai ales, ce vad mai important, e sa apreciem adevarul unor astfel de pozitii publice ale crestinilor.
Haide sa iti pun eu o compozitie relativ ciudata:
...70429.html
Eminescu este relativ larg acceptat ca era nationalist dar era ateu ("Eu nu cred nici in Iehova") si totusi cum de anumiti crestini pot sa ignore atat de flagrant pozitia lui si sa il "faca" pe Eminescu ca fiind credincios. Ti s-ar parea normal ca poate in 500 de ani sa devina sfant? Nu de alta dar Stefan cel Mare a devenit, si nu a murit de sifilis ca marele nostru poet (desi a avut multi fii din flori), dar cu siguranta Stefan cel Mare a fost un "crestin" mai brutal decat un ateu ca Eminescu!
Ar trebui sa-l trimita intr-o noua cruciada pe Bibleman asta, daca tot e asa mare super-erou
diuxxa întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: