„Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră''
Geneza 1: 26
Aici exista un plural straniu.
"Relatarea ne spune că, în cele din urmă, Creatorul a dorit să creeze pe pământ o formă de viaţă cu adevărat unică. El i-a spus Fiului său ceresc (Isus in existenta sa preumana): „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ei să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ" (Geneza 1:26). Aşadar, omul avea să fie o reflectare a imaginii spirituale a Făuritorului său, manifestând calităţile Acestuia."
Si este o comparatie de genul "ce-i al meu e mai bun". Ca la clasa a 2-a.
Niup, evreii credeau in vreo 3 zei, de fapt cei de la care au imprumutat credinta/religia, normal ca imi scapa numele, si nu mai stiu cum si ce, au ramas doar la Yhwh, care se numea altfel. Nu cred ca sunt sanse sa vin cu informatia completa pentru ca am sters istoricul de la youtube
Daca vei citi in context, vei vedea ca spune despre tot ce inseamna zeu/idol. Si, avand in vedere, versetele si psalmii urmatori, cred ca se refera la zeitatile neamurilor pagane care il inconjurau la acea vreme pe poporul ales. Vorbeste ceva de "idolii neamurilor" parca.
OMUL si-a dat seama ca este un singur Dumnezeu si-l lauda pentru totate binefacerile. Fnda?
De exemplu, faraonul era considerat un zeu de catre egipteni, israelitii - cand au devenit infideli - s-au prosternat in fata zeului Baal, iar Biblia il numeste si pe Satan Diavolul "Dumnezeul acestei lumi" (2 Corinteni 4:4).
Exista deci mai multi dumnezei, ori inferiori Dumnezeului atotputernic, ori imaginari, inventati de oameni, insa Biblia il numeste doar pe Iehova Dumnezeu singur Dumnezeu adevarat. (Psalmul 83:18; Ioan 17:3).
MOLOH, Astoret, Baal, Dagon, Merodac, Zeus, Hermes si Artemis sunt cativa zei si zeite consemnati in Sfanta Scriptura. (Leviticul 18:21; Judecatorii 2:13; 16:23; Ieremia 50:2; Faptele 14:12; 19:24).
Dar doar Iehova Dumnezu este numit in Biblie Dumnezeul Atotputernic.
„Cine este ca Tine intre dumnezei, DOAMNE [Iehova, NW]?" — Exodul 15:11.
De ce dintre miile de zei care acum sunt considerati "imaginar" dumnezeul ortodox este cel adevarat? Sau cel islamic, sau cel iudeic, respectiv pentru practicantii fiecarei religii in parte.
DE CE?
Eu aleg doar inca unul pe care sa il consider imaginar.
kaynmaincallme întreabă: