anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Biblia: basm sau realitate? Cat de autentica este aceasta carte?

Răspuns Câştigător
| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Isus Cristos a considerat Scripturile disponibile pe timpul său ca fiind inspirate de Dumnezeu. (Ioan 17:17)
În plus, Biblia vorbeşte despre locuri geografice ce există şi în prezent, popoare, personalităţi şi obiceiuri care sunt susţinute de nenumărate dovezi că au existat.
De asemenea, cei care au aplicat cu sinceritate sfaturile ei în viaţă au găsit un scop în viaţă şi sau bucurat cu adevărat de viaţă.
Există încă multe dovezi care pot fi prezentate în favoarea Bibliei. Totuşi ele nu sunt suficiente - este nevoie şi de o stare corectă a inimii fără de care, de obicei, omul nu va avea respect faţă de Biblie. (Matei 11:25)

82 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru dragos38):

Da religia nu reprezinta inspiratia divina, cine a zis ca o inspira? dar ce e scris in biblie nu e scris de oamenii religiosi

anonim_4396

Crezi ca un semianalfabet era in stare sa scrie asa ceva? bun atunci laughing imi explici si mie capitolul cu proverbele? de ce se potriveste atat de mult cu caracterul omului si cu ce simte el? doar e scrisa de semianalfabeti? laughing))

| dragos38 a răspuns (pentru milan9):

Becul,a fost inventat de o singura persoana, nu de mai multe persoane. evangheliile au fost scrise de mai multe persone n-au fost scrise de o singura persoana dar cei care si-au dat seama ca biblia nu reprezinta adevarul si nu este de inspiratie divina au fost putine la numar.Leo Taxil, Giordano Bruno, Galilei Galilei, Copernic. e.t.c.mai sunt si din astia care au fost intoxicati s-au s-au lasat intoxicati ''Paracelus'' nu toti oamenii de stintinta sunt de buna cuvinta/dar daca nu sti sa faci diferenta intre minciuna si adevar te pot manipula/cum vor ei.

| dragos38 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se pretinde a fi carte sfanta deci scrisa dupa cuvantul lui d-zeu.

Eu nu m-am referit la proverbe, ma refeream la descrierea formei pamantului cei care au descris forma pamantului ori erau semianlfabeti ori au folosit metafore nestiind de fapt ce forma are pamantul.

anonim_4396

In unele privinte ati dau dreptate dar in unele nu, biblia e o carte folositoare, important e sa nu tratezi tot ce scrie in carte ca fiind de la Dumnezeu pentru ca nu e, au fost strecurati in ea si virusi printre care si multa intelepciune in anumite capitole, intelpciune pe care cred ca omul primitiv nu era in stare sa o aiba decat insuflata de o forta puternica si superioara lui, si un motiv in plus e sa credem ca ceva e la mijloc dat fiind ca e scrisa de mai multe persoane care par sa spuna acelasi lucru, daca era scrisa de unul singur si mai mult erau puse la indoiala ce scrie in biblie, ar fi fost considerta nebuna persoana respectiva, dar asa sunt mai multi scriitori in ea, toti sunt oare semianalfabeti si nebuni? spalare de creier crezi ca e? ce tari erau in psihologie oamenii de atunci laughing)) cand nici macar nu exista domeniul asta laughing) nu crezi ca pentru o carte "basmica " are prea mult impact asupra omenirii, toti au interpretat biblia cum au vrut ei, de aici si religiile

Solomon nu era un semianalfabet el a scris Proverbele, Ecleziastul, si cantarea cantariilor.

Asa este trebuie sa alegem ce este bun in cartea aceea, proverbele. dar pentru a persevera spiritual nu cred ca avem nevoie de biblie. si nici de 1 biserica la 3 zile.sf.stefan sti ce a zis nu? d-zeu nu incape in cladiri construite de mana umana.
divinitatea nu cred ca are nevoie de intermediari (popi)si nici de religie.ci cred ca are nevoie de intelepciune din partea noastra. si sa studiem sa cunoastem mediul inconjurator, prin intermediul stiintelor.biblia nu ne explica cum a aparut cele 4 rase ea zice de (adam si eva) nici cum s-a format pamantul biblia ne povesteste de facerea lumii in 6 zile si in cea de a 7 d-zeu s-a odihnit/si de mici suntem intoxicati cu informatii de asemenea gen.norocul nostru a fost cu oamenii de stiinta care putem zice ca au fost inspirati de divinitate.caci altfel daca nu existau asemenea oameni ci doar biblia si proverbele lui solomon.traiam in pesteri sau prin paduri.eu nu zic ca proverbele nu sunt bune sunt bune.dar eu consider ca biblia ne departeaza de adevar, si cei care o slujesc nu uita ce a facut inchizitia. daca mai existau si acum nu mai sciam noi chesti din acestea.capul nostru era langa picioare.asa ca pana la urma adevarul il vom afla tot de la oamenii de stiinta si in nici un caz de la preoti.care nu fac decat sa istoriseasca aceleasi cuvinte sa citeasca evangheliile lui Marcu e.t.c. de mii si mii d ani nu ti se pare ca seamana a intoxicare.

anonim_4396

Pai asta ziceam si eu, si cum ti se par?

anonim_4396

Asa e! dupa cum am mai zis, biblia are si lucruri bune important e sa stii sa le deosebesti

Sunt bune le poti aplica in viata

Vezi pana si solomon specifica de stiinta ''ochii Domnului pazesc pe cel ce are stiinta, dar infrunta cuvintele celui stricat.
deci putem zice oamenii de stiinta care au contrazis relatariile biblice au fost intr-adevar sprijiniti inspirati de catre divinitate.

Nu degeaba se zice ca acest secol ori va fi un secol religios ori nu va fi deloc/

Eu zic ca acest secol va fi un secol al stiintei biserca a cam ramas in urma bate pasul pe loc.iar turma care se duce la biserica sau la moastele unui sfant acei oameni sunt religiosi ei cred in biserica in popa nu in divinitate.

| dragos38 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Pamantul nu este supendat pe nimic, este inconjurat de materie, dar aceasta materie nu se vede.iar cerurile care le desface ca pe un cort de locuit.in vechime oamenii asa considerau ca cerul este tare.nici nu aveau de unde sa stie pentrtu ca pe atunci stiinta nu era asa dezvoltata.acum se stie ca ploaie provine din apa evaporata de pe pamant., vaporii de apa se condenseaza formandu-se nori iar umezeala cade pe pamant sub forma de precipitatii.(circulatia apei in natura)asta ar fi trebuit sa o sti, dar probabil nu te intereseaza faci parte din acei ignoranti care citesc biblia de dimineata pana seara si tot nu inteleg nimic. pune mana pe o carte de geografie citestio si vezi cum sta treaba cu circulatia apei in natura/vezi daca nu citesti ce usor poti fi manipulat. daca vrei sa citesti ceva bun din biblie citeste proverbele lui solomon.sa-ti dezvolti intelepciunea si ceva carti de stiinta sa-ti deschida mintea.biblia iti inchide mintea nu ti-o dezvolta.

| nonameforever a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa mine, Dumnezeu este in noi, in tot ce ne inconjoara! Credinta oarba ne da puterea sa ne atingem scopurile! Nu trebuie sa urmezi pe nimeni si nimic din ceea ce fac altii si din ce zic, trebuie sa te urmezi pe tine cu parerile si ideile tale, sa fii unic! Prin unicitate nu ma refer ca trebuie sa faci cu totul altceva decat ce fac altii, ci ma refer la sfera ta spirituala, ea nu trebuie tulburata de nicio critica si de nicio idee straina de tine! Toti suntem capabili sa ne facem o parere despre lume, despre spiritualitate, si fiecare suntem liberi sa credem ce vrem. Prin aceasta libertate putem fi filosofi, preoti sau oameni de stiinta. Eu una ador religia si ma uimeste cum poate sa-nalte sufletul omului, sa te faca sa crezi orice pe moment si desigur cum poate sa blocheze orice urma de ratiune. Eu asta simt de fiecare data cand intru intr-o biserica si ascult slujba, simt parfumul lumanarilor si atmosfera de sacru. Cat timp stau acolo reusesc sa ma eliberez de lumea de afara si de ceea ce sunt in societate, acolo sunt doar eu si cu mine.Si acum iti raspund la intrebarea ta: Cand ai sa gasesti raspunsul la intrebarea,, Ce a fost mai inainte oul sau gaina?" atunci ai sa poti sa raspunzi si la intrebarea,, Ce e Biblia: basm sau realitate!" Cred ca asta e tot farmecul ei ca nu stim daca e basm sau realitate, si daca nu stim in ce categorie sa o punem, mintea noastra e agitata. suntem ca un computer care catalogam totul...asta e real deci am voie sa o gandesc, sta e imaginar deci nu are ce cauta in sfera gandirii...mai simplu de zis: cand iti e frica de intuneric treci imediat pe modulul: Asta e doar in imaginatia mea si frica/teama de necunoscut dispare!
laughing)M-am lungit prea mult si nu stiu daca m-am facut inteleasalaughing daca vrei lamuriri lasa commbig grin O zi faina!

| dragos38 a răspuns (pentru nonameforever):

Pai vezi recunosti ca religiile iti blocheaza gandirea (sa te faca sa crezi in orice pe moment. si desigur cum poate sa blocheze orice urma de ratiune)hm

| nonameforever a răspuns (pentru dragos38):

Da recunosc ne blocheaza gandirea...ne blocheaza privirea cu o perdeluta FINA De dantela

Da, de dantela? wowwwwwww

Eu zic sa mai citesti si alte cartii de stiinta sa-ti deblochezi gandirea happy

| Rapplex a răspuns:

O carte de luat în seamă, ce-i drept. Doar că e o explicaţie metaforică a ceea ce s-a întâmplat de fapt!

| adrian1419 a răspuns:

In biblie sunt peste 6000 sau ceve de genu paradoxuri, doar daca vorbeste de locuri reale nu inseamna ca e adevarta toate religiile vorbesc de locuri reale

Întrebări similare