| Morder a întrebat:

Biblia ne invata ca nimeni nu este in rai in momentul de fata doar Isus si Dumnezeu.
Biblia ne invata ca toate rugaciunile noastre trebuie adresate doar lui Dumnezeu nimanui altuia,intrebarea mea este, de ce biserica ne invata sa ne rugam la sfinti,ingeri si icoane? Toti sfintii sunt morti deci nu au cum sa ne asculte rugaciuniile, deci toate acatistele sunt mizerii iar ingerii nu accepta rugaciuni, cand te rogi la ingeri iti raspund demonii in locul lor.

Răspuns Câştigător
| Mircea08 a răspuns:

Idol este orice lucru sau fiinta creata de Dumnezeu la care oamenii se roaga pentru a obtine ceea ce au nevoie, sanatate, spor la bani, iertarea de pacate etc. In Evanghelie scrie sa nu slujim fapturii in locul facatorului.

"FĂPTÚRĂ, - 1. Ființă, vietate, creatură. ♦Trup. înfățișare fizică, aspect exterior "

( DEX '09 (2009)

"Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.

Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.

De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,

Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!"

(Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel – 1/22-25)

"Ţineţi dar bine minte că în ziua aceea, când Domnul v-a grăit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-aţi văzut nici un chip. Să nu greşiţi dar şi să nu vă faceţi chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfăţişeze bărbat sau femeie,"

(Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise – 4/15.16)

"Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!"

(Ieşirea - a doua carte a lui Moise – 20/4)

Exemple de idoli

Sfintii – de regula sunt oameni care au trait pe pamant, fapturi create de Dumnezeu, si pe care mai marii unei religii au hotarat sa-i numeasca sfinti.

"Către Născătoarea de Dumnezeu acum cu osârdie să alergăm noi, păcătoşii şi smeriţii, şi să cădem cu pocăinţă, strigând din adâncul sufletului: Stăpână, ajută-ne, milostivindu-te spre noi; sârguieşte că pierim de mulţimea păcatelor; nu-i întoarce neajutoraţi pe robii tăi, că pe tine singură nădejde te-am câştigat."
(paraclisul Maicii Domnului – tropar)

Am scris cu litere ingrosate pasajul din care reiese ca cei ce sunt crestini, fii lui Dumnezeu sunt robii Sfintei Maria. Si mai pot spune ca singura nadejde este in Dumnezeu si Fiul Sau Iisus Hristos Mantuitorul nostru.

Rugăciune de încredinţare sfântului Anton

"Sfinte Antoane, prietenul şi ocrotitorul meu, îţi încredinţez trupul şi sufletul meu, tot ce gândesc şi fac, îndur şi sufăr, viaţa şi moartea şi tot ce mă priveşte. Recunosc că nu sunt vrednic de grija ta; dar tu ai ajutat atâţia păcătoşi: ai milă şi de mine. Iată, în mâinile tale pun mântuirea mea pământească şi pe cea veşnică; ţie îţi încredinţez sufletul meu,..."
(CONDAC, glasul al 8-lea. )
Ce sa comentez? Fiecare e liber sa-si incredinteze trupul si sufletul cui vrea

"Apărătorului nostru celui din multe nevoi şi primejdii, pentru izbăvirea şi tămăduirea a tot felul de boli cu lucrarea multor minuni, cu darul Sfântului Duh, laude cu mulţumiri aducem ţie, sfinte, noi fiii tăi. Ci, ca cel ce eşti mult milostiv şi grabnic ajutător celor ce vin la tine cu credinţă, eliberează-ne cu rugăciunile tale din toate nevoile şi de primejdia diavolească cea rea; ca să strigăm ţie: bucură-te, mare făcătorule de minuni, Preacuvioase Părintele nostru Nicodim, Sfinţite şi pururea mărite! "

Din aceasta rugaciune reiese ca nu suntem doar fii lui Dumnezeu, ci mai avem un tata, un fost preot pe care il cheama Nicodim!

Icoane – infatisarea fizica a unui barbat sau a unei femei

"...Să nu greşiţi dar şi să nu vă faceţi chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfăţişeze bărbat sau femeie,"
(Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise – 4/15.16)

Majoritatea acestor sfinti care sunt desenati pe icoane, au fost declarati sfinti de catre o autoritate religioasa pamanteasca (sfantul sinod), de fapt a unor fapturi create de Dumnezeu

Ingeri – (ma refer la rugaciunea "inger ingerasul meu", rugaciune pe care copii o invata de la parintii lor ). Ingerii sunt si ei creati de Dumnezeu prin urmare tot fapturi sunt. Dar sa vedem ce se spune despre asta in citatul urmator :

"Nimeni să nu vă smulgă biruinţa printr-o prefăcută smerenie şi printr-o făţarnică închinare la îngeri, încercând să pătrundă în cele ce n-a văzut, şi îngâmfându-se zadarnic cu închipuirea lui trupească,"
(Epistola catre Coloseni a Sf. Apostol Pavel – 2/18)

Moastele – ramasitele pamantesti ale unor sfinti, de fapt a unor fapturi create de Dumnezeu

Apostolul Pavel ne avertizeaza si el ca nu e bine sa ne inchinam la idoli.

"De aceea, iubiţii mei, fugiţi de închinarea la idoli."
(Epistola a intaia catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel – 10/14)

..Foarte interesant si subtil a lucrat diavolul cand biserica in intregime a inchinat-o unor idoli si in loc de biserica lui Iisus Hristos avem biserica sf. Varvara, biserica trei ierarhi, biserica sf. Nicolae, etc.

Ne inchinam doar la Dumnezeu

"Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti".
(Evanghelia dupa Luca – 4/8)
Ce am scris nu este o dogma sau parerea mea, este ceea ce scrie in Biblie

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Marketing. Era mega complicat sa faci atât lume sa creadă fără nimic concret. Fără sa le vinzi o icoana, o cruce

| sierra1 a răspuns:

"Biblia ne invata ca..."

de fapt biblia nu ne invață nimic

| mentholinks a răspuns:

Nu vad de ce ai vrea sa te rogi la o fiinta atotputernica care te-a lasat sa ajungi intr-o stare nasoala doar pentru a simti nevoia de a te ruga.

| Morder explică (pentru mentholinks):

Asta este scopul pentru care dumnezeu ne a creat ca sa-l slujim si sa ne inchinam lui in veci.ce crezi ca o sa facem in paradis? O sa il slavim pe el la nesfarsit. Viata e facuta cu bune si cu rele, suntem testati ca sa ne maturizam spiritual.

| RAY a răspuns (pentru Morder):

Elohimul crede in iudaism, iar in iudaism nu exista nici un paradis

| xerxes1 a răspuns:

Asa crezi tu.
De unde stii sigur ca ingerii nu accepta rugaciuni?
Esti sigur ca mortii nu ne pot vedea si auzi?
Esti sigur ca exista demoni?
Biserica isi apara pozitia dominanta si este dispusa chiar sa-l mai rastigneasca o data pe Iisus daca este nevoie, dar unii sectanti sunt chiar dusi cu pluta si au nevoie de psihiatru.
Si tu pari a fi unul dintre ei.

| Morder explică (pentru xerxes1):

In primul rand daca n-ai nimic bun de spus de ce te bagi in seama? Biblia zice ca mortii nici macar nu stiu ca sunt morti, deci putem conclude ca ei nu stiu vad si nu aud nimic. Iar ingerii nu accepta rugaciuni fiindca in biblie scrie asa ce e greu de inteles? Poate ar fi bine ca tu sa treci pe la psihiatru poate mai inveti si tu sa gandesti logic inainte de a raspunde la o intrebare.

Poate tu ai nevoie de un psihiatru...tot biblia ne invata ca exista demoni

Deci tu crezi in ingeri dar nu in demoni? Eu am pus o intrebare serioasa si tu imi dai un raspuns de cacao...macar ai citit intrebarea?

| xerxes1 a răspuns (pentru Morder):

Eu n-am specificat in ce cred sau nu cred, ai tras singur concluziile.
Te-am intrebat doar daca esti sigur despre ce afirmi.
Biblia este doar o carte de povesti pentru indoctrinati spalati pe creier.

| Irinel15123532 a răspuns:

Da, dragul meu prieten. Noi trebuie sa ne rugam doar Lui Dumnezeu, nu ingerilor, oamenilor sau altcuiva. Sa iti dau un exemplu din biblie, Cand Petru a venit la sutasul Cornelui pentru a-i vorbi de Domnul, Corneliu fiind ne evreu, Domnul l-a trimis pe Petru la el pentru ca Domnul iubeste toti oamenii, Corneliu i s-a inchina lui Petru si s-a aruncat la picioarele lui, iar Petru l-aridict si i-a spus ''ridica-te, nu mi te inchina mie, caci si eu sunt tot un om''. Dragul meu prieten, pana nu vei fi mantuit tu nu poti comunica cu Dumnezeu, duhul tau este mort, dar in momentul in care alegi sa il accepti pe Hristos ca mantuitor personal duhul tau este viu si tu poti vorbi cu Dumnezeu. noi nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare. tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.

| Nilson a răspuns (pentru Irinel15123532):

Teatru de incepatori.
Un sectant intreaba si raspunde tot el de pe alt cont sau pune un frate.
In statiile de autobuz am mai vazut asta, unde actorii erau martori ai lui Jehova.
Nu est corect sa isi minti aproapele man,

| pacatosulBogdan a răspuns:

Biblia spune altceva, ca unii iudei si nu numai, chiar pagani, se inchinau lui Iisus, Fiul Omului, ii aduceau rugaciuni umanitatii lui vizibile, caci Dumnezeu nu poate fi vazut. Iisus Hristos ierta pacatele oamenilor, prin umanitatea lui. Apostolii erau solicitati si rugati sa faca vindecari, invieri. Lucrurile lor apartinatoare, stergare, sorturi purtate de ei se puneau peste oamenii bolnavi si se vindecau. Harul lui Dumnezeu lucreaza prin oameni si lucruri create, nu-L poate opri nimeni, nici chiar invataturile mincinoase ale sectelor.
"Rugaciunea staruitoare a dreptului mult poate." Iacov 5, 16
"Rugati-va unul pentru altul, ca sa va vindecati."
"Marturisiti-va deci unul altuia pacatele."

Răspuns utilizator avertizat