| Alex a întrebat:

Biblia sau Coranul? In ce carte este scris adevarul? Argumentati raspunsul, va rog.

33 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Există credinţe false, cum ar fi Mohamedanismul sau Budismul,
care au încercat să-şi fundamenteze principiile pe pretinse miracole, dar nici una dintre ele şi nici o altă religie din istoria universală, cu excepţia Bibliei, nu s-a aventurat să avanseze PROROCIRI.
Este slava unică a Atotputernicului, Atotcunoscătorului Dumnezeu, care este „Dumnezeul cel veşnic, Domnul a făcut mariginile pământului"(Isaia 40.28) să declare „lucruri noi… mai înainte ca să se întâmple"
(Isaia 42.9). Nu va da slava aceea altuia, deoarece aşa cum a spus El:
„Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da
altuia" (Isaia 42.8). Numai adevăratul Dumnezeu cunoaşte în prealabil şi prezice viitorul. El a preferat să-şi reţină prezicerile în paginile BIBLIEI
Deci BIBLIA detine adevarul

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Biblia/coranul meu e ambalajul de la bere.

| MMihai a răspuns:

cred că sunt la fel de mincinoase, am citit biblia și îmi ajunge.
Am încercat să citesc și Coranul dar m-am gândit că nu aveam nici o vină.

| Allrc24 a răspuns:

Biblia este raspunsul.Biblia contine Adevarul,Biblia il contine pe Domnul Iisus Hristos. Domnul Iisus a murit si a inviat,este viu sade de-a dreapta Tatatlui ne iubeste, n vegheaza si asteapta sa ne pocaim, profetul mohamed e in pamant de mult timp.nici macar moastele sale nu sunt facatoare de minuni...deci nu e sfant.religia islamica este o greseala, erezie. Singura credinta adevarata este cea crestina in speta Ortodoxa.citeste Biblia si vei gasi raspunsul la toate intrebarile care te framanta.Te va lumina si vei cunoaste adevarul. Iisus:"Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". crede in Jertfa Domnului Iisus Hristos drept plata pentru pacatele tale.crede ca numai prin El ai mantuirea. si vei fi mantuit. El este viu,a inviat, sade de-a dreapta Tatalui si ne vegheaza, ne iubeste enorm si asteapta sa ne pocaim.asta e mesajul care nil transmite Biblia.Ai incredere in Dumnezeuhappy

| GodBlessYou a răspuns (pentru Allrc24):

Aiurezi mult frate...

| chelstone a răspuns:

Adevarul nu-l gasesti in carti de manipulare a maselor de oameni. Adevarul nu-l vei gasi nici in carti ''sacre'' si nici in carti gen 1001 de nopti, dumnezeu nu poate exista, nu cel putin in modul in care este descris de crestini, ca fiind o entitate nevazuta, care nu exista in timp si spatiu, asa il descriu crestinii pe dumnezeu, astfel de raspunsuri primesti atunci cand intrebi, unde este el, cum arata, de cat timp exista?! Iar raspunsurile pe care le primesti sunt cele pe care le-am enumerat in caracterizarea pe care o fac crestinii lui dumnezeu, o singura problema intervine aici, facand astfel de afirmatii nu fac decat sa rosteasca definitia NIMICULUI, caci el, nimicul nu este vazut si nici nu poate fi perceput in timp si spatiu.

| LgMihail a răspuns (pentru chelstone):

Da, diferenta e ca Dumnezeu cuprinde si determina timpul si spatiul ca ceva ce nu poate fii cuprins de timp si spatiu.
Daca ai un sac de fasole si o cutie de fasole luata de la supermarket, pentru ca fasolea din cutie nu poate lua contact cu fasolea din sac...atunci rezulta, in opinia ta, ca nu exista fasole in sac raised eyebrows?

Plain & Simple.

| chelstone a răspuns (pentru LgMihail):

''Daca ai un sac de fasole si o cutie de fasole luata de la supermarket, pentru ca fasolea din cutie nu poate lua contact cu fasolea din sac...atunci rezulta, in opinia ta, ca nu exista fasole in sac raised eyebrows?''

Pai aceasta este o comparatie irelevanta, sacul de fasole si cutia cu fasole au cu totul si cu totul alte caracteristici fata de nimic, timp si spatiu, o astfel de antiteza este inoportuna. Pai, sacul si cutia de fasole sunt niste lucruri materiale, ele nu au aceleasi caracteristici cu nimicul, timpul si spatiul, ele nu se comporta la fel, sunt entitati de natura diferita. Vezi tu, nimicul, timpul si spatiul care raportat la dumnezeu se comporta ca infinit plus 1, sunt niste notiuni abstracte, fata de fasolele tale care au un caracter concret.
''in opinia ta, ca nu exista fasole in sac raised eyebrows?''
Nu, rezulta ca ai facut o comparatie proasta, in primul rand nici fasolea din sac si nici cea din cutie n-au caracteristicile nimicului si nici ale timpului. Nimicul se poate afla si in afara timpului si spatiului, dar si in timp si spatiu, in schimb fasolele tale nu pot exista fara timp si fara spatiu, fasolele tale nu pot defini nici timpul si nici spatiul, caci ele sunt definite de spatiu, nimicul nu este definit de spatiu, el poate exista atat in spatiu (ca fiind corp nematerial) cat si in afara spatiului, caci el este nimic. Si atunci nimicul poate cuprinde timpul si spatiul fara a putea fi cuprins de timp si spatiu, nimicul poate exista in afara timpului si spatiului, caci nimicul este absenta timpului si spatiului, nimicul se afla in afara timpului si spatiului si le cuprinde pe acestea din urma.

Cred ca nu pricepi si imi place sa te vad luptandu-te cu tine insuti. Ia "pay attention":
NICI UN CRESTIN NU SPUNE: "Dumnezeu nu exista in timp si spatiu".
Analogia cu conserva - trebuie sa me explic mereu?:
1. Omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu - entitati similare.
2. Atat fasolea din cutie cat si fasolea din sac au aceleasi caracteristici.
3. Nici oamenii trecuti dincolo nu mai sunt "in conserva", deci nici in timp si spatiu. - asta nu ii face inexistenti.
4. In conserva sunt niste "particularitati" care in sac nu mai sunt.
5. ERA UN EXEMPLU DE GRADINITA - MA ASTEPTM SA-L INTELEGI straight face

Tu cum descrii infinitul? Ca fiind nemarginit. big grin - la fel ca o dreapta, de pilda. Are infinitul tangenta cu timpul si spatiul? Da, in masura in care nu e constrans de ele.
Cum descrii nimicul? D.p.d.v matematic, nimicul = 0. Este cea mai constransa parte, atat de timp cat si de spatiu.
Infinitul nu poti sa-l numeri sau sa-l vezi sau sa-l masori! Asta nu-l face inexistent. PRIN DEFINITIE, INFINITUL CUPRINDE TOT, fara sa fie cuprins intr-o valoarea numerica fixa.

E...tocmai L-ai descoperit pe Dumnezeu.

PS: FASOLELE NU E PLURALUL DE LA FASOLE!

''fata de fasolele tale care au un caracter concret.''

''PS: FASOLELE NU E PLURALUL DE LA FASOLE! ''

Eu nu vad de unde ai acest tupeu murdar incat sa-mi faci asemenea note explicative, pe deasupra si total aberante. Daca vrei sa stii atat fasolele, cat si fasole sunt la plural.
''fasólă (= fasole) s. f. (pl. fasole) '' - cuvantul ''fasole'' se foloseste atat la plural cat si la singular.

''Fasolele uscate sunt bogate în proteine și fibre de asemenea au și multe minerale. Tabloul pentru 100 grame se prezintă astfel:''
Aici ai un exemplu cand se foloseste si articolul alaturi de cuvantul de baza. Fasolele uscate sunt bogate... si nu fasole uscate sunt bogate, caci acel ''le'' de la urma vine de la ''ele''- fasolele, caci ele, fasolele sunt uscate.
Si dupa cum vezi din dex, atat fasole cat si fasolele sunt pluralul cuvantului fasola, caci doar cand vorbim despre o singura fasola folosim singularul, fasole sau fasolele sunt intotdeauna la plural.
Alte exemple:
Fasolele ingrasa sau fasolea ingrasa si nu fasole ingrasa.

''1. Omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu - entitati similare.
2. Atat fasolea din cutie cat si fasolea din sac au aceleasi caracteristici.
3. Nici oamenii trecuti dincolo nu mai sunt "in conserva", deci nici in timp si spatiu. - asta nu ii face inexistenti.
4. In conserva sunt niste "particularitati" care in sac nu mai sunt.
5. ERA UN EXEMPLU DE GRADINITA - MA ASTEPTM SA-L INTELEGI''

Pai, stai asa ca explicatiile pe care le dai tu dau o cu totul si cu totul alta conotatie logicii pe care ti-ai construit acea fraza cu fasolea, doar ca eu n-aveam cum sa-mi dau seama de acest rationament doar pe baza a ce scrisesei tu.

Problema este urmatoarea: sacul are nevoie de spatiu pentru a fi sustinut. Vezi tu, doar nimicul poate exista in afara timpului si spatiului, fasolele depind de spatiu, pozitia lor se va raporta mereu la spatiu, chiar si tu o faci, tu le pozitionezi in acel sac, nimicul, e nimic, el se poate pozitiona in afara timpului si spatiului tocmai pentru ca nu depinde de timp si spatiu.

Cu cine ai facut romana? straight face

| LgMihail a răspuns:

Biblia! In Noul Testament este o invatatura care demonteaza tot Coranul, iar urmarile istorice ale aparitiei Islamului sustin ideea:
Ma refer la pasajul scris de Pavel, cand acesta zice: "Si satana poate lua chip de inger de lumina"! Sfantul Arh. Gavriil, care l-a vestit pe Hristos ca mantuitor apare acum ca unul care il vesteste ca... nemantuitor. Strage.

Ceea ce s-a intamplat ulterior arata clar ca Islamul a fost o lucrare pur anti-hristica si indreptata in primul rand impotriva religiei Crestine.

Nu aducem acum in discutie catolicismul - impreuna cu cruciadele. Dintr-o multitudine de motive (care nu fac tema intrebarii) Ortodoxia este ceea ce poate fi numita Biserica lui Hristos sau Biserica Crestina - deci prin prisma ei argumentez.

Catolicii au fost de asemenea inselati si s-au batut ca orbii pe ceva ce Dumnezeu nu a vrut sa cada in mainile lor.
Argumentarea mea personala - daca decizi ca e buna, arunca-mi o funda ^^ O prind din zbor smug

| Rapplex a răspuns:

Crestinilor, omul a cerut si o argumentare. Dati-va silinta sa cititi totul macar.Cat despre care este adevarata, pot spune cu siguranta ca niciuna, deoarece sunt carti contradictorii, si nu prezinta nici cea mai mica logica.

| Kosuchin a răspuns:

Pana la probare, doua adevaruri pot exista in acelasi timp.

| GusWaters a răspuns:

Niciuna.Nu exista adevar dpdv religios, copii, nu mai inghititi toate gogosile astea ce vi le serveste religia.Eu nu sunt crestin,nu cred in Dumnezeu si in Iisus Hristos ca intrupare,adica acele personaje de care ne povestesc Biblia,eu cred in ei ca ideologii,si elemente ce aduna bunatatea si tot ce contine ea,pace,non-violenta,dragoste, iertare, si toate chestiile acelea.Nu vreau sa le accept ca mi se par prea flower-power ideile lor.

Niciuna din cele doua povesti de basme nu zice adevarul, pentru ca au fost scrise acum 2000, respectiv 1300 de ani.Si,in primul rand,sunt ridicole.Un verset din Coran justifica perfect violul si batjocura pe care o sufera femeile in vagauni ca Afghanistan,Bangladesh,sau dracu mai stie ce regat islamic inapoiat. Zice in Sharia(parte a Coranului),ceva cam asa: ''Femeia este ca si pamantul tau,foloseste-te de ea,oricand ai nevoie.''Oi fi eu misogin,da' replica asta e de porc,si e nasoala,si incalca anumite drepturi fundamentale.

Iar Biblie,se spune niste ineptii incredibile,si chiar daca anumite elemente sunt codate prin cuvinte aiurea,tot se desluseste, si nu are niciun inteles.E o carte de basme pentru speriat copiii de toate varstele, ce cred in ea.Eu asa ii sfatuiesc pe crestini: credeti in ideologia zeilor vostri,nu in Biblie,religie,Biserica,preoti,sau orice altceva, nu dati bani la manastiri si biserici, doar traiti in spiritul invataturilor posibililor zei ai vostri.Si o sa va fie bine si asa!

Iar...Adevarul,cum il numesti tu...este ca nu au existat Iisus,Mahomed, cartile astea sunt scrise de sarlatani, si nu trebuie sa te increzi in ele.

| alirakihatem a răspuns (pentru GusWaters):

Esti pagan, fraier si prost in acelasi timp

| Dreamer a răspuns:

Neah...amandoua sunt corecte. Adevarat este doar ceea ce crezi tu.

| qTe a răspuns:

Sincer iti raspund, eu nu cred in Biblie sau orice carte, cand mi se va arata Dumnezeu, voi crede in el pana atunci, nu imi bat capul.

| GyeBaek a răspuns:

Bibloa.Coranul a parut dupa Biblie si 65 %din el e copi paste dupa Biblie.

| puricel a răspuns:

Dar de unde stii ca acolo exista neaparat un adevar? happy De fapt, daca stii sa le privesti, sunt ca un joc in care trebuie sa respecti regulile cu strictete. Iar in cazul celor doua carti, trebuie sa crezi cu adevarat fara setea de dovezi. Prin asta, iti creezi in sinea ta un nucleu in jurul caruia se va proiecta adevarul procesat de tine, dupa studierea acestora.

| CcristianN a răspuns:

Eu nu am citit nici una nici alta, dar am mai auzit cate ceva din biblie, si daca ai pus aceasta intrebare te rog sa imi raspunzi la alta.Adam si Eva au fost primii oameni,asa zice biblia au avut doi fii Cain I Abel, care au avut doua sotii nu mai stiu cum se numesc, de unde au aparut ele? raspunde te te rog

| Allrc24 a răspuns (pentru CcristianN):

Adam si eva nu au avut numai 2 fii.au avut si fiice. sotiile erau surorile lor.

| CcristianN a răspuns (pentru Allrc24):

Eu nu zic ca nu au avut numai ca la inceput nu se specifica,dar ca sa dezvoltam subiectul trebuie sa citesc si nu prea am chef, dar oricum dupa parerea mea ceva a existat, dar nu chiar cum se scrie in biblie sau in alte scrieri.

| UNcopac a răspuns:

Coranul! allah akbar

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Mh nu stiu, da in ambele scriu despre Dumnezeu si IIsus. poate ca ambele formeaza una si au fost inpartita in doua, biblie si coran.

| Ildiz a răspuns:

Biblia!

| GodBlessYou a răspuns (pentru Ildiz):

Argumentare de nota 10.

| SaRRaMea a răspuns:

Alex, uite.Aceasta chestie, nu stiu cum sa iti zic, dar depinde de adevar, eu care sunt de religie musulmana, normal ca am sa cred in coran, dar adevarul poate sa fie in aman2. Daca intrebi un crestin va zice : ADEVARUL SCRIE IN BIBLIE, dar daca intrebi un musulman va zice: ADEVARUL SCRIE IN CORAN.Asta este. sunt doua religii diferite, si fiecare cu adevarul sau.Si ca vine vorba EU CRED CA SCRIE CORECT IN CORAN laughinglaughingrolling on the floor

| alirakihatem a răspuns:

Biblia

Întrebări similare