| lolium a întrebat:

Biblia spune ca in perioada pastelui oamenii obisnuiau sa ierte un talhar si astfel ei au ales ca baraba sa fie eliberat si nu iisus. intrebarea mea e urmatoarea :daca iisus nici macar nu murise atunci, si prin urmare nu inviase, ce sarbatoreau ei de paste? invierea cui?

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Paştele pe care îl sărbătoreau evreii (Pessah, adică "trecere") era anticiparea Paştelui creştin. În timpul robiei egiptene, Dumnezeu i-a pedepsit pe necredincioşii egipteni cu pedepse progresive (cele 10 plăgi). A 10-a pedeapsă a fost cea mai teribilă. Din fiecare familie, Îngerul Morţii a luat pe întâiul născut. Dacă tatăl era întâiul născut dintre fraţii lui, murea şi acesta, şi întâiul născut dintre copiii lui. Dumnezeu, ca să-i ocolească Îngerul Morţii pe evrei, i-a învăţat să facă astfel: să stropească în seara dinainte tocurile uşii lor cu sângele unui miel. Acolo unde Moartea vedea sânge de miel, acolo nu intra. Iar a doua zi, evreii urmau să plece din Egipt: îngroziţi şi îndoliaţi, egiptenii nu i-au urmărit (iniţial). În amintirea acestui lucru, an după an, evreii sacrificau un miel, pe care îl mâncau degrabă, seara, stând în picioare şi cu haine de drum. Aceşti miei L-au preînchipuit pe Cristos, care, cu sângele Lui, apără casele Poporului Ales al Noului Testament, care este Biserica, de rău şi de moartea sufletului.

7 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Bre @pardone eu zic sa pui tu mina sa mai citesti prin NT.O sa ajungi sa rida astia mici de tine

| lolium explică (pentru Urzi23):

Pardone-moi da' n-am inteles.ce ti se pare de ras la intrebarea mea?

| Kramerwalt a răspuns:

Nu stiu nici eu prea bine dar atunci de paste nu se sarbatorea invierea nimanui, era o sarbatoare ce a fost lasata inca din vechiul testament de cand Moise a a luat de sub robia egiptenilor poporul lui Dumnezeu si da cu prilejul ei se elibera un detinut.Acum insa noi sarbatorim de paste Invierea Domnului! Sa ai o seara binecuvantata!

| Dorugar a răspuns:

Zici ca l-au eliberat pe Yehoshua Barabbas?
Cred ca stii ca numele lui Isus era cel de Yehosua, si ca Barrabbas se traduce cu "Fiul Tatalui"?
Ghici ghicitoarea mea: Cine era Isus Fiul Tatalui Ceresc? Nu cumva Barrabbas cel care a fost eliberat?

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Ce aberatii mai scoti din tine, ma faci sa ma crucesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iisus insa-si a sarbatorit pastele, impreuna cu ucenicii sai cand au avut cina cea de taina.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns:

Orice om sănătos la cap îşi dă seama că e o poveste cusută cu aţă albă. Scribii au vrut să ponegrească iudaismul şi evreii, prin a inventa un aşa zis ritual-obicei, şi a psune că poporul evreu a decis, nu guvernatorul criminal şi sângeros al provinciei, Pontus Pillat.