Paştele pe care îl sărbătoreau evreii (Pessah, adică "trecere") era anticiparea Paştelui creştin. În timpul robiei egiptene, Dumnezeu i-a pedepsit pe necredincioşii egipteni cu pedepse progresive (cele 10 plăgi). A 10-a pedeapsă a fost cea mai teribilă. Din fiecare familie, Îngerul Morţii a luat pe întâiul născut. Dacă tatăl era întâiul născut dintre fraţii lui, murea şi acesta, şi întâiul născut dintre copiii lui. Dumnezeu, ca să-i ocolească Îngerul Morţii pe evrei, i-a învăţat să facă astfel: să stropească în seara dinainte tocurile uşii lor cu sângele unui miel. Acolo unde Moartea vedea sânge de miel, acolo nu intra. Iar a doua zi, evreii urmau să plece din Egipt: îngroziţi şi îndoliaţi, egiptenii nu i-au urmărit (iniţial). În amintirea acestui lucru, an după an, evreii sacrificau un miel, pe care îl mâncau degrabă, seara, stând în picioare şi cu haine de drum. Aceşti miei L-au preînchipuit pe Cristos, care, cu sângele Lui, apără casele Poporului Ales al Noului Testament, care este Biserica, de rău şi de moartea sufletului.
Bre @pardone eu zic sa pui tu mina sa mai citesti prin NT.O sa ajungi sa rida astia mici de tine
Nu stiu nici eu prea bine dar atunci de paste nu se sarbatorea invierea nimanui, era o sarbatoare ce a fost lasata inca din vechiul testament de cand Moise a a luat de sub robia egiptenilor poporul lui Dumnezeu si da cu prilejul ei se elibera un detinut.Acum insa noi sarbatorim de paste Invierea Domnului! Sa ai o seara binecuvantata!
Zici ca l-au eliberat pe Yehoshua Barabbas?
Cred ca stii ca numele lui Isus era cel de Yehosua, si ca Barrabbas se traduce cu "Fiul Tatalui"?
Ghici ghicitoarea mea: Cine era Isus Fiul Tatalui Ceresc? Nu cumva Barrabbas cel care a fost eliberat?
Orice om sănătos la cap îşi dă seama că e o poveste cusută cu aţă albă. Scribii au vrut să ponegrească iudaismul şi evreii, prin a inventa un aşa zis ritual-obicei, şi a psune că poporul evreu a decis, nu guvernatorul criminal şi sângeros al provinciei, Pontus Pillat.