anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bine v-am (re)gasit! Sunt "unsufletpustiu" iar acum "unsufletnou".
De ce a creat Dumnezeu raul? ce rost are raul pe aceasta lume?
R: Pentru a face un lucru bun mai intai ar trebui sa existe ceva rau altfel cum am putea deduce ca lucrul facut e bun? Si invers ca sa fie facut un lucru rau ar trebui sa existe mai intai ceva bun ca sa putem deduce daca lucrul facut e rau. Aceste doua cuvinte, elemente aflate in antiteza de fapt se alimenteaza reciproc.
Cateva intrebarii pentru atei:
Nu am ramas indiferenta la ceea ce spuneti voi despre crearea universului, am cercetat despre big-bang despre cele 92 de elemente care alcatuiesc pamantul...etc...
1) Inainte de big-bang ce a fost? Din ce s-a creat acest ou primordial?
2) Oare chiar totul a fost la intamplare? acest intreg ciclu a fost la intamplare?
Nu am nimic cu stiinta si teoriile,din contra le sustin si le consider adevarate.Iar daca eu aleg sa cred ca nimic nu a fost la intamplare, ce probleme aveti cu asta? Credeti-ma va inteleg perfect pentru ca recent am experimentat si eu ateismul, recent dar si in trecut. Stiu senzatia aceea ca iti vine sa te dai cu capul de pereti cand vezi vreun fanatic care "bate campii". Senzatia de nedreptate pentru ca nu va puteti exprima liberi.Adica stiu cum e pentru ca si eu la randul meu am fost atee nu e nevoie sa-mi explicati acum "romane".
Pentru crestini:
1)Ce inseamna pentru voi respectul? cum va puteti astepta
sa-l primiti din partea ateilor atata timp cat nici voi nu il oferiti. Daca vrei respect ofera intai.

Răspuns Câştigător
| Essencest11 a răspuns:

''Daca primesti respect, ofera.'' - e un concept dupa care ma ghidez. happy

31 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Dumnezeu va pune curand capat rautatii si va aduce o lume mai buna.Psalmi37:9-11.Iar un crestin adevarat trebuie sa respecte pe cei din jur si chiar sa-i iubeasca, nu are scuze.Romani12:17-21

| BlackSulphur a răspuns:

1) Ou primordial? What the... Egg. Pai, inainte era multa, multa materie. Cea mai simpla forma a existentei. Mai departe nu stiu sigur sa explic, cauta pe Wikipedia daca chiar te intereseaza asa mult.
2) Oarecum... Da. Teoretic, si la religie tot din "intamplare". S-a intamplat ca dumnezeu sa se plictiseasca si sa ne faca pe noi! Misto, nu?

Răspuns utilizator avertizat
| M25M a răspuns:

Jignesc logica daca raspund primei intrebari (despre rau) din perspectiva crestina.

Inca nu stim ce a fost inainte de BB, de fapt si de drept inca nu stim multe despre ceea ce ne inconjoara insa vom ajunge, in timp si acolo. Cu toate ca s-a exprimat acea teorie conform careia inainte de BB a fost nimic, sunt cam sceptic in aceasta privinta, in probabilitatea acestei teorii.

Este posibil sa nu fi fost totul din intamplare, insa din nou sunt sceptic. Noi suntem obisnuiti sa dam un scop vietii noastre, dupa ce il atingem, vom cauta altul. De asemnea folosim sintagma "totul se intampla pentru un motiv" nu fiindca este un adevar universal valabil, ci mai mult cu rol consolator, in situatii negative, si cu rol justificator, in situatiile pozitive, majoritatea lor aparent inexplicabile(de tipul celor prin care cineva scapa de la o moarte sigura). Recunosc ca exista o posibilitate sa existe ceva care a creat totul, insa nu cred in probabilitatea acestei posibilitati. Daca o entitate ne-a creat (nu Dumnezeu crestin, sau oricare alt zeu) incepand cu Big Bangul apoi cu expansiunea universului, aparitia vietii etc, inseamna ca a creat legile fizice/naturale si apoi le-a lasat sa se desfasoare fara nici o interventie(nu vad interventii in viata noastra ale vreunei entitati*). Aici nu vad rostul de ce ne-ar crea ceva ca apoi sa nu sa se implice. Pentru ce? In acest punct intervine zeii creati de oameni, de ce? Pentru ca indeplinesc acea conditie, printre altele, de a ne increde in sintgama mentionata mai sus, de a crede ca totul se intampla cu un motiv, astfel nefiind lasati la voia intamplarii. Asa ca este o posibilitate ca totul sa fi fost planuit, insa pentru ce**? De aceea sunt putin cam sceptic.

* rog cei care vor veni cu povestile prin care Dumnezeul crestin are grija de noi si intervine pentru noi, sa-si suprime nevoia de a raspunde, din motive evidente ale realitatii in care traim.

**rog cei care vor tranti motivul vietii de dincolo(mantuirii crestine) sa-si suprime impulsul de a ma lumina, aceasta fiind o alta conditie indeplinita de zeitatile inventate de oameni, prelungirea vietii ca o cauza directa a fricii de moarte si de necunoscutul acesteia

| Essencest11 a răspuns (pentru BlackSulphur):

De unde provine materia? din ce s-a creat materia?
Din cate stiu eu pentru a explica de unde provine materia trebuie sa privim la primele secunde de viata ale universului( dupa cateva secunde de viata dupa explozie) cand totul era intr-o stare de simetrie perfecta. Daca aceasta ''stare'' se poate numi materie ( practic materia a aparut dupa big-bang), din acest ou gigantic a aparut materia atunci de ce spui ca inainte de big-bang a fost materia?

| AnghelB a răspuns:

Si eu sunt plictisit.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Essencest11):

Una din teorii este ca materia era existenta din totdeauna. Mai exact, daca materie nu este, nimic nu este. Este conditia existentei... Stii tu la ce ma refer. Mai cerceteaza si tu, ti-am zis, daca vrei un raspuns exact, caci eu nu ma apuc acuma sa-ti copiez totul.

| Essencest11 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Parerea mea despre biblie este:
A fost scrisa de peste 40 de oameni care au trait la vremuri diferite. Aceasta a fost scrisa in decursul a 1.600 de ani. Evident ca nu s-au cunoscut intr-e ei. Biblia contine foarte multe lucruri fara logica, dar asta nu inseamna ca este 100% rea,contine multe valori omenesti care cu greu pot fi atinse. Cred ca de-a lungul timpului aceasta a fost schimbata astfel incat sa fie in avatajul anumitor oameni (ex:preoti), iar in trecut, lucru pe care il spundin proprie perspectiva, a fost schimbata astfel incat sa le fie lor de folos.

''Sunt de acord ca Universul si ca noi insine suntem "lucruri" foarte complexe si este, intr-adevar, greu de crezut ca totul e la intamplare. Pe de alta parte, varianta crestina spune ca noi nu suntem creati de o fiinta inteligenta, dar aceasta a aparut chiar ea la intamplare! Teoriile stiintifice nu sunt inca complete, dar este mai logic sa explici Universul prin concepte mai simple, decat sa spui ca tot ceea ce e prea greu de inteles este rezultatul unui fenomen de zeci de ori mai complex. Intelegi unde bat?''
Da inteleg. Gandirea ta se cam contrazice foarte mult cu varianta crestina si mai degraba alegi teoriile stintifice( necomplete) dar totusi mai logice pentru tine.
Dar explica-mi te rog:
''Sunt de acord ca Universul si ca noi insine suntem "lucruri" foarte complexe si este, intr-adevar, greu de crezut ca totul e la intamplare.''
De ce crezi ca, nu e posibil ca totul sa fi aparut din intamplare, atata timp cat ateismul si ateii in general sustin faptul ca ''Totul a aparut din intamplare.''
Si te-as ruga sa imi spui unde ai vazut ca varianta crestina spune ca noi suntem creati de o fiinta inteligenta, dar aceasta a aparut chiar ea la intamplare.

| Essencest11 a răspuns (pentru BlackSulphur):

''Una din teorii este ca materia era existenta din totdeauna.''
Hmmm ciudat...am gasit ceva asemanator cu teoria crestina si anume:
''Dumnezeu a existat dintodeauna''.

| Essencest11 a răspuns (pentru M25M):

Acum 2000 de ani Iisus a intervenit...sti deja. De asemenea stiinta a demonstrat existenta acestuia. Dar de ce nu mai intervine in mod direct in vietile noastre nu pot explica, la fel cum nici tu nu poti explica ce a fost inainte de big-bang.

NOname
| NOname a răspuns:

În ceea ce priveşte răspunsurile la întrebările tale, rezonez în mare parte cu M25M.
Vreau doar să adaug că apreciez atitudinea ta împăciuitoare şi înţelegătoare faţă de ceilalţi oameni. Respect.
M-am simţit ca într-o oază de linişte la întrebarea ta.

| Exilee a răspuns:

Inainte de Big-bang exista Universul TRAINIC, TRANSCENDENT SI METAFIZIC. Recent, in prima secunda de la Big-Bang, a avut loc un ''mare bum'', in fapt, exp[ansiunea ultrarapida a materiei fierbinti, concentrata initial intr-un punct numit SINGULARITATE.

Nu stiu daca e corect sa-i spunem ''ou''. E ciudat.

In prima secunda de la Big-Bang s-au format cuarcii-particule considerate infinitezimale ce stau la baza materiei). Recent, in urma experimentului de la Geneva a descoperit existenta unei particule si mai mici-Bosonul lui Higgs(particula lui Dumnezeu)

IN primele 100 secunde,quarcii AU FORMAT PARTIULEE SUBATOMICEe,netruoni si protoni, care la randul lor au format nucleele primilor atomi: hidrogen dur( DEUTERIE),hidrogen si heliu. IN primele minute de la BB,nucleele au atras ELECTRONII ( antiparticule ale pozitronilor, dar deocamdata nu stii despre ce vorbesc) si s-au format primii atomi: H,Heliu, LI, Berili, bor, carbon, oxigen( O) etc...

IMPORTANT: DIn HIDROGEN REZULTA TOATE CELELALTE ELEMENTE CHIMICE. Toate cele 92 de elemente chimice.

Ulterior SAU FORMAT PARTICULELE.
MAteria in expansiune s-a racit treptat,formandu-se protogalaxiile,avand o GRAVITATIE FOARTE PUTERNIKA,in acestea se decnalsheazaa, fuziunea nucleara INTRE ATOMII HIDROGENULUI ( de fapt COREECtt spus este IZOTOPII hidrogenului...): tritiu, deuteriu etc...
de unde au rezultat PRIMELE STELE> Acestea AU CAPTAT PLANETE si alte corpuri ceresti, formand sisteme stelare SI SAU ASOCIAT IN GALAXII.

TI-a placut tongue? Evident, eu am spus doar o ''mica parte'' din ceea ce stiu despre Big-Bang ( daca iti spun mai departe, DEJA TE-AM BAGAT in ceata total...)

In ceea ce ma priveste, eu fiind un om de stiinta si lucrand in domeniul stiintific genetic, astrofizic etc... pot doar sa acord un maximum respect. Dar, oricum ma bazez si sunt 100% sigur ca CIneva in infinita Sa Intelepciune ne-a creat cu dragoste :X

| Exilee a răspuns (pentru Exilee):

'' Recent, in prima secunda de la Big-Bang''. Pardon! E gresit spus ''recent''. Acest lucru ( se crede) c-ar fi avut loc in urma cu 10-15 mld de ani.

| Essencest11 a răspuns (pentru Exilee):

Stiam deja toate cate ai spus tongue
Continua! cum sa ma bagi in ceata? e interesant.

| Exilee a răspuns:

DUmnezeu NA CREAT NICIUN RAU! Raul a venit in lume din pricina pacatului adamic. De fapt, raul s-a creat din PRICINA MANDRIEI lui Lucifer (fusese un heruvim cel mai vestit in ostirile cerului si voia sa fie asemenea Celui Prea Inalt). El credea ca este asemenea lui Dumnezeu, dar Dumnezeu fiind Atotputernic, infinit si atotstiutor, a vazut ca numai este nici ocale de vindecare pentru el si l-a izgonit din cer. Stii prea bine ca Dumnezeu oricand poate distruge raul, dar apoi nu ar mai exista sansa mantuirii deoarece, spun mari sfinti si chiar si Domnul Iisus Hristos sa suferim raul ca numai cu ajutorul sau ne putem mantui,

| Exilee a răspuns (pentru Essencest11):

Bravo! E un inceput. Stii si ce este aceea mecanica cuantica? smug

Nu vreau sa ma laud, dar cand eram de varsta ta, profesorii deja ma luasera la congrese de fizica si concursuri in fizica cuantica.AU trecut vreo cativa ani multi.

Eu am auzit ca Dumnezeu a creat diavolul care intruchipeaza raul absolut. Si este interesant faptul ca am auzit aceasta chiar din partea unei preotese laughing
Dar ce conteaza ce spun alti? eu cred, simt si asta e tot ce conteaza.

Nu sad
Dar as vrea sa aflu, unde gasesc?

Nu comentez la sarcasmul unora... oricum chiar de ti-as da catvea siteuri unde chiar sa discuta fizica adevarata (gen softpedia, scientia) tot nu ai fi interesanta. Deagab ti le-as da. Oricum fie nu vrei sa inveti nimic, fie tratezi cu batjocura ( cam asta gasesc eu in raspunsul tau).Eu vorbeam serios.

| M25M a răspuns (pentru Essencest11):

O interventie asemanatoare s-a intamplat si acum 1500 de ani ( Mahomend, trimis de Allah). De asemnea putem considera interventii si secetele, evenimentele meteorologice puternice, in trecut se credea ca un zeii i-au contact cu oamenii prin vise...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Essencest11):

"ateismul si ateii in general sustin faptul ca ''Totul a aparut din intamplare.'' Draga, ateisnmul e lipsa teismului nu sustine nimic.

| Essencest11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine, nu sustin spun asta in general...

anonim_4396

Vreau sa te intreb: cum din ce cauza ai devenit crestin? Esti cel mai rational crestin de pe aici.

| Essencest11 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing Ok sa lamurim acest lucru, sunt fata!
Pai am mentionat si in intrebare, in mod indirect, ca sunt o fosta atee de aici vine si ratiunea laughing
Pur si simplu am impacat stiinta cu religia si a rezultat o mancare buna.
Adica in trecut eram atee dar nu eram 100% nu eram in stare sa afirm sus si tare ''Dumnezeu nu exista!'' Deci se cam bateau intr-e ele stiinta si religia si am fost nevoita sa le impac pe amandoua laughing
Acum fara gluma nu pot crede ca totul a fost la intamplare nu pot crede ca religia fiind foarte vasta nu are macar un strop de adevar.

anonim_4396

Deci,cam pe scurt ai devenit crestina din dorinta de confort psihic, si da stiam ca esti fata am scris eu gresit si nu m-am grabit sa corectez.

| Alphawolf a răspuns:

Ma abtin sa comentez teoria BB, sunt reticent.
Eu cred ca totul a fost la intamplare. De ce? Pentru ca totul trebuie sa aiba o explicatie rationala. Fantasticul nu ofera altceva decat paradoxuri, nimeni niciodata nu va putea intelege fantasticul. O entitate fara inceput? E absurd! Ce cauta ea acolo? Nu are ce cauta acolo. Potenta, constiinta, informatie fara suport? E prea de tot.

| amuzanta a răspuns:

Dumnezeu nu a vrut raul nimaniu dar intr-o zi ingerul cel mai apropiat Lucifer si-a pus in gand ca vrea sa devina mai presus decat Dumezeu, El SA SUPARAT SI DE ACEEA DREPT CA PEDEAPSA LA TRANSFORMAT IN DIAVOL

| Mikhtarian a răspuns:

Buna,fara rau nu poate exista bine.
Atunci cand iti e rau iti aduci aminte de Dumnezeu, cred ca. Dumnezeu ne-a dat raul pentru a ne apropia de El, sa vedem ca nu putem fara Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat