| EmaS a întrebat:

Binele si raul:doua notiuni subiective ale moralitatii umane. Ce este binele/ce este raul din perspectiva lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| chelstone a răspuns:

''Ce este binele/ce este raul din perspectiva lui Dumnezeu?''
Nu poate sa-ti dea nimeni un raspuns din perspectiva altcuiva.
Din perspectiva mea pot sa-ti dau un raspuns, din perspectiva lui dumnezeu, nu poate decat el sa-ti dea.

14 răspunsuri:
| romulusb a răspuns:

Bine = ceea ce inalta, ceea ce zboara, ceea ce lumineaza, uneste, desavarseste, aduce pace etc. Pe scurt: frumos-adevar-bine-pur.
Rau = opusele celor dinainte.
Nu sunt Dumnezeu happy, dar asa par a sta lucrurile in lume.

| DomGoe a răspuns:

Pentru Dumnezeu este creatia sa, in schimb raul ...na-i citit cu Lucifer care este satana din prezent.Lucifer vroia tronul lui Dumnezeu si a facut un pacat mare si l-a trimis in infern

| 6DuckMeJesus a răspuns:

Din perspectiva lui d-zeu? Bine e cand respecti biblia, cand faci donatii la biserica, cand ingrasi curu' papei si a aluilalt de la ortodocsi, cand comiti acte de violenta contra unui alt stat pe fondul religiei.

Rau e cand incerci sa oferi populatiei un teritoriu unde se pote dezvolta, cand incerci sa faci oamenii sa gandeasca singuri, sa aleaga singuri, sa urmeze o constitutie si nu o biblie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt Dumnezeu, asa ca nu ma pot pronunta.Din perspectiva mea...Binele il putem asocia cu iubirea iar raul cu ura.

| luana1 a răspuns:

Binele este moral, raul, imoral.Binele are ca rezultat starea de bine pe care o denumim fericire,raul produce suferinta, tristete, deznadejde.Simplu.Mai ramane speranta intre cele doua.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Parca tu le stiai pe toate Ema

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, pentru cine intelege.Numai bine.

| FucktheSystem a răspuns:

Dar de unde să știu eu ce crede Dumnezo?
Cred că întrebarea nu-și are rostul, adică de unde ar șrti cineva ce consideră o așa zisă zeitate bine și ce consideră rău. E relativ, fiecare o să zică altceva pentru că nimeni n-a vorbit cu Dumnezeu și mulți sunt convinși că nu există. Deci cum aș putea eu să vrobesc din perspectiva unei zeități care nici nu cred că există? ( De fapt nici un crești nu poate să-ți răspundă la întrebare)

Dar de unde să știu eu ce crede Dumnezo ?
Cred că întrebarea nu-și are rostul, adică de unde ar șrti cineva ce consideră o așa zisă zeitate bine și ce consideră rău. E relativ, fiecare o să zică altceva pentru că nimeni n-a vorbit cu Dumnezeu și mulți sunt convinși că nu există. Deci cum aș putea eu să vrobesc din perspectiva unei zeități care nici nu cred că există ? ( Defapt nici un crești nu poate să-ți răspundă la întrebare)

| EmaS explică:

FucktheSystem
Simplu,din Biblie.

Ema,nu e chiar așa de simplu luând în considerare că biblia a fost scrisă de oameni nu de Dumnezeu. Se zice că au scris-o sub inspirația Duhului Sfânt, dar desigur, eu mă îndoiesc.
Dar dacă vroiai să-ți spundem din biblie cred că întrebarea deja nu-și mai are rostul ținând cont că mereu zici că ai citit biblia și te ghidezi după ea, deci ști deja răspunusul la întrebarea ta.
Oricum dacă e să o luăm după biblie bine e să respecți cele 10 porunci și rău este să le încalci.( asta fiind spusă în general)

| tsevaoth a răspuns:

Scuze Ema dar de unde sa fi stiut rasa umana ce este binele si raul daca raul nu ar fi fost aratat de catre Dumnezeu ca fiind rau pentru noi?