''Ce este binele/ce este raul din perspectiva lui Dumnezeu?''
Nu poate sa-ti dea nimeni un raspuns din perspectiva altcuiva.
Din perspectiva mea pot sa-ti dau un raspuns, din perspectiva lui dumnezeu, nu poate decat el sa-ti dea.
Bine = ceea ce inalta, ceea ce zboara, ceea ce lumineaza, uneste, desavarseste, aduce pace etc. Pe scurt: frumos-adevar-bine-pur.
Rau = opusele celor dinainte.
Nu sunt Dumnezeu , dar asa par a sta lucrurile in lume.
Pentru Dumnezeu este creatia sa, in schimb raul ...na-i citit cu Lucifer care este satana din prezent.Lucifer vroia tronul lui Dumnezeu si a facut un pacat mare si l-a trimis in infern
Din perspectiva lui d-zeu? Bine e cand respecti biblia, cand faci donatii la biserica, cand ingrasi curu' papei si a aluilalt de la ortodocsi, cand comiti acte de violenta contra unui alt stat pe fondul religiei.
Rau e cand incerci sa oferi populatiei un teritoriu unde se pote dezvolta, cand incerci sa faci oamenii sa gandeasca singuri, sa aleaga singuri, sa urmeze o constitutie si nu o biblie.
Binele este moral, raul, imoral.Binele are ca rezultat starea de bine pe care o denumim fericire,raul produce suferinta, tristete, deznadejde.Simplu.Mai ramane speranta intre cele doua.
Dar de unde să știu eu ce crede Dumnezo?
Cred că întrebarea nu-și are rostul, adică de unde ar șrti cineva ce consideră o așa zisă zeitate bine și ce consideră rău. E relativ, fiecare o să zică altceva pentru că nimeni n-a vorbit cu Dumnezeu și mulți sunt convinși că nu există. Deci cum aș putea eu să vrobesc din perspectiva unei zeități care nici nu cred că există? ( De fapt nici un crești nu poate să-ți răspundă la întrebare)
Dar de unde să știu eu ce crede Dumnezo ?
Cred că întrebarea nu-și are rostul, adică de unde ar șrti cineva ce consideră o așa zisă zeitate bine și ce consideră rău. E relativ, fiecare o să zică altceva pentru că nimeni n-a vorbit cu Dumnezeu și mulți sunt convinși că nu există. Deci cum aș putea eu să vrobesc din perspectiva unei zeități care nici nu cred că există ? ( Defapt nici un crești nu poate să-ți răspundă la întrebare)
Ema,nu e chiar așa de simplu luând în considerare că biblia a fost scrisă de oameni nu de Dumnezeu. Se zice că au scris-o sub inspirația Duhului Sfânt, dar desigur, eu mă îndoiesc.
Dar dacă vroiai să-ți spundem din biblie cred că întrebarea deja nu-și mai are rostul ținând cont că mereu zici că ai citit biblia și te ghidezi după ea, deci ști deja răspunusul la întrebarea ta.
Oricum dacă e să o luăm după biblie bine e să respecți cele 10 porunci și rău este să le încalci.( asta fiind spusă în general)
Scuze Ema dar de unde sa fi stiut rasa umana ce este binele si raul daca raul nu ar fi fost aratat de catre Dumnezeu ca fiind rau pentru noi?
EmaS întreabă: