Egoismul face parte din natura umană. Ne avem doar pe noi in primul rand si involuntar, suntem atenti la nevoile noastre: hrană, adăpost si o activitate din care sa castigam ceva, de exemplu bani.
Cred doar ca omul se stresează prea mult cu gândul la moarte si e prea disperat ca pierde timpul. Timpul oricum se pierde. Gandeste-te cat dormi in viata asta... E timp pierdut? Nu. E un obicei necesar funcționării corespunzătoare a omului.
Rezolvarea tot in noi este, pentru ca niciodată nu o sa poti sa iti intelegi si sa iti iubești aproapele daca nu faci asta cu tine.
Sa stii ca oamenii care sunt disperați sa fie in top nu vor fi niciodată. Fericirea nu consta in atingerea topului, ci in cunoasterea propriilor nevoi. Ai nevoie de cea mai buna școală ca sa faci un lucru bun? Nu. Școlile in Romania nu sunt centrate pe nevoile tale, ele reprezintă doar cadrul unde poti tu sa te desfășori. Tu înveți, tu te organizezi si tu îți alegi drumul.
La fel e si în viață. Dumnezeu nu impune nimic. Daca crezi în Dumnezeu, ceea ce e perfect normal, indiferent ce spun altii, încearcă sa te gândești doar ca lumea asta e plina si de lucruri frumoase, de domenii inca neexplorate la maxim, iar toată aceasta curiozitate față de lume si tainele ei ne tine în viață.
Dezamagirile si asa zisul rău fac parte din viață, pentru ca fara ele n-ai învăța nimic.
Noi gresim cand luam doar partea negativa a lucrurilor.
Nu, daca crezi în Dumnezeu fa-o in continuare. Nu incerca sa ii convingi pe alții, pentru ca ii fortezi. La fel si ei, cei care iti spun sa nu crezi pentru ca esti habotnic si dus, nu înțeleg DREPTUL la alegere al oamenilor. Vezi cum ne limităm unii pe alții?
Ce ar fi sa ne vedem de oile noastre? Avem toti dreptul la o parere diferită.
Ateismul nu te face mai rational neapărat. E decizia ta, dar cea mai mare greșeală o faci cand acuzi pe cineva care e creștin și vrea să creadă în ceva.
Diplomația si intelegerea nu e legata de ateism sau crestinism, budism etc. Sunt si crestini dobitoci si atei dobitoci.
Astea tin doar de noi ca oameni si de capacitatea noastra de a analiza, de a e cultiva intr-un mod frumos.
Fii tu însuți pur si simplu, accepta ce nu esti și ce nu poți, pentru ca toți avem slăbiciuni si gandeste-te doar ca nu esti nici mai sus, nici mai jos decat alti oameni de fapt.
Ai de facut multe in viata, indiferent cat de scurta sau lunga e.
In cele din urma, tot ce se petrece pe pamant e din vina sau datorita oamenilor. Noi alegem pentru noi, desi suntem atat de fragili si usor de manipulat.
Cauta ce e diferit in tine si cultiva asta. Viata e simpla daca inveti sa nu iti complici existenta mai mult decat de complica ea.
Planurile niciodata nu merita facute si batute-n cuie. Nu stii ce iti rezerva viata si mai bine esti dinamic si accepti schimbarea decat sa fii fixist si dezamagit.
Selecteaza rational, dar nu uita de ce simti tu cu adevarat.
Lasa viata sa te surprinda si fa fata oricarei provocarii, ca na, viata nu e plina doar de roze. Insa, sa cauti rezolvari si sa nu te plangi ca nu apar singure e cea mai sigura cale spre... fericire.
Egoismul face parte din natura umană. Ne avem doar pe noi in primul rand si involuntar, suntem atenti la nevoile noastre: hrană, adăpost si o activitate din care sa castigam ceva, de exemplu bani.
tu nu? omule nu e vorba de egoism si de a supravetui,ce e rau in a munci? si dumnezeu a spus sa isi castigi painea prin munca,plus ca dumnezeu nu e imporiva bogatilor,multi regi/imparati a lui dumnezeu erau bogati
Sa stii ca oamenii care sunt disperați sa fie in top nu vor fi niciodată. Fericirea nu consta in atingerea topului, ci in cunoasterea propriilor nevoi. Ai nevoie de cea mai buna școală ca sa faci un lucru bun? Nu. Școlile in Romania nu sunt centrate pe nevoile tale, ele reprezintă doar cadrul unde poti tu sa te desfășori. Tu înveți, tu te organizezi si tu îți alegi drumul.
desi fericirea nu sta in a munci? si in a fi lenes, puturos a freca menta, super, omule avea un un scop in toate este foarte benefic si iisus avea un scop
La fel e si în viață. Dumnezeu nu impune nimic.
ba da impune, daca nu crezi in el arzi pe veci in iad sau te pedepseste si ca sa intri in rai trebuie sa fi sclavul lui pe viata
Daca crezi în Dumnezeu, ceea ce e perfect normal,
de unde stii ce e normal pentru toata lumea omule?
Ai spus "Nu, daca crezi în Dumnezeu fa-o in continuare. Nu incerca sa ii convingi pe alții, pentru ca ii fortezi."
Cei care nu cred, nu ar trebuie sa posteze aici, de ce sa vina aici si sa tot creada ca ii forteaza cineva mana. Cei ce cred posteaza aici si nu se duc acolo unde bunul plac este dumnezeu, si asta pentru ca sa nu creada ca cineva il forteaza sa creada asta
Cei care nu cred, nu ar trebuie sa posteze aici, de ce sa vina aici si sa tot creada ca ii forteaza cineva mana.
alooooooooo nu suntem in evul mediu iar categoria nu se numeste crestinism, oricine poate sa se exprima aici indiferent de credinta, religie, apropo Romania e o tara democratica
In primul rand, ai inteles doar... nimic.
A munci e ceva normal si necesar. Am scos in evidență ca egoismul e in noi oricum si e normal sa fie.
Am zis ca e normal pentru el să creadă in ce vrea. Cum oricare poate crede sau nu in ceva.
Nu, nu impune nimic. Am vorbit din perspectiva lui, legat de divinitate, daca "ea" ne presează sau nu.
Sa stii ca nu doar varianta ta e corectă, deci accepta si una noua. Si învață sa citesti și sa intelegi ideea de baza a unui argument.
Ai si tu dreptate in felul tau. La o adica si satanismul este o religie, numai ca eu nu vad cum o sa ajunga la ceva bun o discutie intre un satanist si un crestin, sau intre un musulman si budist. Se discuta despre crestinism mai mult deoarece in Romania sunt 90% crestini. Aceasta majoritate nu are intentia sa impuna ceva minoritatii. Nimeni nu obliga minoritatea sa plece, dar eu m-am gandit ca decat sa-si faca sange rau aici, mai bine cauta alta categorie.
Ramaneti baieti aici daca va simtiti bine!
Ce legatura am eu cu satanismul baiete? 99% din Romanii sunt crestini, doar 1% atei,posibil ca o fi si satanisti, satana nu isi cauta adepti nici nu a facut vreo religie, iar satanisti vorbesc de un personaj mai vechi ca insati iudaismul, baiete o minoritate tine tara asta vie, doar cateva milioane muncesc restul freaca menta
Biserica satanica exista, chiar daca in Romania nu a fost acceptata, iar satanisti sunt cu gramada in Romania, si ei se cunosc dupa semnele satanice pe care le poarta.
Din ce am scris se poate subantelege cumva ca si tu ai fi satanist si imi cer scuze pentru asta, dar eu am spus ca "si satanismul este o religie" deoarece aici este un loc in care posteaza religiile, deci e in ordine ca posteaza si cea satanica.
Serios,un leu infometat ucide o caprioara si o manca, ce e rau? ce e bine? la spital tratamentul impus de doctor ucide microbi si acel pacient traieste, a facut acel doctor ceva rau? a distrus microbi, a pacalit natura, vezi de ce iar scrii aiureli
Dumnezeu a facut sistemul imunitar sa distruga microbi. Microbii nu stiu cand sunt ucisi si nu au sistem nervos sa-i doara.
Carnivorele au fost facute sa manance mortaciuni. Dumnezeu nu se mai ocupa datorita pacatului si s-a produs un dezechilibru si leul nu se multumeste cu mortaciuni moarte batrane. Potentialul de variatie genetica ar putea face ca dantura leului sa devina ca la bou si burta asemenea burtii berbecului si sa se apuce de pascut cand va fi raiul pe Pamant dupa Armaghedon.
Probabil ca leul sau carnivorele si T-rex mancau mortaciuni proaspete neintrate in putrefactie.
Tarana modificata si convertita in carne.
Poti sa fii moral si daca esti necredincios.
O singura viata ai, o singura data poti sa te bucuri de placerile astea ale vietii, de ce sa irosesti timpul aiurea? Acea persoana care ai fost cat inca mai traiai, se pierde odata cu moartea, dispare.
Vrajeala asta cu viata vesnica a fost folosita in fiecare religie pentru ca o sa fii mult mai credincios asa, daca stii ca o sa existi si dupa moarte atat timp cat faci unele lucruri.
Nu-l mai folosi ca mijloc de scuza pe "Satan", pentru ce se intampla in lume.
Oamenii aleg singuri in cine cred si ce vor sa faca.
Cea mai corecta alegere ar fi ateismul, nu se bazeaza pe credinta oarba, acolo gandesti rational, ci nu intuitiv.
Voi aveti impresia ca aveti dreptate cand ganditi intuitiv pentru ca se activeaza acea parte a creierului care are legatura cu emotiile si cu vrajelile astea.
Voua vi se pare normala existenta fiintelor supranaturale sau mai stiu eu ce basme, pentru voi e ceva absolut normal.
Trezeste-te la realitate.
Lasa-i pe altii în realitatea lor, cum si ei te lasa pe tine in a ta.
Daca esti crestin sau ateu nu înseamnă ca ai vreun drept sa ii spui cuiva sa se trezeasca, mai ales cand NU AJUTI cu nimic ca sa o faca si doar... acuzi
Viata e compusa din extreme, din contraste. Rational gandim toti, unii corect sau gresit, ca in logică.
"Rational gandim toti, unii corect sau gresit, ca in logică" ratiune si logica gresita? Pai aia nu mai e logica.
"Lasa-i pe altii în realitatea lor, cum si ei te lasa pe tine in a ta."
Nu, nu ma lasa crestinii in libertatea mea, ei ma ataca si eu raspund.
In primul rand am dreptul la libera exprimare.
Fiecare alege :
- fericirea trupului, si sacrifica totul pentru asta
- fericirea sufleteasca, si sacrifica totul pentru asta
Vai de cei care vor sa faca din fiecare cate un pic, ei nu vor fi fericiti nici pe lemea asta nici pe cealalta