Eu mai degrabă cred că după, m/aș bucura să fie înainte dar cred că e mai bine să fii pregătit pentru ce e mai rău, decât să vină necazul peste tine când te așteptai să nu ai parte de el.
Pregătit trebuie să fii tot timpul, Ania. Moartea e imprevibilă.
Să zicem că ar veni necazul acesta despre care vorbești, să zicem. EU nu as fi mântuit pentru faptul acesta?
„Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta."
Destul cât să poți fi mântuit.
Unii cred că Domnul Iisus a desființat o porunca(sabatul). El(Isus) zice, "Eu n-am venit să stric legea"
Unii zic că nu a venit Ilie. EL, zice " Ilie a venit"
Unii spun că Dumnezeu a deschis orizontul în alimentație prin faptul că nu mai e de condamnat " animalele necurate" ci, să se includă în alimentație.El, zice "Cei ce se sfinţesc şi se curăţesc în grădini, mergând unul câte unul, în mijlocul celor ce mănâncă şi carne de porc, şi şoareci, şi alte lucruri urâcioase, toţi aceia vor pieri", zice Domnul."
Vorbim de Coronavirus când noi mâncăm animale necurate purtătoare de Covid19.
Vorbim de gripa porcină când noi tăiem porci necurați de crăciun
Vorbim de gripa aviară, animal curat, care nu a ucis niciun om până acum.
Trăim într-o lume plină de neadevăr mai ales în biserici.
Tu citește Biblia, du-te la o Biserică ai cărei prezbiteri îți inspră încredere și își fac timp de tine, botează-te, fă o facultate(Timotheus de exemplu), învață cultură ebraică și limbă greacă DACĂ nu ai încredere în persoanele ce propovăduiesc Cuvântul lui Dumnezeu sau DACĂ ai dubii.
Merg la o biserică dar nu o ridic în slăvi pentru doctrina sa așa cum o faci tu prin "își fac timp pentru tine" Adu-ți aminte când copilul Isus la vârsta de 12 ani le dădea lectii bătrânilor.
Tu ai impresia că prezbiterii nu gresesc deloc, ceea ce e total fals. Câte greșeli găsesc eu în interpretările lor și totusi tac din gură ca n-am ce sa fac până când îmi vine rândul.
"învață cultură ebraică și limbă greacă"
M-am apucat de ceva timp, dar chiar și așa, nu ajută foarte mult, te asigur.
Poti găsi anumite greșeli la anumite subiecte cum ar fi "Eu, Ioan, eram în Duhul" și o traducere mai cu acuratețe este "Eu, Ioan, eram Duh"
Sau "Dumnezeule, Dumnezeule, de ce M-ai părăsit?" iar traducerea e cu totul alta "Puterea mea, puterea mea, de ce M-ai părăsit?"
Dar aia cum că în cultura evreilor "neamul acesta" înseamnă cel "terminal" e o prostie. Nu mai poți avea niciun sen la "acesta" că totul se rezumă la "terminalul" ăla.
Rectific..Nu la cultura, la limbaj mă refeream.
"Dar aia cum că în cultura evreilor "neamul acesta" înseamnă cel "terminal" e o prostie." Poate găsești un misionar evreu. Succes.
Și cum explici faptul că in Psalmul 102:10 s-a tradus "neamul acesta" în "neamul de oameni" fără nevoia de interpretăre? Nu poți avea aceleași sensuri pentru amândouă!
Si cum poti oferi un substitut pentru "acesta"? Eu cred că vorbești în necunoștință de cauză și vrei doar atenție.
Nu că ai fi tu scrib de meserie, totul e doar în capul tău.
"neamul de oameni ce va veni" s-a tradus. Iar în Matei "neamul acesta" pentru că Isus vorbea de vremurile din urmă.
Tu găsește un misionar evreu.
Dincolo se traduce corect dincoace se traduce incorect. Deși, înseamnă același lucru.Am înțeles!
Aștept Traducerea DanyTheNovice, aia infailibilă, cu 000000 erori.
Cine este Antihristul, si la.ce perioadă de 7 ani te referi? Unde este consemnată?
42 de luni (1260 zile)
Nici înainte de 7 ani nici după 7 ani, scrie clar, nu știu de ce te complici cu alte versete care nu privește protagonistul.
Uite aici răspunsul meu.
Biserica/Mireasa va fi luată după cele 42 de luni(1260 zile) antichriști menționați în apocalipsa
Apocalipsa 11:2, 3 și Apocalipsa 13:4
După Antichrist... Apocalipsa 13:7-12 ("Unul va fi luat, altul va fi lăsat" anul 70 d/Hr)
Mda, pentru cei necunoscători, "fiara" este tot una cu antichristul.
Este vorba de evrei acolo...
În Biblie scrie că va fi înaintea celor 7 ani.
Cred că te-ai pierdut pe undeva prin vechiul testament
"Este vorba de evrei acolo..."
Normal că este vorba de evrei doar nu o fi vorba despre tine.
Adu-ti aminte, "templu", "se va da drept Dumnezeu"..Eu nu mai văd templu decând s-a dărâmat templul și n-a rămas piatrat pe piatră atunci..Deci, nici prin visele tale ca ar mai fi alt templu, cu alt antichrist, cu altă venire a lui Isus
Aici ai versetele cu referire la "răpirea" Bisericii:
Ioan 14:1-3; 1Corinteni 15:1-53; 1Tesaloniceni 4:13-18; Romani 8:19; 1Corinteni 1:7-8; 1Corinteni 16:22; Coloseni 3:4; 1Tesaloniceni 1:10; 1Tesaloniceni 2:19; 1Tesaloniceni 5:9, 23; 2Tesaloniceni 2:1, 3; 1Timotei 6:14; 2Timotei 4:1; Tit 2:13; Evrei 9:28; Iacov 5:7-9; 1Petru 1:7-13; 1Ioan 2:28, 3:2; Iuda 21; Apocalipsa 2:25; Apocalipsa 3:10.
Mâine ți le dau și pe cele referitoare la a doua venire a Sa și apoi vom trage o concluzie.
Le știu pe toate, domnu' lui pește.
Wow.așa îți începi tu ziua, cu fără număr?
Se vede de la o poștă cât de fanatic ești, și nu mă miră, sunt mulți ca tine de înșiră pe tavă atâtea versete și nu știu cum să le explice.
Ia și învață de la Isus cum să închizi gura care adapă toate religiile la un loc.Ai idee câte culte sunt pe fața pâmântului, culte creștine? 3000 și ceva. poate și mai mult
M-am scârbit de religie începând de la Farisei, Saduchei, până la tine.
În religie nu e viață, e indoctrinare.Tu ești controlat de niște idei fixe cum erau cei din vechime. "Nu a venit Ilie","Nu există înviere", "Nu trebuie să faci bine în ziua de sabat", "Nu trebuie să mănânci cu mâinile nespălate", "Nu îți este îngăduit cutare lucru" Asta e religie! Despre asta vorbeam.
A fi liber înseamnă a renunța la orgoliu și aasculta și pe cel de lângă tine.Eu te-am ascultat, am știut în ce bați (le știam cap coadă), ai interpretat ce ai vrut, la alte argumente nu aveai răspuns, ce mai vrei de atât? Puți a religiozitate.
"Aici ai versetele cu referire la "răpirea" Bisericii:...
Mâine ți le dau și pe cele referitoare la a doua venire a Sa și apoi vom trage o concluzie."
Nu mă face să râd
Nu pot să cred că pentru tine Răpirea bisericii si Venirea lui Iisus sunt două evenimente diferite. Nu mai îmi pierd timpul cu tine. Sper să ajungi la adevărul acela care te va elibera. În adevăr nu este frică, nu este teama că ajungi precum Pavel, un nebun, sau că te rătăcești, adevărul e departe de o confesiune. Până la urmă, tot de oameni sunt inventate bisericile.Biserica ta poat fi Luterana, crezi că Martin Luther e mai deștept ca mine sau ca tine? Și, iata, el a oferit interpretări cu privile la venirea Domnului, și tu le înghiți fără să le mesteci.
Protestante/Neoprotestante sunt în jur de 33 de mii de fapt...
Ok.
Aici ai versete cu referire la a doua venire a Domnului.[Sau ziua Domnului sărbătorită ca ziua corturilor în Israel]
Daniel 2:44-45; Daniel 7:9-14; Daniel 12:1-3; Zaharia 14:1-15; Matei 13:41; Matei 24:15-31; Matei 26:64; Marcu 13:14-27; Marcu 14:62; Luca 21:25-28; Faptele Apostolilor 1:9-11; Faptele Apostolilor 3:19-21; 1Tesaloniceni 3:13; 2Tesaloniceni 1:6-10; 2Tesaloniceni 2:8; 2Petru 3:1-14; Iuda 14-15; Apocalipsa 1:7; 19:11; 20:6; 22:7, 12, 20.
Nu sunt toate, dar sunt suficiente.
După analiza Bibliei în raport cu Apocalipsa și venirile Domnului vei observa o distincție clară:
- ["răpirea Bisericii"] -> ["A Doua Venire"]
- include ridicarea la cer a credincioșilor -> nu include ridicarea la cer a credincioșilor
- sfinții "răpiți" ajung în Rai -> sfinții "răpiți" se întorc pe pământ
- pământul nu este încă judecat -> pământul și locuitorii săi trec prin Judecată
- "răpirea" Bisericii este un eveniment destinat exclusiv creștinilor -> orice ochi Îl va vedea
- evenimentul este localizat înaintea zilei mâniei -> evenimentul concluzionează ziua mâniei
- nu are nici o referință la statutul lui Satan -> Satan este legat
- Vine să-și întâlnească Mireasa -> Vine împreună cu Mireasa(Biserica)
- doar aleșii Săi Îl vor vedea -> orice ochi Îl va vedea
- evenimentul este urmat de Necazul cel Mare -> evenimentul este urmat de începerea Mileniului.
Sunt 7 ani ai Antihristului. Biserica este ridicată împreună cu Duhul Sfânt. Încep cei 7 ani profețiți încă din Daniel 9. La finalul celor 7 ani Isus coboară cu zecile Lui de mii de sfinți pentru a distruge Antihristul cu adepții săi și a începe Mileniul.
Nu era mai frumos din partea ta să faci distincția cu trimiteri? E ușor să vorbești fără dovezi..Eu mi-am făcut temele de acasă. Ridică mâna când ai la dispoziție dovada, argumentul biblic și punctul tău de vedere.
Spune, ce nu ai înțeles? Că treaba cu două veniri am explicat-o. Treaba cu 7 ani? Ți-am spus: Daniel 9, vrei și versetul(mură-n gură)?
Eu tot am speranță că poate citiți Cuvântul lui Dumnezeu...
Nu frate, distinctiile pe care le-ai făcut tu enumerândule, au nevoie urgent de niște trimiteri.
- include ridicarea la cer a credincioșilor -> nu include ridicarea la cer a credincioșilor
- sfinții "răpiți" ajung în Rai -> sfinții "răpiți" se întorc pe pământ
- pământul nu este încă judecat -> pământul și locuitorii săi trec prin Judecată
- "răpirea" Bisericii este un eveniment destinat exclusiv creștinilor -> orice ochi Îl va vedea
- evenimentul este localizat înaintea zilei mâniei -> evenimentul concluzionează ziua mâniei
- nu are nici o referință la statutul lui Satan -> Satan este legat
- Vine să-și întâlnească Mireasa -> Vine împreună cu Mireasa(Biserica)
- doar aleșii Săi Îl vor vedea -> orice ochi Îl va vedea
Este prea mult de scris pentru a-ți explica verset cu verset acum... Ține minte analiza aceea și citește Biblia cu mare atenție.
Apropo, "ziua Domnului" și "venirea Domnului" sunt două evenimente distincte; îți vei da seama dacă vei citi cu atenție Biblia.
Ziua Domnului reprezintă venirea Sa ca să Domnească pe Pământ, este sărbătorită de evrei de ziua Șucotului. Dacă vrei îți explic pe scurt cele 7 sărbători sfinte din Lev. 23.
Termenul ebraic ce s-a tradus la noi sărbători înseamnă de fapt ce am spune noi acum "programări".
Dumnezeu le-a dat niște lucruri de repetat an de an pentru a înțelege vremea venirii și lucrării Lui.
Acum noi știm că acestea reprezintă:
1. Paștele 23:5 -> De paște evreii aduceau jertfă pentru popor -> de paște Domnul Isus s-a sacrificat; o Jertfă cât pentru toate păcatele lumii.
2. Sărbătoarea Azimelor 23:6 -> Evreii eliminau drojdia din pâine -> În această sărbătoare Trupul fără păcat al Domnului Isus a fost băgat în mormânt.
Așa cum pâinea(=trupul) fără drojdie(=păcat) a fost frântă la Cina Domnului.
3. Sărbătoarea primelor roade 23:9-14 -> Evreii sărbătoreau primele roade din țara promisă -> Isus a înviat în această sărbătoare(prima roadă după Jertfire).
4. Pentecostul sau sărbătoarea cincizecimii 23:15-22 -> Evreii sărbătoreau coborârea Legii de pe Muntele Sinai -> Isus a promis trimiterea Duhului Sfânt iar Duhul Sfânt a coborât de ziua cincizecimii.
5. Sărbătoarea Trâmbițelor 23:23-25 -> Are legătură cu drumul și ajungerea poporului Israel în țara promisă -> Isus își va lua Mireasa/Biserica în această sărbătoare iar Harul se va îndrepta spre Israel.
6. Sărbătoarea Ispășirii 23:26-32 -> Ziua aceea era o zi de smerenie și pocăință -> In această sărbătoare, în vremea antihristului, în necazul cel mare, evreii se vor pocăi și smeri față de Isus Hristos, iar Acesta va veni să-i izbăvească și să ispășească păcatul o dată pentru totdeauna nimicind-ul pe antihrist și adepții împotrivitori ai Israelului.
7. Sărbătoarea Corturilor -> Evreii anticipau în această sărbătoare venirea Domnului pe pământ pentru a guverna și pentru a locui cu oamenii[de unde și erorile ce au dus la răstignirea Lui; ei credeau că dacă vine YHWH, Acesta îi va salva de romani și că ei vor împărăți peste pământ(mai știi că rupeau crenguțe și le puneau pe drum? asta se făcea de Sărbătoarea Corturilor, nu de Paște)] -> Isus își va începe Mileniul în această sărbătoare.
?♂️ Tu le încurci și le descurci.
"Ziua Domnului reprezintă venirea Sa ca să Domnească pe Pământ"
Mileniul nu e venire, e înviere și cei înviați vor domni împreună cu Iisus 1000 de ani. Ceea ce s-a întâmplat deja. Ce ai?
Noi vorbim de venire, tu vorbești de învieri, sărbători.ce mai ai?