| GsvMcmxc a întrebat:

"Biserica Ortodoxa Romana,, este o organizatie de tip "Mafiot,,? Din prevederile Legii 39 /2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, conform art. 2, lit. a), grupul infracţional organizat fiind grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, care există pentru o perioadă şi acţionează în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material. În mod evident se face spalare de bani, infracţiune grava prevăzuta in aceeasi lege. De altfel, prin simplul fapt că niciun angajat al vreunei Biserici nu se află sub controlul fiscal al statului permite acestora sa comita orice infracţiune (inclusiv contrabanda) iar sumele de bani astfel obtinute să fie reinvestite în terenuri, imobile sau orice altceva, oferind ca justificare:nuntile, botezurile, inmormantarile, pomenirile, pentru care nu taie chitanta.Deci nu pot fi prinsi cu minciuna.Asta ca sa nu mai vorbim de evaziune fiscala si nu ma refer doar la chitante.Sume importante obtinute de "Biserica,, scapa de fiscalizare si alimenteaza economia subterana."Bratul,, lung si ciung al legii "Romane,, pe omul de rand il va arunca la cusca si pentru 1 gram de iarba.Hoti cu scoala inseala omul in viata de zi cu zi si scapa indiferent de infractiune cu o sanctiune usoara.Pot sa-mi permit sa ii intreb pe acesti oameni care ii apara pe acesti "impostorii,, urmatorul lucru.Guvernantii au dat ortodoxiei mii de hectare de padure.In Romania padurile se devasteaza. Ortodoxia vinde lemn populatiei si nimeni nu cere socoteala.Chiar credeti ca toata lumea ii proasta? Eu vorbesc concret din lege nu de pe peretii si nu bat campii.
"Biserica Ortodoxa Romana,, este o organizatie de tip "Mafiot,,? Este un grup infractional organizat?

32 răspunsuri:
| GsvMcmxc explică (pentru Bosorogul):

Prietene, orice pacat savarsit trebuie spovedit. nu te lua dupa danay72 care spune ca trebuie sa ii spunem lui Dumnezeu pacatele nu unui om. In primul rand preotul este apostol al Lui Dumnezeu pe pamant.
Cateva randuri dintr-un raspuns dat de tine ca sa inteleaga si oamenii de ce ai aceasta atitudine.Esti depasit de situatie si conversatie.Nu poti face fata sa dai o replica si incerci sa te legi de o greseala gramaticala.
Pacatele trebuie spuse unui ''impostor,, nu lui ''Dumnezeu,,. Pentru aceste randuri ar trebui sa fi ''Credincios,, pana la capat si sa-ti stergi contul de pe ''TPU,,.Nu trebuie sa mai participi la subiecte apartinand ''Religiei,,.
Ca sa inteleaga si ''Credinciosii,, cu cine stau de vorba.Sa inteleaga si lumea de unde vine atitudinea ta, de ai apara pe impostorii.

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru GsvMcmxc):

Am citit tot raspunsul.
Ai dreptate, nu neg ca ai dreptate. Nu toti sunt rai, uni chiar isi iubesc slujba si chiar sunt "legali".
Parca la PROTV au zis cum ca un preot a vandut o alee de intrare intr-un spital (pe unde intrau ambulantele) cu 25.000 de euro si nu a vrut sa lase ambulantele sa intre pana nu au platit.

Am si eu un exemplu personal de astfel de nesimbire (e nesimtire ce fac ei), sper sa nu te superi daca nu o sa-l dau, insa ideea e ca inteleg.

In primul raspuns am vrut sa spun ca nu poti sa impozitezi sau sa dai chitanta (asta cred ca e oarecum porsibil, dar ar fi ciudat) pentru botez sau inmormantare.

Astfel de furturi si ilegalitati se fac de mult (ma refer la general, dar si in cadrul biserici). Baieti "destepti" stiu sa profite si sa fie in avantaj, asta e problema legilor romane. Poate ar trebui fiind in cadrul biserici ei sa fie un exemplu, dar momentan asta e.

Astfel de lucruri se intampla din vremuri stravechi dinainte de crestinism, e in genea noastra sa fim oameni "destepti" si oportunisti, dar cel mai important e sa nu uitam ca printre oportunisti sunt si oameni care chiar sunt buni si fac cu drag ceea ce fac.

"Traim intr-o perioada de ''Sclavagism Modern,,. inchizitia inca functioneaza prin institutiile statului."-mai, poate ai si tu dreptatea ta, nu neg ca ai dreptate (chiar daca am zis poate), insa tot noi suntem aia care suportam si ne lasam calcati in picioare, ai libertatea de a fi cum vrei tu sa fi, insa prea multi accepta sa fie niste oi (nu ma refer aici la biserica in mod special, ci la toata Romania) si sa plece capu, sa zambeasca caldmsi sincer sa iti multumeasca ca ii asupresti, chiar daca pe la spate te injura. Prea putini injura pe fata si prea putini din aia care injura chiar fac ceva pentru a scapa de sub "aspuprire" (aici prin asuprire ma refer la nedreptatile din Romania, strict la astea).

Asta e gena noastra, astia usntem (ma refer la popor).