La varsta aia nu prea poti avea o credinta formata.Deci nici nu stiai de fapt ce e cu tine pe atunci, la fel ca alti copii.Treaba cu pacatele e mult mai nuantata decat ai invatat la ora de religie.
Da, se pune ca blasfemie, dar daca te duci la spovedanie si preotul de dezleaga atunci ți se iartă pacatul.
Isaia 44:22
"Eu îţi şterg fărădelegile ca un nor, şi păcatele ca o ceaţă: întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat."
Isaia 43:25
"Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale."
Ezechiel 18:21-22
"Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârşit, şi păzeşte toate legile Mele şi face ce este drept şi plăcut, va trăi negreşit, nu va muri. Toate fărădelegile pe care le-a făcut, i se vor uita! El va trăi, din pricina neprihănirii în care a trăit."
Mica 7:18-19
"Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea, şi treci cu vedera păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? El nu-Şi ţine mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor."
"Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință." (2 Petru 3:9).
"Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre [...]" (Evrei 4:15)
"Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har sunteți mântuiți)." (Efeseni 2:4, 5)
Erai totuși un copil, este nedrept sa pretinzi ca exista Dumnezeu doar atunci când îți este ție bine și să îi negi existenta atunci când îți merge prost.
Singurii responsabili de evenimentele proaste din viata noastră, suntem noi.
Doar noi putem schimba situațiile, prin cum evoluam ( ca mentalitate, tot).
Totuși este decizia fiecăruia în ce vrea sau nu sa creadă, atunci nu erai suficient de matur în gândire, contează pe viitor ( dacă alegi sa crezi sau nu, idk, fiecare face ce vrea cu propria viata și nu trebuie sa ii judecam pe cei care au alte perspective asupra vietii).
Dumnezeu te iubește cu Adevărat chiar de tu nul iubești si îl urăști tot ce vrea el este sa fi un om bun sa nu faci rău altuia săte bucuri la necazul altuia și problemele altuia sa faci rău cu buna conștința si intenție asta nicidoată sa nu le faci nimănui chiar de vezi rău de la alți tu îi eviți îi lași pe absolut pe toți pe mâna lui el știe cum să-i pună pe drumul cel bun pe toți lasăi sate injur cat vor sa râdă pe seama ta cat vor sa faca de tine mișto cat vor sa se creadă ei cei mai cei doar lasăi pe toți pe mâna lui si este de ajuns.