Eu cred in Creator. Ca-l numesti Dumnezeu, Allah sau Buda fiecare ii zice in limba sa. Nu cred in Biblie. Singurul lucru dat de Creator sunt cele 10 porunci. Restul sunt lucruri scrise de diferiti oameni care s-au numit sfinti. Uneori chiar s-au autoproclamat. Insa-si contradictia dintre Noul si Vechiul testament ne demonstreaza ca nu este o carte dictata de Creator. Ideea este ca universul n-ar putea exista fara o forta suprema.
Da un search dupa "cartea egipteana a mortilor" sau "book of the death". Din moment ce crezi in cel care a dat si respecti primele 4 porunci, ca vrei sau nu sa recunosti, esti iudeu, musulman sau crestin. Daca crezi si in Iisus, esti crestin.
Si eu gindesc exact ca tine.Ma bucur de cea ce am citit.
Daca dumnezeu exista e un criminal care priveste cu placere suferinta oamenilor mai ales copii mici, viata e scurta ne amagim cu povesti, isi recomand odisea spatiala ofera argumente si pentru evolutie in serialu 2
Eu nu imi bat atata capul cu asta, stiu doar ca exista un Dumnezeu si eu prefer sa cred ca e cel din biblie deoarece e Dumnezeul stramosilor mei si nu il voi parasii niciodata si in el voi crede inainte de toti celalti. Eu zic ca asa e drept, fiecare sa creada in religia stramosilor sai.
Dumnezeul stramosilor tai e Zalmoxes, poporul roman a fost crestinat prin sabie si sange.
Serios? Cum naiba sa crestinezi pe cineva prin sabie si sange cand crestinismul e impotriva asta, spui prostii omule.
Ai auzit de conquistadori? cel mai probabil ca nu
Faza e ca nu ai priceput. Cel putin cineva care a facut 8 clase a auzit de cruciade apoi eu nu am zis ca nu sa incercat asta, eu am zis : Cum naiba sa crestinezi pe cineva prin sabie si sange. Apoi spune-mi, au reusit cumva cruciatii sa crestineze vreun musulman?
Cel mai probabil ca am auzit, apoi conquistadorii au fost la catolici si te intreb si pe tine acelasi lucru: Ai auzit ca vreun conquistador sa crestineze pe cineva?
Nu am zis ca nu sa incercat ci am zis ca nu sa reusit.
Bineinteles: o mare parte din America de Sud (si Mexic) e catolica! Majoritatea au fost de succes, mai ales daca succesul se masoara in biserici si numar de enoriasi...
Pff ce naiba va luati atata de asta, cand am zis stramosii mei, nu am zis atat de departe, E destul si 1000 de ani sau 2000 tot ce conteaza e ca parintii, bunicii, strabunicii, straa stra bunici mei in urma cu 10 generatii toti au fost crestini deci, eu voi fi tot asa, Nu cred ca e ceva mai corect decat atat.
"...Inabusa adevarul in nelegiuirea lor.
Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu LE ESTE DESCOPERIT IN EI, caci LE-A FOST ARATAT de Dumnezeu.
In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati". (Romani.1:18-20)
"Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite." (v.28)
"Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu..."(v.32)
Cred ca nu mai este nevoie de alte comentarii. Dumnezeu spune ca avem in noi nu numai cunostinta despre existenta Sa, ci si ca El a pus in noi cunoasterea vointei Sale.
Ce rol are Biblia? Pai tocmai ea marturiseste despre El. Nu Coranul, si nici alte carti.
Dumnezeu Se descopera oamenilor prin:
-creatiune
-intruparea Domnului Hristos
-Biblie.
Stiu -si este adevarat- ca sunt unii "crestini" care vor sa-L bage pe Dumnezeu cu forta in viata celorlalti. Marturisesc despre acesti asa zisi "crestini" ca ei n-au cunoscut niciodata pe Dumnezeu. Ei sunt manati de un zel care si de un duh al celui rau, si nu al lui Dumnezeu. Ei nu sunt trimisi de Dumnezeu. Dumnezeu nu intra cu forta in viata omului. Prin Duhul Sfant, Dumnezeu il convinge pe om de pacat; si tot acelasi Duh il conduce astfel pe pacatos la Domnul Hristos care este Singurul ce poate ierta pacatele.
Nu putem nega lucrul acesta -ca avem nevoie de Dumnezeu. Multi oameni nu vor sa simta durerea sufleteasca; ei cauta sa o nege pe orice cale posibila. Ei sunt ca aceia care atunci cand ii doare o masea isi scot nervul; dar nu inseamna ca daca si-au scos nervul s-au si vindecat. Dumnezeu vrea sa ne constientizeze de pacat tocmai ca sa putem fi vindecati; dar noi nu trebuie sa fugim de El.
Sunt unii care spun: "Pe mine nu ma doare nimic, nu simt ca sunt pacatos; ca mai fac si eu greseli, asta e normal ca toata lumea le face, si nu poti sa nu le faci -ca doar suntem oameni". Acestia se compara cu alti oameni. Dar noi trebuie sa ne comparam cu standardul ceresc - care este Legea lui Dumnezeu- si nu cu vreunul omenesc.
Cartea "Calea către Hristos" http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html va va ajuta sa intelegeti cum stau lucrurile cu adevarat.
Si din moment ce ar putea fi atatia zei pe care inca nu i-am descoperit sau inventat.
Mai, Mada, ce naiba, nu ai invatat inca?
Dumnezeu este zeul adevarat pentru El spune asta in Biblie. Daca ai sa spui ca Biblia este doar o alta carte de inspiratie divina, din nou te inseli pentru ca in Biblie scrie ca Biblia este cartea adevarata a lui Dumnezeu. Restul zeitatilor si cartilor(sau scrierilor ) nu sunt adevarate ca nu sunt Dumnezeu sau Biblia. Ce e atat de greu?
In sfarsit am inteles si eu!
Acum totul are sens.
Asteptam niste raspunsuri mai de bun simt de la ei, ca au mai crescut, de asta ziceam in intrebare "atatea carti sfinte si atatea minuni". Mi se par amuzanti cei care spun "dumnezeu e doar unul, dar inteles diferit" si cred in pacatul stramosesc, cele 10 porunci, potop, nasterea si invierea lui Iisus, apocalipsa, rai/iad, draci.
Argumentul cu "ceasornicarul" a fost initial "explicat" de Newton pentru partile ce el nu le intelegea. Adica "cine poate pune planetele in univers fara sa se loveasca", un ceasornicar! Argumentul a fost reciclat in timpul revolutiei industriale si aplicat pe alt lucru la fel de "complicat". Ochiul, si Darwin a dat o explicatie, si ce e mai dureros pentru creationisti, Darwin avea dreptate.
Daca folosim "argumentul ceasornicarului" ramanem doar cu lucrurile ce nu le stim: adica Dumnezeu este aceasta faptura invizibila ce a dat un mic impuls de energie ca sa creeze universul si apoi a stat 13 miliarde de ani umbland cu duhul intre planete, si la final s-a gandit, cam cu 2000 ani in urma sa de a solutie pentru cativa oameni, pentru doar o specie de primate, pentru o planta normala intr-un sistem solar, unul din 200 mii de milarde din Calea Lactee ce e o galazie din cele cateva sute de mii de miliarde de galaxii ca ea.
Fascinant, logica imi zice ca e Yhwh ce a facut asta, nu e evident?
Creatorul este unul singur.
Are doar nume diferite.
La fel si trinitatea este des intalnita in diferite religii ale lumii.
Daca studiem cu mai putina superficialitate si din surse mai credibile decat Wikipedia ne putem convinge de acest fapt.
Daca 100 de oameni vizualizeaza acelasi film fiecare iti va povesti altceva.Ex Titanicul.
Unii vai ce frumos, altii vai ce porcarie.
Fiecare intelege cat poate.
Mai Dan, argumentul tau nu e deloc bun(cel putin la aceasta intrebare). Tu tot repeti ca Dumnezeu e unul singur, dar tu esti doar credincios, sau esti credincios religios? Daca Dumnezeu e unul singur, de ce urmezi o religie, de ce urmezi Biblia, de ce nu Coranul sau Vedele, de ce nu toate? Conteaza ce valori urmezi, conteaza caracteristicile zeului la care te inchini, in functie de ele ti-l imaginezi, te rogi, traiesti si iti explici existenta. Difera povestea, difera aspecte de la o religie la alta, iar asta inseamna alte traditii, alt mod de a trai si a intelege existenta, implicit alt mod de a intelege zeul. Hotaraste-te, conteaza sau nu conteaza valorile religioase. A spune ca e doar un singur Dumnezeu, doar cu nume diferite, e ca si cum ai spune ca Biblia si Coranul nu conteaza, sau sunt la fel, pe picior de egalitate, sau ca si cum ai spune ca diferentele dintre cele doua carti sunt neinsemnate, acele diferente nu provoaca efecte diferite.
Multi nu vad padurea din cauza copacilor.
Biblia am inceput sa o inteleg doar dupa ce am citit Mahabharata una din scrierile sacre ale hindusilor.
Fa madalino? te tot invarti in jurul cozii cu intrebarile; de ce? fiecare e cu cartea lui si cu intelegerea si pricepera lui.pentru mine ca crestin.biblia,lumea,oamenii,stiinta,universul sant un Dumnezeu infinit.generos,iubitor,care e atat de vast si de necuprins incat toate veacurile nu pot cuprinde pe cel necuprins,care a creat totul.ce-mi ofera mie asta? zece caramizi de temelie a unei vieti si libertate a mintii necuprinsa, vasta in care poti face ce vrei, filozofa cat vrei si inalta spiritual atat de mult incat oricat de sus ai ajunge tot ti se pare ca esti cel mai mic si cel mai jos crezandui pe ceilalti mult mai valorosi si vazand in aceasta cat de inaltatoare este smerenia, cat de nebiruita este dragostea, cat de nobila este iubirea si ce as ptea sa-ti mai spun ca sa evoluezi si treci peste; DE CE?
Simpla curiozitate, fa, madalin-o. Credeam ca te-ai pocait, te-ai operat doar.
Di acord fa imi plase omul omul curios,da cand intrebi di ci nu-ti lasi acu acasa? chiar trebui sa intapi mereu? ca daca ai fi o albina, ar fi ci ar fi, da VIESPE? ii bini sa fii viespe, la trup, da sa nu ai si ac.
Eu nu inteleg de ce cativa oameni zic ca de ce Dumnezeu da necazuri si bla bla, omul si-a f
o cu mana lui, pentru ca e prea marsav. Dumnezeu exista, dar sufletele unort oameni au fost ''cucerite'' de cel rau si credinta lor a incetat.Ganditi-va de mai multe ori inainte de a spune ca El nu exista, sau de a inceta sa mai credeti.In momentul acesta pe pamant se da o lupta intre om si cel rau, si se pare ca castiga cat mai multe suflete.Asa ceva trebuie sa inceteze, ganditi-va!
Inca un sectant? din ce secta faci parte? caci pentru secte lumea se imparte in doua, in stanga dracul si in dreapta YHWEH. Sau in coltul din stangaaaaaaaaaa Lucifer, challengerul la titlul suprem ''Master of the Univrse'' iar in clotul din dreaptaaaaaaaaaaaaaaa YHWEH, Heavyweight champion of the Universe ))))))
Intrebarea e alta.
Ar trebuie sa se faca un film despre creatie ....cu Jim Carrey in rolul principal.
Sa crezi orbeste ca viata a aparut dintr-o baltoaca mi se pare totusi penibil.
Mai penibil e sa crezi ca altii cred ceva. Eu nu cred in baltoaca, dar nici intr-un zeu, sau un creator care i-a soptit ceva cuiva. Crezi in Yhwh ca asa ai fost crescut si ti-e teama sa gandesti, nu ca baltoaca sau altceva.
Mda... si varianta tarana + apa atinge paroxismul logicii.
Chimiei.