În primul rând sunt fată și nu văd ce are nick-ul meu, poate-mi explici tu să înțeleg și eu.
Acum poate ne spui și la ce popă să se ducă că pun pariu că majoritatea te scot în șuturi din biserică sau îți zic să citești atent biblia și să te uiți în adâncul inimii ca să înțelegi. Iar eu dacă mă îmbolnăvesc nu-s cretină, distrusă și idioată să mă duc la popă, mă duc la spital. Dacă nu se depistează din prima ce am mă duc pentru alte investigații și tot așa, nu scrie proastă pe fața mea să mă duc la popă când sunt bolnavă.
Și de unde ști că este o realitate? De unde ai dedus tu că vin vremuri grele? De pe OTV unde zicea că în 2011 începe al 3-lea război mondial sau unde?
Iar dacă vremurile sunt mai grele pentru credincioși iar ei cer ajutor o să fie la fel de grele ca pentru restul, deci ce ai rezolvat? Uite aici e problema, eu n-am avut nevoie de ajutorul nimănui să fac ce-mi propun, dacă vreau să iau o notă mare învăț, dacă vreau să trec un examen la fel, dacă vreau să îmi cumpăr ceva strâng bani, dacă vreau să merg undeva la fel, nu mă rog și sper să-mi pice din cer. Dacă tu ai avut odată norocul să iei 5 în loc de 4 nu însemană că te-a ajutat Dumnezeu ci că i-a fost milă profesoarei de tine și a fost mai indulgentă la corectare.Sau dacă nu dă-mi tu un exmeplu concret unde te-a ajutat Dumnezeu și nu poate fi contestat asta.
De fapt, eu sunt ateu, si nu cred in Dumnezeu si nici in religie. Dumnezeu nu exista, asa ca vorbeste in numele tau si nu in numele ateilor. Multumesc
Si daca nu ar fi existat biblia sau scripturile cum s-ar mai fi stiut de credinta? Cine ar mai fi stiut de Iisus Hristos daca nu ar fi existat aceste scrieri(asca cum sunt ele). Deci cum poti sa le separi? Si inca un lucru interesant, de cate ori se pune o intrebare despre religie sau credinta apar foarte multi care arunca cu noroi simtindu-se bine, gen FucktheSystem care se rezuma doar la a-mi caracteriza raspunsurile nefolositoare sau stupide.Le repet acelasi lucru celor ca el: 1-luati raspunsurile asa cum sunt si nu le interpretati dupa capusorul vostru si 2-daca aveti ceva concret de spus, spuneti dar nu vorbe in vant si goale pentru ca nu va face sa pareti mai isteti.Cherrs!
Spune`le asta celor care ma considera pe mine ateu. Nu e decizia mea, nu eu decid, deci nu ma condamna pe mine.
Man iti dau dreptate si nu adica u nai nici o dovada ca ce e scris in biblie scriptura alea alea is adevarate nu ai dovezi ca sunt adevarate ai doar scrieri si sa zicem asa "atei"care sunt multi si putini pricep cea ce inseamna ateism nici eu nu prea stiu ce inseamna ateism asa sa continuam macar noi avem ceva dovezi logice si care se pot demonstra
ATEU =persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități.
Si tu ai spus ca Dumnezeu exista, asa ca nu stiu cum cineva te poate considera ateu daca tu crezi in Dumnezeu.
Repet entitati nu dumnezeu acea entitate poate fi alien sau poate fi program sau etc entitati nu dumnezeu
Du`te si explica`i asta unei batrane care isi face rugaciunea in fiecare seara si tine post, pentru ca asa vrea Dumnezeu. Sunt multe persoane, in fata carora daca imi exprim punctul de vedere, ma considera ateu.
Vad ca incerci sa ironizezi anumite lucruri.In primul rand nu am luat 4 niciodata pentru ca eu chiar am invatat si nu a fost nevoie de "mila profesoarei" si daca vrei un exemplu concret o sa ti-l dau: prietena mea, viitoarea sotie a avut cancer in metastaza, s-a imprastiat in tot corpul si medicii i-au mai dat 2 luni daca nu incepea imediat chimioterapia(pe care a refuzat-o) stiind ca doar avea sa ii prelungeasca suferinta.Nu vrei sa stii prin ce clipe am trecut amandoi, dar m-am rugat Bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie(cauta pe net si ai sa vezi rolul acestui Sfant) si acum dupa un an de la acel verdict, si-a refacut analizele si toate au iesit foarte bune.Nu e nevoie sa iti mai spun cat s-au mirat medicii si de cate ori s-au uitat pe analize sa vada daca e adevarat...Stiu,o sa spui ca sunt aberatii dar pot demonstra cu buletinele de analize inainte si dupa. Oricum nu imi pasa de ceea ce crezi tu,eu am fost martorul unei intamplari care mi-a schimbat viata si am simtit lucruri care nu se pot explica, si pe care vi le-as dori tuturor sa le simtiti.Cei care o sa incercati sa aduceti argumente negative sau sa spuneti ca asa ceva nu avea cum sa se intample, nu va irositi timpul. vreti dovezi? contactati-ma in privat! Cat despre faptul ca nu am de unde sa stiu eu ca vin vremuri grele, iti rapund ca e de ajuns sa deschizi ochii si sa vezi ce se intampla in lume.trezirea la realitate fatuco!
1-spui ca majoritatea te scot in suturi din biserica, pai o fi asa numai daca esti genul de "om" cu 15 inele prin nas, cu hainele nespalate de la botez si si mirosind a fum de tigara de la 3 km un lucru de care nu ma prea indoiesc.2-La otv nu ma uit pentru ca e tipul de program pentru cei ca tine(unde se dezbat toate prostiile si facaturile pamantului)si sunt sigur ca te atrage.3-spui ca nu ai avut nevoie de ajutorul nimanui sa faci ceea ce iti propui dar sunt sigur ca daca nu ar fi fost mamicuta cu taticutul tau macar o luna langa tine acum cerseai pe strazi si 4-dupa cum scrii cu siguranta ai fost trecuta din mila la Limba si Literatura Romana.Cam asta se deduce dupa cum gandesti.
1.Ipocrizie.
2.Te-ai gândit că primul diagnostic se putea să fie greșit?
3. Știu rolul sfântului Nectarie.
4. Dacă nu-ți pasă de ce mi-ai spus povestea de la punctul 2?
5.Ce se întâmplă în lume? Războaie au fost mereu, foamete a fost mereu. Singura chestie mai serioasă ar putea pă fie criza care este accentuată prea mult de media și așa lumea ajunge să nu mai cumpere și chiar să se intre într-o criză mai serioasă.
6.Biserica nu este pentru toată lumea? Nu are scopul să aducă oamenii pe drumul cel bun? De ce un om dependent de țigări, cu piercinguri n-ar fi bine venit cât timp are intenții bune? Iar despre haine nespălate, ălea se acceptă în biserică, toți cerșetorii se duc pe acolo și nu-s deloc curați, nici prea credincioși nu cred că sunt dar se scot bani de la biserică.
7.Nu mă uit la televizor decât foarte rar și doar la filme.
8.De fapt m-am crescut mai mult singură, părinții au fost mai mereu plecați și n-au avut oricum timp de mine, cam singurul suport din partea lor a fost financiar.
9.A media 9 la română, mulțumesc de grijă. Dacă e să o luăm așa nici „română" nu se scrie cu literă mare, doar România se scrie cu literă mare. Și mi-am observat greșelile, intenționez să le corectez doar că momentan nu-mi apare butonul de „editare".
In ziua de astazi au aparut multe bilblii numai ca doar una singura este edevarata biblie(singura carte tradusa in toate limbile si dialectele de pe pamant) iar celelalte biblii sunt modificate dupa placul fiecarei religii pentru a pacali pe cei fara pregatire in domeniu. Biblia este o carte bazata pe multe metafore si nu trebuie interpretata cuvant cu cuvant. Faza cu Adam si Eva este in felul urmator: au avut foarte multi copii insa s-a vorbit despre primii 2 care au fost Abel si Cain. Noi crestinii ne inchinam la cruce si la icoane pentru ca Sfanta Cruce reprezinta semnul crestinilor, iar in icoane ii avem reprezenati pe sfinti, pe Dumnezeu, Maica Domnului, si prin cinstirea icoanelor il ccinstim pe Dumnezeu si pe sfinti sai. Mai bine ai merge sa vorbesti cu un preot pregatit daca pana acum ai dat pe niste oameni care poarta haina preoteasca doar pentru bani.
Daca tie ti se pare ca diagnosticul de cancer in metastaza poate sa fie gresit tinand cont ca prietena mea a ajuns sa cantareasca 38 de kg si era mai mult moarta decat vie atunci nu are rost sa mai continuam discutia pentru ca inca o data incerci sa negi ceea ce se poate demonstra cu acte. Poate ai impresia ca,cancerul se trateaza cu o aspirina si de aia s-a vindecat dar nu iti doresc sa ai in familie sau printre cunoscuti o persoana cu o astfel de boala.Da,biserica are rolul sa aduca oamenii pe drumul cel bun insa asta nu inseamna ca cei care intra acolo nu trebuie sa fie catusi de putin decenti(cum nici tie nu ti-ar convenii sa intre o astfel de persoana in casa ta).Nu stiu in ce biserica ai vazut tu aurolaci, poate doar pe afara, pe langa ea pentru ca eu nu am vazut asa ceva.La punctul 8 se vede din plin ca ti s-au satisfacut doar nevoile materiale si nimic altceva si pot sa deduc ca ai dus o mare lipsa de afectiune ceea ce din pacate se repeta la toti copii si adolescentii din ziua de astazi.
Gatati cu tampenile astea opameni bun nu va mai certati andrei imi pare chiar rau pentru cea patit prietena ta si am bucur ca sia revenit si sper sa fie mult mai bine si sa nu mai aiba asemenea probleme restul nu va mai contraziceti cu asa ceva va rog cand e vb de oameni bolnavi indiferent cas bolnafi fizici sau pshihic nu-i de gluma si de batjocura e o treaba foarte serioasa.Andrei ma bucur mult ca prietena ta sia revenit stiu cum e pentru ca si eu am un prieten care la fel o fost doar ca el sia revenit prin cale naturala printrun tratament scris de un medic nazist in anul 1930 am cartea daca o vrei tio scanez si tio trimit poate iti va prinde bine si eu am primit-o de la el cartea sa ne auzim cu bine si grija de prietena ta are nevoie de tine
1.Am avut cazuri de cancer în familie, doar că au fost diagnosticate grești. Bunica mea a avut cancer, s-a chinuit 2 ani cu boala, dar medicii deși au făcut toate analizele au dat vina pe tot felul de boli. Medicii care i-au zis bunicii mele că avea reumatism când avea cancer cred că sunt în stare să facă gafa și invers.
2. Unde este indecența în a fuma sau a avea un piercinguri? Eu am prieteni cu piercinguri care îi primesc cu mare plăcere în casa mea, nu văd unde e problema, nu sunt așa de superficială să judec un om doar după aspect. Am cunoscut oameni foarte diferiți, exact din ăia cum nu acceptați voi și am dedus că de multe ori sunt cei mai inteligenți oameni cu care chiar ai ce vorbi.
Am văzut și în biserică destui aurolaci, se rugau. Ciudat e că mai ales iarna îi apucă rugăciunea.
Nu că mi s-au satisfăcut nevoile materiale, am primit mult mai mult decât aveam nevoie, poate de asta am ajuns în stadiu în care banii să nu mai fie unul dintre obiectivele mele și să constat că fericirea nu ține de ei, mai mult îți aduc nefericirea. Cu cât ai mai mult cu atât vrei mai mult și devine dependență, iar dacă nu obți mai mult deja se ajunge la tristețe, e penibil dar adevărat. Cât despre afecțiune nici că regret că n-am primit, regret doar că acum ai mei se poartă de parcă știu ceva despre mine, sau mai bine zis se poartă de parcă știu tot deși au pierdut prea mult.
Cucubau? de ce nu ai spus asa>? care ma pupa primul in organ ii dau fundita sau care e de acord cu mine il pup eu pe el? fiindca exact asta ai facut.ai si obtinut.da ti-ai uitat vorba de mai dinioarea. iapa este peste drum sau nu este? apropo de iapa lui voda? citeste si o sa intelegi.
Stiu la ce te referi dar oare u sti la ce ma refer eu? Nu cred ca prin faptul ca neg religia si ca am spus sa inceteze lumea cu acuzatii la adresa oamenilor bolnavi sau a medicilor care isi dau interesu sa te salveze cand esti pe masa lor(prea putini aceia) am obtinut ce am vrut. Sunt de acord cu punctul tipei de vedere si atat i-am dat funda si nu cred ca i-am dat funda degeaba vrei u sa ma convingi ca biblia e adevarata si ai dovei ca este asa bine frate incearca si daca ma convingi ma fac crestin cum am is si iti dau funda dar daca nu nu cred ca e nevoie de astfel de acuzatii
Cucubaule? nu fundita era problema ca am o droaie si nu-mi folosesc.nici ca dunarea sa-nnece spumegand a tale osti.intrebarile si raspunsurile voastre sunt atat de previzibile incat nici nu mai trebuiesc postate. exact si ceia ce imi ceri tu; dovezi.hai ma sa fac si eu pe prostul, poate n-oi ramane asa; ma in biblia nastra scrie mare cat capul vostru; credeti si nu cercetati.deci stati departe de religie ca e tiranica rau. daca cercetati ajungeti in iad,daca nu credeti,ajungeti in iad.mi-e mila de voi fiindca santeti ca ulciorul din talmud; daca pica ulciorul peste piatra, vai de ulcior. daca pica piatra peste ulcior, vai de ulcior.intodeauna e vai de ulcior.ei? ce spui? sunt stralucitor? ca crestin? hai ma ca asemenea perle nu oricine le arunca? numa eu sunt mai fraier?
N-am spus ca esti fraier parerea mea este ca religia este exact ca poezia plumb.Hai sa o luam logic in afara de ce e scris in biblie cat bine a facut religia cu erezia cu inchizitile cu etc si in ziua de azi cat bine face ortodoxi se bat cu catolici si invers si multe alte tampeni deale religilor.Toti spun ca luminati etc etc dar pana la urma sa revenim la idee noi avem banis a facem 7 8 biserici intr-un cartier dar nu avem bani pentru o casa de copii un azil de batrani un fond pentru parcuri si pentru zone amenajate copiilor pentru spitale si etc ce mai avem nevoie.Cat de frumoasa e tara noastra 7 biserici pe o singura strada.
Cucubaule? vorbesc singur nene.ai 14 ani? ma lasa tabara atee si vino ci gandurile tale,mai mult sau mai putin religioase,cere ajutorul, ofera-l dar lasa gasca, ca nu-ti da de mancare si de murit tot singur mori ca fiecare.in rest lasa timpul sa scrie istoria, tu doar grija sa nu o repeti.cau grija altii.mai mari, mai destepti, mai inteligenti.
Nu n-am 14 ani:d si nu ma duc in tabere atee,problema e ca nu sunt de acord cu ce zice religia si nu am ceva inpotriva cu credintza ma deranjeaza sa zicem asa toti cei care o tin pe ala domnu sfant din biblie si incearca sa iti schimbe opinia in loc sa te lase asa cum esti in pace.E democratie fiecare are dreptul sa faca si sa creada ce vrea acum nu era aluzie la cei de aicea ci de majoritatea persoanelor foarte crestine care nu au o viziune open mind si incearca sa iti inpuna sa crezi in ceva, Ceva de care habar n-am doar din citit si auzit care n-au trait pe propria piele nimic, cei care pupa popi in cur si in loc sa faca ceva pe proprile puteri stau si merg in biserica si barfesc si asteapta ca minunea sa pice din cer.Cei care sunt indoctrinati cu crestinismul si mai mult de atat nu vad nimica.Cei care cred ca numai binele trunfa si ca dumnezeu ii pupa in cur daca fac un post si zic de 3 ori o rugaciune.Sunt scarbit de asemenea persoane si de mentalitatea lor comunista ( dictatoriala ca de fapt in Romania comunism nici n-a fost, a fost mai mult dictatura pentru ca comunismul este prea perfect pentru a ajunge la apogeul absolut condus doar de o singura persoana) si etc, sunt satul sa vad cum toti bani merg la biserici si alte tampeni si pentru sanatate spitale case de copii azile si tot de ce ai nevoie nu sunt deloc luate in atentie.Am fost scarbit de asa zisa religie cand am vazut la stiri ca un om a fost lasat sa moara in biserica ca popa na vrut sa opreasca slujba si sa cheme o salvare si credinciosi la fel.Sunt scarbit de acesti oameni si acum sper cam fost destul de clar care imi este problema de fapt
Chestia cu libelule cu aripi de oțel e o panaramă.Și ști de ce? Pentru că înainte, din câte știu eu [2-3 porcării], Biblia era de fapt Coranul tradus. Deci, cred că Biblia e doar o carte dată pe Gugăl Transleit, și Coranul e adevărata aia minciună. Mersi @FucktheSystem pentru că ne-ai / le-ai deschis iar ochii.
ibra întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: