Daca tu cauti nume evreiesti de fete, atunci le poti gasi aici: http://www.copilul.ro/nume-fete/?field_6_11=1
Este o minciuna cu mai multe functii, nicidecum aruncata la voia intamplarii din inspiratia imaginatiei vreunui autor de povesti:
- gruparea cavalerilor templieri si diferitele miscari oculte au dorit sa-si ascunda originile si principiile necrestine legandu-si inceputurile de o astfel de poveste inventata;
- unii din gruparile oculte de azi (o ramura a masonerie) pare-mi-se ca se considera chiar urmasi ai acelor progenituri inventate prin poveste (legenda ieftina, la fel cu Romulus si Remus crescuti de lupoaica, la fel ca si legendele Olimpului cu zeii aceia scamatori, la fel ca si ciocanul Torr si multe altele...);
- dar cea mai importanta functie (pentru cei ce au inventat povestea) este aceea de a submina credinta in Dumnezeu, de a lovi crestinismul.
Si cum ii cheama? ai fost acolo? nu da cu bata-n balta ca te stropesti cu noroi si pe noi la fel
E plina lumea acum si mass-media de apocrife care mai de care mai ciudate, uitand ca scopul Lui Iisus este Mantuirea si nu spalarea rufelor Lui, ca sa zic asa de toti nemernicii defaimatori. Si asa daca ar fi si tot as crede in El caci de peste 2000 de ani a raspandit numai frumusete.Nu am auzit vreodata vreo barfa sau vreun act de violenta (cu exceptia incidentului din templu cu camatarii).
Mi se pare nelalocul o intrebare de aceasta tema cand scopul religiei e cu totul altul.Asta e mizeria umana.
Alt raspuns irelevant. Sa fie vederea sau mintea cea care va face sa bateti campii in asemenea hal? Autorul intrebarii intreaba care este numele acestei fette. Ca a existat, ca nu a existat, ca totul este o minciuna, ca nu e o minciuna, ca e o mizerie sau nu, ca elefantii zboara si conspira impotriva umanitatii, toate astea se incadreaza in zodia irelevantului.
Vreau sa zic ca mi se pare, din contra, sa cauti prea multa istorie in Biblie. Ea a fost conceputa pentru intarirea Credintei, nu pentru discutii colaterale stupide.
Fecioara Maria este mama Lui Hristos, ei nu ar fi incestuosi, numai gandul ca templierii au spus asta ma face sa-mi vina greata -.-"
Nu Templierii au creat acest mit tampit ci Dan Brown in cartea lui fantezista : "Codul lui DaVinci"
E vorba de Maria Magdalena in intrebare.
Stiu cartea. In poveste spune ca tipa este o descendenta a lui Iisus, nu direct descendenta. Pe mine ma intereseaza fata lui direct, nu ce nepoti a avut.
Pai daca este fals, asa cum si este, iti dai seama ca fetita aia nici nu a existat, si iti dai seama ca este o minciuna de 2 lei.
Salut.
Relatarea biblică arată că la aproximativ 40 de zile după ce a fost înviat Isus a fost ridicat la cer pentru a-şi continua existenţa alături de Tatăl său, aşa cum a fost înainte de a se naşte pe pământ ca om. Vezi următoarele versete în acest sens:
Faptele 1:1-9 - "Am alcătuit prima relatare, Teofil, despre toate lucrurile pe care Isus a început să le facă şi să le predea, până în ziua când a fost luat sus, după ce, prin spiritul sfânt, le dăduse poruncă apostolilor pe care îi alesese.Acestora li s-a şi arătat viu, prin multe dovezi de netăgăduit, după ce suferise. Ei l-au văzut pe parcursul a patruzeci de zile şi el a vorbit despre lucrurile referitoare la regatul lui Dumnezeu. Când s-a întrunit cu ei, le-a dat următoarea poruncă: „Să nu vă îndepărtaţi de Ierusalim, ci aşteptaţi lucrul pe care l-a promis Tatăl şi despre care aţi auzit de la mine. Pentru că Ioan a botezat, într-adevăr, cu apă, dar voi, nu peste multe zile, veţi fi botezaţi cu spirit sfânt".
După ce s-au adunat, l-au întrebat: „Doamne, în acest timp vei restabili regatul lui Israel?" El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să cunoaşteţi timpurile sau perioadele pe care Tatăl le-a pus sub autoritatea sa; dar veţi primi putere când spiritul sfânt va veni peste voi şi-mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până în cea mai îndepărtată parte a pământului". După ce a spus aceste lucruri, a fost înălţat în timp ce ei priveau şi un nor l-a ascuns privirii lor."
Ioan 6:38 - "pentru că am coborât din cer ca să fac nu voinţa mea, ci voinţa celui care m-a trimis." (cuvintele lui Isus)
Denny întreabă: