Daca faci dragoste cu prietenul, iubitul, nefiind casatorita, se numeste curvie si este pacat. Daca faci dragoste cu sotul, daca nu este in zilele oprite (post, sfarsit de saptamana) nu vad care e problema. Intre soti relatiile sexuale sunt permise marti si joi si nu in perioadele posturilor.Parintele Cleopa:"Lunea se tine curatenia pentru sfintii ingeri pazitori si pentru sanatate. Miercurea si vinerea pentru preasfintele si infricosatele patimi ale Domnului, Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, fiindca miercuri L-a vandut si vineri L-a rastignit si a curs preascumpul Sau sange si a udat Crucea pe Muntele Golgotei pentru pacatele noastre, Cel ce a facut cerul si pamantul.
Sambata se tine curatenia pentru cinstea Maicii Domnului si pomenirea raposatilor nostri. Iar Duminica pentru preasfanta si slavita inviere a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, prin care s-a mantuit tot neamul omenesc.
Iar martea si joia sunt lasate pentru impreunarea sotului cu sotia, de cand incepe ziua, de la miezul noptii. Deci de luni seara de la miezul noptii este dezlegare pana marti noaptea la miezul noptii. Tot asa si joi." De intrat poti intra in Biserica oricand, sa asculti slujba, dar, parintele Ilarion Argatu spunea: " Daca ai vreun prieten,sa nu traiesti cu el,ca lui Dumnezeu nu-i place curvia si
rugaciunea ta nu este primita (pacatul desparte pe om de Dumnezeu). Daca esti casatorita,sa nu te culci cu sotul in acelasi pat (in zilele de post) chiar daca nu pacatuiesti cu el; inaintea lui Dumnezeu este spurcaciune si aceasta pentru ca trupul barbatului este mai neputincios si tot doreste femeia si se socoteste ca-l ispiteste, si chiar diavolul face in adins ispita pentru el, ca tu sa pierzi dulceata postului si ajutorului lui Dumnezeu in dorinta sau necazul care il ai." Si, pe de alta parte, cel care traieste cu atcineva fara a fi cununat nu are voie sa se impartaseasca, dupa cate stiu eu. Intreaba mai bine un preot, ei stiu mai multe decat noi.
Daca te caiesti sincer si iti ceri iertare de la Dumnezeu prin Isus Hristos si daca nu mai faci acest pacat, El te iarta.Cel bolnav are nevoie de doctor, nu cel sanatos.
Nimeni nu te impiedica.Dar este exact cum te-ai duce la o conferinta dupa ce ai consumat alcool.Te duci degeaba.
Dacă faci dragoste cu soțul tău, nu este nicio problemă. Nu scrie nicăieri că nu ai voie în Biserică. Aceste lucruri sunt simple speculații ce țin de tradiție și obiceiuri zonale, care nici măcar nu seamănă între ele. Dacă faci dragoste înafara căsătoriei, acest lucru este considerat păcat, dar nici acest lucru nu interzice intrarea în Biserică, în fond, nu ăsta e rolul Bisericii?
OK, si cine te opreste sa intri in biserica? Nu si-au cumparat alarma anti-pacatosi inca, folosesc fondurile pentru constructia vilelo-- uh, manastirilor noi.
Dar da, e pacat, din cate stiu eu crestinismul e impotriva sexului de placere, mai ales cu cineva care nu e sotul tau.
Bă nu că nu ai voie, da' parcă-i mai comod în pat. În plus, nu se holbează toate babele alea la tine... Ce zici?
Nu este adevrata oricine este primit in Biserica iar pacatul cu dragostea se curata prin spovedanie, nu il ascunde la spovedanie pentru ca se numeste pacatul desfraului si lui dumnezeu nu ii place daca nu te pocaiesti pentru el.
Parintii,batranii de la care ai auzit nu aveau nici o treaba cu biserica despre care vorbesti. Cand discutam despre sot este vorba despre cu totul altceva.La categoria iubit,prieten conform BOR intra la categoria preacurvie dar, si aici e relativa problema deoarece daca nu ai avea voie sa intrii in biserica nu ai putea sa te spovedesti ca sa-ti marturisesti pacatul, asa ca...
Din cate stiu eu asta nu e un pacat, ca doar de asta sunt lasati pe pamant barbati si femei sa se poata "reproduce", doar avortul e un pacat . sper ca ti-am fost de ajutor
Tias sugera sa citesti bibilia, dar in mare iti zic pacate facem toti zilnic le faci cu gandu nu numai cu fapte asa ca daca te rogi si macar esti constienta ce faci nu mai repeta.
anonim_4396 întreabă:
frato întreabă: