Mergeti la Consulatul sau Ambasada Romaniei din Iralanda si ei va vor elibera certificate de nastere romanesti, dupa cele irlandeze.
Nu cred că certificatele de naștere au vreo relevanță în acest caz!
Bănuiesc că sunteți de confesiune catolică!
Dar, totuși de ce a-ți dori să-vă botezați copilul/ pruncul?
Dv. știți ce este/înseamnă un botez?
A-ți citit Biblia?
Dacă nu, atunci vă-spun că botezul este legământul sacru dintre om și Dumnezeu!
Un legământ al-devotațiunii și al-slujiri Lui Dumnezeu!
Credeți dv. că pruncii morți la naștere vor avea o soartă veșnică de chinuri?
Vă spun drept că în toată Biblia nu este menționat botezul pruncilor!
Deci, nu are nicio relevanță și nici un fundament biblic botezul pruncilor!
Botezul biblic trebuie făcut la vârsta facultăților mintale când omul are câtuși de minimă cunoștiință de Dumnezeu și a-Evangheliei!
Dacă are chemare de la Dumnezeu, și dacă dorește să facă acest legământ sacru cu El!
Nimeni nu se-poate bagă pur și simplu în apă și din momentul următor să pretindă că deja a-și fost botezat!
Trebuie avută în considerare o certitudine divină; altfel totul a-fost în van!
Recomandarea mea e sa-i lasi sa se boteze la maturitate, asta daca nu vrei sa fie urmatorii crestini ortodocsi care sunt crestini doar cu numele.)))
Stimate domnule! Nu știu ce experiență aveți cu peste 20 de culte. Dacă semnați " ateu" de bun simț ar fi să nu faceți exegeză teologică. Ptr. informare corectă: catolicii au în practică pedobaptismul iar la 7 ani la care faceți trimitere, oficiază mirungerea pentru. copiii botezați. De asemenea, botezul copiilor îl mai practică și alte denominațiuni, cum ar fi stiliștii, lipovenii, ș.a.
In primul rand mirungerea e parte definitorie a bisericiilir catolice si ortodoxe.
In al doilea rand daca sustin amandoua asta asta inseamna ca fara mirungere e nul botezul pentru ei. Deci catolicii tot la 7 ani finalizeaza botezul, daca intr-adevar mirungerea este ultima greseala mea, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca tot nu ai 15 ani si tot nu te botezi pe propria raspundere si tot nu sti biblia si in situatia asta nici nu o vei sti vreodata. Corect ce zic? ))
In al treilea rand lipovenii is comunitate de rusi dar tot ortodoxa chiar daca de rit vechi.
La fel si cu stilistii tot un soi de ortodocsi, efectiv ei au alt calendar.
In al patrulea rand nu inteleg de ce ii amintesti pe ei, eu vorbeam de catolici, care incearca o finalizare a botezului la 7 ani, dar nu e suficient.
Un botez valid e la varsta cand sti cine e Dnezeu si sti biblia ca sa l accepti intru totu.
Fac pariu pe ce vrei tu ca esti un traditionalist practicant care n a citit mare lucru din biblie si care are impresia ca poate da clasa oricui doar pentru ca tine si el post.
"daca semnati ateu de bun simt nu faceti exceza teologica" eroare de logica de gradinita tocmai de asta sunt ateu, fiindca prin cecetare teologica si stiintifica am ajuns la concluziile la care am ajuns.
Cum spuneam nici un procent mic din biblie nu cred ca sti, ca daca era asa nu raspundeai cu prostia asta.
Hai s ati dau universul putin peste cap. (si nu nu trebuie sa fi om de stiinta pentru a intelege, astea is pufuleti pentru copii.)
Stiai ca Iisus nu i nascut pe 25 decembrie?
Stiai ca ziua mortii sale nu i cunoscuta si in fata lui facem un sacrilegiu ca sarbatorim moartea lui unii cu o saptamana mai devreme altii cu o saptamana mai tarziu)?
Stiai ca daca facem asta practic il rastignim de 2 ori si aducem batjocora?
Stiai ca e ilogic ca nasterea sa sa fie pe aceeasi data nu conteaza lunea sau duminica dar ironic moartea sa trebuie sa fie citita in cafea ca altfel nu se pute?
Stiai ca arca lui Noe e imposibila din punct de vedere matematic?
Stiai ca principalul motiv pentru schisma este cum purcede duhul sfant insa in crezul original Dumnezeu nu ne cere sa stim asta, tocmai stiind ca ne vom separa ca si idiotii?
Ar mai fi multe de zis citeste toata biblia si te convingi tu.
Sa te kiss in freza.
Ceau.
Întrebătorul n-a specificat c-ar fi creștin ortodox. Cât privește calitatea creștinilor de diferite confesiuni, este de discutat. Nu cred că sunteți în măsură să-i judecați dvs. și să-i ierarhizați care ar fi mai buni.
Se pare ca nici matale nu pricepi ce scrii, hai sa ti explic ce nu e in regula cu raspunsul tau:
In primul rand e 100% crestin ortodox fiindca la catolici botezul nu se face de bebelus("sa ne botezam cei 2 copii" deci fara acordul lor pur ortodox), atunci e doar o mirungere, botezul se face pe la 7 anisori dar nici asa nu este suficient din punctul meu de vedere trebuie minim 15 ani de viata sa intelegi ce inseamna Dumnezeu si iar din punctul meu de vedere daca nu citesti biblia nu ai cum sa il accepti cu totul pe Dumnezeu.
In al doilea rand in raspunsul meu ii critic indirect doar pe ortodocsi nici catolicii sau protestantii nu s mai breji.(din experienta mea cu peste 20 de culte crestine).
In al treilea rand prietene (referindu ma iar la ortodocsi) ei boteaza la pruncie botez 100% nul din punct de vedere al bibliei, deci da ii judec fara sa mi pese de sentimentalismul acestui **** de confesiune))))
Semnat un ateu.
anonim_4396 întreabă:
DidiChanx3 întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: