| Deliaang a întrebat:

Bună! Am mai pus acum câteva zile o întrebare în legătură cu gândurile. Am înțeles ca Dumnezeu e lângă mine și ca întotdeauna a fost și va fi și am înțeles ce inseamna hula impotriva Duhului Sfânt. După asta, au venit gânduri cum că nu l-aș vrea pe Dumnezeu în viata mea(fără voia mea) și iar m-a cuprins teama. Poate ma puteți ajuta din nou cu un alt sfat și as vrea sa îmi recomandați niște rugăciuni pe care sa le pot spune(Mereu spun seara rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătoasa!")
Mi-ar plăcea dacă n-ar răspunde ateii.

11 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Cel mai bun manual de rugaciune sunt Psalmii, Nu trebuie sa te sperii de ganduri rele, pe langa constiita care ne indemna sa il cautam pe Creator toti avem si o natura pcatoasa care ne ispiteste spre lucruri rele. Biblia spune/ Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn(Stapan) si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu l-a inviat din morti, vei fi mantuit.(Romani 10/9)Important e sa alegem sa ne daruim sufletul lui Dumnezeu asa cum unii aleg sa il dea lui Satana, Daca ne daruim Lui, EL promite ca ne infiaza, ca devenim copiii Lui. _Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Nimele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii al lui Dumezeu-Ioan 1-12.C
Citeste evangheliile si tot Noul Testament cu rugamintea inainte ca Dumnezeu sa te ajute sa intelegi ce vrea sa iti vorbeasca pin cartea Lui.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu nu sunt nici ateu, nici credincios.
Dacă te-a cuprins teama, cum ai simțit-o?
Eu îți recomand o rugăciune.
Doamne, cum te ajut eu pe tine?

| Deliaang explică (pentru sadrian46):

Am început sa simt teama, când aveam gânduri tot mai negre și plângeam mereu pana am intrat în depresie. Din fericire rar îmi vine un gând. Am sa spun rugăciunea recomandata de tine.

| sadrian46 a răspuns (pentru Deliaang):

Mă bucur că rugăciunea mea ți-a spus ceva. Și anume, îmi asum ( adică tu) responsabilitatea proprie și lui Dumnezeu pe a lui.

| mentholinks a răspuns:

Habar nu ai de Dumnezeu. Tu practic il insulti fara sa-ti dai seama dar nu cum crezi.

| CostinAlamariu a răspuns:

Salut. Iti recomand cu caldura sa vorbesti cu un preot duhovnic experimentat pentru ca el te poate ajuta infinit de ori mai mult decat orice incapabil de pe tpu.ro
Cea mai buna metoda e sa ignori gandurile astea, dar mai multe o sa-ti zica un preot duhovnic.

| SharpEagle a răspuns:

N-ai cum sa te lepezi de Dumnezeu. E ca si cum te-ai lepada de parintii tai. Intorcandu-le spatele, iti intorci tie spatele. Orice ai face, gena lor va fi in tine. Ca ai putea sa alegi sa o ignori, aia e alta treaba. Dar e doar o aparenta. Si nu te vei putea minti la infinit...

| slayer09 a răspuns:

Sa nu te sperie gandurile urate care vin. Ca cu cat te sperii mai rau cu atat gandurile te impresoara si te lupta. Daca vine un gand incearca linistita sa iti spui ca nu e gandul tau si sa nu il primesti. Daca nu merge incearca sa oftezi si sa zici Doamne iarta-ma, si schimba concentrarea pe altceva.

| tudorvolcano a răspuns:

Cel mai bun lucru este lepădarea totală a imaginației.
Imaginația este poarta prin care intră demonii în oameni, și prin care corup pe oameni.

Trăiește viața cu adevărat, fără a-ți imagina ceva, și să te rogi neîncetat.
Deasemenea, pune strajă gândurilor și păzește-ți limba, și păzește poruncile Domnului,

| andrei056 a răspuns:

Dragul meu ganduri negative mereu vin, important e sa si plece daca tot vin. Dumnezeu mentioneaza in biblie cavorice pacat sau gand rau venit fara voiabta, fara sa vrei, acela negresit se va ierta.Incearca sa lasi gandurile negative sa treaca pe langa tine. Vei primii iertare doar întoarce-te la Iisus, marturiseste toate pacatele pe care ti le poti aminti si roaga l sa te ierte atat, fara rugaciuni speciale. Cand te vei simti vreodata neputincios suflet bland aduti aminte ca cel mai greu incercati sunt cei mai credinciosi caci ei pot fi modelati de catre Dumnezeu si merita sa se faca ceva cu ei.

| Allin_Zallin_1992 a răspuns:

"Mi ar placea daca n ar răspunde ateii". Ai grija că și asta e o forma de păcat. Asta o data. Îți dai seama că îți închizi viața invartindu te in cercul asta al credinței? Normal că nu îți dai seama. Realizezi că nu ai curajul sa fii sinceră tu cu tine 5 minute macar. Nu spun că este neapărat ceva rău in a crede într-o ființă pe care nu ai văzut o niciodata. Da e rău când exagerezi cu chestia asta. Că și în oricare alt lucru trebuie sa existe o balanta, un echilibru. Off cat mai profita unii pe urmă celor că voi. Îmi e și milă dar parca o și meritați tot o dată, că prea nu va folosiți mintea aia deloc. Vreți un Dumnezeu în care să credeți? Va dau eu unul. Credeți că oamenii pot fii buni unii cu alții fara frica de iad. Credeți că oamenii pot fii capabili de iubire sinceră fara a aștepta o recompensă divină. Credeți în oameni și oferiți fara gândul că trebuie să vă vadă vre o divinitate. Altfel felul în care o faceți voi e tot o bătaie de joc. Cine înțelege, înțelege. Cine nu sa mai caute.