Biblia relateaza in cea mai veche carte din ea despre EXISTENTA vietii in univers, nu numai pe pamant. Daca nu va veti "incrancena" in a comenta Biblia fara a citi ceva din ea nu veti afla mai ninic DAR daca cu umilinta si dorinta de cunoastere veti studia Cartea Cartilor veti gasi in ea si indicatii CLARE despre alte planete locuite. De ce a creiat Dumnezeu si celelalte planete si stele in univers, probabil pentru ARMONIE, echilibru si sigur pentru frumusete. Da, Dumnezeu EXISTA.
Religia crestina sustine ca tot ce exista este creat spre folosul omeniri, de ce exista planete? Desigur pentru folosul omenirii, stele si planetele au ajutat inca din antichitate la calendare, in calatorii etc.
Te rog citeste asta:
Cand Dumnezeu a creeat Zincul sau curentul electric, la ce le-a fost de folos lui Adam si Eva? Asa ziceau si ei: la ce-s bune? De ce le-a mai creeat?
Acum noi zicem la fel despre Galxii si nimeni nu da un rasp concret la astfel de intrebari...E simplu le pot folosi si cei ce vin dupa noi, poate in curand le colonizam si pe alea, poate in sute de ani, dar nu conteaza!
Uite că a vrut să ne lase o minune în plus.Du-te în spațiu și găsești răspunsul.
Si eu am intrebat-o pe profa de religie acelasi lucru si din raspunsul ei am inteles ca exista miliarde de galaxii doar pentru frumusete... Are logica, nu? Creezi un Univers intreg doar ca sa aiba omu' la ce sa se uite cand se plictiseste.
Cum am avea cea mai vaga idee despre cat de mare este El, daca nu am privi catre asa un univers maret?
"Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Ps.19:1)"
Exista cu adevarat Dumnezeu? Intrebarea este foarte buna. Trebuie sa afli in mod personal raspunsul la ea; merita!
1.Ca sa le dea de lucru oaenilor 2.Pentru a determina oamenii sa gandeasca, cum pot exporta viata si pe alte planete.3.La aceasta intrebare nu putem raspunde, avand in vedere ca nu stim (inca), daca suntem unicat sau nu. 4.Depinde ce intelegi prin D-zeu. Daca dumnezeul tau esti chiar tu, sigur exista.
Dumnezeu...scot asta cu dumnezeu din discutie, si pe alte planete nu e viata deoarece nu sunt la distanta potrivita de soare. Daca pamantul ar fi prea aproape ne-am praji iar daca ar fi prea departe am ingheta. Mai putin sa fim mai aproape ca nu ar mai trai nimeni nici pe Pamant Suntem exact la fix :] Dar mai sunt atatia "sori", si planete mai incolo, n-ai de unde sa stii pe ce planete mai e viata.Ca PRECIS mai e una asezata asa "perfect" incat sa poata fi viata si pe planeta aceia.Eu consider ce am zis ca fiind corect.Comentati si voi daca am scris ceva ce nu e asa
Faci cateva mari greseli in logica ta:
1. Pentru noi e bine aici pe Pamant, dar chair aici p[e Pamant s-au descoperit forme de viata in cele mai "ostile" locuri ( chiar de curand citisem despre o bacterie care se dezvolta in acid sulfuric)
2.Nu este Pamantul exact la fix undeva.Noi suntem niste fiinte adaptate la conditile planetei pe care am aparut. Daca oamenii apareau pe o alta planeta, conditile oferite de aceea planeta ni s-ar fi parut ideale.
3. Poate fi viata oriunde in univers. In momentul asta nu se poate spune 100% sigur nici despre luna ca nu poate gazduii viata bacteriana.
Nu cunoastem nici 5% din sistemul solar, iar universul pe langa ca este inimaginabi de mare, mai este si in expansiune accelerata. In concluzie se pare ca Dumnezeu inca mai creaza planete si stele