| Necunoscutu92 a întrebat:

Buna am o întrebate părintele m-a pus sa fac 50 de mătănii l-am făcut dar am uitat sa îmi fac sfântă cruce la acele matani se i-au in considerare? PS; am urmat toți pasi

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nee, trebuie sa la iei de la capat.

Răspuns utilizator avertizat
| DeyCj a răspuns:

Care popă și-o bătut joc de tine(ca să nu zic că și-o bătut-o de tine)?
Fi rațional, că ești ființă umană nu? Păcate? Depinde la ce-i zici tu păcate. Dacă îi s-o luăm după doxa dreaptă, și dacă „uzi pomu" când ești bat e mare păcat și trebuie să te căiești; real nici vorbă;
Mătăniile(adică exercicțiile de primată) și crucile au valoare doxică, adică sunt ritualuri(idioate). Așa zisele păcate îți vor fi oricum iertate, oricare ar fi ele, pentru că nu există păcate, la fel cum nici cel ce cică te va judeca NU există happy. Deci relax, și nu-ți mai face probleme de-asta.

| mentholinks a răspuns:

Pentru fiecare facuta gresit trebuie sa faci alte 1000 de matanii.

| xerxes1 a răspuns:

Nu au nicio valoare.
Trebuie sa-ti faci semnul crucii inainte si dupa la ce faci tu, adica motivul pentru care parintele ti-a dat canonul.
Daca i-ai fi aratat preotului cum pacatuiesti preotul iti dadea 50 de lei.

| Steregoi a răspuns:

Mataniile sunt un fel de genuflexiuni.

| Nilsson a răspuns:

Iertarea pacatelor nu se face prin matanii, gesturi si incantatii repetitive, ci printr-o pocainta sincera in fata Lui Hristos si angajamentul de a incepe o viata noua si curata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se iau in considerare mataniile, fiindca orice efort nu este uitat si Imparatia lui Dumnezeu se obtine prin straduinta si fiecare se sileste pentru ea. Este imperios necesar sa indeplinesti canonul dat de preot si sa asculti de el, mai ales ca in Biblie spune sa fim supusi preotilor: "Fiilor duhovniceşti, supuneţi-vă preoţilor" 1 Petru 5, 5
Semnul Sfintei Cruci trebuie sa-l facem ca sa nu ne asemanam cu sectantii adventisti propagandisti, care nici semnul Sfintei Cruci nu stiu si nici nu vor sa-si faca si se comporta ca niste dusmani ai ei, tot incercand sa insele si sa rataceasca, precum le dicteaza secta lor americana fara niciun Dumnezeu.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

La ce crezi ca te-ajuta?

| LOVW a răspuns:

Nu știu pentru ce te-a pus preotul să faci mătăniile, probabil pentru iertarea păcatelor, Canon, etc.
Vreau să-ți spun că Dumnezeu nu te iartă pentru că le faci, El nu a zis că aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi, dimpotrivă.
,, Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.,,
Mătăniile nu vin de la Dumnezeu, ele sunt niște tradiții. Ele vin din mintea oamenilor nu din inima lui Dumnezeu. Dacă vrei să fi iertat(ă) deplin, trebuie să Îl primești pe Iisus ca mântuitor personal. În acel moment vei fi iertat(ă) de orice păcat, aceasta fiindcă Iisus a murit pe cruce pentru păcatele tale și ale întregii lumi. Uite ce a făcut împăratul Iosia,, s-a întors la Domnul din toată inima, din tot sufletul şi din toată puterea lui, întocmai după toată legea lui Moise, aşa cum nu mai făcuse niciun împărat până la el şi cum nu avea să mai facă vreunul după el"(4Regi23.25). Nu crede ereziile acestea, citește Biblia, ea este Cuvântul lui Dumnezeu care te va ajuta să faci diferență între bine și rău. E o carte cu totul specială. Dumnezeu a iubit atât de mult lumea încât a dat pe singurul Său Fiu, ca oricine crede în El, să nu piară ci să aibă viață veșnică. Uite câteva link-uri pe care să le citești :
Iertarea păcatelor :
https://www.gotquestions.org/Romana/iertarea-Dumnezeu.html
Vestea bună :
https://www.gotquestions.org/Romana/Planul-de-mantuire.html
E Biblia adevărată?
https://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-Cuvantul-Dumnezeu.html
Sper să te întorci la Domnul, El este iubirea, pacea și fericirea!
Dumnezeu să te binecuvânteze!

Răspuns utilizator avertizat