| Alx1220 a întrebat:

Am o mare problema.
Am o relatie infloritoare cu un barbat pe care il doresc din tot sufletul alaturi de mine pentru tot restul vietii,iar el ma iubeste nespus de mult. Vrem sa ne casatorim,dar de aici incep problemele, avem religii diferite. El este adventist,iar eu sunt ortodoxa.
Vrem neaparat sa ne casatorim si religios, dar nu vrem sa renuntam la religile noastre.
P.S: El a fost botezat ortodox, dar cand a devenit major a hotarat sa treaca la adventisti.
Va rog din suflet sa imi dati un sfat.

10 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Mai bine ramaneti doar in relatii de amicitie si renuntati la casatorie. Stiu ca nu e usor, dar merita efortul. Casatoriile au succes doar daca amandoi sunt in aceeasi religie sau daca amandoi n-au nicio religie. Altfel apar probleme, chiar grele. Stiu ce spun, pentru ca am intre rude un cuplu care e chiar in situatia asta (adv. vs ortodox). La inceput fiecare e convins ca va putea fi tolerant cu religia celuilalt, dar toleranta incepe sa dispara dupa vreun an-doi. El va incepe sa insiste sa vii la intrunirile lui, va incerca sa iti tot explice de ce e bine asa cum crede el, il vei auzi prin casa cantand cantari de-ale lui, vor tot veni "fratii" in vizita pe la el, vor insista si aia sa te convinga, se va duce si el in vizita la ei, tu ramanand singura...si uita asa raiul de la inceput se transforma incet-incet in iad; mai ales cand apar si copiii si se vor duce lupte intre voi care cum sa-i educe. Dupa cativa ani o sa vrei sa dai timpul inapoi, ceea ce nu se va mai putea. Si o sa fii de acord cu zicala: Da-i doamne mintea romanului de pe urma. Acum este timpul sa actionezi daca vrei ca lucrurile sa nu decurga in acest fel.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Adventistii nu sunt chiar rai.Un fel de ortodocsi mai seriosi.
Poti renunta linistita la spoiala de religie pe care crezi ca o ai.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Religia dezbina oamenii in loc sa-i uneasca.
Poate va vine mintea la cap si renuntati amandoi la cultul lui YHWH criminalul biblic, sau zelotului Iisus care si-a dat viata incercand fara succes sa-si elibereze poporul de ocupatia romana.

| Jardelin a răspuns:

Bine ca nu ai o relatie defloritoare!

Parerea mea este ca tu nu prea esti ortodoxa. Daca erai cu adevarat crestina-ortodoxa, stiai cu se maninca Ortodoxia, si duceau o viata crestina ortodoxa, nu-ti pierdeai vremea cu un ratacit.

| IvanMihai a răspuns (pentru Jardelin):

Ce înseamnă pentru tine "rătăcit"?
Numai creștin ortodocșii nu sunt rătăciți?

Oricum religiile creează despărțiri între oameni deși ar trebui să ne unească.
Nu văd de ce nu s-ar putea căsătorii două persoane de religii diferite atâta timp cât se iubesc!

| Jardelin a răspuns (pentru IvanMihai):

Analfabetule, "casatorii" se scrie cu un singur "i".

| IvanMihai a răspuns (pentru Jardelin):

Corect referitor la gramatică.
Asta este tot ce poți să spui referitor la ceea ce am spus?

| 熊Panda熊 a răspuns:

Incearca sa-i explici dogma ortodoxa. Religia lui se cam contrazice in propriile ei cuvinte. Adica ei vor sa tina si Legea Veche si Cea Noua.
Ei nu mananca carne de porc/iepure/etc, dar nu se circumcid, ceea ce cere Legea Veche.
Ei tin sambata, cand sambata scrie in Biblie ca trebuie tinuta doar de evrei si tot in Sf. Scriptura scrie ca primii crestini sarbatoreau Duminica, Ziua Invierii Domnului.
Ei nu cred in preoti, dar preotii, episcopii si diaconii sunt descrisi in Biblie si trimiti sa propovaduiasca.
Ei nu cred in icoane, dar Dumnezeu a poruncit sa se sculpteze ingeri pe capacul Chivotului Legamantului.
Ei neaga orice alta dovada istorica in afara de Biblie, care arata cum traiau primii crestini, dar dovezi din sec. I, II, III, IV sunt sute.
Si asa mai departe.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Eu am avut o matusa adventista, care s-a convertit la ortodoxie, deci e posibil.
Eu insumi era sa-i cred, dar m-am trezit la timp.
E o foarte mare problema in cuplurile cu credinte mixte : nu se pot cununa daca nu cred in taina cununiei, altii poate se convertesc numai asa, dar cu inima sunt tot la fosta credinta, apoi apar copii care trebuie botezati si invatati intr-o credinta, uneori poate chiar certuri,...
Dar iti urez sa te ajute Dumnezeu sa fie bine.

| somethingrayUI a răspuns:

Ce are daca este adventist?
Daca face ce scrie in Vechiul Testament spune-i ca nu-i gresit, dar nici obligatoriu.