| NewLife18 a întrebat:

Buna am o mica intrebare care tot imi da batai de cap.Am primit cateva cruciulite mici de lemn de la Arhiepiscopul Romanilor din Serbia, pana aici totul este bine.Pe unele cruciulite este pe o parte desenata Fecioara Maria cu Isus in brate, ceea ce nu am mai vazut, pe cealalta parte Isus pe cruce si la picioare este desenat ceva ca un cap de mort. Ce inseamna toate astea? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| cristinacrissss a răspuns:

Capul de mort de la picioarele lui Iisus semnifica ideea ca atunci cand El a fost rastignit a doborat moartea. Prin rastignirea Lui ne-a dat noua sansa la mantuire si la Rai... adica a invins Moartea pentru noi.

7 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Înseamnă că nu sunt făcute cu mâna ci printr-un procedeu semi industrial, că nu se apuca ăsta să facă cadouri, cruci pictate manual.

| NewLife18 explică (pentru MMihai):

Pai este normal sa fie desenat un cap de mort pe cruciulita? Si ai mai vazut tu Fecioara Maria pe cruce desenata cu Isus in brate?

| MMihai a răspuns:

Imaginația oamenilor nu are margini.

În pictura germană sunt multe icoane cu Iisus răstignit și cu un craniu jos.
De obicei sunt medalioane : pe o față este fecioara cu pruncul și pe spate Iisus răstignit.
Astea despre care zici tu sunt cruci care se atârnă la gât.

| adi97 a răspuns:

Capul de mort semnifica moartea ispita diavolul si cum Domnul nostru calca pe ea si o biruieste. Daca sti de pasti se canta,, Cu moartea pe moartea calcand si celor din mominte Viata daruindu-le''

| stejara2 a răspuns:

Chestia cu capul de mort la picioare inseamna ca a calcat moartea in picioare:,, Cu moartea pe moarte ai calcat", dar pe Maica Domnului inca nu am vazut-o pe cruciulite

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inseamna tot ce vrei tu sa insemne daca cunosti religie. fecioara si pruncul, iar Iisus rastignit arata cum a calcat moartea cu moarte.adica a dat isusi mortii ...moarte instaurand viata vesnica prin credinta in el, care a biruit lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Capul de mort sub picioare simbolizeaza ca Hristos a biruit moartea prin jertfa de pe cruce si apoi prin Inviere. Iisus se scrie cu 2 de,, i''