| Secret5 a întrebat:

Am o problema cu spoveditul! Ultima data când am fost, mi-a fost jenă să recunosc unele lucruri în fața părintelui. Adica, unde locuiesc este un sat mic și exista decât un singur popa, și îmi e rușine să mărturisesc unele lucruri! Și nu vreau să mă duc la altul, pentru că m-aș simti și mai post! Un sfat va rog?

Răspuns Câştigător
| gratargratar a răspuns:

Spovedania se face complet. Nu in detaliu, dar complet.
Daca ti-e rusine de preotul de la tine din sat, du-te la altul. Du-te undeva la oras, la un preot care nu te cunoaste.

Si eu am fost intr-o perioada intr-o situatie asemanatoare, si pana n-am marturisit tot nu m-am simtit cu adevarat liber, un om nou.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce consideri util sa stai in genunchi un fata unui popa si sa ii spui viata ta?

| milan9 a răspuns:

In ce priveste puterea incredintata preotilor de a ierta pacatele, despre ea se vorbeste in Biblie:
Ioan 20, 22: "Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute. "

| milan9 a răspuns:

@Secret5_, nu te lasa inselat vreuna din cele aproape 30000 de secte de inspiratie crestina. "Motto-ul" care mereu le solidarizeaza este principiul lor comun de a calca in picioare 2000 de crestinism transparent inscris in apgini de istorie de practica crestina pentru a inlocui aceasta in schimb cu inovatii si calomnii goale.

Adevărata pocăinţă, Hristos a legat-o strâns de Biserica Sa. - Una Singură!
În afara Bisericii nu există decât regretarea păcatului, fără o lucrare a harului! Ori Hristos nu vorbit degeaba atunci când a legat iertarea de o lucrare a harului...:

Pentru pocăinţă (regretul păcatului, iertarea şi indreptarea vietii) Mântuitorul Hristos a lăsat taina Spovedaniei.

IMEDIAT DUPĂ INVIEREA SA, Mântuitorul a afirmat importanța harului iertării încredințat Bisericii Sale.
IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii)
(taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."

| milan9 a răspuns:

Daca exista impedimente serioase (in acest caz nu cred ca exista- oamenii vin cu diverse pacate air preotul nu se erijeaza in judecatorul lor ci, intr-un sfatuitor si insotitor pe calea mantuirii, prin care lucreaza insa si harul lui Dumnezeu) iti poti schimba duhovnicul fara ca acesta sa fie deranjat de ceva. Va intelege.

| Steregoi a răspuns:

Inaintea Lui Dumnezeu nimic nu e secret.

| Mircea08 a răspuns:

1) Nu te mai spovedi - preotul spune sa te spovedesti dar Iisus spune altceva :
"Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul.
Căci fiecare îşi va purta sarcina sa."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/4, 5)
2) Comporta-te de asa maniera incat sa poti spune TOT CE AI FACUT oricui fara sa iti fie rusine. Daca si tie iti ese rusine cu ceea ce faci, si nu gasesti nimic de facut decat sa ascunzi faptele tale, atunci ce sfaturi sa-ti mai dea altii?

| Irinel15123532 a răspuns:

Poti merge la un preot, dar exista doar un singur mijlocitor intre om si Dumnezeu, si acela este Iisus Hristos Domnul, spune-i Lui in rugaciune ce ai facut, si cere-i iertare prin credinta in moartea Lui pe cruce, si te va ierta.
Dar trebuie sa fii mantuit, esti mantuit? esti fiul Lui?
Ai numele scris in cartea vietii? ai Duhul Sfant in tine?
Acest moment, poate fi inceputul tau cu Dumnezeu.
Tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune foarte simpla, sau nu neaparat aceasta, nu conteaza in ce fel o spui, conteaza sa iti pui increderea in Hristos printr-o alegere, ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Urmareste asta te rog.
https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY&t=1288s

https://www.youtube.com/watch?v=2kqPxi23s9E&t=2180s

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e nevoie sa mergi niciunde. Si cel mai probabil si daca ii vei spune totul, nu va fi in masura in care sa te poata ajuta cu ceva. Poti cugeta si de una singura la ceea ce faci. Poti vorbi cu Dumnezeu si singura despre asta. Prin aceasta marturisirea a pacatelor, trebuie sa iti dai tu seama de una singura de starea in care te afli, de motivele pentru care faci anumite lucruri.
Adevarata iertare vine abia dupa ce vei inceta sa numai faci lucrurile ce te trag in jos.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Scrie totul pe o foaie și acolo citește. Imaginează-ți că vorbești doar cu Dumnezeu și stai fără griji, căci preotul nu va spune nimănui ce aude de la tine!

| unvecin a răspuns:

E păcat să te spovedești.

Dacă ai greșit cu ceva preotului, atunci da, trebuie să mergi și să-ți mărturisești greșeala și să îi ceri iertare. Dar ce ai greșit față de alți oameni sau față de Dumnezeu se repară pe teritoriul pe care ai greșit.

Nicio greșeală pe care nu ai reparat-o cu semenul tău și cu Dumnezeu, nu poate fi reparată de preot. Dacă chiar simți nevoia de ajutor într-o problemă, gândește-te bine înainte să te expui.

Pentru că niciun om nu are dreptul să intre în sufletul tău și să afle secrete care nu-l privesc. A te face vulnerabil în felul ăsta deschide calea pentru o grămadă de posibile neplăceri și ispite. Poate fi o cursă pentru tine, poate fi o cursă pentru cel care ascultă lucrurile care n-ar trebui să-i ajungă în urechi.

Varsă-ți sufletul în fața Mântuitorului în rugăciune directă. Nu lăsa vrăjmașul să pună intermediari între tine și El, pentru că îți riști mântuirea.

„Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătam îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie." (Evrei 4:16)

„Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos" (1 Timotei 2:5)

Conștiința ta îți spune că anumite lucruri nu sunt de povestit. Duhul lui Dumnezeu vorbește printr-o conștiință bună. Nu-L alunga.

Citește Evangheliile ca să-L cunoști pe Isus. Oamenii apelau la El cu încredere. Și chiar El a spus: „pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară" (Ioan 6:37).

Citește și gândește pentru tine, chiar dacă asta va răscula tot iadul.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Cand facem pacate, avem toate indrazneala, dar cand e vorba de marturisit, avem jena si rusine. Este si asta o ispita, ca diavolul, ca si sectantii, nu vrea ca sa te spovedesti si sa te ierte Dumnezeu prin preot. Caci ce iarta popa, iarta si Dumnezeu! Evanghelia dupa Ioan 20, 22-23
Cine se inalta, va fi smerit; cine se smereste prin cainta si marturisire cinstita, va fi inaltat.
Dupa sectanti sa nu te iei, nici daca iti spun ca cerul e albastru si apa e uda! Tatal sectelor este diavolul!
Biserica lui Dumnezeu este mai inainte de secte! Harul si adevarul sunt de la Hristos prin Biserica Lui dreptslavitoare!