| Florentina9210 a întrebat:

Bună! Am și eu o întrebare care mă frământă sa zic așa. Ce părere aveți despre oamenii posedați? Sunt cazuri reale sau multi dintre ei se pot preface? De ex. Acum ceva timp am fost in trecere cu o mătușă la slujba, a dorit să ajungă acolo sa plătească acatist. Și am stat câteva minute, de am ascultat sfintele Taine. Era o femeie care făcea că toate alea gen țipă, se zvârcolea, făcea că șarpele etc. De vorbit, vorbea cu vocea ei doar comenta la preot gen :" nu mai stai mult aici, mă duc la baba aia ...baba aia e capul răutăților" nu știu ce a vrut să zică prin asta. Cert e că eu după asta nu am mai dormit o săptămână. Spre sfârșit o luase somnul și când se trezi se comporta normal... Voi ce părere aveți? Exista sau nu? Sau m-am speriat degeaba?

33 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

După cum ți s-a zis, cazuri de bolnavi psihici se pot manifesta astfel, asemănător cu cazurile de posesie demonică. Însă cazurile de boala psihica nu depășesc limita umanului. Trei cazuri supranaturale îți prezint, ca sa înțelegi că există și oameni posedați. Cel mai simplu: un tinar ce l-am cunoscut eu personal. Era normal cît timp statea departe de biserica. Cînd începea să frecventeze biserica, începeau și problemele de natura psihica. Nu că i-ar fi fost frica de biserica, sau ceva de genul. Din fericire, se putea controla, dar erau probleme serioase. Asta din cauza că mama sa facea vrajuri acasă. Unul care m-a făcut să mă treacă fiorii, și pe mine, și pe cei ce mai erau acolo: o femeie cu voce subțire, pe cand era sub posesie, a început demonul sa vorbească prin ea, și timbrul vocii i s-a schimbat, devenind una foarte groasa, de bărbat. Eu știu că unii pot sa isi schimbe mult timbrul vocal, dar in acel caz schimbarea era prea serioasa. Plus că a început să zică, sa acuze pe cineva de niste lucruri de care se făcea vinovat, lucruri știute doar de acea persoana. Al treilea, cel mai grav pe care l-am cunoscut, a fost de doua ori, într-o seară s-a manifestat la un grup de rugăciune, iar mai apoi in noaptea ce a urmat toți cei ce au fost la grup, vreo 12 persoane au avut parte de arătari ale demonilor, (in vis, vedenii, real), iar după două zile, s-a manifestat în biserica, mult mai grav, a fost nevoie de cinci zdrahoni de bărbați să îl țina sa nu faca dezastru. Și era un tinar de aproximativ 1, 60 și foarte slab, că ziceai că dacă îl lovești un pic, cade jos.
Faptul că te-ai simțit rău în perioada cît s-a manifestat acea femeie arata că a avut influenta asupra ta. Sunt persoane sensibile la nivel spiritual care pot fi afectate, copii intra in aceasta categorie, de aceea nu se recomanda sa fie lăsați cînd se întâmplă astfel de lucruri. Faptul că nu ai dormit o saptamana, daca nu a fost de frica a ce s-a întîmplat sau din alte motive, atunci sigur tot datorită influenței demonice a fost.
Eu cred că o mare parte a problemelor de natura psihica, mentala, sunt de origine demonică. Pentru că posesiile demonice induc astfel de probleme.

| Florentina9210 explică (pentru cristi202):

Mulțumesc pentru răspuns. Aveți dreptate că pot fi și cazuri reale dar de cele mai multe ori oamenii se mai și prefac. Cat despre mine pot spune că am fost foarte afectată de acea întâmplare. Cu greu am reușit să mă adun și să pot dormi liniștită. Încă ceva ...se pare că am mai participat la o slujbă de curând unde din fericire nu au mai existat persoane de genul însă brusc pe la mijlocul slujbei a început să mi se facă rău și să vad in ceață. Nu mai puteam respira. A trebuit să ies puțin afara și după ce mi am revenit m-am întors și am asistat până la sfârșit la slujba. Eu posibil sa fiu și eu țintă? O perioadă can de un an am făcut meditații cu diferiți arhangheli. Cel puțin așa am crezut doar că nu erau chiar îngeri. Am aflat asta mai târziu. Și atunci am și pus stop. Ba chiar am apelat pentru ajutor la examen auto. Arh Cassiel cu el am luat legătura cel mai mult ba chiar am purtat și sigiliul doar că am renunțat cum v-am zis in cele din urmă aflând natura lor.

| cristi202 a răspuns (pentru Florentina9210):

Desigur că sunt mulți care se prefac, sau sunt cazuri de boli psihice. Dar asta nu da la o parte realitatea.
In domeniul spiritual poți pătrunde doar in doua feluri, prin două "porți": Isus Hristos, prin relația cu El, sau demoni. Unii demoni pot sa se prefaca in îngeri, arhangheli, ființe de lumină, etc. Biblia spune că cel rău poate asta.
Pentru că ai avut asemenea contacte, ești o ținta. De aceea și ești sensibila

Și ce as putea face sa nu mai fiu sensibila? Îmi e teama că nu cumva sa fiu și eu una dintre acele persoane de care am povestit...

Nu prea mai ai ce face, odată ce te-ai implicat. Doar sa te ferești de situațiile în care cei posedați se manifesta.
O soluție ar fi, dar nu e simpla, căci îți va revoluționa întreaga viață. Sa devii creștină practicantă. Nu zic prin asta una care merge la biserică, face fapte bune, etc. Nu religia conteaza, ci relația personala cu Isus Hristos. Caci doar El poate ajuta in astfel de situații. Daca vrei, îți pot spune mai pe larg despre acest lucru

Și nu trebuie sa îți fie teama că ai fi una din acele persoane atita timp cît nu ți se întâmplă lucruri ciudate la nivel mental sau psihic. Daca totul e normal, chiar nu ai de ce sa te temi.

Chiar și după ce am am greșit am mers la duhovnic. M am spovedit și mi-a spus sa nu mai fac așa ceva. Dar simt că Dumnezeu mi-a iertat și îi simt prezenta din nou în viața mea. Cat despre a deveni creștină practicantă, ei bine nu pot spune că merg la biserică și chestii de genul. Mă rog acasă. Țin post cât pot. Milostenie fac. Desi preotul de la mine din zona (suntem prieteni de familie) îmi spune mereu să merg duminica la slujba, parca nu mă atrage asta. Consider că pe Dumnezeu îl putem avea și în suflet și putem vorbi cu El si acasă.
Cat despre teama mea de a nu deveni una dintre acele persoane pot spune că am mai avut întâmplări de genul. Cum ar fi : o dată m-am trezit pe la 4 dimineața și simțeam că nu mă puteam mișca și nici vorbi și că și cum ceva îmi lua oxigenul. Asta s-a întâmplat de doua ori. Înainte când începusem să fac un Canon foarte puternic, tot așa Intr o noapte după ce m-am pus la somn simțeam că și cum ceva mă trage înspre margine, de picioare. Când m-am trezit nu era nimic dar atunci am chemat-o pe mama să doarmă cu mine. Acum o săptămână, stăteam în pat și deodată îmi pica acel capac de la lustra. Când am venit de la o slujbă, acum trei ani, când am ajuns acasă îmi căzuse icoana cu Maica Domnului. Cat despre somn... nici în prezent nu pot sa adorm la o ora decenta. Dar în rest pe timpul zilei sunt ok. Merg la cursuri, conduc, sunt o fire foarte sufletista și mă consum din orice. Cat despre capitolul dragoste ..aici stau la fel de prost că și cu somnul. Mă gândesc că nu cumva aceste lucruri ce mi s-au întâmplat să nu aibă vreo influență negativă asupra persoanelor pe care le întâlnesc. Sa mă faca sa fiu singura, mă gândesc. Prima relație de trei ani s-a sfârșit brusc, aparent fara niciun motiv real. Pur și simplu a vrut "pauză"deși l-am cunoscut tot la biserică și pe el și am crezut că e un tip aproape de Dumnezeu și că m-ar putea înțelege mai bine...și tot așa am mai întâlnit și alt băiat care după patru luni la fel s-au întâmplat lucrurile. Se întâmplă ceva și la nivelul asta deoarece la început îmi place de cineva după un timp parcă îl urăsc și nu îl mai pot suferi.

Eu cand am zis crestin practicant nu m-am referit la acele persoane care sunt bisericoase, care poate doar la suprafata arata a fi crestini. M-am referit la cei care sunt intr-o relatie cu Dumnezeu. Bunicii mei erau ca tine, nu mergeau prea des la biserica, dar au facut din casa lor un adevarat colt de rai, pentru ca erau oameni cu teama de Dumnezeu. Cind te rogi constant, cand stii ca esti iertat, cand simti prezenta lui Dumnezeu, cand ai un duhovnic la care mergi, cand cauti sa faci ce este bine, eu cred ca e destul pentru a spune ca esti crestin practicant, pentru ca pui in practica la nivelul inimii credinta ta.
Experientele ce le-ai avut noaptea indica o activitate demonica, dar asta nu inseamna neaparat ca problema e la tine, ca tu ai avea probleme in acest sens. Pot fi si cauze exterioare, cum a fost cand am stat cu chirie la o casa, noaptea auzeam zgomote puternice din pod, ziceam ca sunt pisici ce umbla, am mers intr-o zi sa astup gaurile, ca era plin de gauri, ca sa nu intre pisicile, si cand am urcat in pod, o teama serioasa inexplicabila m-a apucat, daca as fi fost singur acasa sigur nu urcam. Si nu sunt genul de om care sa se teama din orice, dimpotriva, am facut armata la granicieri, nopti intregi petrecute in zone pustii, am avut si experiente de viata care m-au facut sa inteleg ca a te teme e adesea stupid, chiar daca esti in pericol, caci teama ca emotie te face sa te pierzi, deci chiar a fost ceva ciudat. Iar in noaptea ce a urmat, zgomotele au continuat, si atunci am realizat care era sursa lor. Daca dormi in intuneric complet, incearca sa dormi mereu cu o lumina de veghe. Sa fie lumina atit cit poti distinge lucrurile. In astfel de situatii ajuta mult. Asta ti-o zic si ce stiu de la altii, si din proprie experienta, si eu am avut probleme in acest sens.
In ce priveste relatiile, ar arata ca ai avea probleme. Dar e greu de spus. Pot fi si vrajuri facute de altii de legare/dezlegare a relatiilor, sau care sa fie facute pe tine ca sa nu te poti apropia de nimeni.
Dar, ideea principala e urmatoarea: cit timp poti sa te rogi, cit timp simti prezenta lui Dumnezeu, cit timp iti recunosti pacatele si te spovedesti, eu cred ca e ok. Chiar daca e sa ai probleme, si pot fi probleme serioase chiar si la crestini, atita timp cit esti cu El nu ai de ce sa te temi, El te protejeaza. Mai experimentezi uneori chestii ciudate, dar Dumnezeu va fi mereu acolo sa nu ingaduie ceva care chiar sa iti faca rau.
Si, daca poti, incearca sa ai perioade (o zi, doua, trei sau chiar mai mult) in care sa te rogi mai mult. Rugaciunea ne face puternici la nivel spiritual, si poate aduce rezolvare in acest sens daca cumva ai probleme.

| AVAAVA a răspuns (pentru Florentina9210):

Cei care lucrează cu îngeri, argangheli, sunt șarlatani de suflete. Bine ca ai renunțat.
Sa te ferești de Tot ce este în afara Bisericii Apostolice ortodoxe.
Cauta-ți Duhovnic, Spovedește-te urgent, primește Canon, și împărtășește-te.
Eu am apelat cu o problema la bioenergie, am fost vindecat miraculos, dar după puțin timp a început sa ma doară și mai tare în alt loc. Vindecările trebuiesc sa vina prin anumite
Jertfe aduse de noi, gen milostenie, post, rugăciune. Am scăpat de durerea a doua foarte greu, cu acatistul Sfântului Nectarie și multa rugăciune.

| doctorandus a răspuns:

Asta se numeste in DSM-5-TR possession-form dissociative identity disorder (tulburare de identitate disociativa sub forma de posesiune).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce părere aveți despre oamenii posedați? Că este o interpretare a bolii psihice. Bagă la înaintare spre explicația ființe supranaturale, venite din altă lume care ar acționa în mod specific.
Sunt cazuri reale sau multi dintre ei se pot preface? Cazurile sunt reale în sensul că ele există, cazurile, nu că demonii sunt reali. Da unii, unele se prefac. Se numește isterie, boală clasică.
Era o femeie care făcea că toate alea gen țipă, se zvârcolea, făcea că șarpele etc. Da, dar nu făcea asta singură în pădure sau la ea acasă, făcea cu public să se uite lumea la ea.
Exista sau nu? Boala există. Diavolii în imaginație. Astfel au intrat în imaginația ta, au devenit reali acolo și te-au perturbat.

| anonimg a răspuns:

Noi spunem că omul este o ființă liberă; așa și este dar doar în ce privește alegerea, și atât.
"„Care-ţi este numele?", l-a întrebat Isus (pe un om posedat). „Numele meu este „legiune", a răspuns el, „pentru că suntem mulţi."" (Marcu.5:9)
Fie cu mulți, fie cu puțini, cei mai mulți oameni sunt posedați. Noi ori suntem stăpâniți de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, fie suntem posedați de spiritele rele. Doar alegerea ne aparține.
Când cineva se enervează, nu-i spunem noi: "Ce, ai draci!?" Și noi nu putem controla lumea nevăzută și ființele ei, fie că vorbim de cele sfinte, fie se cele nesfinte.
Noi avem puterea de a ține răul departe de noi. Dar din pricina caracterului și temperamentului nostru needucat putem ajunge să nu mai avem control asupra acestor spiritelor rele.
Satana cere dreptul asupra noastră dar nu i se dă dreptul decât atunci când noi i-l oferim. Până atunci suntem în poziția de a alege. Lipsa unei alegeri ne va exclude dreptul de a sta alaturi de Dumnezeu în veșnicie, tocmai din pricina naturii noastre păcătoase care nu am ales să o schimbăm timp de o viață întreagă.

Ca să explic cazul prezentat de tine, femeia respectiva a ajuns posedată de diavol pentru că nu a depus niciun efort să-și țină în frâu temperamentul urât. S-a lăsat condusă de gânduri negative, și astfel a ajuns să fie stăpânită în așa măsură se îngerii răi. Astfel se oameni nu sunt cazuri pierdute, dar aceștia nu mai pot fi conduși de oameni la Dumnezeu. Dacă-și văd starea, aceștia pot striga către Dumnezeu pentru salvare în adâncul sufletului lor, chiar dacă trupul, vocea le-ar fi împiedicată de cel rău.
Repet: orice gând rău, orice cuvânt rău, și orice faptă rea nu sunt din inițiativă omenească, ci de spiritele rele, dar cu acordul omului.

| Dismally a răspuns:

Te-ai speriar degeaba, nu exista asa ceva, sunt doar oameni cu probleme psihice.

| Florentina9210 explică (pentru Dismally):

Am înțeles. Mersi că m-ai liniștit))) Eu chiar am crezut la un moment dat că poate acel spirit iese din ea și intră în mine deoarece îmi era foarte frica și poate de asta se folosesc ei sa se atașeze de om. La un moment dat mi se făcuse și mie rău și nu mai puteam respira...

| Dismally a răspuns (pentru Florentina9210):

N-ai de ce sa-ti faci griji, spiritele nu intra in oameni, asta se intampla doar in filme si in carti big grin

| Florentina9210 explică (pentru Dismally):

Deci de ani de zile am așteptat răspunsul asta? Mai era o tipă care pretindea că ar fi fost posedata și nu de orice demon ci de unul puternic pe nume Asmodeus. E pe Netflix documentarul și zicea că încă este cu ea și o ajuta. Acum incep sa cred că toate acestea nu sunt decât escroci.

| SelenaTpu a răspuns (pentru Florentina9210):

Vor sa se dea importanti, sa atraga tentia sau sa sperie lumea care nu prea stie despre ce e vorba

| Dismally a răspuns (pentru Florentina9210):

Se poate ca ea chiar sa fi crezut asta, cand ai probleme psihice poti sa crezi ca esti si elicopter big grin

| armani12 a răspuns (pentru Florentina9210):

Exista astfel de lucruri...nu exista boli psihice.din ce spui tu, da era posedata acea persoana!

| raMLesS a răspuns:

Ce faci Fiorenta, mai stii cand vorbeam noi in urma cu vreo 5 ani rolling on the floor Apoi te-ai facut nevazuta.

| StrongHeart a răspuns:

Normal ca exista, eu stiu pentru ca am trait experienta asta si daca nu erau parintii si rugaciunile monahilor, ajutorul preotilor, as fi sfarsit la 3m sub pamant.
Crede-ma, ca la un moment dat ajungi sa realizezi niste chestii si ti se schimba complet perceptia despre viata.
Asa traiam si eu, cu impresia asta ca viata este o gluma si eram un visator. Dar m-am trezit la realitate dupa niste experiente neplacute.
Dar poate veni in multe forme, de exemplu la mine a fost vorba de droguri/otravirea organismului, dar poate fi in foarte multe forme si daca vrei sa afli mai multe iti recomand sa citesti despre sfintii parinti sau sa cauti pe Youtube parintele Pimen care vorbeste despre subiectele astea, considerate de unii imaginatie. Nu e imaginatie, e foarte real si realizezi asta cand ti se intampla tie.
De asemenea, exista si oameni foarte prefacuti care fac mizeriile astea pentru bani, cum fac unele secte sau culte religioase.
Deci eu nu ti-am zis astea sa te sperii, ca poate esti sensibila, doar sa cunosti adevarul. Lucrurile astea exista, nu sunt prostii. Desi unii sunt prefacuti si exagereaza.
https://www.youtube.com/watch?v=D9l2ok-rmtg&ab_channel=CristiBumbenici

| StrongHeart a răspuns:

Ti-am raspuns, dar ai la setari pe TPU sa nu primesti mesaje(pm) decat de la prieteni.

| blackann a răspuns:

In cazul povestit de tine clar nu era posedata.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Contrar majoritatii de aici, da, cred in posedare demonica, dar ma indoiesc sa fi fost ceva de genul aici. Oricum, nu poti stii de la inceput daca cineva este posedat, trebuie efectuata o ancheta amanuntita de catre preoti, ca sa se asigure ca victima nu e de fapt bolnava psihic.Insa in ceea ce ai descris tu, nu exista niciun semn particular al posedarii demonice(adica unul care sa nu se gaseasca si la o boala pisihica). Oricum, nu ai de ce sa iti faci griji!

| StrongHeart a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Deci, ai cel mai tare nume de pe TPU, jur laughing
Si da, ai dreptate, doar ca multi se mint pe ei ca nu exista si paranormal. De obicei oamenii sunt la extreme, ori vad in jurul lor numai semne si fantome, ori nu cred in nimic, cred ca trebuie putin mai mult discernamant si sa nu ne lasam influentati, prostiti usor.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Demonizarea este un fapt biblic de necontestat: Iisus Hristos Dumnezeu a scos legiuni de demoni din cei posedati, in Ghergheseni si Gadara, dar si in alte locuri. Dar nu trebuie sa dai atentie unei creaturi cazute diavolesti, care nici in porci nu poate sa intre fara voia lui Dumnezeu!
Lui Dumnezeu, care este necreat si care a facut cerul si pamantul si marea si toate din ele, trebuie sa-i dam atentia dupa legea iubirii si harului, nu unei creaturi cazute care seamana doar dezbinare, tatal minciunii si ucigator de oameni, de la inceput.

| SelenaTpu a răspuns:

Sunt mulți cu probleme psihice. Și acum sute de ani nu se știa medical ce au și credeau ca sunt posedați

| AVAAVA a răspuns:

Posedați sunt cât se poate de reali.
Frica nu are de ce să-ți fie.
Frica este chiar un păcat.
Daca faci voia lui Dumnezeu, nu ai motive de frica.
Necuratu vorbea, nu ea.
Necuratul nu se simte bine în Biserica, și vorbea cu voce tare, ca de duce la baba aia, adică sa plece din Biseica și sa meargă la vreo baba vrăjitoare. Posibil ca atunci când a spus ca"baba aia este
Capul rautatilor" sa nu fi vorbit diavolul, ci posedata, baba fiind Vrăjitoarea. Bine, pot fi mai multe interpretări, nu am de unde sa știu exact decât dacă studiez cazul.
Tu sa nu încetezi a mai merge la biserica, deoarece Biserica este condusa de Iisus Hristos.
Sa mergi la Biserica cu plăcere, sa te spovedești și sa te împărtășești. După ce te împărătești, dispar fricile, deoarece Iisus Hristos va locui în tine. Acum depinde de noi cum îl păstrăm pe Iisus.

| calutulfericit a răspuns:

Posedații is doar oameni instabili psihic.

| Iliketohildren a răspuns:

Si eu prezint aceleasi simptome. Oare as putea fi si eu posedat.Rog multa seriozitate.Multumesc(va scriu de pe buda)

| Florentina9210 explică (pentru Iliketohildren):

Mai bine te-ai duce la culcare.