| dulcikata17 a întrebat:

Am si eu o intrebare :daca sunt ortodoxa si din motive personale vreau sa ma botez la catolici, cum se face botezul? sau unde pot citi despre asta? schimbarea religiei?

22 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Sa stii ca este un mare pacat sa parasesti credinta ortodoxa pentru catolici. Ei au erezii adica invataturi gresite de credinta. Daca chiar vrei sa faci asta ia legatura cu un preot catolic, daca ai fost botezata in numele Sfintei Treimi nu se face mai face botezul doar cateva rugaciuni. Sa stii ca vei zice ca nu esista diferente la slujba insa exista foarte. Eu poti sa tii le spun daca vrei. Sper ca te-am ajutat.

| xerxes1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Catolicii nu au cultul mortilor, slujba dureaza mai putin si nu este behaita, stai pe scaun nu in genunchi, nu-ti dau vin cu bale de baba la impartasanie.

| dulcikata17 explică (pentru anonim_4396):

Vreau sa stiu, da-mi msj priv, te rog

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Ia ghici care a fost prima biserica? nu a fost una sectancta si biserica catolica si ortodoxa, acestea doua formau o singura biserica

| RAY a răspuns (pentru dulcikata17):

Te duci la biserica vb cu preotul si gata

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Erezii adica invataturi gresite de credinta la aveti voi sectancti nu biserica catolica

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Dragul meu eu sunt CRESTIN ORTODOX singura religie adevarata. Daca stii chiar asa multe cred ca nu stii unele aspecte. Capul bisericii ortodoxe este Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe cand capul bisericii catolice este Papa considerat infailibil. Intr- adevar ne-am despartit de biserica catolica in 1054 prin Marea Schisma insa pana atunci nu era doar biserica catolica ci era Biserica Ortodoxa Catolica. Sectantii cum spui tu nu au nicio legatura cu ortodocsii, erezie! Singura religie adevarata a fost, este si va ramane Ortodoxia!

| Nonehhhjj a răspuns:

Eu zic ca stai liniștita și sa studiezi Biblia înainte sa faci o decizie, iar când vrei sa te muți la alta religie( ceea ce nu e nimic rau) trebuie sa înțelegi de ce faci asta( nu din cauza ca te măriți cu un bărbat catolic din ce presupun eu), botezul trebuie sa fie făcut o data in viața, atunci când conștientizezi ca îl faci și din dragoste pentru Dumnezeu, e un legământ între tine și Domnul ca îi predai viața in mâinile Lui, nimic altceva.

| xerxes1 a răspuns (pentru Nonehhhjj):

Te referi la Domnul criminal din Biblie?
A locuit un timp cu evreii lui, dar dupa aceea a disparut spre norocul nostru ca cine stie ce tampenii ar mai fi facut.

| Nonehhhjj a răspuns (pentru xerxes1):

Cum adică criminal, ia și citește Biblia, Dumnezeu a îngăduit unele lucruri dar din ce cauza din cauza omului pentru ca așa voia el, dacă Dumnezeu a dispărut din viața ta nu am ce iti face, sper ca nu ai făcut păcatul de neiertat, împotriva Duhului Sfant. Pune mâna pe Biblie și întoarcere la Dumnezeu cât timp mai este Har de la el.

| xerxes1 a răspuns (pentru Nonehhhjj):

Zeul biblic a ucis documentat 20 de milioane de persoane.

| RAY a răspuns (pentru Nonehhhjj):

Conform bibliei nu exista nici o religie ca iisus nu a facut nimic nici nu a scris nimic

| Nonehhhjj a răspuns (pentru RAY):

Ma refeream la felul cum a trăit Domnul Isus Hristos.

Cum a trait nimeni nu stie ca biblia nu a fost scrisa de martori oculari si de autori anonimi in fapt in primele secole erau evangheli anonime fara un anumit nume, probabil a trait ca un rabin

Cum adică nimeni nu știe? Dar apostolii ce au fost? Sunt martori la toată viața Domnului Isus Hristos... și cum ca autori anonimi, evanghelia a fost scrisă de apostoli... asta e noua.

Numai 8 din cele 27 de cărți sunt în mod sigur scrise de autorii cărora le sunt atribuite,[4] și anume șapte din epistolele pauline și Apocalipsa lui Ioan (care e cert scrisă de cineva numit Ioan, deși nu e clar cine era acel Ioan, de exemplu nu știm dacă era apostol).[2] Cele șapte epistole sunt ortonime (adică numele autorului este corect redat de tradiție), iar Apocalipsa este omonimă (adică scrisă de cineva care avea același nume cu autorul atribuit ei în mod tradițional).[5] Restul sunt fie falsuri fie false atribuiri fie cărți a căror autenticitate nu este certă.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Noul_Testament

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Evanghelia_dup%C4%83_Marcu

Ea este astfel o scriere pseudonimă.[1][2][6][7] Această evanghelie nu susține că ar fi fost scrisă de martori direcți la evenimentele relatate.[3][10][11]

Cum mai omule sa nu stii cine a scris-o, sunt documente, tăblițe tot ce vrei, nu stiu de unde ai venit cu ideea asta, dar acum dacă ai fi forțat sa crezi dacă Dumnezeu ți-ar sta in fata pur și simplu, ai avea vreo alegere sa nu crezi in El, Dumnezeu in înțelepciunea lui ascunde niște lucruri dar le descoperă celui ce cauta, nu într-un spirit de răzvrătire, ci într-un spirit de înțelegere, de exemplu vrei sa te împrietenești cu cineva, dacă îl iei cu din astea, cine ești, ce iti place sa faci și cu o atitudine... Dumnezeu este o persoana și El(3 persoane), nu ar trebui sa îl căutam ca pe un lucru ca și cum el ar fi absent, dacă vrei El iti descoperă.

Omule eu vorbeam despre autori noului testament, ca ce contin ele stiu mai bine decat majoritatea crestinilor