anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Am vârsta de 16 ani și mă gândesc la viitorul meu cu lucrurile sfinte. Am auzit multe păreri și multe comparații însă nu sunt decis. Eu sunt ortodox și aș vrea să fiu un creștin, să respect religia, însă au venit oamenii la mine care erau Penticostali și ziceau că nu se respectă la noi la Ortodocsi anumite lucruri, mi-au dat cu exemple din Biblie. Și sunt pe gânduri, care ar fi religia,, corectă". Mulțumesc pentru cei ce răspund, fiecare răspuns contează pentru mine în momentul de față

Răspuns Câştigător
| DEVdani a răspuns:

Un lucru foarte important, daca citim cu ATENTIE Cuvantul Lui Dumnezeu, o sa avem un mare SOC!

Dumnezeu TATAL, nu ne cheama la o RELIGIE, la UN CULT, la o CONFESIUNE!

In schimb, Dumnezeu TATAL ne cheama la Fiul Lui, la Domnul Isus.

Dumnezeu TATAL, doreste ca fiecare dintre noi,
sa avem o RELATIE PERSONALA cu Fiul Lui si sa Implinim Cuvantul Lui.

Luca 9:35

Şi din nor s-a auzit un glas care zicea:
Acesta este Fiul Meu preaiubit: de EL să ascultaţi.

La noi la ortodoxi, ESTE O MARE PACALEALA si PROSTEALA!

Pentru FAPTUL ca NU citim Biblia, preotii isi bat joc de noi, ne UMILESC, ne INVATA tot felul de MINCIUNI!

Noi ortodoxii, pupam HAINELE MORTULUI!

- ne inchinam la morti
- pupam oasele mortilor
- pupam icoanele create de MANA OMULUI
- pupam mana preotului
- ne rugam la Maria

Suntem niste FANATICI RELIGIOSI!
Si cel mai trist, suntem ANALFABETI, cand vine vorba de Biblie.

Toate cele enumerate mai sus, nu sunt BIBLICE,
sunt o INVATATURA FALSA, care ne duce IN IAD!

In schimb, un penticostal citeste Biblia si implineste Cuvantul Lui Dumnezeu.

Penticostalii NU pupa icoanele!

- nu se inchina la morti
- nu se roaga la Maria, ei se roaga direct la Fiul Lui Dumnezeu, Isus Hristos Domnul.
- nu pupa oasele mortilor
- nu se roaga la icoane
- nu se roaga la sfinti

Diferenta dintre cultul nostru ortodox si cultul penticostal,
este UNA DESTUL DE MARE!

Este adevarat, ca noi ortodoxii ii injuram pe penticostali, ii batjocorim, ii facem SECTANTI!

DAR, in momentul cand noi injuram pe aproapele nostru,
pe acel penticostal, noi calcam porunca Domnului.

Ioan 13:34

Vă dau o poruncă nouă:
Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

In ciuda faptului ca Domnul Isus, a spus sa ne IUBIM unii pe altii!

Noi ii INJURAM pe penticostali si ii facem SECTANTI!

Oare aici, nu cumva GRESIM?
Oare nu CUMVA mergem NOI IN IAD, daca continuam asa?

Dar ei (penticostalii) sunt cu ADEVARAT copiii Domnului Dumnezeu!

De ce?

Pentru ca ei citesc si IMPLINESC Cuvantul Lui Dumnezeu.

In SCHIMB, noi ortodoxii, suntem niste PAPUSI de care se foloseste Diavolul!

De ce?

Pentru ca NOI ortodoxii, implinim niste traditii inventate de omul muritor, si credem in TOATE MINCIUNILE PREOTILOR!

Si din cauza asta MERGEM IN IAD!

1 - Trebuie in MOD PERSONAL, sa incepi sa citesti Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia.
2 - Poti sa mergi la penticostali la biserica, ca sa vezi REALITATEA cum il SLUJESC ei pe Dumnezeu.
3 - Numai daca citesti Biblia, o sa intelegi ADEVARUL si REALITATEA, altfel nu se poate.
4 - NU suntem MANTUITI, daca suntem membri in cultul ortodox sau penticostal!
5 - Suntem MANTUITI, numai daca avem o RELATIE cu Fiul Lui Dumnezeu si IMPLINIM Cuvantul Lui!

Un lucru FOARTE important, trebuie sa faci parte dintr-o biserica.
Din punctul meu de vedere, biserica penticostala este una, in care poti sa cresti spiritual si sa te maturizezi.

Sa te pregatesti sa studiezi la facultate.

Nu se poate AJUNGE in CER prin cult, religie si traditii inventate de OM!

Spune clar Cuvantul Lui Dumnezeu :

Ioan 14:6

Isus i-a zis:
Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

Du-te la biserica la PENTICOSTALI si citeste Biblia cu mare atentie.

Citeste in fiecare seara, 4 pagini din Biblie.
Inainte de culcare citeste un psalm, din cartea psalmii.

Incepe sa te rogi Domnului Isus, vorbeste cu EL, comunica cu EL!

Apocalipsa 3:30

Iată, Eu stau la uşă şi bat.
Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.

Domnul Isus sa te binecuvanteze cu MANTUIRE, pe tine si intreaga ta familie.

In cazul in care ai intrebari, imi poti trimite mesaj privat.

| anonim_4396 explică (pentru DEVdani):

Foarte adevărat! Domnul sa te binecuvânteze!

| omfrumos a răspuns (pentru DEVdani):

1. "Dumnezeu TATAL, nu ne cheama la o RELIGIE, la UN CULT, la o CONFESIUNE!" - aici te contrazici singur "Du-te la biserica la PENTICOSTALI". Ortodoxia nu este o religie este adevărul revelat.
2. "preotii isi bat joc de noi, ne UMILESC, ne INVATA tot felul de MINCIUNI!" - Eu nu am văzut un preot să îți spargă ușa locuinței să îți predice minciuni sau să te umilească. Fiecare vine la biserică de bună voie. Nu în tinda bisericii a fost prima școală și primul spital? Cine își bate joc de tine?
3. "ne inchinam la morti - pupam oasele mortilor" - Taie foaie din Scriptură unde spune așa: "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale." (IV Regi 13:21)
4. "pupam icoanele create de MANA OMULUI" - Prima icoană a fost pictată de Sf. Luca. Du-te în catacombele din Roma să vezi picturi din primele secole. Există și icoane nefacute de mâini omenești de exemplu icoana Maicii Domnului Prodromița.
5. "ne rugam la Maria" - "Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei şi Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt,
Şi cu glas mare a strigat şi a zis: Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău. Şi de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?" (Luca 1:41-43). Ai citit ce zice Duhul Sfânt că este Maica Domnului? Taie foaie din Scriptură.
6. "Suntem niste FANATICI RELIGIOSI!" - Când ști Biblia din scoarță în scoarță, toată istoria creștinismului și toată scrierea patristică atunci ești fanatic. Când nu știi nici Tatăl nostru te numești fanatic?
7. Penticostalii au apărut prin secolul 19 până atunci nu exista creștinism? În România ați apărut prin 1920. Explică-mi unde ați fost timp de aproape 1800 de ani?
8. Nu mai tâlcui Scriptura după capul tău că te rătăcești. Ai auzit de Sf. Ioan Gură-de-Aur care a tâlcuit aproape toată Scriptura? Citește-i viața și operele. Fără post, fără rugăciune, fără nevoință și fără Harul lui Dumnezeu care te luminează nu poți tâlcui Scriptura.
9. "noi ortodoxii ii injuram pe penticostali" - Nu e adevărat fiecare crede cum vrea. Îi iubim fiindcă sunt aproapele nostru.
10. Nu mai spune "la noi la ortodocși" fiindcă nu ești ortodox.
11. "Şi a zis către ucenicii Săi: Cu neputinţă este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!
Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceştia mici." (Luca 17:1-2)
Doamne ajută!

| anonim_4396 explică (pentru omfrumos):

1. El nu s-a referit ca la penticostali ești mântuit și la restul nu, dar acolo se face voia lui Dumnezeu și ar fi bine sa crești spiritual acolo (mai sunt și alte culte de genul). Și nu, Dumnezeu nu ne cheamă la o religie, are dreptate. Dumnezeu ne cheamă la apropiere de El și împlinirea Cuvântului.
2. De când se predica minciuni la noi? Nici măcar nu știți dar spuneți ce va învăța preoții despre protestanți.
3. Unde scrie în întâmplarea cu oasele lui Elisei ca noi ar trebui sa ne închinăm la oase și sa le pupam? Omul ala nici măcar nu a fost pus intenționat acolo, ci din greșeală a căzut, dar asta a fost voia Domnului ca să facă o minune.
4. Dacă Luca ar fi pictat vreo icoană, ar fi fost scris pe undeva prin Biblie și ne ar fi pus sa ne închinăm la ea, dacă ar fi fost voia lui Dumnezeu. Dar tot în Biblie scrie sa nu facem înfățișări cu ce este în cer și ca Dumnezeu nu Își împarte slava și cinstea cu nimeni. Mna, e cam păgân ce faceți voi.
5. Știi de ce a săltat Ioan în burta mamei? Ptc Domnul Isus era în celalalt pântec, al Mariei, nu ptc a venit Maria. Înțelege și tu Biblia.
6. -
7. Contează unde au fost penticostalii pana atunci? Nu religia mânuiește pe om, înțelege odată! Poți fi la baptiști, la evangheliști, la adventiști... Dacă împlinești Biblia ești mântuit și atât. Nu dacă împlinesti tradițiile făcute de oameni.
8. Sa știi ca Biblia este făcută ca sa fie înțeleasă și se înțelege prin Duhul Sfant.
9. Nu prea ne iubiți când ne faceți eretici și sectanți

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru DEVdani):

""In SCHIMB, noi ortodoxii, suntem niste PAPUSI de care se foloseste Diavolul!"" &&&&&&
&&&&&&& Stimabile...atât timp cat îi bagi în aceeași oalã pe toți ortodokșii, nu ești decât un fariseu radicalist/fundamentalist!
Iar când afirmi cã la penticostali este totul ok°°°, demonstrezi cât de îndoctrinat ești de acest cult.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacã nimerește sãracul bãiat la o bisericã penticostalã unde se fac rugãciuni cu urlete°°°, nu-i mai trebuie religie în viața lui!

| anonim_4396 explică (pentru Manciu_Emil_1976):

În Biblie scrie "Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul si am strigat către Dumnezeul meu: din locașul Lui, El mi-a auzit glasul, și strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui." (Psalmul 18:6). Ceea ce se practica în biserica penticostală nu e "urlet", ci strigate, și nu toți strigă și nici nu se exagerează, asta e puterea Duhului Sfant. Dar normal ca rugăciunile sunt normale, decât sa fie o rugăciune moartă și toți sa se roage în șoaptă, mai degrabă sa fie o rugăciune înflăcărată în care se simte prezența lui Dumnezeu și suntem cercetați de El. Dacă nu cunoști, ar fi mai bine sa te abții.

| VenitiLaDomnul a răspuns (pentru DEVdani):

Domnul să te binecuvanteze!

| VenitiLaDomnul a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Nu sunt urlete, sunt rugaciuni înflăcărate, unde Duhul Sfant este prezent. Asta este una dintre cele mai frumoase lucruri de la cultul penticostal (nu stiu daca la alte culte se mai practica). Daca tu crezi ca sunt urlete, ramai cu parerea ta dar nu da păreri proaste altor persoane.

| anonim_4396 explică (pentru VenitiLaDomnul):

Adevărat! Cine nu cunoaște, judecă.

45 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Răspunsul la întrebarea dvs. este conținut în cuvântul „adevărat".

Toate religiile promit lucruri - crede în mine și vei merge în rai, reîncarnarea este reală, noi suntem poporul ales etc. O mulțime și o mulțime de promisiuni. Dar aproape toți promit un lucru în comun: religia noastră este SINGURA religie adevărată. Întrebați orice musulmani, creștini, budiști devotați etc. și îți vor spune: Noi ne-am dat seama, iar celelalte sărmane suflete amăgite sunt pur și simplu pradă greșelii.

Dar aici se află răspunsul la întrebare.

Dacă creștinii cred că a lor este singura religie adevărată, iar musulmanii cred că a lor este singura religie adevărată, este clar că un grup (sau ambele) greșesc.

Deci care este? Există vreo modalitate de a ști?

Imaginează-ți o întrebare similară: Câte roci sunt în ocean? Dacă ai întreba un milion de oameni, ai putea primi un milion de răspunsuri diferite. Nu există nicio modalitate de a ști sigur, nu?

Corect.

Religia nu poate fi „adevărată" în măsura în care înțelegem acest cuvânt. Adevărat implică un grad de dovezi care să susțină afirmațiile tale cu privire la validitatea unei declarații. Dar religia (și credința în general) este credința în ceva fără dovezi pentru asta. Prin definiție, un lucru nu poate fi verificat ca fiind adevărat fără niciun fel de dovezi.

Deci există un răspuns la întrebarea dvs. Singura religie adevărată este:

Nici una dintre cele de mai sus.

Nicio religie nu are dovada validității ei. Dacă ar avea-o, nu ar fi religie. Ar fi știință. Nu există o religie adevărată - doar credință.

— Dave Consiglio, Quora

| Sneakyyy a răspuns (pentru doctorandus):

Crestinismul este singurul adevar

| doctorandus a răspuns (pentru Sneakyyy):

De unde stii? Nici tu nu ai de unde sti ceea ce pretinzi ca stii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu exista o religie adevarata... pentru ca religiile in sine sunt inventate de oameni, la fel cum sunt si zeii in care fiecare religie crede.

Bineinteles acum, fiecare credincios de pe aici o sa iti zica ca religia lui e aia adevarata din simplu motiv ca s-a nascut intr-o anumita zone geografica si ca i-a fost impusa o religie ca fiind religia buna.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ehh, te ai lamurit acum? Toti ti-au zis ca religia lor e aia buna. Cum sa zica si ei altfel. Ceea ce demonstreaza fara echivoc ca in final religiile sunt doar povesti pe care fiecare le interpreteaza cum vrea.

| CostinAlamariu a răspuns:

Bună Mihai, penticostalii nu au habar despre ce vorbesc si nici macar nu ti-au aratat cum e religia lor de fapt. A fi penticostal inseamna sa te duci la adunarile lor intr-o clădire urata si moderna, sa canti niste cantece urate si jalnice si sa scoti sunete lipsite de sens pe care ei le numesc "vorbit in limbi". De asemenea religia lor se bazeaza pe "exprimentarea Duhului Sfant" care le produce cică diverse extazuri și îi face să danseze. Aceste stari de extaz religios si bolboroseala "în limbi" nu au existat niciodata in Creștinătate; dar au existat în religiile pagane in special in cultul lui Apollo și Dionisie din antichitate.

Nici nu se compara cu experienta noastra religioasa care e sobră și serioasă și oferă pace și armonie sfanta in suflet, nu extaz paganesc. Iar cand te mint că Ortodoxia nu corespunde cu Biblia nu îi asculta. Toate credintele noastre se gasesc în Biblie, dar ei refuza sa se uite după ele. Absolut toate.
Nu mai vorbim ca ei nici n-au istorie. Au aparut în 1900 într-o comunitate de negrii din Statele Unite. Religia Creștina n-a aparut de ieri de azi ci exista de 2000 de ani aici la noi. Daca citesti in Biblie Grecia a fost printre primele țări creștinate și tot creștini au rămas până azi. Și ce fel de creștini? Ortodocși.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

...
Ba avem habar ce vorbim și nu, clădirile noastre nu sunt urate, cântările pe care le cântam noi nu sunt urate (ce e urat în a lauda pe Dumnezeu?) și nu, vorbirea în limbi nu reprezinta niște sunete lipsite de sens. Duhul Sfant vorbește prin noi cum a făcut cu apostolii. Dacă nici asta nu mai e biblic... Și "experimentarea DUHUL Sfant" nu se manifesta deloc prin dansat sau extaz religios. Alea sunt la carismatici. Darurile Duhului Sfant care se găsesc în adunările noastre sunt cele descrise în Biblie, în 1 Corinteni (după cum spuneam, practici BIBLICE.). Dacă nu cunoști, nu mai judeca. E absolut biblic ce se întâmplă la noi, nu mai învăța oamenii lucruri greșite despre noi sau protestanți în general.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiecare vede și crede că religia lui este cea corecta, nesocotind-o sau nerespectand-o pe a altora, ceea ce este o chestie greșită. Indiferent de religie, dogmele și tradițiile ei, noi trebuie s-o respectăm, nu sa ne fălim cu a noastră în detrimentul alteia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acei penticostali au avut dreptate. Dacă tu chiar vrei sa Îl cauți pe Dumnezeu din toată inima, te sfătuiesc să te duci la o biserica protestantă, e mult mai diferit fata de ortodoxie. Ortodocșii încalcă Biblia, ăsta e un motiv pentru care, acum câțiva ani sau mai mulți ani, preoții nu dădeau voie enoriașilor sa citească Biblia, tocmai ptc în Biblie se găsește adevărul și le era teama ca dacă vor citi Biblia, vor pleca de la ortodocsi. Nu te ai întrebat niciodată de ce preoți ortodocși, călugări s au pocăit? Ei, care au făcut mulți ani de teologie, seminarii și totuși și au dat seama ca nu au ce cauta la ortodoxie? Au renunțat la postul lor de preoți și s au dus la bisericile protestante. Oare nu știau ortodocșii ce e în biserica lor? Știau, desigur ca știau. Și totuși au preferat sa renunțe ptc nu au găsit adevărul acolo. La teologie ei doar studiază despre Dumnezeu și se bazează mai mult pe tradițiile făcute de oameni, cum ar fi, teoriile despre icoane, moaște, cruce, și Biblia nu o studiau aproape deloc, o studiau fugitiv. Oare de ce? Ptc dacă ar fi studiat Biblia, și ar fi dat seama ca locul lor nu e acolo ptc ortodocșii încalcă Biblia. Când ai auzit tu vreodată ca un conducător protestant sa se ducă la ortodocsi? Eu n am auzit în toată viața mea... Nu se pune un semn de întrebare? De ce atât de mulți oameni se convertesc în ziua de azi și îți părăsesc religia ortodoxa, din neam în neam? Ortodocșii nu găsesc răspunsuri biblice când ii întrebi de ce se închină la icoane, de ce pupa moaste, de ce își fac cruce, de ce botează bebelușii... Lucrurile astea au fost inventate de oameni, Biblia le condamnă!
Dacă vrei sa Îl cauți pe Dumnezeu cu adevărat, du te la o adunare protestanta și vei vedea cât de bine e! Acolo se studiază Biblia, toți o citesc (pana și copiii), se roagă mult (de penticostali știu ca asa fac), studiază Biblia. Acolo se simte prezenta lui Dumnezeu cu adevărat. Practicile protestante sunt luate din Biblie, nimic mai mult (cel puțin cele penticostale sigur). Întreabă un penticostal de ce botează adulții. Pai, ptc asa s au botezat toți în Noul Testament. În Ioan parcă scrie "Cine va crede și se va boteza va fi mântuit", deci prima oară trebuie sa crezi, după te botezi. Și cum poate un bebeluș să creadă? El nici cum îl cheamă nu știe. Întreabă o femeie protestanta de ce poarta batic și fusta. Pai, ptc asa e scris în Biblie în 1 Corinteni și Deuteronom parcă. Înțelegi ce vreau sa spun?
Acum întreabă un ortodox de ce botează bebelușii. Nu stiu sa îți dea argumente din Biblie. Întreabă l de ce își face cruce. Nu are argumente din Biblie.
Vezi diferența?

Dumnezeu sa te lumineze sa faci o alegere bună!

| omfrumos a răspuns (pentru anonim_4396):

1. Fiecare se duce la ce religie vrea nu trebuie să convingi tu pe nimeni. Faptele nu tranca-tranca.
2. Totuși în România populația e majoritar ortodoxă, nu știu unde ai văzut tu ca fuge lumea la alte confesiuni.
3. "Ortodocșii nu găsesc răspunsuri biblice când ii întrebi de ce se închină la icoane, de ce pupa moaste, de ce își fac cruce, de ce botează bebelușii" - Sunt toate răspunsurile în Scriptură citește-o cu atenție. Dar am o întrebare: de la Adam până la Moise nu exista Biblia. Nu erau atunci credincioși? Nu se luau ei oare după tradiție?
4. "În Ioan parcă scrie "Cine va crede și se va boteza va fi mântuit", deci prima oară trebuie sa crezi, după te botezi. Și cum poate un bebeluș să creadă?" - Reiese din ce ai spus tu că dacă moare bebelușul nebotezat nu se va mântui. Nu garantează nimeni că trăiește până la vârsta maturității.

Se vede cât de mult ai citit Biblia. Tot în Biblie scrie ca copiii sunt mântuiți prin părinți. "Căci soțul necredincios este sfințit prin soția lui, iar soția necredincioasă este sfințită prin fratele. Altfel, copiii voștri ar fi necurați, dar acum sunt sfinți." (1 Corinteni 7:14).
1. Da fiecare alege ce religie vrea. Eu i-am spus adevărul. Face ce vrea mai târziu. Nu i-am zis unde sa se ducă și nici la ce cult. L am sfătuit sa încerce sa vadă cum e acolo. Nu e treaba ta.
Da, România e majoritar ortodoxa, dar tu știi cati protestanți se botează zilnic sau aproape zilnic?
Nu faceți DIN BIBLIE tradițiile voastre. Arata mi unde scrie sa te rogi la sfinți sau la icoane sau la îngeri. Am citit Biblia de aproape 2 ori și nicăieri nu apare asta, plus alte tradiții omenești de ale voastre. Și ce relevanta au versetele cu oasele lui Elisei? Înseamnă că dacă acel om a înviat, și noi trebuie sa luam exemplu și sa PUPAM moaste? NU ARE LEGĂTURĂ. În primul rand, acel om nu s-a dus sa se închine la oasele lui Elisei, asa a fost întâmplarea, ca să facă Dumnezeu o minune... Și dacă ar fi trebuit sa ne închinăm la oase și mortaciuni, Dumnezeu ne ar fi spus sau chiar după ce acel om a înviat, ar fi spus "De aceea este bine sa va închinați la oasele sfinților, ele ca vor duce în rai". În schimb, nu, nu scrie ABSOLUT NIMIC despre asa ceva, asa ca nu mai inventați.

"Practicile protestante sunt luate din Biblie°°°"
La care din cultele protestante te referi?
Definiție dexonline: PROTESTANTÍSM s. n. Denumire generală a confesiunilor religioase creștine care s-au rupt de catolicism prin mișcarea Reformei din sec. XVI. ♦ Totalitatea popoarelor protestante. – Din fr. protestantisme.

Am spus în general. Și dacă protestanții în istoria lor s au rupt de catolicism, e ceva rău?

Nu,nu e ceva rãu, dar este foarte greșit sã introduci culte diferite în aceeași categorie, atât timp cât nu au legãturã unele cu altele.

Sa știi ca au legătură, adică sunt asemănătoare. Cel puțin, penticostalii, baptiștii, evangheliștii și adventiști se aseamănă (desigur ca au și diferențe, altfel n ar fi culte diferite). Dar nu înțeleg un lucru. De ce se tot pune un accent atât de mare pe religie? Religia il mânuiește pe om? Religia e cea care contează sau sufletul omului?

",penticostalii, baptiștii, evangheliștii și adventiști se aseamănă °°°" Se aseamãnã, dar nu au legãturã cu Protestantismul. Sunt culte diferite, nu-i bãga în aceeași oalã.

Ba au legătură cu protestantismul. Sunt neoprotestanti din ce spun eu. Din nou, de ce tot pui accent asa mare pe religie?

Pãi ai afirmat cã sunt protestanți, iar acum spui cã-s neoprotestanți‚‚. Eu am impresia cã nu mai judeci ce afirmi, așa cã te sfãtuiesc sã-ți schimbi cultul. Se pare cã te-au spãlat pe creier, la cât de confuz ești.

Ce glume bune ai, am uitat sa râd
Stai calm, ca nu spală nimeni pe nimeni pe creier, cei "spălați pe creier" ați putea fi mai degrabă voi care credeți pe cuvânt tot ce va spun "mai marii" voștri și nu cercetați sa vedeți dacă e bine sau nu, dacă e biblic. Și voi sunteți cei care spuneți "suntem cei mai buni, religia cea dreaptă" și tot voi înjurați, beți, fumați, vă bateți etc. (nu are rost sa continui lista, știți și voi de câți ortodocși sunt pline închisorile și ce fac ei). Dar da, nu generalizez, exista și ortodocși calculați, dar din cati am cunoscut eu personal în viața asta, nu s atât de mulți... Tocmai zilele trecute era o ortodoxa în autobuz lângă mine, a înjurat șoferul ptc s-a enervat pe el și, peste câteva minute, când am trecut pe lângă o biserica, și a făcut cruce. Asta e "creștinismul" adevărat? Îți faci o cruce și totul e bine? Deci, da, nu prea cred ca nou suntem cei spălați pe creier, cum spuneți voi.

Și pentru cultura ta generala, neoprotestantii sunt tot protestanți, dar sunt apăruți mai târziu. Deci din nou, noi suntem aia spălați pe creier?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aici nu e vorba de religie, ci de practicile fiecărei religii. Religiile sunt inventate de oameni, dar Biblia nu. Religiile care respecta Biblia și o împlinesc întocmai, fără tradiții omenești, sunt bune.

| omfrumos a răspuns (pentru anonim_4396):

De la Adam până la Moise nu a existat Biblia. Cum credeau oamenii? Nu după tradiție prin viu grai? Să facem o separare între tradițiile omenești și Sfânta Tradiție.

Nu, nu prin tradiție. Dacă citești Biblia (nu știu dacă ai făcut o) o sa vezi ca Dumnezeu le vorbea oamenilor și li Se descoperea la fiecare. Sau mna, dacă Se descoperea lui Noe, era normal ca el sa își învețe copiii despre Dumnezeu. Dar Noe nu a crezut ptc a auzit din om în om ce a spus Adam.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se vorbeste de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunţă la confesionalitate… Tendinţa Papei de a atrage în acelaşi staul pe toţi creştinii nu se va realiza niciodată. Papa nu va ajunge niciodată la o turmă şi un Păstor în staulul Romei, deoarece Biserica are un singur Păstor: Iisus Hristos.
* Sectarii au provocat o libertate catehetică care-i duce la erezie.

* Diavolul ştie şi el Scriptura, însă diavoleşte, deoarece mintea lui fiind nebună, strâmbă înţelesul oricărui cuvânt, devreme ce el nu stă în adevăr, ci în minciună.
* Dracii nu au putere asupra creştinului ortodox, botezat după rânduială, în Biserica. Botezul pocăiţilor (de tot felul) este lepădare de primul botez drept şi e păcat.
* Nu da cu bâta în viespele sectare.
* Ba unii vor ajunge ca, cu ajutorul demonilor, luându-se după amăgiri satanice, să pogoare chiar foc din cer amăgind chiar şi pe sfinţii adevăraţi. Aceştia sunt mucarii de azi, din mijlocul vostru, adică sectarii, care atunci când vor fi lepădaţi de dreptul Judecător vor zice: "Doamne, nu am făcut minuni în numele Tău? Nu ne-am închinat noi Ţie?" La toate acestea Dumnezeu le va răspunde: "Duceţi-vă de la Mine blestemaţilor fiindcă nu vă cunosc pe voi"

"Vor merge în iad cu Biblia în mână!"

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stai frumos tu la ortodoxie care e cuvântul lui Dumnezeu și nu trece la secte. Sectele nu știu altceva doar Biblia vt și nt dar renascentismul nu știu cu ce se mănâncă ăla.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Biblie e expirata se numește Cartea Vieții de la creație până acum 2000 de ani. Renascentismul sa scris de acum 2000 de ani până în zile noastre.Dar celelalte secte nu o au pe Maica Domnului care este cea mai puternică după fiul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa nu l bagi in seama pe @silviuspace. Biblia e actuală și va fi pana la sfârșitul lumii. Iar sfinții nu trebuiesc venerați, nici Maria inclusiv. "Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor." Isaia 42:8. Hai sa ne luam dupa Biblie, nu după vorbe goale în vânt.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

„Dar vă spun că pentru păcătoşi am venit şi v-am izbăvit.
De ce Tatăl M-a dat ca toți să vă mântuiți?
Dar de ce oare totuşi voi nu Mă primiți?
De ce am fost trimis la voi, dacă Îmi răsplătiți cu război,
Cu spini şi cu sânge, cu lacrimi şi sudori în loc de flori?
Spinii s-au cuminecat, pământul cu Sfântul Sânge S-a îmbibat,
Şi pe voi, oare, să nu vă chem la adăpat?
Că Eu pe toți am iertat şi M-am îndurat şi am dezlegat,
Dar putere şi vouă v-am dat, că în bloc am mântuit
Pe tot omul ce-am zidit şi pe cei ce i-am convertit.
Dar şi peste voi har a venit de mărturisit şi împărtăşit.
Însă Mă judecați, la harisme cu piciorul dați, în loc să-Mi ajutați,
Mereu Mă osândiți, pe Mine şi pe ai Mei sfinți,
Dar vă rătăciți, că nici puterea, nici cuvântul Meu nu ştiți.
De aceea nu înțelegeți, nici spre cer nu vă întoarceți,
Ci de patimi sunteți plini şi beți."

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. La început era Cuvântul (ev apxń nv o Aoyoc). Cel dintâi (a) Alfa şi Cel de pe urmă Omega (w), Care-a creat cerurile şi pământul. Și la Dumnezeu Tatăl era Hristos, Cuvântul Interior (evdiáteroç), apoi Exterior (лpopopixóc). Şi Cuvântul era, este și va veni, Dumnezeu. Și astfel, prin existenţa şi valoarea lui Hristos ca Persoană (лрóоwлov) şi Ipostas (vxoorácic), cade orice idol şi zeu.
2. Hristos era la-nceput la Dumnezeu, fiind Una cu Tatăl şi cu Sfântul Duh ca Esență (ovoia). Că numai Unime-n
Prea Sfânta Treime e Adevărata Existenţă.
3. Toate au fost create prin Hristos și fără Hristos n-a fost creat nimic din ce-i făcut:,, Fără Mine nu puteţi face nimic... cine n-adună cu Mine risipeşte". Că Hristos pe toate-n în cuvânt le-a avut.
4. În Hristos era Viața și Viața-i-a oamenilor Lumină.
5. Şi Lumina lui Hristos luminează-ntru-ntuneric, iar întunericul n-o biruieşte, atât e de divină.
6. A fost om trimis de la Hristos, numele-i era Sfântul Ioan cel cu viaţa curată.
7. Sfântul Ioan Botezătorul a venit spre mărturie, ca să-L mărturisească pe Hristos,
Lumina lină cea Vie. Ca toţi să creadă prin El in Hristos
8. Nu era Sfântul Ioan Lumina, ci a venit să mărturisească despre Lumină. Mai presus decât fotonii, egonii, neonii, este Hristos, Lumina de sfântul har plină, Care a creat şi pe celelalte lumini pe care încă nici după opt milenii n-ați fost vrednici să le descoperiți. Și, păcătoși fiind, va mai şi trufiți, zicând că sunteţi luminați, dar în întunericul ignoranței bâjbâiți.
9. Lumina adevărată este Hristos, Care luminează pe orice om venind în lume. Dar voi, orbilor negativişti, cum puteți nega al lui Hristos luminat Nume?
10. Hristos era-n lume şi creatura a fost făcută de El, dar nu-L cunoscu, deși pe toate le făcu.
11. Hristos la ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.
Deşi Hristos primi pe vameși, pe cuve şi pe leproși, pe orbi şi pe tâlhari şi pe toți i-a mântuit. 12. Iar pe cei ce L-au primit, Hristos le-a dat dreptul să se facă copiii Dumnezeului celui Slăvit, celor ce cred în Sfânt Numele Lui, al Emanuelului.
13. Devenim fiii lui Hristos prin har, participare, împărtășire, dac-avem a lui Hristos iubire. Născuți din Hristos, nu din sângiuiri sau din voia cărnii, nici din poftă bărbătească, ci-n nașterea din nou de sus, cea duhovnicească.
14. Şi Cuvântul Hristos Trup S-a născut (λóyoç σap EYEVETO), a Doua Persoană a Prea Sfintei Treimi, Începutul a, Cel făr-de-nceput. Și a locuit între noi şi am privit slava Unuia Născut din Tatăl ceresc, plin de har și de adevăr făr de-nceput.
15. Sfântul Ioan despre Hristos mărturisi, când strigă: „Hristos e Acela despre Care-am profețit. Cel ce vine după Mine-I înaintea-mi, că-l înainte de mine şi-l Dumnezeu Infinit".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Veniți toți, beți Sângele şi Euharistia mâncaţi...",
Aşa strigaţi şi nu daţi,
Ba încă în Sfânta Sfintelor mințiți
Şi iar strigați: "Veniţi şi luați, toți să beţi...
Şi cu dor la Cruce să plângeţi...
Să se umple gurile voastre de lauda Domnului,
Că v-aţi învrednicit a vă împărtăși cu Euharistia,
Toată gura omului..."
Dar ce ziceţi voi mincinoşi şi fricoşi, care nu înviați pe morţi,
Ci omorâți şi pe cei sănătoşi şi faceți leproşi.
O, răstignitori, care Mă jertfiți pe altar de atâtea ori,
Pe cine chemaţi?
De ce lăsați obştea şi poporul în păcate a plânge?
De ce nu dați al Meu Sânge?
De ce în chivot şi în potire Sângele Meu Îl ascundeţi?
Iar poporul înlăcrimat plânge

| pacatosulBogdan a răspuns:

Ereticii penticostali seamana cu ereticii farisei care acuzau multimea de oameni care se imbulzeau ca sa se atinga de hainele lui Hristos si sa se vindece! "Multimea asta care nu cunoaste legea este blestemata", spuneau ei. -Ioan 7:49
Nu scria in vechiul testament ca daca te atingi de hainele lui Hristos, te vindeci! La fel nu scria in Vechiul Testament, ca daca pui stergarele si sorturile purtate de Sf. Ap. Pavel te vindeci; la fel de umbra Sf.Ap. Petru. Toate aceste vindecari minunate erau cunoscute prin traditie, adica predania transmise prin viu grai.
Ereticii penticostali si-au facut religie de capul lor, s-au despartit de biserica si nu se supun preotilor! Nu-i asculta si nu te duce dupa ei!

| pacatosulBogdan a răspuns:

Corect se scrie "ortodocsi", nu "ortodoxi", ca un agramat! Daca ai fi fost ortodox, nu ai fi dat "funda" unui propagandist mincinos sectant care huleste calea adevarului - Ortodoxia!

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Penticostalii sunt doar unul din cultele și denominațiunile creștine. Poți încerca și în alte culte, mai apropiate de ortodoksie : Oastea Domnului sau Biserica Evanghelicã Românã.
Oricum,la orice cult vei merge, nu ți se impune sã devii membru, sau sã te botezi la ei, dacã ești vizitator, din ce știu eu.

| Whateverrr a răspuns:

Bună! Dincolo de culte, cel mai important lucru este să fii tu împăcat cu Dumnezeu. Știi, noi toți ne-am născut în păcat și păcătuim zilnic, iar numai având credință in jertfa lui Hristos ca plată pentru păcatele personale și pocăindu-ne putem să ne "naștem din nou" și să mergem în rai.
În Biblie scrie explicit că nu faptele în sine mântuiesc, pentru că o faptă bună nu poate anula un păcat. Și mi se pare că doctrina mântuirii, care este de bază, e destul de diluată în cultul ortodox și în cel catolic.
Eu îți recomand să citești din Biblie și astfel să descoperi de unul singur care este adevărul și să-ți găsești o biserică sănătoasă, în conformitate cu principiile Scripturii. Poți să vezi dacă ai în orașul tău biserici evanghelice, baptiste etc, să vizitezi mai multe și într-un final să te stabilești în una care pare biblică.

| VaIentino2020 a răspuns:

Din pacate nu exista o religie adevarata, exista o religie care ti se potriveste mai mult sau mai putin in functie de caracterul tau.
Calea spre adevarata divinitate trebuie sa o gasesti singur altfel nu ai niciun merit.
Aburelile crestinilor ca esti salvat doar daca crezi in existenta unui evreu palestinian mort acum 2000 de ani mi se pare cel putin distractiva.
Calea este lunga si grea. unele proverbe si percepte din Biblie sunt adevarate doar pentru ca au fost furate de la alte religii mai vechi si mai avansate.

| GrijincuDoru a răspuns:

Dragă tinere, dacă ești sincer interesat, să îl cunoști pe Dumnezeu, fă-ți timp să stai de vorbă cu El, pune-te pe genunchi închide ochi și îndreptățit gândul la Dumnezeu spune-i tot ceea ce te apasă, sau ce te interesează să știi să cunoști, așa cum ai vorbi cu cel mai bun prieten, El nu te va dezamăgi nici odată și fă-ți timp tot pe genunchi după ce termini rugăciunea, să stai în liniște săi auzi glasul vorbinduți în interiorul tău, primind o mângâiere sufletească și bucurie de nedescris, te va îndruma cel mai bine, cum să îl cauți cum să îl găsește și apoi cum să îl slujești toată viața, că în viata de dincolo să ai parte cu El în fericire veșnică, dar după ce îl vei găsi, vei avea și aici în viata aceasta pace bucurie și fericire, cu Dumnezeu a trăi este cea mai frumoasa și binecuvântată viață chiar și aici. Credința adevărată este a avea tu o relație personală cu Dumnezeu, fără intermediul nimănui, și prin citirea cuvântului lui Dumnezeu din Biblie în special, poți începe cu noul testament. Dumnezeu să te ajute să-l găsești pe Dumnezeu și să te bucuri din plin spunându-le și altora de cum l-ai găsit. Aștept mărturia ta fii binecuvântat!

| doctorandus a răspuns (pentru GrijincuDoru):

Credinta ca poti avea o relatie personala cu Dumnezeu este nebiblica. Poate ca Apostolul Pavel avea asa ceva, dar tu nu esti apostol.