Un lucru foarte important, daca citim cu ATENTIE Cuvantul Lui Dumnezeu, o sa avem un mare SOC!
Dumnezeu TATAL, nu ne cheama la o RELIGIE, la UN CULT, la o CONFESIUNE!
In schimb, Dumnezeu TATAL ne cheama la Fiul Lui, la Domnul Isus.
Dumnezeu TATAL, doreste ca fiecare dintre noi,
sa avem o RELATIE PERSONALA cu Fiul Lui si sa Implinim Cuvantul Lui.
Luca 9:35
Şi din nor s-a auzit un glas care zicea:
Acesta este Fiul Meu preaiubit: de EL să ascultaţi.
La noi la ortodoxi, ESTE O MARE PACALEALA si PROSTEALA!
Pentru FAPTUL ca NU citim Biblia, preotii isi bat joc de noi, ne UMILESC, ne INVATA tot felul de MINCIUNI!
Noi ortodoxii, pupam HAINELE MORTULUI!
- ne inchinam la morti
- pupam oasele mortilor
- pupam icoanele create de MANA OMULUI
- pupam mana preotului
- ne rugam la Maria
Suntem niste FANATICI RELIGIOSI!
Si cel mai trist, suntem ANALFABETI, cand vine vorba de Biblie.
Toate cele enumerate mai sus, nu sunt BIBLICE,
sunt o INVATATURA FALSA, care ne duce IN IAD!
In schimb, un penticostal citeste Biblia si implineste Cuvantul Lui Dumnezeu.
Penticostalii NU pupa icoanele!
- nu se inchina la morti
- nu se roaga la Maria, ei se roaga direct la Fiul Lui Dumnezeu, Isus Hristos Domnul.
- nu pupa oasele mortilor
- nu se roaga la icoane
- nu se roaga la sfinti
Diferenta dintre cultul nostru ortodox si cultul penticostal,
este UNA DESTUL DE MARE!
Este adevarat, ca noi ortodoxii ii injuram pe penticostali, ii batjocorim, ii facem SECTANTI!
DAR, in momentul cand noi injuram pe aproapele nostru,
pe acel penticostal, noi calcam porunca Domnului.
Ioan 13:34
Vă dau o poruncă nouă:
Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.
In ciuda faptului ca Domnul Isus, a spus sa ne IUBIM unii pe altii!
Noi ii INJURAM pe penticostali si ii facem SECTANTI!
Oare aici, nu cumva GRESIM?
Oare nu CUMVA mergem NOI IN IAD, daca continuam asa?
Dar ei (penticostalii) sunt cu ADEVARAT copiii Domnului Dumnezeu!
De ce?
Pentru ca ei citesc si IMPLINESC Cuvantul Lui Dumnezeu.
In SCHIMB, noi ortodoxii, suntem niste PAPUSI de care se foloseste Diavolul!
De ce?
Pentru ca NOI ortodoxii, implinim niste traditii inventate de omul muritor, si credem in TOATE MINCIUNILE PREOTILOR!
Si din cauza asta MERGEM IN IAD!
1 - Trebuie in MOD PERSONAL, sa incepi sa citesti Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia.
2 - Poti sa mergi la penticostali la biserica, ca sa vezi REALITATEA cum il SLUJESC ei pe Dumnezeu.
3 - Numai daca citesti Biblia, o sa intelegi ADEVARUL si REALITATEA, altfel nu se poate.
4 - NU suntem MANTUITI, daca suntem membri in cultul ortodox sau penticostal!
5 - Suntem MANTUITI, numai daca avem o RELATIE cu Fiul Lui Dumnezeu si IMPLINIM Cuvantul Lui!
Un lucru FOARTE important, trebuie sa faci parte dintr-o biserica.
Din punctul meu de vedere, biserica penticostala este una, in care poti sa cresti spiritual si sa te maturizezi.
Sa te pregatesti sa studiezi la facultate.
Nu se poate AJUNGE in CER prin cult, religie si traditii inventate de OM!
Spune clar Cuvantul Lui Dumnezeu :
Ioan 14:6
Isus i-a zis:
Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Du-te la biserica la PENTICOSTALI si citeste Biblia cu mare atentie.
Citeste in fiecare seara, 4 pagini din Biblie.
Inainte de culcare citeste un psalm, din cartea psalmii.
Incepe sa te rogi Domnului Isus, vorbeste cu EL, comunica cu EL!
Apocalipsa 3:30
Iată, Eu stau la uşă şi bat.
Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.
Domnul Isus sa te binecuvanteze cu MANTUIRE, pe tine si intreaga ta familie.
In cazul in care ai intrebari, imi poti trimite mesaj privat.
""In SCHIMB, noi ortodoxii, suntem niste PAPUSI de care se foloseste Diavolul!"" &&&&&&
&&&&&&& Stimabile...atât timp cat îi bagi în aceeași oalã pe toți ortodokșii, nu ești decât un fariseu radicalist/fundamentalist!
Iar când afirmi cã la penticostali este totul ok°°°, demonstrezi cât de îndoctrinat ești de acest cult.
"Practicile protestante sunt luate din Biblie°°°"
La care din cultele protestante te referi?
Definiție dexonline: PROTESTANTÍSM s. n. Denumire generală a confesiunilor religioase creștine care s-au rupt de catolicism prin mișcarea Reformei din sec. XVI. ♦ Totalitatea popoarelor protestante. – Din fr. protestantisme.
Dacã nimerește sãracul bãiat la o bisericã penticostalã unde se fac rugãciuni cu urlete°°°, nu-i mai trebuie religie în viața lui!
Am spus în general. Și dacă protestanții în istoria lor s au rupt de catolicism, e ceva rău?
În Biblie scrie "Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul si am strigat către Dumnezeul meu: din locașul Lui, El mi-a auzit glasul, și strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui." (Psalmul 18:6). Ceea ce se practica în biserica penticostală nu e "urlet", ci strigate, și nu toți strigă și nici nu se exagerează, asta e puterea Duhului Sfant. Dar normal ca rugăciunile sunt normale, decât sa fie o rugăciune moartă și toți sa se roage în șoaptă, mai degrabă sa fie o rugăciune înflăcărată în care se simte prezența lui Dumnezeu și suntem cercetați de El. Dacă nu cunoști, ar fi mai bine sa te abții.
Nu,nu e ceva rãu, dar este foarte greșit sã introduci culte diferite în aceeași categorie, atât timp cât nu au legãturã unele cu altele.
Sa știi ca au legătură, adică sunt asemănătoare. Cel puțin, penticostalii, baptiștii, evangheliștii și adventiști se aseamănă (desigur ca au și diferențe, altfel n ar fi culte diferite). Dar nu înțeleg un lucru. De ce se tot pune un accent atât de mare pe religie? Religia il mânuiește pe om? Religia e cea care contează sau sufletul omului?
Penticostalii sunt doar unul din cultele și denominațiunile creștine. Poți încerca și în alte culte, mai apropiate de ortodoksie : Oastea Domnului sau Biserica Evanghelicã Românã.
Oricum,la orice cult vei merge, nu ți se impune sã devii membru, sau sã te botezi la ei, dacã ești vizitator, din ce știu eu.
",penticostalii, baptiștii, evangheliștii și adventiști se aseamănă °°°" Se aseamãnã, dar nu au legãturã cu Protestantismul. Sunt culte diferite, nu-i bãga în aceeași oalã.
Ba au legătură cu protestantismul. Sunt neoprotestanti din ce spun eu. Din nou, de ce tot pui accent asa mare pe religie?
Pãi ai afirmat cã sunt protestanți, iar acum spui cã-s neoprotestanți‚‚. Eu am impresia cã nu mai judeci ce afirmi, așa cã te sfãtuiesc sã-ți schimbi cultul. Se pare cã te-au spãlat pe creier, la cât de confuz ești.
Ce glume bune ai, am uitat sa râd
Stai calm, ca nu spală nimeni pe nimeni pe creier, cei "spălați pe creier" ați putea fi mai degrabă voi care credeți pe cuvânt tot ce va spun "mai marii" voștri și nu cercetați sa vedeți dacă e bine sau nu, dacă e biblic. Și voi sunteți cei care spuneți "suntem cei mai buni, religia cea dreaptă" și tot voi înjurați, beți, fumați, vă bateți etc. (nu are rost sa continui lista, știți și voi de câți ortodocși sunt pline închisorile și ce fac ei). Dar da, nu generalizez, exista și ortodocși calculați, dar din cati am cunoscut eu personal în viața asta, nu s atât de mulți... Tocmai zilele trecute era o ortodoxa în autobuz lângă mine, a înjurat șoferul ptc s-a enervat pe el și, peste câteva minute, când am trecut pe lângă o biserica, și a făcut cruce. Asta e "creștinismul" adevărat? Îți faci o cruce și totul e bine? Deci, da, nu prea cred ca nou suntem cei spălați pe creier, cum spuneți voi.
Și pentru cultura ta generala, neoprotestantii sunt tot protestanți, dar sunt apăruți mai târziu. Deci din nou, noi suntem aia spălați pe creier?
Nu sunt urlete, sunt rugaciuni înflăcărate, unde Duhul Sfant este prezent. Asta este una dintre cele mai frumoase lucruri de la cultul penticostal (nu stiu daca la alte culte se mai practica). Daca tu crezi ca sunt urlete, ramai cu parerea ta dar nu da păreri proaste altor persoane.