Cam asa
Subsemnatul "numele lui" pastor al bisericii penti, bapti.(numele bisericii) din localitatea "X" declar pe propria raspundere ca elev "numele tau" domiciliat in (adresa ta) este membru al bisericii locale si solicit ca orele de religie sa fie facute de persoane specializate ale bisericii noastre in cadrul carora va fi evaluat si notat! Va multumesc
data semnatura
asa ceva aproximativ... daca pastorul nu are imaginatie cum trebuie facuta o cerere
Probabil depinde de anul de studiu. Daca nu este "optionala" religia se face in scoala SAU in Biserica de unde faci parte la sfarsitul anului primind o adeverinta cu NOTELE obtinute semnate de pastor si cadrul didactic care se ocupa de respectivele studii. In general aceste persoane sunt CUNOSCUTE si AGREATE (autorizate) de conducerile scolilor pentru a evita ceea ce vrei sa faci tu.
Îl găsești aici, la sfârșitul articolului:
http://voxpublica.realitatea.net/......67998.html
Și apropo de subiect:
http://www.tpu.ro/......ul-nu-are/
Eu am rezolvat. S-a infiintat o lege in 2011 care spune ca parintii trebuie sa faca cererea, nu altcineva (asta daca esti minor). Asa ca i-am explicat asta dirigintelui si tata mi-a facut cererea. Voi merge zilele astea cu unul din parinti sa depuna personal cererea si situatia scolara imi va fi incheiata fara disciplina Religie. Multumesc pentru ajutor!:*
Domnule propovoduitor de minciuni,
Subsemnanata, XYZZZ, eleva in clasa a XYZ a scolii XYZ, va rog sa ma scutiti de ora dumneavoastra din motive evidente.
Multumesc.
Sau daca religia e optionala (ceea ce nu era pe vremea mea) poti schimba partea a doua cu cerinta de a nu face deloc orele de religie
Pai asta e...ca religia mea nu se face la scoala. Mersi.
Pai ai posibilitatea sa alegi, ori te noteaza cei de la biserica si la sfarsit de semestru duci mediile si notele sa ti le treaca in catalog ori renunti la optiunea asta definitiv, daca acum se poate! cand am facut eu scoala nu se putea
Nu, am gasit mai inainte o lege in care scria ca se poate renunta definitiv la aceasta disciplina. Cred ca voi rezolva. Multumesc!
Te-ar ajuta la media generala daca nu ai renunta, sunt sigur ca pastorul o sa fie generos cu notele!
La mine a fost simplu. Cererea am făcut-o eu, iar la ea am ataşat o adeverinţă de la biserică din care reieşea că se face cateheza acolo.