,nu cred ca exista vreun creator desit, panteist, teist etc in proportie de 95%-99%
pentru ca din nimic nu putea aparea un zeu,creator
si acel creator nu putea logic sa creeze universul din absolut nimic asa ceva e imposibil, o finta care apare din nimic si e al naibi de complexa si creaza universul
esti sigur ca nu sunt dovezi sau nu vrei sa le sti?
stim in prezent cum se formeza stelele, plantele, sateliti plantelor, stim cum s-a format sistemul solar, daca ne uitam la sisteme solare tinere observam pe live cum se creaza ele, daca ai fi la 5 miliarde de ani distanta fata de pamant ai vedea cum s-a format live chiar acum
Atunci daca nu crezi de cemai deranjezi; stii cum ai facut ca unul care se duce sa cumpere de mancare si-i spune vanzatorului nu cred ca mi-e foame
Da, cred în existenţa lui Dumnezeu.
De ce?
În primul rând, pentru că m-i se pare mult mai logic să cred că am fost creaţi de Cineva decât să cred că suntem rezultatul întâmplărilor oarbe.
În al doilea rând, din nimic nu apare nimic. Poate cineva contesta acest lucru aducând vreo dovadă ştiinţifică?
În al treilea rând, dacă Dumnezeu există el trebuia să ne informeze despre această în vreun fel, iar el a făcut acest lucru. Cărţile ce alcătuiesc Biblia sunt cele mai vechi scrieri ale istoriei omenirii şi ele vorbesc clar despre Creatorul nostru.
"petru ca dovezi stiintifice nu sunt ca ar exista."
EXISTĂ dovezi ştiinţifice care atestă existenţa lui Dumnezeu. Problema este în felul cum sunt ele prezentate şi interpretate. De exemplu, legile ce guvernează materia sunt deseori folosite pentru "a explica" cum a evaluat viaţa pe pământ, dar ele de unde au apărut? Logica sănătoasă susţine că orice lege are un legislator care a gândit-o, nu-i aşa? Atunci de unde a apărut legea gravitaţională, legile elecro-magnetice sau forţele nucleara tare şi slabă? Şi încă perfet reglate între ele pentru a face posibilă viaţa pe pământ. Cum crezi: acest echilibru l-ar putea realiza hazardul sau o Persoană inteligentă?
Da, cred în existenţa lui Dumnezeu.
De ce?
În primul rând, pentru că m-i se pare mult mai logic să cred că am fost creaţi de Cineva decât să cred că suntem rezultatul întâmplărilor oarbe.
În al doilea rând, din nimic nu apare nimic. Poate cineva contesta acest lucru aducând vreo dovadă ştiinţifică?
În al treilea rând, dacă Dumnezeu există el trebuia să ne informeze despre această în vreun fel, iar el a făcut acest lucru. Cărţile ce alcătuiesc Biblia sunt cele mai vechi scrieri ale istoriei omenirii şi ele vorbesc clar despre Creatorul nostru.
"petru ca dovezi stiintifice nu sunt ca ar exista."
EXISTĂ dovezi ştiinţifice care atestă existenţa lui Dumnezeu. Problema este în felul cum sunt ele prezentate şi interpretate. De exemplu, legile ce guvernează materia sunt deseori folosite pentru "a explica" cum a evaluat viaţa pe pământ, dar ele de unde au apărut? Logica sănătoasă susţine că orice lege are un legislator care a gândit-o, nu-i aşa? Atunci de unde a apărut legea gravitaţională, legile elecro-magnetice sau forţele nucleara tare şi slabă? Şi încă perfet reglate între ele pentru a face posibilă viaţa pe pământ. Cum crezi: acest echilibru l-ar putea realiza hazardul sau o Persoană inteligentă?
Imi prezinti o singura dovada stiintifica ca exista dumnezeu?
Ce legi au permis evolutia vietii sunt curios?
Nu cred in Dumnezeu. Nu avem nici o dovada care sa'i afirme existenta! Nu am nici un motiv sa cred in El.
Daca nu stim un raspuns,trebuie sa cercetam sau sa avem rabdare pana stiinta gaseste raspunsuri si dovezi!
Daca nu stim un raspuns,nu trebuie sa inventam povesti stupide, penibile, copilaresti si imorale! (religii).
Nu stim cum a aparut universul, dar restul stim foarte bine, trebuie sa mergi la biblioteaca!
Explica-mi si mie de unde a aparut omul?
in fiecare an, omul progreseaza
acum 100 ani cum erau oamenii?
acum cum sunt?
omul a avut un inceput
daca in carti se zice ca omul a aparut de la maimuta de ce nu apare si acum?
dar maimuta de unde a aparut?
acum mai nou se zice ca atunci cand s-a format pamantul, au fost niste particule care a crwat omul
de ce acum nu se creaza nimic?
raspunsul este : Dumnezeu a creat omul si pamantul si tot in jurul nostru
Sigur ca exista Dumnezeu!
Planeta noastră… mărimea sa e perfectă. La suprafaţa Pământului există un strat subţire de gaze, în cea mai mare parte azot şi oxigen, strat care se înalţă doar cam 80 km deasupra suprafeţei planetei. Dacă Terra ar fi fost mai mică, ar fi fost imposibil să aibă atmosferă, cum este cazul planetei Mercur. Dacă ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar conţine hidrogen liber, cum este pe Jupiter3]. Din câte se ştie, Terra este singura planetă a cărei atmosferă este alcătuită dintr-un amestec de gaze perfect pentru a susţine viaţa vegetală, animală şi umană.
Terra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.
Plus ca fara El oamenii nu ar fi existat! Citeste Biblia si te vei convinge!
Copy paste, 1 nu distanta conteaza si inclinatia fata de soare
2 primele vietati nu aveau nevoie de astmosfera care nici nu exista in lipsa oxigenului produs de acei microbi
3 nu este un amestec perfect de gaze si imperfect, la fiecare respiratie murim la propiu
4 la -20 de grade nu am ingheta cu toti, cum stau aia in siberia la minus 40 de grade sau in europa de nord, suedia, norvergia, danemarca
5 alta minciuna distanta fata de soare in cursul anului se schimba
6 nimeni nu-i facut din lut
Nu cunostem nici 0, 0000001% din Univers si tu zici ca Terra e singura planeta care poate sustine viata? Mai sunt probabil milioane/miliarde de planete extrem de asemanatoare cu Terra.Invata sa gandesti.
Uite parerea mea:
Unde este Dumnezeu atunci cand milioane de copii si oameni mai mari sufera de cancer sau alte boli incurabile?
Unde este Duumnezeu cand ai nevoie de El?
Nu exista dovezi concrete ca Dumnezeu ar exista.