Postul inimii. Daca inima nu simte ca posteste, e pe degeaba. Degeaba faci delicatese de post, si maninci astfel mai bine ca in afara postului, nu are efect. Postul inseamna abstinenta, a te abtine de la mincare, si nu este pentru altceva decit pentru a-ti da puterea de a te autocontrola, care este extrem de esentiala pentru viata spirituala.
Alooooooooo! Am pus intrebarea la categoria religie.
Si ce? Religiosii nu se uita la tv?
Stiu pe cineva care are atata 'credinta' incat nici tv nu are in casa.
Este postul important?, nu am tinut si nici nu voi tine, nu din reavointa, ci pentru ca am un regim mult mai sanatos
Isaia 58:5-8 - "Oare aşa trebuie să fie postul pe care l-am ales, ca o zi în care omul pământean îşi mâhneşte sufletul? Să-şi plece capul ca un pipirig şi să-şi întindă o pânză de sac şi cenuşă drept pat? Asta numeşti tu post şi zi acceptată de Dumnezeu?
Oare nu acesta este postul pe care l-am ales: să dezlegi obezile răutăţii, să desfaci legăturile jugului, să le dai drumul celor zdrobiţi şi să rupi orice jug? Oare nu să-ţi împarţi pâinea cu cel flămând şi să-i aduci în casa ta pe cei năpăstuiţi şi fără adăpost? Şi, dacă vezi pe cineva gol, să-l acoperi şi să nu te ascunzi de propria ta carne?
Atunci lumina ta se va ivi ca zorile, iar restabilirea ta va încolţi repede."
Haha, nice one! Dar in cazul asta ar merge si "cel mai important pRost".
Buna,Toate cele 4 posturi sunt importante, dar cel mai lung si mai greu post este al Invierii Domnului(Pastile)